Select Page

Topp 10 opplevelser på en jorden rundt-reise

Inspirasjon og reisetips

Er du klar for en spennende jorden rundt-reise? Her kommer listen over det vi mener du ikke kan gå glipp av.

1. Hopp fallskjerm på New Zealand

Se for deg et lite fly som står klar for å ta deg med til 3.600 meter for at du så skal slenge deg ut i fritt fall. Du håper at personen som henger bak deg har kontroll på fallskjermen. Det er virkelig en herlig opplevelse som du ikke kan gå glipp av.

Se opplevelsesturer på New Zealand

 

 

2. Food on foot tour i Hanoi

Ute etter et autentisk vietnamesisk måltid? En guide vil ta deg med rundt i Hanoi for å lete etter de beste råvarene, før du selv tilbereder maten og nyter et herlig måltid sammen med en glad gjeng.

Se opplevelsesturer i Vietnam

3. Øyhopping på Fiji

Hvem drømmer vel ikke om å legge ut bilder på Instagram fra drømmedestinasjonen Fiji. Kombinerer du flere øyer så du kan få litt av hvert, alt fra øyer med festglade backpackere til stille og bortgjemte strandparadis.

Les mer om øyhopping på Fiji

 

 

4. Test bølgene i Australia

Australia er kjent for sin surfekultur, så du kan ikke forlate dette landet uten å ha slengt deg ut i bølgene minst en gang. Bli samtidig kjent med hippiebyen Byron Bay.

Meld deg på et surfekurs

5. Lev som en lokal ved Titicacasjøen

Dette er homestay på sitt beste. Våkne opp nær Titicacasjøen og spis måltidene dine med Taquileños. Titicacasjøen er den innsjøen som ligger høyest i verden, på hele 3800 meter over havet.

Klikk her for å se våre opplevelsesturer i Sør-Amerika

 

 

6. Jobb frivillig med kattedyr i Sør-Afrika

Du vil reise, men også bygge på CV’en din? Hvorfor ikke bruke noen uker på frivillig arbeid, der du får sjansen til å se de majestetiske kattedyrene på nært hold.

Les mer om frivillighetsarbeid med dyr

7. Hopp i strikk mellom Zambia og Zimbabwe

Glem Victoriafallene og test heller psyken med å hoppe fra broen mellom de to landene. Med en høyde på 111 meter og med utsikt over Zambezi-elven er dette en fantastisk opplevelse for en adrenalinjunkie.

Klikk her for å se våre opplevelsesturer i Afrika

 

 

8. Lær deg å danse tango i Buenos Aires

Ved solnedgang blir Buenos Aires sine gater fulle av folk som danser tango til velkjente rytmer. Så hvorfor ikke joine de?

Lær tango og spansk i Argentina

9. Dykke ved Det store barriererevet

Nemo venter på deg! Barriererevet strekker seg 2000 km nedover østkysten av Australia, så du har mange steder du kan ta turen ut. Hvorfor ikke ta en tur der du også får sjansen til å sove på en seilbåt?

Ta dykkerlappen på Great Barrier Reef

 

 

10. Roadtrip i USA

Her er det mange kule og kjente veier, som Highway 1, Route 66 og 7 Mile Bridge (Florida), samt mange fler. Lei en campervan og bo utenfor allfarvei, eller lei en bil og ta inn på diverse motell og hotell underveis.

Les mer om roadtrip i USA

Flere inspirasjonsartikler