Select Page

6 myter om å reise alene

Inspirasjon og reisetips

Enten du planlegger en langweekend på egenhånd, en ukes strandferie eller ønsker å reise jorden rundt, så vil det alltid være noen som sier at det å reise alene er en dum ide. Tross alle myter om hvorfor du ikke skal reise alene, spesielt som jente, så tar de alle feil og vi forteller deg hvorfor.

1. Du vil ikke være trygg

Dette er alltid på toppen av listen for alenereisende. Det er helt normalt å være urolig og du vil oppleve at mange venner samt familie vil være urolige. Selv om det vises tragedier på nyhetene fra ulike steder i verden, så husk at verden er stor og disse ulike tragediene egentlig inntreffer veldig sjeldent. Bruk sunn fornuft og ta normale forhåndsregler, akkurat som du gjør her hjemme, så er det ingen grunn for at nettopp du skal få problemer.

Det er alltid viktig å undersøke stedene du skal til, enten det er å sjekke kartet på forhånd eller få råd fra lokalbefolkningen. Kjenn alltid på magefølelsen, den er ofte til god hjelp. Prøv å unngå sen ankomst til din første destinasjon, bestill gjerne transport og bosted på forhånd, så vet du akkurat hva du skal gjøre når du kommer fram. Eller hopp på en opplevelsestur, for å komme utenfor allfarvei.

2. Du kommer til å være alene

Ikke dersom du ikke ønsker å være alene. Å være komfortabel i sitt eget selskap er ekstremt undervurdert, men husk at det er nok av andre som reiser alene dersom du er lei av å snakke med deg selv. Om du heller ønsker å spise din egen ryggsekk enn å prate med en ukjent i en bar, så er løsningen enkel.

Bestill sovesal på et hostel og bli med på utflukter og sosiale arrangement som arrangeres av hostellet. Enten det er en bytur, båttur eller sightseeing så har du allerede en gruppe med potensielle venner.

3. Du kan ikke reise hvor som helst

Hvis det er din første tur, så vil du kanskje ikke reise helt utenfor allfarvei, og vi anbefaler heller ikke at du rusler ut i jungelen på egenhånd.

Da er opplevelsesturer perfekt. Du kan reise inn i den tetteste Amazonasjungelen eller ut i den ekte «outbacken» i Australia sammen en erfaren reiseguide og en liten gjeng andre backpackere. Da får du venner for livet og ikke minst noen å dele historier med.

4. Du må spise alene

Vel, du trenger ikke spise alene, om du ikke ønsker det. Noen feriesteder har felles bord, dersom du ønsker å slå av en prat over middagsbordet. Eller prøv å få kontakt med de lokale. Kanskje er du heldig og blir invitert på middag, og får servert et autentisk måltid fra landet du er i.

Ta med deg en bok eller bruk mobilen som underholdning mens du venter på maten og du vil fort innse at det å spise alene ikke er så skummelt.

5. Det er for dyrt

Ikke i disse dager. Før måtte man betale skyhøye gebyrer for å reise alene, dette slipper du nå. Mange av turoperatørene (spesielt for backpackere) har kuttet ut enkeltromstillegget mot at du deler rom med andre av samme kjønn.

Du finner nå hotell og turoperatører som retter seg mot alenereisende. Tenk smart og du vil finne mange rimelige alternativer. Del gjerne rom med andre for å få ned kostnaden, men også for å finne nye reisekamerater.

6. Men, jeg er jo ikke singel

Ikke alle som reiser alene gjør det fordi de ikke har noen å reise sammen med. Noen har faktisk funnet ut at det å reise alene er det de foretrekker.

Så enten du har noen å reise med, eller ønsker å reise alene, pakk ryggsekken og dra på ditt neste eventyr!

Flere inspirasjonsartikler