Select Page

South Australia

Destinasjoner

South Australia

Dette er delstaten som er så variert at du kan svømme med delfiner i Adelaide før frokost, før du drar på vinsmaking i Barossa Valley og avslutter dagen med solnedgangen over outbacken i Flinders Ranges.

I den nordlige delen av South Australia finner du glohet ørken og steppeland, men i den sørlige delen er det helt annerledes takket være Murray River. Lake Eyre, som er Australias største saltsjø, ligger nord mot grensen til Northern Territory, og i sør finner du en hel haug med vingårder.

Adelaide er South Australias største by, og kjent for store kunst- og musikkfestivaler. Byen er omringet av verdenskjente vinområder, og er det perfekte utgangspunktet for mange heftige opplevelser du bare finner i Australia

Kangaroo Island som ligger like sør for Adelaide har beholdt mye av den opprinnelige flora og fauna. Mange som reiser til Australia kommer tilbake til Norge med dette som sin favorittdestinasjon. Flere av dyreartene du finner på Kangaroo Island er nærmest utryddet på fastlandet.

Flinders Ranges fenger deg med ville og fargerike klipper, et rikt dyreliv og dype vannkulper der du kan kjøle deg ned etter en dag i bushen.

Topp 5 opplevelser i South Australia

  1. Svøm med hvithai – det er ett sted i Australia man kan gjøre dette og det er utenfor Port Lincoln, vest for Adelaide. Om du ikke tørr å oppholde deg i vannet, så ta turen ned i en vanntett «Aqua Sub».
  2. Barossa Valley – du finner dette området rett nord for Adelaide og her produserer noen av verdens beste viner.
  3. Kangaroo Island – du kommer ikke nærmere Australias dyreliv enn på denne øya. Her kan du få nærkontakt med koalaer, pingviner, seler og kenguruer.
  4. Coober Pedy – som er kjent som verdens opal-hovedstad. Under den tørre og solsvidde overflaten finner man de vakreste smykkesteinene.
  5. Adelaide – dette er en by der du føler deg fri, sentrum er omgitt av parkområder og har en blanding av historiske bygninger, brede gater, butikker, kafeer og restauranter.
Coober Pedy

Bilder

Sandboarding i Little Sahara på Kangaroo Island. Foto: Adam Bruzzone

Sykle mellom vingårdene i Barossa Valley

Flinders Ranges

Solnedgang i Glenelg utenfor Adelaide. Foto: Greg Snell

Våre reiser i South Australia

Under finner du en blanding av alle våre reisetyper der South Australia enten utgjør hele eller deler av reiseruta.
Kontakt oss hvis du vil vite mer om turene!

Roadtrip i Australia

Roadtrip i Australia

Se våre forslag til kjøreruter i Australia
For mange backpackere er det å kjøre gjennom Australia det ultimate.

read more
Short Hop

Short Hop

Busspass i Australia
Fra 635 kr
Busspass mellom populære destinasjoner i Australia.

read more
Kilometerpass

Kilometerpass

Busspass i Australia
Fra 1.200 kr
Kjøp et ønsket antall kilometer og reis på kryss og tvers i hele Australia.

read more

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.