Select Page

Topp 20 pakketips

Inspirasjon og reisetips

Har du noen gang begynt å pakke for en lengre reise, men så bare stirret på kofferten eller ryggsekken og lurt på hvorfor du ikke klarer å lukke den? Kanskje det er for at den er full av unyttige ting? Ja, vi kjenner igjen problemet.

For å kunne hjelpe deg med å sortere ut hva du trenger og hva du ikke trenger, har vi satt sammen en liten liste over ting du ikke burde reise uten. Den er ikke rangert etter viktighet, og for guds skyld, ikke prioriter våtservietter før passet ditt.

Si ha det bra til det en stresset pakking kan innebære og si hei til en bag som ikke veier for mye, men er full av ting du faktisk trenger.

1. Våtservietter

Det kan hende du syns våtservietter er gammeldags, men stol på oss, når du er ute og reiser så er våtservietter mye verdt. Du kan bruke de til å rengjøre diverse ting, tørke svette fra ansiktet eller et veldig godt alternativ om du ikke har tilgang til dusj.

2. Kamera

Dette burde kanskje være nummer en, men som sagt, disse er ikke rangerte etter viktighet. Ikke bare vil du kunne dele opplevelsene dine på Facebook, Instagram, eller andre sosiale medier du bruker, men du vil være den som kommer hjem og gjør alle misunnelige med dine reisebilder. Hvorfor ikke del bildene dine med oss, så blir kanskje ditt bilde publisert på bloggen vår. Send ditt bidrag til post@statravel.no eller bruk #statravelnorwayblog

3. Rabattkort

Er du student eller ungdom under 29 år kan du kjøpe ISIC- og YTH-kort. De fungerer som rabattkort rundt i verden. Bruk kortene til å kjøpe guidebøker, mat og transport. Se også etter turistkort i de byene du besøker, hvem vet, kanskje får du noe gratis der også.

4. Reiseforsikring

Ja, vi vet, det er veldig kjedelig. Men det er også veldig viktig og du kan ikke reise uten! Ikke få turen din ødelagt av at du selv må betale for noe som en reiseforsikring hadde fikset for deg. Vi samarbeider med Gouda Reiseforsikring, som har kjempebra priser for ungdommer og som dekker risikoaktiviteter.

Del bildene dine med oss

Hvorfor ikke dele dine bilder med oss, så kanskje ditt bilde blir publisert på bloggen vår. Send ditt bidrag til post@statravel.no eller bruk #statravelnorwayblog

5. Pass

Du kommer ikke langt uten passet ditt. Før du bestiller reisen er det viktig å sjekke utløpsdatoen. De fleste land krever visum og da krever de også (som regel) at passet er gyldig i minst seks måneder etter hjemreise. Mange land krever også at du har flere ledige sider i passet, da visum kan ta stor plass. Ha gjerne med deg en kopi av passet og andre viktige dokumenter. En elektronisk versjon lagret på e-post kan også være en god ide. Husk å dobbeltsjekke visumregler til landene du skal besøke.

6. Førstehjelpsutstyr

Hodepine på tur kan fort oppstå, men ikke la det ødelegge for neste dags eskapader. Hodepinetabletter er alltid greit å ha med seg. Plaster, gnagsårplaster, antibac og sårrensende spray er heller ikke dumt å ha med på tur. Spør gjerne på apoteket hva de anbefaler å ha med seg. Og ikke glem vaksiner, mange land anbefaler og/eller krever diverse vaksiner.

7. Reiseadapter

Du ankommer et nytt sted og mobilen viser lite strøm, men du har ikke rett plugg. Unngå dette ved å ha med deg en adapter som passer til alle verdens uttak.

8. Silkesovepose

Når man reiser på budsjett er det ikke alltid man velger bostedet etter standard, men at det er billig. Det hender at den billige prisen går utover renholdet. Da er det perfekt med din private silkesovepose. Du vil også unngå ekle bedbugs, som av og til lurer i lakenet på diverse bosteder. Er du på safari og låner en sovepose, er det alltid greit å ha sin egen silkesovepose inne i soveposen.

9. Internasjonalt sim-kort

Skal du være lenge i ett land, så anbefaler vi å kjøpe et godt gammeldags kontantkort. Disse har bedre priser internt i landet enn det norske sim-kort har. Da slipper du å lure på hvordan telefonregningen ser ut når du kommer hjem. Husk at Wi-Fi ikke er like utbredt overalt og til tider koster en del. Har du et lokalt sim-kort kan du fikse det meste likevel, uten at det koster skjorta.

10. Ørepropper

Den som oppfant ørepropper har mest sannsynlig hatt mange netter på et hostel. Ørepropper er små, men helt fantastiske, og ganske nødvendige for å få en god natts søvn på et hostel. De er også kjempefine om du skal sove på tog, buss eller fly.

11. Kondomer

Ung, fri og singel?! Beskytt deg, så slipper du ubehagelige overraskelser.

12. Smarttelefon

Kan man klare seg uten? Wi-Fi, kart, høre på musikk og oppdatere venner med en Snap. Bare husk å skru av roaming, så slipper du uventede regninger når du kommer hjem. Se også punkt 9.

13. Hodetelefoner

Når vi snakker om musikk, så ikke glem hodetelefoner! De funker også veldig bra om natten på et hostel.

14. Hengelås

Ikke glem å ha med hengelås og kanskje en vaierlås. De fleste hostel har skap hvor du kan låse inn verdisakene dine, men du må ha med egen hengelås. Med en vaierlås kan du låse fast sekken i et gjerde når du venter på bussen, eller i køyen på nattoget.

15. Skjerf

Nei, nå snakker vi ikke om et tykt ullskjerf, men ett stort, lett sjal. Ikke bare vil det være godt på kalde kvelder, det kan også fungere som et strandhåndkle. Eller beskytte mot sjokket fra 30 og noen varme grader ute til aircondition på full guffe i butikker, på busser og tog.

16. Visum

Enda en kjedelig ting, men ikke glem det.
Det er ikke morsomt å bli stående på flyplassen og vinke farvel til flyet fordi du ikke har visum til ankomstlandet. Bruk hjemmesiden til UD og les mer om innreiseregler til de ulike landene du skal besøke. Vær ute i god tid, mange visumsøknader kan ta lang tid.

17. Toalettpapir

Ikke noe vi tenker på her i Norge, men du kan ikke ta dette som en selvfølgelighet i alle land. Spesielt om du reiser rundt i Asia eller Latin-Amerika. Når vi er inne på toalettvaner – har du begynt å øve deg på squatting? Mange offentlige toalett mangler toalettseter eller er kun et hull i bakken, men slapp av, du venner deg fort til det.

18. Nakkepute og øyemaske

Dette er noe du må ha for å sove godt på buss, tog eller fly. Som backpacker bruker du mange timer på å reise, så det er viktig å sitte godt. Mange som er lysfølsomme klarer ikke å sove med lyset på, så øyemaske er jo genialt.

19. Notatblokk og penn

Mange har planer om å skrive blogg, men det er ikke alltid like lett å finne internett og hvem vet hvor mye du glemmer underveis. Så ta fatt i penn og papir og få ned tankene dine på den gammeldagse måten. Ikke noe slår følelsen av å ligge på en øde strand og skrive om alt man har opplevd underveis.

20. Insektsspray og myggnetting

Ingen liker kløe og i hvert fall ikke å være dekket av røde flekker grunnet insektbitt. Selv om du egentlig ikke er populær hos myggen, så er det alltid greit å ta forhåndsregler og bruke myggspray. Invester også i en myggnetting, spesielt i malariaområder. Ha gjerne med sølvteip også, så du lett kan feste myggnettingen overalt.

Flere inspirasjonsartikler