Select Page

UTFORSK INDIA OG NEPAL

National Geographic Opplevelsestur i Asia

UTFORSK INDIA OG NEPAL

Fra Delhi til Kathmandu – 17 dager

Denne eventyrlige reisen gir deg store opplevelser og uforglemmelige øyeblikk. På 17 fantastiske dager får du oppleve Nord-Indias berømte Golden Triangle, i tillegg til å bli bedre kjent med hjertet av den nepalske kulturen.

Utforsk Taj Mahal, bli møtt av de ikoniske fargene til Rajasthan, tilbring en natt på et buddhistisk kloster og møt noen av de modige kvinnene fra SASANE. SASANE er et opplæringsprogram som trener tidligere ofre for menneskehandel til å bli advokatassistenter.

Turen inkluderer komfortable overnattingssteder, ledes av en kunnskapsrik engelsktalende reiseleder og passer for de fleste.

Reisefakta

Pris: fra 21.800kr per person i tomannsrom.

Kontakt oss for priser i enkeltrom.

Prisen inkluderer:

 • Hotell (14 netter), Heritage Hotel (1 natt), Monastery Guesthouse (1 natt)
 • 16 frokoster, 4 lunsjer, 5 middager
 • Transfer ved ankomst
 • Guidet tur i Old Delhi, Kathmandu, Bhaktapur og Patan Durbar Square
 • Besøk ved Taj Mahal, Baby Taj og Agra Fort
 • Utflukt til Fatehpur Sikri og Abhaneri step wells
 • Besøk til Swayambhunath
 • Guidet fottur og Jeepsafari i Chitwan National Park
 • Båttur på Pokhara Lake og fottur til World Peace Pagoda
 • Innenlandsflyvninger
 • All transport til og fra destinasjoner og inkluderte aktiviteter.

Eksklusivt med National Geographic Journeys:

 • Sang ved Soloppgang i Neydo Kloster
 • Overnatting i et buddhistisk kloster
 • Demonstrasjon i gammel, tradisjonell veving
 • Kjennskap til lokal kultur
 • Besøk hos SASANE
 • Besøk i en lokal landsby
 • Møte med en lokal historiker

Høydepunkter:

 • Taj Mahal
 • Vandre i Delhi med deltakere fra ‘New Street kids project’
 • Chitwan Nasjonalpark
 • Demonstrasjon i gammel, tradisjonell veving
 • Lær deg å lage nepalske Momos (dumplings)

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreise t/r Norge – India/Nepal
 • Måltider som ikke er spesifisert i reiseplanen
 • Valgfrie aktiviteter
 • Evt. visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører

Dagsprogram

Dag 1: Delhi

Reisen starter i Delhi. Transfer fra flyplassen til hotellet er inkludert gjennom Women on Wheels, et prosjekt som støttes av G Adventures. Ankommer du tidlig kan du bruke dagen på å utforske Delhi, men husk, ikke gå glipp av gruppemøtet på kvelden. Her vil du møte de andre gruppemedlemmene, samt reiselederen som vil gi dere info om den kommende turen. Vennligst sjekk i hotellresepsjonen for eksakt tidspunkt for infomøtet.

Dag 2: Delhi – Agra

Start dagen med å vandre gjennom bakgatene i Delhi sammen med en utvalgt guide som er med i «New Delhi Streetkids Project», en organisasjon som støttes av G Adventures. Som et tidligere gatebarn kan din lokale guide gi deg mer dyptgående informasjon om hvordan dette livet utspiller seg. Senere utforsker vi Old Delhi sammen med gruppelederen vår, før vi kjører til Agra om ettermiddagen.

Estimert reisetid: Delhi – Agra 3-4 timer

Dag 3: Agra

Vi tilbringer dagen blant høydepunktene i Agra; Taj Mahal, Agra Fort og Baby Taj. Her har du en gyllen mulighet til å krysse av enda en opplevelse fra Bucket Listen din. Et besøk ved Taj Mahal.
Taj Mahal er et av verdens syv underverker, i tillegg til at den ikoniske arkitekturen er synonymt med Mogulriket. Det ble bygget av Keiser Shah Jehan som et bevis på hans kjærlighet til sin kone, Mumtaz Mahal. Dette flotte marmormausoleumet trekker til seg besøkende fra hele verden, hver bidige dag.

Etter vi er ferdig her tar vi turen til Agra Fort, hvor vi vil få en guidet omvisning. Palasset er bygget i rød sandstein og hvit marmor. I likhet med Taj Mahal stammer dette mesterverket også fra Mogulriket. Et av de viktigste slagene under det indiske opprøret i 1857, skjedde ved denne festningen.

Til slutt vil vi besøke Baby Taj, et mausoleum som nesten kan minne om et stort smykkeskrin. Baby Taj ble bygd før Taj Mahal av Dronning Nur Jahan, for hennes far, Mirza Ghiyas Beg.

Dag 4: Agra – Jaipur

I dag kjører vi til den «rosa byen», Jaipur. På veien kjører vi innom de forlatte Mogulbyene Fatehpur Sikri og Abhaneri. Sistnevnte har en av Indias største og dypeste stepwells (trappebrønner).

Estimert reisetid: Agra – Jaipur 5-6 timer

Dag 5: Jaipur

Jaipur er hovedstaden i Rajasthan og en av de viktigste byene i India når det kommer til kulturhistorie. Vi tar turen innom Amber Fort, der du vil få med deg hinduistisk og muslimsk arkitektur. Du vil også oppleve City Palace og Hawa Mahal (Palace of the Winds), samt høre en lokal historiker fortelle om åndeligheten, sosiale skikker og tradisjoner i India.

Er du interessert i Bollywood eller indisk film? Ta turen til Raj Mandir Kino for å få med deg en ekte Bollywoodfilm. Atmosfæren, energien og ikke minst volumet her, må bare oppleves!

Dag 6: Jaipur – Sawarda

Vi kjører til landsbyen Sawarda, hvor vi i kveld kommer til å bo i et «heritage home». Når vi utforsker denne byen er det nesten som å reise tilbake i tid. Her vil vi møte gamle, unge, lærere og tillitsvalgte. Samtalene blant befolkningen spinner mellom alt fra hvordan urbanisering påvirker livet på landsbyen, til fordeler og ulemper ved informasjonsteknologi og modernisering, samt tradisjonelle skikker.
Landsbyen ligger ca. 60km utenfor Jaipur og har vakre templer som er dedikert til ulike religioner, inkludert et unikt Sikh tempel.

Estimert reisetid: Jaipur – Sawarda 1 time

Dag 7: Sawarda – Delhi

I dag kjører vi tilbake til Delhi. Hvis det er ønskelig kan guiden deres hjelpe dere med å foreslå ulike restauranter til kveldens middag. Noen av deltakerne vil ha sitt siste stopp i Dehli, så en avskjedsmiddag for vedkommende er vel på sin plass?

Estimert reisetid: Sawarda – Delhi 6 timer

Dag 8: Delhi – Kathmandu

Kathmandu venter, så hopp på flyet, du er framme før du aner det! Bruk gjerne dagen til å bli bedre kjent med denne flotte byen. Om kvelden er det et velkomstmøte for de nye deltakerne. Deretter avsluttes det hele med en felles middag. En 6-retters, nydelig, kulinarisk opplevelse på Krishnarpan venter. Denne restauranten serverer fantastisk god, lokal mat!

Dag 9: Kathmandu

I dag skal vi utforske Kathmandu! Dagen starter med et besøk ved Boudhanath Stupa, en av verdens største buddhistiske helligdommer, samt den kongelige byen Bhaktapur. Deretter vil vi gå til «Sisterhood of Survivers», hvor vi lærer oss å lage nepalske Momos (dumplings). Nyt en autentisk lokal lunsj, i tillegg til et foredrag fra en av kvinnene som har blitt advokatassist gjennom SASANE.
I løpet av dagen vil vi også besøke Chhing Lhome. Dette stedet samarbeider tett med National Geographic for å bevare gamle vevtradisjoner i Øvre Mustangregionen, gjennom «Himalaya Indigenous Society».

Dag 10: Kathmandu – Pharping

Hvis du ønsker kan du i dag starte dagen med en flytur over Mount Everest! Senere vil vi utforske Patan Durbar Square før vi kjører til Pharping for en unik overnatting i et buddhistisk kloster. Lær mer om livet her fra de lokale munkene. Vi vil også få muligheten til å være med på en privat messe, samt en bønn. Når du først er her, hvorfor ikke meditere sammen med munkene eller rusle rundt i den nærliggende landsbyen?

Dag 11: Pharping – Kurintar

I dag er det opp tidlig! Du vil ikke gå glipp av soloppgangen fra klosteret samtidig som munkene gjør sine daglige morgenrutiner i bakgrunnen. Etter dette kjører vi til Kurintar, hvor vi tar oss inn til dagens overnattingssted til fots. Her vil vi bo i en avsidesliggende lodge på bredden av Trishulielven. Slapp av ved bassenget eller gå deg en tur i det nærliggende området.

Dag 12: Kurintar - Chitwan National Park

Vi kjører videre til Chitwan Nasjonalpark som er på UNESCO sin verdensarvliste. Her vil vi bo på en lodge som ligger ved breddene av Raptielven. Etter lunsj er det avgårde på safari for å se etter dyreliv. Her vil vi transporteres med tradisjonelle båter langs elven. Vi vil tilbringe to netter ved nasjonalparken hvor både kulturelle opplevelser og spennende dyreliv vil fylle dagene med uforglemmelige minner.

Dag 13: Chitwan National Park

Utforsk Chitwan Nasjonalpark og landsbyen som omgir den. Dagens aktiviteter kan veksle mellom alt fra en tur til landsbyen, båttur, fottur i den vakre naturen eller en jeepsafari i parken på jakt etter spennende dyr som neshorn, leoparder, ville elefanter, bjørner, aper og krokodiller. Hvis vi er heldige, kan vi også få et glimt av Bengaltigeren. På kvelden får vi oppleve en Tharu, et kulturelt danseshow som framføres av lokale landsbyboere.

Dag 14: Chitwan National Park – Phokara

Vakre Pokhara venter med fantastisk utsikt over Himalaya! Pokhara ligger ved den tidligere handelsruten mellom India og Tibet. Til og med i dag kan man se muldyr bringe varer fra fjerntliggende områder i Himalaya. Denne fortryllende byen har flere vakre innsjøer og tilbyr spektakulær panoramautsikt over Himalaya. Guiden vil ta oss med på en kort byvandring slik at vi kan bli kjent med denne fantastiske byen. Han vil også kunne gi oss råd om hvor vi burde spise middag i kveld.

Dag 15: Pokhara

I dag står vi opp tidlig for å oppleve den vakre soloppgangen og utsikten fra Sarangkot. Deretter blir vi med på en båttur på Phewa Lake før vi vandrer til World Peach Pagoda. Etter dette besøker vi en tibetansk flyktningleir for å lære mer om det spesielle fellesskapet som finnes her. Tilslutt besøker vi et fotogalleri før vi nyter en bedre lokal lunsj. Hvis du ønsker kan du teste paragliding på ettermiddagen.

Dag 16: Pokhara – Kathmandu

I dag reiser vi tilbake til hovedstaden, Kathmandu. Bruk ettermiddagen til å utforske alt denne spennende byen har å tilby.

Dag 17: Kathmandu

Turen avsluttes i dag. Avreise er til valgfri tid, men ikke glem at du må sjekke ut av hotellet innen kl. 12.

Bilder

Mer informasjon om turen

National Geographic Journeys:
Turen byr på mer eventyr, unik tilgang til lokale opplevelser, og muligheten til å ferdes som du vil – fortsatt med komforten du ønsker.

Fysisk utfordring: Average
Noen turer inkluder lett vandring, sykling, rafting eller kajakkpadling i tillegg til vanlige fotturer.

Servicenivå: Upgraded:
Superior rom med oppgraderte fasiliteter
Privat transport
Flere inkludert måltider og aktiviteter

Antall deltakere:
Maks 16, gjennomsnittlig 10

Aldersgruppe:
Må være eldre enn 12 år

Få hjelp til reisen

Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Bruk skjemaet under eller ta direkte kontakt med en av våre reisespesialister.

Vil du vite mer

Vil du vite mer om Utforsk India og Nepal?

Send oss en melding så tar vi kontakt med deg så snart som mulig.

Sending

Anna Dahl

Reisespesialist

anna@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Eirik Bekkevar Nilsen

Reisespesialist

eirik@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Flere opplevelsesreiser i Asia

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Asia!

Vietnam Experience

Opplevelsesreise i Asia
12 dager – fra 12.900 kr
Med gylne templer, turkist vann, gule rismarker og farget silke, så er Vietnam en eksplosjon av farger.

read more

Annapurna Circuit Trek

Opplevelsesreise i Asia
18 dager – fra 8.200 kr
Et utfordrende, men magisk fjelleventyr. Denne trekkingturen tar deg med til Annapurna-regionen i Nepal.

read more

Kolkata to Goa by Rail

Opplevelsesreise i Asia
24 dager – fra 16.300 kr
Hopp på toget og opplev India på denne opplevelsesturen som tar deg fra Kolkata til Goa.

read more

PADI Dykkerkurs – Thailand

Opplevelsesreise i Asia
4 dager – fra 3.500 kr
Denne dykkerpakken på Koh Tao vil gi deg alt du trenger for å fullføre ditt «underwater passport».

read more

Vietnam on a Shoestring

Opplevelsesreise i Asia
12 dager – fra 6.400 kr
Fra kaotiske Ho Chi Minh City til sjarmerende Hoi An, Hue, og Halong Bay – denne turen har noe for alle.

read more

Cultural Sri Lanka

Opplevelsesreise i Asia
14 dager – fra 9.000 kr
Opplev flotte farger, mangfoldige kulturer og svaiende palmer denne opplevelsesturen fra Negombo til Colombo.

read more

Everest Base Camp Trek

Opplevelsesreise i Asia
15 dager – fra 9.700 kr
Denne trekkingturen tar deg helt opp til Everest Base Camp på 5300 meters høyde.

read more

Bangkok to Kuta on a Shoestring

Opplevelsesreise i Asia
28 dager – fra 21.000 kr
På denne reisen opplever du Thailand, Malaysia, Singapore og Indonesia, før turen avsluttes på en strand på Bali.

read more

Cambodia on a Shoestring

Opplevelsesreise i Asia
10 dager – fra 5.700 kr
Opplev høydepunktene i Kambodsja på denne opplevelsesturen som går fra Bangkok til Ho Chi Minh City.

read more

India on a Shoestring

Opplevelsesreise i Asia
20 dager – fra 8.400 kr
Denne turen viser deg det beste av Nord-India. Høydepunktene inkluderer fargerike Rajasthan og åndelige Varanasi.

read more