Select Page

Luksuriøs opplevelsesreise i Sør-Afrika

Eksklusive reiser

Luksuriøs opplevelsesreise i Sør-Afrika

14 dagers oppdagelsesreise fra Johannesburg til Cape Town

Ved å restaurere gamle damplokomotiv og en egen jernbanestasjon i Pretoria, har Rovos Rail klart å gjenskape en atmosfære og service på et nivå, som er få forunt i dette århundret.

På safari og ved stranden kan du slappe av i din egen hytte avskjermet fra de ti andre hyttene i naturreservatet. Dyktig, og hyggelige, guider står klare for i vise deg det unike afrikanske dyrelivet på land og i vann. Se soloppgang over det indiske hav fra hotellrommet ditt i Durban og se solnedgangen i Atlanterhavet fra Table Mountain, over Cape Town.

Reisefakta

Pris per person: fra 53.200 kr når 2 reiser sammen

Prisen inkluderer:

 • Flyreise: Norge – Johannesburg // Durban – Cape Town – Norge
 • 15 netter på 5-stjerners hotell
 • Alle frokoster, 9 lunsjer og 9 middager
 • 2 netter på Rovos Rail, inkl. alle måltider, drikke, utflukter m.m.
 • 4 game drives (safari)
 • All transfer

Prisen inkluderer ikke:

 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfrie aktiviteter
 • Evt. visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører

Høydepunkter:

 • Verdens mest luksuriøse tog
 • 5 stjerners safari
 • Drakensbergfjellene
 • Besøk historiske slagmarker
 • De tusen daler
 • Shoppingmuligheter i Durban
 • Øde paradisstrender
 • Matopplevelser i verdensklasse
 • Vakre Cape Town

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Sør-Afrika

Ved ankomst Sør-Afrika blir du hentet og kjørt til Pretoria, en av Sør-Afrikas tre hovedsteder.

Dette er en koselig by med en interessant historie, likevel er den mest kjent som Jacarandabyen på grunn av de mange vakre Jacarandatrærne som blomstrer på våren. Vi anbefaler en natt her eller i Johannesburg for å samle seg etter flyturen.

Dag 2: Rovos Rail

Neste dag stiger du ombord på verdens mest luksuriøse tog, Rovos Rail. I bedagelig hastighet tøffer toget fra Pretoria, via naturreservat, mektige fjell og historisk viktige områder på vei til kystbyen Durban. Ruten fra Pretoria til Durban går for å være den vakreste togstrekningen i Sør-Afrika.

Rovos Rail er en opplevelse i seg selv. Her har du alle moderne fasiliteter, men forkledd som fra en svunnen tid. Du regner nesten med å møte på selveste David Livingstone. I samme ånd oppmuntrer også Rovos Rail gjestene til å legge elektronikk igjen i kupeen og benytte tiden på å nyte utsikten eller en god samtale med de andre gjestene.

Du er 2 netter ombord på toget. Lunsj serveres i det Drakensbergfjellene kommer til syne.

Dag 3: Nambiti reservatet og slagmarker

God morgen. Vi regner med at den friske fjelluften ga en god natt søvn og at du er klar for dagens utflukt. Nyt en avslappet frokost før du blir tatt med på safari i Nambiti reservatet. Etter lunsj blir det en innføring i historie mens du vandrer på markene hvor det britiske imperiet kjempet mot boerne og zuluene.

Dag 4: Kunst, kultur og De tusen daler

Frokost serveres i det toget kjører ned fra fjellet og mot Lions River stasjon, hvor det blir mulig å besøke et berømt kunstgalleri for keramikk. Videre kjører toget gjennom De Tusen Daler på vei til Durban. Nyt de siste timene i luksus på Rovos Rail.

Ved ankomst Durban blir du hentet på togstasjonen og kjørt til hotellet, som ligger med direkte tilgang til Det indiske hav. Oyster Box hotell er et velrennomert hotell, hvor du vil bli skjemt bort. Fasilitetene og selve beliggenheten til hotellet er upåklagelige.

Dag 5: Durban

Avslapning på stranden, spennende mat, sightseeing og kanskje litt shopping? Du er på ferie og da er det viktig å slappe av og nyte late dager. Enten du benytter deg av hotellets basseng eller liker havet best, så har du muligheten til begge. Hva med lange eller korte spaserturer på strandpromenaden med stopp på restauranter underveis?

Dag 6: Durban

Nok en dag med åpent program. Dersom du ikke er av typen til å ligge lenge i solen, kan vi anbefale bysightseeing, Township tur, besøk til lokale marked osv. Mulighetene er mange, det er absolutt ikke nødvendig med late dager dersom du ikke ønsker det. Ta kontakt med oss eller dersom du er av den spontane typen, hotell resepsjonen når du er på reise, og du får hjelp til å planlegge utflukter.

Dag 7: Durban - Safari

I dag skal du ut på eventyr. Du blir hentet på hotellet og kjørt nordover mot det frodige Hluhluwe hvor du skal på jakt med kamera og kikkert i Thanda viltreservat. Dette er et eksklusivt privat reservat. Det vil si at 4×4 bilene, som tar deg med på safari, ikke må holde seg til asfalterte veier, slik man oftest må i nasjonalparkene, men kan følge leopardsporene av veien og mellom buskene, på leting etter de virkelig store dyreopplevelsene. Du bor i luksuriøse hytter midt i reservatet. På din private terrasse er det perfekt å nyte en kveldsdrink eller et glass vin, de eneste lydene er naturen og dyrene. Ha ett våkent blikk, kanskje kommer det giraffer spankulerende forbi.

Allerede i dag kan du glede deg til safari. Du blir med på dagens ettermiddags safari. Hvor mange dyr klarer du å finne?

Dag 8: Safari

En vanlig dag i et privat reservat innebærer en tidlig start på dagen. Dyrene er mest aktive i det solen står opp, og det er da det er størst sannsynlighet for å se flest dyr.

Vi gjør som dyrene og står opp til soloppgang. Det blir selvfølgelig tid til både kaffe, te og kjeks sammen med viltvokteren før du klatrer om bord i den åpne safaribilen. Senere på dagen kommer dyrene til å søke skygge for solen, og da er de ikke lett å finne. Kamuflasje er tross alt dyrenes ekspertise. Heller ikke for deg er det behagelig å sitte åpent eksponert i solsteiken, så dagen tilbringes ved hytten din eller fellesarealene hvor det er både basseng og spa. Frokosten blir servert etter morgensafari.

Avhengig av tilgjengelighet vil det være mulig med safari til fots og andre spennende aktiviteter i løpet av dagen.

Etter lunsj blir det ettermiddagssafari. Dyrene begynner å bevege på seg igjen i det solen sakte glir nedover horisonten. Viltvokteren har tidligere på dagen tatt din bestilling for hva du ønsker å ha i glasset for den tradisjonelle «sun downer». Solnedgangen nytes midt ute i reservatet omringet av villmark. Trekk et dypt pust og ta innover deg dufter, lyder og ikke minst roen.

Vel tilbake ved hyttene blir det tid til å trekke seg tilbake til hytten for en liten oppfriskning før du får middagen servert. Du kan spise alene eller dele opplevelser fra dagens safari på langbord sammen med andre gjester.

Dag 9: Safari

Dagene i reservatet er like i rutiner, det er dyrelivet som overrasker. Det er lov til å avstå morgensafari dersom du ønsker å sove lenge. Du velger helt selv.

Dag 10: Safari – Strandparadis

En siste morgensafari før eventyret fortsetter til neste destinasjon. Du blir kjørt videre nordover mot våtmarksområdet iSimangaliso. Her finner du Sør-Afrikas største innsjø Sibaya, som er hjem til den andre største bestanden av flodhester og krokodiller i området. Hva med å få med deg en lokal fotballkamp, som spilles ved elvebredden der krokodillene ligger late og slikker sol. For disse menneskene er ikke krokodiller og flodhester like eksotisk, som for oss, der de briljerer med fotballferdigheter barbent, med fillete sko eller med skinnende nye sko. Kontrastene og forskjellene er alltid tilstedeværende hos den likevel alltid blide befolkningen.

Du skal ikke bo ved innsjøen, men ved stranden. Her er det kun ett hotell, stranden er et øde stykke paradis, hvor du er oppdageren. Om du ønsker kan du gå langs stranden helt til Mosambik. Hotellet består av 12 hytter, diskret gjemt i landskapet. Her har du alle moderne fasiliteter og en betjening klare til å skjemme deg bort.

Dag 11: Strand

Dagene kan brukes til alt fra å lese bok i solen til skogsturer eller dykking. Du får oversikt over ukens tilgjengelige aktiviteter basert på sesong og værvarsel. Fra november til februar kan du være heldige å se havskilpadder. Loggerhead og Leatherback kommer opp på stranden på nattestid for å legge eggene sine. Leatherback er den største av havskilpaddene og kan bli opp mot ett tonn! Det er veldig strengt regulert og beskyttet rundt skilpaddene i denne sårbare perioden når de legger egg, men det er mulig å være med marineforskerne på sine inspeksjonsrunder i månelyset. Snakk med betjeningen og de hjelper deg med å organisere.

Dag 12: Strand

Bølgesus, en god bok og noe kaldt, godt å drikke. Det er lov å droppe utflukten og slappe av på stranden. Rundturen så langt har gitt deg mange inntrykk og opplevelser, som nettopp en strandstol er beste plassen for å prosessere.

Dag 13: Strand

Nyt strand og hav, kystskog, stillhet og idyll.

Dag 14: Strand – Cape Town

Tilbake til sivilisasjonen. Etter noen avslappende dager langt unna allfarvei og byliv, skal du besøke en av verdens flotteste metropoler – Cape Town. Du blir kjørt til flyplassen og setter deg på ettermiddagsflyet til Cape Town hvor du blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet, som ligger perfekt til på Waterfront. Waterfront kan beskrives som Cape Towns Aker brygge. Nydelig utsikt utover havet og Table Mountain og med mange restauranter i kort gangavstand fra hotellet.

Dag 15: Cape Town – Robben Island og Table Mountain

Historie, kultur, natur, shopping, hva enn du måtte føle for, så finnes det mest sannsynlig i Cape Town. Hva med et besøk ut til den kjente fangeøya Roben Island? 2*2 meter var størrelsen på cellen til Nelson Mandal hvor han satt i 18 av de 27 årene han satt fengslet. Det er ganske utrolig å tenke på at Mandela tok opp sin politiske karriere i fredelig retning, etter en slik behandling.

Vel tilbake på fastland er det nok på tide med lunsj og det er mange restauranter i verdensklasse å velge mellom. Er du glad i god mat og godt drikke, har du virkelig noe å se frem i mot.

Etter lunsj kan du ta taubanen til toppen av Table Mountain for å få den beste utsikten utover byen. Føler du for mosjon, kan du i stedet for taubanene, gå til toppen av fjellet, men husk i så fall å ha med vann.

Dag 16: Cape Town – Vinland

Hva er din favorittvin? Bli med på en utflukt til vinområdene like utenfor Cape Town, hvor det blir omvisning på vingårder og vinsmaking. Frisk, klar luft, vinranker og fjell, dette er landskapet du er omgitt av i vinland.

Dag 17: Cape Town - Pingviner og Kapp det gode håp

Atlanterhavet og det Indiske have møtes i det punktet som har fått navnet Kapp det gode håp. På veien blir stopp ved Boulders Beach for å besøke pingvin kolonien som holder til her.

Dag 18: Hjemreise

Takk for denne gang. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for hjemreise.

Bilder

En uforglemmelig reise med Rovos Rail.
Se det afrikanske landskapet fra utsiktsvognen.
Strandlinjen i Durban. Foto: Michael Jung

Kystlinjen ved Thanda viltreservat. Foto: Guy Upfold

Kanskje er du heldig og ser en løve på safari? Foto: Dereje Belachew
Reisen avsluttes med noen dager i vakre Cape Town.

Gondolen opp til toppen av Table Mountain.

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.

Flere eksklusive reiser

Safari og strandliv i Mosambik

Safari og strandliv i Mosambik

Eksklusive reiser
9 dager – fra 69.900 kr
Dra på jakt med kamera og kikkert i Krüger nasjonalpark, og slapp av på kritthvite paradisstrender i eksotiske Mosambik.

read more