Select Page

Safari, luksuriøs togtur og de mektige Victoriafallene

Eksklusive reiser

Safari, luksuriøs togtur og de mektige Victoriafallene

10 dagers oppdagelsesreise fra Johannesburg til Victoriafallene

En stor gyllen solnedgang over landet og løvebrøl i det fjerne- safari i Sør-Afrika er et minne for livet.

Verdens mest luksuriøse tog Rovos Rail tar deg videre på en uforglemmelig reise fra Sør-Afrika, gjennom nasjonalparker i Zimbabwe der du kan se antiloper, løver, sebraer og elefanter fra toget før dere når frem til mektige Viktoria fallene.

Reisefakta

Pris per person: fra 52.000 kr når 2 reiser sammen

Prisen inkluderer:

 • Flyreise: Oslo – Johannesburg // Victoria Falls – Oslo
 • 3 netter på Rovos Rail i Pullman suite, inkl. alle måltider, drikke, utflukter m.m.
 • 3 netter på Marataba Safari Lodge, inkl. to game drives daglig, bush walks, alle måltider, te og kaffe, mineralvann, lokal øl og sprit, og husets vin
 • 1 natt på The Residence og 2 netter på Victoria Falls Hotel
 • Alle frokoster, 6 lunsjer og 6 middager
 • All transfer

Prisen inkluderer ikke:

 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfrie aktiviteter
 • Evt. visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører

Høydepunkter:

 • 5 stjernes safari
 • Luksuriøse Rovos Rail
 • Hwange nasjonalpark
 • Majestetiske Victoriafallene
 • Zambezielven
 • Overnatting på Victoriafallas hotell
 • Rikt dyreliv
  • Dagsprogram

   Dag 1: Marataba Safari

   Ved ankomst Johannesburg blir du møtt på flyplassen og kjørt til Marataba Safari Lodge som ligger i Marakele nasjonalpark ved foten av Waterberg fjellene. Landskapet er vakkert og dramatisk med fjell, store gressletter, tett bush, elver som snirkler seg frem og dype juv. Parken har blant annet De 5 store; løve, neshorn, leopard, bøffel og elefant, over 400 fuglearter og det er et malariafritt område.

   Du bor eksklusivt i 5 stjerners safaritelt, som minner mer om høystandard hytter med alle moderne fasiliteter.

   Her blir du tre netter for å være sikker på at du rekker å fylle opp minnekortet på kamerat med bilder av de fargerike fuglene, stor og små dyr, gress etende antiloper og rovdyr som hyener og løver.

   Dag 2: Safari

   En vanlig dag i et privat reservat innebærer en tidlig start på dagen. Dyrene er mest aktive i det solen står opp, og det er da det er størst sannsynlighet for å se flest dyr.

   Vi gjør som dyrene og står opp til soloppgang. Det blir selvfølgelig tid til både kaffe, te og kjeks sammen med viltvokteren før du klatrer om bord i den åpne safaribilen. Senere på dagen kommer dyrene til å søke skygge for solen, og da er de ikke lett å finne. Kamuflasje er tross alt dyrenes ekspertise. Heller ikke for deg er det behagelig å sitte åpent eksponert i solsteiken, så dagen tilbringes ved hytten din eller fellesarealene hvor det er både basseng og spa. Frokosten blir servert etter morgensafari.
   Avhengig av tilgjengelighet vil det være mulig med safari til fots og andre spennende aktiviteter i løpet av dagen.

   Etter lunsj blir det ettermiddagssafari. Dyrene begynner å bevege på seg igjen i det solen sakte glir nedover horisonten. Viltvokteren har tidligere på dagen tatt din bestilling for hva du ønsker å ha i glasset for den tradisjonelle «sun downer». Solnedgangen nytes midt ute i reservatet omringet av villmark. Trekk et dypt pust og ta innover deg dufter, lyder og ikke minst roen.

   Vel tilbake ved hyttene blir det tid til å trekke seg tilbake til hytten for en liten oppfriskning før du får middagen servert. Du kan spise alene eller dele opplevelser fra dagens safari på langbord sammen med andre gjester.

   Dag 3: Safari

   Dagene i reservatet er like i rutiner, det er dyrelivet som overrasker. Det er lov til å avstå morgensafari dersom du ønsker å sove lenge. Du velger helt selv.

   Dag 4: Johannesburg

   Etter siste morgensafari blir du kjørt tilbake til Johannesburg. Her bor du en natt på The Residence Boutique Hotel. Et imponerende hotell med pianobar, to svømmebasseng, jacuzzi, spa, restaurant og Sky Lounge – hvor du kan nyte en drink i solnedgangen med nydelig utsikt over byen.

   Dag 5: Rovos Rail

   Ved å restaurere gamle damplokomotiv og en egen jernbanestasjon i Pretoria, har Rovos Rail klart å gjenskape en atmosfære og service på et nivå, som er få forunt i dette århundret. Du kan se frem i mot tre dager om bord på dette luksuriøse toget.

   Rovos Rail er en opplevelse i seg selv. Her har du alle moderne fasiliteter, men forkledd som fra en svunnen tid. Du regner nesten med å møte på selveste David Livingstone. I samme ånd oppmuntrer også Rovos Rail gjestene til å legge elektronikk igjen i kupeen og benytte tiden på å nyte utsikten eller en god samtale med de andre gjestene.

   Dag 6: Rovos Rail; Botswana – Zimbabwe

   Kl. 07.00: Frokost serveres mens toget reiser nordover gjennom Botswanas hovedstad, Gaborone.
   Kl. 13.00: Lunsj serveres samtidig som toget tøffer seg gjennom mektig landskap i Botswana.
   Kl. 16.30: Te serveres i «stuen» og spisevognene
   Kl. 19.30: Middag serveres mens toget kjører til Plumtree for grenseformaliteter i Zimbabwe. Om natten stopper toget i Mpopoma.

   Dag 7: Rovos Rail – Zimbabwe og safari

   Kl. 07.00: Frokost serveres.
   Kl. 13.00: Lunsj serveres. Du reiser gjennom den østlige delen av Hwange nasjonalpark langs en av Afrikas lengste strekninger på en strak toglinje på hele 114km.
   Kl. 15.00: Ankomst Kennedy for safari på The Hide
   Kl. 19.30: Middag serveres i spisevognene før toget når frem til nattens stoppested- Thompsons Junction.

   Dag 8: Victoria Fallene

   Kl. 07.00: Avgang fra Thompsons Junction. Frokost til kl. 09.30.
   Kl. 10.00: Ankomst Victoriafallene.

   Toget glir elegant inn på stasjonen, som ligger like ved det legendariske Victoria Falls Hotel, et 5-stjerners hotell i særklasse. Bygget av Britene i 1904 for å huse ingeniørene som jobbet med det ambisiøse prosjektet om å lage jernbane fra Cape til Cairo. Helt siden hotellet ble bygd i 1904 har det stått som et ikon i Afrika, med sin fantastiske beliggenhet rett ved Victoriafallene.
   I dag er hotellet del av merket «The Leading Hotels Of The World».

   Dag 9: Victoria Falls

   God morgen. Nyt en deilig frokost i hotellets grandiose hage prydet av store mangotrær og fargerike blomster.

   Det er en rekke aktiviteter man kan delta på ved de mektige Victoriafallene. Ta kontakt med oss før avreise eller henvend deg i resepsjonen på hotellet for hjelp til å arrangere din utflukt. Hva med et solnedgangs cruise på Zambezielven forbi David Livingstone øyen hvor hans hjerte er begravet, slik han alltid ønsket det. Eller gå langs kanten av fossen for virkelig å beundre Victoriafallene så nærme at du blir våt av fossespruten.

   Dag 10: Avreise

   Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Hjemreise.

   Bilder

   Kanskje er du heldig og ser en løve på safari? Foto: Dereje Belachew

   Elefanter er en av «De 5 store» dere kan se i Marakele.

   En uforglemmelig reise med Rovos Rail.

   Se det afrikanske landskapet fra utsiktsvognen.

   Victoriafallene er et mektig skue.

   Få hjelp til reisen


   Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

   Kontakt oss.

   Flere eksklusive reiser

   Safari og strandliv i Mosambik

   Safari og strandliv i Mosambik

   Eksklusive reiser
   9 dager – fra 69.900 kr
   Dra på jakt med kamera og kikkert i Krüger nasjonalpark, og slapp av på kritthvite paradisstrender i eksotiske Mosambik.

   read more