Select Page

Safari og strandliv i Mosambik

Eksklusive reiser

Safari og strandliv i Mosambik

9 dagers oppdagelsesreise fra Johannesburg til Vilanculos

Dra på jakt med kamera og kikkert i Krüger nasjonalpark, den største i Sør-Afrika. Slapp av på kritthvite paradisstrender i eksotiske Mosambik.

Reisefakta

Pris per person: fra 69.900 kr når 2 reiser sammen

Prisen inkluderer:

 • Flyreise: Norge – Johannesburg – Kruger – Vilanculos – Norge
 • 3 netter på 5-stjernershotellet Savanna, inkludert: alle frokost, lunsj og middager, 2 safarier per dag, te/kaffe/vannflaske, valgfri fottur i bushen, et utvalg av drikke, klesvask.
 • 5 netter på 5-stjernershotellet Azura. Oppholdet inkluderer: Alle måltider inkludert middag på stranda, lokal øl og drinker, et utvalg av husets viner, brus, te/kaffe, vann, dagens Sunset Cocktail, 15 minutters nakke- og rygg massasje ved ankomst, en Landrover Island Drive, ett Sunset Dhow cruise, bryllupsreisegoder, klesvaskservice (hør med vertskapet), EVAC Medical Insurance.
 • All transfer

Prisen inkluderer ikke:

 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfrie aktiviteter
 • Evt. visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører

Høydepunkter:

 • 5 stjernes safari
 • Kruger nasjonalpark
 • Mosambik
 • Helikoptertur ut til privat øy
 • Azurblått hav
 • Hvite sandstrender

Dagsprogram

Dag 1: Safari i Kruger Nasjonalpark

Gjør deg klar for eventyr. Du flyr direkte til nasjonalreservatet og blir hentet på flyplassen Krüger Mpumaplanga for så å bli kjørt til hotellet. Kjøreturen går igjennom reservatet, så allerede nå kan du speide etter dyr.

Du bor i luksuriøse hytter midt i reservatet hvor du kan se ville dyr fra din private terrasse. På terrassen er det perfekt å nyte en kveldsdrink eller et glass vin, de eneste lydene er naturen og dyrene. Ha ett våkent blikk, kanskje kommer det giraffer spankulerende forbi.

Allerede ankomstdagen kan du glede deg til safari. Du blir med på dagens ettermiddagssafari. Hvor mange dyr klarer du å finne?

Dag 2: Safari i Kruger Nasjonalpark

En vanlig dag i et reservat innebærer en tidlig start på dagen. Dyrene er mest aktive i det solen står opp, og det er da det er størst sannsynlighet for å se flest dyr.

Vi gjør som dyrene og står opp til soloppgang. Det blir selvfølgelig tid til både kaffe, te og kjeks sammen med viltvokteren før du klatrer om bord i den åpne safaribilen. Senere på dagen kommer dyrene til å søke skygge for solen, og da er de ikke lett å finne. Kamuflasje er tross alt dyrenes ekspertise. Heller ikke for deg er det behagelig å sitte åpent eksponert i solsteiken, så dagen tilbringes ved hytten din eller fellesarealene hvor det er både basseng og spa. Frokosten blir servert etter morgensafari.
Avhengig av tilgjengelighet vil det være mulig med safari til fots og andre spennende aktiviteter i løpet av dagen.

Etter lunsj blir det ettermiddagssafari. Dyrene begynner å bevege på seg igjen i det solen sakte glir nedover horisonten. Viltvokteren har tidligere på dagen tatt din bestilling for hva du ønsker å ha i glasset for den tradisjonelle «sun downer». Solnedgangen nytes midt ute i reservatet omringet av villmark. Trekk et dypt pust og ta innover deg dufter, lyder og ikke minst roen.

Vel tilbake ved hyttene blir det tid til å trekke seg tilbake til hytten for en liten oppfriskning før du får middagen servert. Du kan spise alene eller dele opplevelser fra dagens safari på langbord sammen med andre gjester.

Dag 3: Safari i Kruger Nasjonalpark

Dagene i reservatet er like i rutiner, det er dyrelivet som overrasker. Det er lov til å avstå morgensafari dersom du ønsker å sove lenge. Du velger helt selv.

Dag 4: Strandliv på Mosambiks vakre strender

Etter spennende dager på leting etter sjeldne, eksotiske og sjenerte dyr, kommer det godt med å ha noen late dager i paradis for å la alle inntrykkene synke.

Du blir kjørt til Kruger Mpumalanga flyplass for å fly videre til Vilanculos i Mosambik. Her vil du umiddelbart bli transportert i helikopter (10 minutter) til paradisøya Benguerra. Flyturen går lavt over havet og er ganske spektakulær.

Du bor på 5-stjerners luksuriøst hotell i din private villa.

Dag 5 – 8: Azura - nyt rolige dager på stranden

Azurblått hav og eviglange strender blir ditt hjem de neste dagene.

Du befinner det i et av verdens minst besøkte områder. Dette er det perfekte stedet for deg som ønsker å komme deg bort fra resten av verden. Med kun 20 villaer gjemt langs stranden, vil det ikke være tvil om at du er på en øde privat strand, der du er oppdageren. Her kan ingen forstyrre deg.

Marine livet er rikt på fargerike koraller, tropisk fisk og avhengig av sesong – skilpadder. Du kan snorkle eller dykke, det kommer an på deg og hva du foretrekker. I perioden mai til oktober kan du også se hvaler.
For den som er glad i å fiske. Hva med å prøve dyphavsfiske eller fluefiske? Prat med resepsjonen og de vil bistå.

Båtturer, padlebrett eller andre vannaktiviteter er tilgjengelig deg som ønsker litt aktivitet i løpet av ferien.

Dag 9: Avreise - siste dag i paradis

Ta de siste bildene for denne gang, trekk inn frisk havluft og la de mentale bildene feste seg, i dag er det hjemreisedag.

Du flyr tilbake til Vilanculos i helikopter, og videre med fly hjem til Norge.

Bilder

Savannah Lodge.

Elefantfamilie i Krüger National Park.

Du vil ganske sikkert se sjiraffer på safari.

Strendene i Mosambik er fantastiske.

Luksusresortet Azura på Benguerra island, Mosambik.

Sunset cruise på Zambezi-elven.

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.

Flere eksklusive reiser