Select Page

Det Sørlige Afrikas høydepunkter

National Geographic opplevelsestur i Afrika.

Det Sørlige Afrikas høydepunkter

Sør-Afrika, Namibia og Zimbabwe – 21 dager

Denne reisen tar deg til høydepunktene i Sør-Afrika, Namibia og Zimbabwe. I løpet av 3 uker besøker du ikoner som Victoriafallene, Kruger og Ethosha Nasjonalpark, Sossusvlei og Cape Town. Målet er selvfølgelig å se alle de store dyrene i ”The Big 5”.

Reisen starter i vakre Cape Town der fjellkjeden Table Mountain og vinområdet Stellenbosh står på programmet. Deretter går turen til Kruger nasjonalpark og naturreservatet Karongwe, hvor man på flere game drives kommer tett på det afrikanske dyrelivet.

Deretter flyr dere til Nairobi og de høye røde sanddynene i Sossusvlei, her vil vi også høre mer om både moderne og gamle overlevelsesstrategier til de lokale «bushmen». Reisen avsluttes i Zimbabwe og Victoriafallene, som er et imponerende skue og et minne for livet.

Turen inkluderer komfortable overnattingssteder, ledes av en kunnskapsrik engelsktalende reiseleder og passer for de fleste.

Det er også mulig å delta på kortere varianter av denne turen:

Dag 1 – 10 (kun Sør-Afrika): Fra 22.800 kr per person
Dag 5 – 19 (Kun Johannesburg og Namibia): Fra 40.400 kr per person
Dag 11 – 21 (Kun Namibia og Victoria Falls): Fra 29.900 kr per person

Kontakt oss for mer informasjon hvis du er interessert i en av disse turene.

Det sørlige Afrikas høydepunkter

Reisefakta

Pris fra kr. 51.600,- per person i tomannsrom.

Kontakt oss for priser i enkeltrom.

Prisen inkluderer:

 • Hotell (14 netter), gjestehus (2 netter), komfortabel safari camp (2 netter), komfortable telt eller hytter (2netter)
 • 20 frokoster, 3 lunsjer og 10 middager
 • Ankomst transfer
 • Orienteringstur i Cape Town
 • Utflukt til Kapp det gode håp og Boulders Beach
 • Panorama ruten (naturskjønn kjøretur)
 • Krüger nasjonalpark med safari i åpent kjøretøy
 • Sossusvlei ørkenutflukt
 • Ørkenutflukt med lokal guide
 • Twyfelfontein hellerissinger
 • Besøkt i den forsteinede skogen
 • To safarier i åpent kjøretøy i Etosha
 • Innenlandsfly
 • All transport til og fra destinasjoner og spesifiserte aktiviteter.

Høydepunkter:

 • Nyt en naturskjønn kjøretur langs Sør-Afrikas Panorama rute
 • Vandre gjennom den fantastiske Kirstenbosch botaniske hage
 • Ta del i det dramatiske landskapet i Namibia
 • Møt en forsker fra Carnivore Conservation Programme
 • Safari i Kruger og Etosha nasjonalpark i et åpent kjøretøy
 • Opplev de mektige Victoriafallene

Eksklusivt med National Geographic Journeys:

 • Kirstenbosch botaniske hage
 • Cheetah Conservation Experience
 • Mondesa Township Walk, Swakopmund
 • Middag med en lokal familie i Victoria Falls
 • Carnivore Conservation Experience (vern om store kattedyr)

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreisen t/r Norge – Sør-Afrika/Zimbabwe
 • Måltider som ikke er spesifisert
 • Valgfrie aktiviteter
 • Evt. visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Cape Town

Ankomsttid er når det passer deg. Fly detaljene dine blir notert og du blir møtt i det du lander og kjørt til hotellet hvor du møter guiden. Det blir holdt et informasjonsmøte ca. kl. 18:00. Vennligst sjekk i hotellresepsjonen for eksakt tidspunkt for info møtet. I dette møtet blir det gått igjennom turdetaljer og du vil møte de andre gruppemedlemmene, samt kontaktpersonen din for oppholdet i Cape Town.

Dag 2: Cape Town

Besøk vakre Kirstenbosch botaniske hage med dyktig guide, denne turen er kun for vår gruppe og spesiallaget til oss – hagen har blitt kåret til en av de beste hagene i verden av National Geographic. Vi fortsetter deretter med å utforske Cape Town og videre mot Cape Point med et besøk hos pingvinene ved Boulders Beach.
Fritid på kvelden til å utforske magiske Cape Town, vi anbefaler at du tar turen til Waterfront som bugner av fantastiske restauranter.

Dag 3: Cape Town

Kos deg med en dag helt åpen til din egen disposisjon. Vi foreslår en tur opp Table Mountain eller vinsmaking i Stellenbosch.

Det finnes noe for en hver smak i Cape Town, være seg en fjelltur opp Table Mountain (kan også ta gondolen opp), spankulere langs Victoria and Alfred waterfront, vinsmaking på mange av de flotte vingårdene eller kjenne blodet bruse av adrenalin med aktiviteter som fallskjermhopp eller å dykke med hvithai. Cape Town har også mange museum, som forteller byens og landets historie.

Ønsker du å besøke tidligere fangeøya Robben Island, må du kjøpe billetter direkte hos museet. Det er en populær attraksjon og kan bli utsolgt måneder før ankomst. Nettsiden for kjøp av billetter er: http://www.robben-island.org.za

Dag 4: Cape Town – Johannesburg

I dag flyr du til Johannesburg hvor du igjen blir møtt på flyplassen og kjørt til hotellet. Her møter du guiden som skal følge deg resten av reisen. I kveld er det felles grillmiddag eller Braai som det heter i Sør-Afrika. Sørafrikanere elsker sin Braai og de har helst en Braai hver eneste dag, om de kan.

Dag 5: Johannesburg – Kruger Nasjonalpark

Billedskjønne Panorama ruten venter deg, med stopp ved Blyde River Canyon, Brouk’s Luck Potholes og God’s Window før vi når dagens mål – teltcampen like utenfor berømte Kruger nasjonalpark.

Dag 6: Kruger Nasjonalpark

Opp og hopp, i dag starter vi med en kjøretur gjennom Kruger nasjonalpark i et åpent kjøretøy. Nyt en fantastisk utsikt over det rike dyrelivet som inkluderer elefanter, løver og giraffer. Deretter kan du velge å være med på en ettermiddags safaritur, en gåtur der du leter etter dyr, eller bare slappe av ved campen med utsikt over et velbesøkt vannhull. I kveld vil du bli servert en deilig sørafrikansk middag.

Dag 7: Kruger Nasjonalpark - Karongwe private viltreservat

I dag fortsetter vi videre til et privat naturreservat i Kruger området. Denne ettermiddagen vil det bli holdt en forelesning med en forsker fra «Endangered Wildlife Trust’s Cheetah Metapopulation Project», som vil dele informasjon om deres innsats for å beskytte geparder og andre kjøttetere. Dette National Geographic-sponsede prosjektet er en del av Big Cats Initiative. Deretter vil forskeren bli med oss på kveldens safaritur.

De neste to dagene kan du lete etter bøfler, elefanter, leoparder, løver og neshorn, bedre kjent som Afrikas «Big Five». Med over 9000 hektar er Karongew private viltreservat hjem for mange skapninger og våre safariturer gir deg flere muligheter til å oppleve dyrene du drømmer om å se.

Dag 8: Karongwe private viltreservat

Stå opp før solen (rundt kl.5) og nyt morgenkaffen før du klatrer om bord i den åpne safaribilen. Vel tilbake ved bostedet er det tid for brunsj og litt egentid. Slå av en prat med andre i gruppen, eller rusle rundt i hagen og nyt litt «high tea». Deretter er det tid for enda en safaritur og etter at du har fått krysset av enda flere dyrearter på listen din, er det på tide å friske seg opp før middagen.

Dag 9: Karongwe private viltreservat – Johannesburg

Etter en siste morgensafari kjører vi tilbake til Johannesburg. Safariopplevelsene våre kan vi prate om over felles middagen på gjestehuset. I kveld må du pakke kofferten for i morgen skal vi fly til Victoria Falls.

Dag 10: Johannesburg – Windhoek

Ha passet klart, eventyret fortsetter til Namibia. I dag vil vi bli møtt av nye reisende som skal fortsette turen med oss, så om du ønsker, kan du bli med på ett nytt informasjonsmøte.

Dag 11: Windhoek – Sesriem

Ut fra bilvinduet kan du beundre det dramatiske landskapet i Namibia i det vi kjører ut mot ørkenen til Sesriem, det perfekte utgangspunkt for Namib-Naukluft Nasjonalpark.

Slapp med noe kaldt å drikke ved bassenget og nyt en av mange fine solnedganger du har i vente.

Dag 12: Sesriem

Er du klar for å ta mange bilder? Vi kjører inn til Namib ørkenen for å besøke Sossusvlei og Deadvlei- dødens dal. Dette er betraktet som en av Afrikas mest fantastiske ørkenlandskap. Deretter besøker vi Sesriem Canyon, en naturlig canyon som er skåret ut av Tsauchab-elven.

Dag 13: Sesriem – Swakopmund

I dag fortsetter vi reisen gjennom et skiftende ørkenlandskap, hold øynene åpne for å se zebraer, kudu, springbok og oryxantiloper. Vi stopper i den pittoreske byen Solitaire for en kort pause før vi drar videre ut på landsbygda. I Solitaire møter vi en av de lokale, som tar oss med på en kjøretur og forteller oss om hvordan hvordan «bushmen» overlever i denne avsidesliggende regionen i dag, og hvordan de levde i gamle dager.

Det er ikke kun de store dyreartene vi speider etter, men også de mindre som klarer å overleve i disse vanskelige forholdene, som slanger, geckoer, edderkopper og insekter. Du vil også lære mer om hvordan de har tilpasset seg denne tørre regionen. Deretter fortsetter vi oppover Atlanterhavskysten til Swakopmund.

Dag 14: Swakopmund

Nyt dagen ved kysten og frisk havluft eller hva med sandsurfing ned en sanddyne, en sykkeltur eller bare å tusle rundt i den koselige lille byen med en fin blanding av tysk og afrikansk kultur.

Dag 15: Swakopmund – Twyfelfontein

I dag skal vi besøke det som ble kalt Namibias første UNESCO verdensarv sted, nemlig hellerissingene ved Twyfelfontein. Det sies at området huser den største samlingen av «bushmen» malerier og rissinninger i hele Afrika, med mer enn 2500 figurer, fra 2000 til 5000 år gamle.

Dag 16: Twyfelfontein – Etosha Nasjonalpark

Etter den endeløse ørkenen skal det bli godt å besøke grønnere områder i Etosha Nasjonalpark. På vei stopper vi ved den forsteinede skogen, et fantastisk sted som dateres tilbake ca. 280 millioner år. Det var en lokal bonde som oppdaget de fossiler trestammene på 1940-tallet. Deretter forsetter vi til vår lodge som ligger i Etosha nasjonalpark.

Dag 17: Etosha Nasjonal Park

Stå opp før solen, i dag drar vi på morgensafari. I et åpent safarikjøretøy legger vi ut på leting etter Afrikas berømte «Big Five»; løve, neshorn, leopard, bøffel og den raske geparden. Dyrene samler seg rundt vannhull, så ha kameraet klart for å fange mange dyr i det vi kjører stille mot vannhullet. Resten av dagen er fri til egen disposisjon, slapp av ved lodgen, ta en svømmetur eller bli med guiden på en ny safaritur. Lodgen vår ligger perfekt til, så len deg tilbake og nyt av solen som går ned over nasjonalparken.

Dag 18: Etosha Nasjonalpark – Windhoek

Etter frokost besøker vi Cheetah Conservation Fund, et globalt feltforskings- og utdanningsanlegg grunnlagt av Dr. Laurie Marker, der forskningen har blitt støttet av National Geographic.

Vi får omvisning på senteret av en av forskerne og lærer om forskningen de jobber med. Vi håper gepardene ikke er for sjenerte og at vi får sett de på nært hold før vi kjører videre mot Windhoek.

Dag 19: Windhoek – Victoriafallene

Vi flyr til Zimbabwe og du vil få innblikk i hvordan livet er i Zimbabwe med en tur gjennom et lokalt marked. Du vil også møte en lokal familie og høre deres historier om livet i Zimbabwe, mens du hjelper til å forberede en tradisjonell Zimbabwisk middag.

Dag 20: Victoriafallene

I dag vil du få muligheten til å oppleve den mektige fossen på nært hold, resten av dagen er til egen disposisjon. Det er flust av aktiviteter å velge mellom. Alt fra å fylle opp kofferten med suvenirer til rafting, helikoptertur, kano tur og mye mer.

Tåken fra Vicoria Falls kan stige til mer enn 400 meter. Lokale stammer pleide å kalle fossen Mosi-o-Tunya eller «røyken som tordner». Det var David Livingstone som døpte om fossen etter dronning Victoria da han først så fossen i 1855.

Dag 21: Victoriafallene - hjemreise

Ikke klar til å reise hjem? Ta kontakt og vi kan forlenge oppholdet eller bestille fly til en ny destinasjon.

Mer informasjon om turen

Reisetype: National Geographic Journeys
Vi utforsker mer og kommer tettere på. Du beholder friheten til å oppleve – uten å ofre komforten.

Fysisk utfordring: 2 – lett.
Det vil gjennomføres lette fotturer. Egnet for de fleste. Ingenting for krevende.

Servicenivå: Oppgradert

 • Superior rom med oppgraderte fasiliteter
 • Privat transport
 • Flere inkludert måltider og aktiviteter

Antall deltakere
Maks 16, gjennomsnittlig 14

Aldersgruppe:
Må være eldre enn 12 år

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.

Flere opplevelsesreiser med National Geographic Journeys

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser over hele verden!

Rwanda og Uganda – Gorillaens rike

Rwanda og Uganda – Gorillaens rike

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
12 dager – Pris: fra 49.700 kr
Gjennom skogene i Rwanda og Uganda sporer vi gorillaer, sjimpanser, gullmarekatter (aper) og annet dyreliv.

read more
Hjertet av Myanmar

Hjertet av Myanmar

National Geographic opplevelsestur i Asia.
12 dager – Pris: fra 24.500 kr
Dette 12-dagers eventyret tar deg til landet med de gyldne pagodene.

read more
Utforsk Australia og New Zealand

Utforsk Australia og New Zealand

National Geographic opplevelsestur i Oceania
22 dager – Pris: fra 66.700 kr
Bli med og opplev ikoniske Sydney, fasjonable Melbourne og hyggelige Auckland. Soloppgang over sagnomsuste Uluru, urgamle regnskoger, isbreer, ørken, varme kilder, storbyer, kunst og kultur.

read more
Safari i Tanzania

Safari i Tanzania

National Geographic opplevelsestur i Afrika
7 dager – Pris: fra 28.900 kr
Er du klar for å dra på oppdagelsesferd? Da er dette uforglemmelige 7-dagers eventyret i Tanzania perfekt for deg.

read more
Opplev Japans kontraster

Opplev Japans kontraster

National Geographic opplevelsestur i Asia.
12 dager – Pris: fra 43.900 kr
Dette er en fantastisk introduksjon til et land som hedrer sin fortid og omfavner sin framtid.

read more
Lykkelandet Bhutan

Lykkelandet Bhutan

National Geographic opplevelsestur i Asia.
10 dager – Pris: fra 30.900 kr
Alle med en interesse for buddhistisk kultur vil bli fascinert av dette 10-dagers eventyret i Bhutan.

read more
Naturskjønne Costa Rica

Naturskjønne Costa Rica

National Geographic opplevelsestur i Mellom-Amerika. 14 dager – Pris: fra 18.800kr
Costa Rica er et lite land, men det betyr ikke at det ikke kan by på mange eventyr

read more
Eksotiske Sri Lanka

Eksotiske Sri Lanka

National Geographic opplevelsestur i Asia.
11 dager – Pris: fra 16.900kr
Sri Lanka byr på en herlig blanding av kulturskatter, naturopplevelser, et spennende dyreliv og vakre strender.

read more
Safari i Kenya og Tanzania

Safari i Kenya og Tanzania

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
13 dager – Pris: fra 52.900
Det er få opplevelser som kan måle seg med å oppleve de fem store, også kjent som «the Big Five».

read more
Utforsk Thailand

Utforsk Thailand

National Geographic opplevelsestur i Asia.
15 dager – Pris: fra 22.900 kr
På denne 15-dagers turen til Thailand, opplever du høydepunktene i dette fantastiske landet.

read more
Opplev fargerike Marokko

Opplev fargerike Marokko

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
15 dager – Pris: fra 20.900kr
Dette 15-dagers eventyret tar deg gjennom de mest utrolige kulturelle høydepunktene Marokko har å by på.

read more
Fascinerende Namibia

Fascinerende Namibia

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
10 dager – Pris: fra 24.600,-
For kultur- og naturentusiaster som er ute etter en litt annerledes opplevelse garanterer vi at Namibia er stedet å dra.

read more
Ikoniske Peru

Ikoniske Peru

National Geographic opplevelsestur i Sør-Amerika
14 dager – Pris: fra 24.900kr
Hvis du vil utfordre deg selv med å vandre Inca Trail, eller lete etter eksotiske dyr i Amazonas, er denne to ukers opplevelsesturen gjennom Peru perfekt for deg.

read more
Utforsk India og Nepal

Utforsk India og Nepal

National Geographic opplevelsestur i Asia
17 dager – Pris: fra 25.900 kr
På 17 fantastiske dager får du oppleve Nord-Indias berømte Golden Triangle

read more
Ekspedisjon til Patagonia

Ekspedisjon til Patagonia

National Geographic opplevelsestur i Sør-Amerika
14 dager – Pris: fra 37.500 kr
Opplev både den chilenske og argentinske siden av Patagonia.

read more