Select Page

Ikoniske Peru

National Geographic Opplevelsestur i Sør-Amerika

IKONISKE PERU

Fra Lima til Lima – 14 dager

Har du alltid drømt om å lete etter eksotiske dyr i Amazonasjungelen, for deretter å beundre verdensarvlistede Machu Picchu? I så fall er denne toukersturen i Peru perfekt for deg.

Tilbring to netter på unike og eksklusive G Lodge Amazon dypt inne i regnskogen. Guidede turer til fots og i kano viser dere Amazonas rike flora og fauna. Lær om de lokales bruk av medisinplanter og deres tradisjonelle metoder for jakt og fiske. Fortsett videre til fjellene der du kan ta den naturskjønne togreisen til Machu Picchu, eller utfordre deg selv med å vandre Inca Trail. Uansett fremkomstmiddel vil du bli belønnet med en fantastisk kombinasjon av ruiner, fjelltopper og vakker natur. En uforglemmelig reise til to av Perus fremste ikoner.

Turen inkluderer komfortable overnattingssteder, ledes av en kunnskapsrik engelsktalende reiseleder og passer for de fleste.

Ikoniske Peru

Reisefakta

Pris fra kr. 24.900,- per person i tomannsrom.

Kontakt oss for priser i enkeltrom.

Prisen inkluderer:

 • Hotell (8 netter), G Lodge Amazon (2 netter), Inca Trail Camping eller Cusco stay (3 netter)
 • 13 frokoster, 7 lunsjer, 5 middager
 • Transfer ved ankomst
 • 3-dagers utflukt til G Adventures eksklusive regnskogslodge
 • Tur til Sacred Valley, inkludert Pisac og Ollantaytambo
 • Valg mellom Inca Trail eller Cusco Stay
 • Guidet tur i Machu Picchu
 • Guidet tur på Taquile og Uros Island på Lake Titicaca
 • Innlandsflyvninger
 • All transport mellom destinasjonene og til/fra inkluderte aktiviteter.

Eksklusivt med National Geographic Journeys:

 • Lake Titicaca – lunsj i en tradisjonell landsby
 • Tradisjonell Andes-opplevelse i Urubamba
 • Cusco Planetarium

Høydepunkter:

 • Opplev dyrelivet i Amazonas
 • Utforsk Cusco Planetarium
 • Vandre verdenskjente Inca Trail, eller ta toget til Machu Picchu
 • Lær kunsten å veve av lokale kvinner i en tradisjonell landsby

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreise t/r Norge – Peru
 • Måltider som ikke er spesifisert i reiseplanen
 • Valgfrie aktiviteter
 • Evt. Visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører

Dagsprogram

Merk! Vi tilbyr to alternativer til Inca Trail. Dersom Inca Trail-tillatelsene er utsolgt vil de reisende få alternativet om å gå Lares Trek. Reisende som ikke har mulighet til å gå, eller ikke ønsker å gå, kan tilbringe to dager ekstra i Cusco før de reiser til Machu Picchu. Inca Trail er stengt for vedlikehold i februar hvert år. I denne perioden går de reisende Lares Trek i stedet. Stiene kan også bli stengt på andre tidspunkt gjennom året på grunn av værforhold eller andre omstendigheter utenfor vår kontroll. Dersom det blir aktuelt så vil reiserutene endres for å gi de reisende den beste og tryggeste reisen.

Dag 1: Lima
Peruansk jente

Peruansk jente

Ankomst Lima til valgfri tid. Det er ingen planlagte aktiviteter i dag, så dere kan sjekke inn på hotellet og nyte byen. Det blir holdt et informasjonsmøte ca. kl. 18:00. Her vil du møte de andre gruppemedlemmene, samt reiselederen som vil gi dere info om den kommende turen. Vennligst sjekk i hotellresepsjonen for eksakt tidspunkt for infomøtet.

Dag 2: Lima – Tambopata

Vi starter dagen med en flytur til Puerto Maldonado, der tar vi et kort stopp for å pakke om å legge fra oss den store bagasjen. Deretter kjører vi til fergeleiet for å reise videre med en motorisert båt til lodgen som ligger ute i jungelen. Underveis kan man se diverse fuglearter som er typiske for den denne delen av området. Nyt en velkomstdrink samt informasjon om stedet dere befinner dere i. Før middagen serveres blir det en liten kveldstur i det nærliggende området.

Dag 3: Tambopata

Vi står opp tidlig for å utforske jungelen sammen med erfarne, lokale guider, som har sin base i Amazonas. Hold øynene åpne for dyreliv der vi sakte men sikkert beveger oss gjennom jungelen.
Senere vil vi gjennomføre en kanotur på en u-formet innsjø i nærheten. På ettermiddagen kan dere slappe av i hengekøyen, kjøle dere ned ved den lokale badeplassen eller bli med på en båttur for å lete etter Kaimaner.

Dag 4: Tambopata – Cusco

Vi må dessverre tilbake til sivilisasjonen noe som betyr at vi forlater magiske Amazonas. Frykt ikke, eventyret er langt fra over, for nå venter Cusco, byen som ligger i hjertet av Inkariket. I kveld kan du se nattehimmelen fra en annen vinkel, nemlig via teleskopet på Cusco Planetarium. Få en presentasjon av den sørlige stjernehimmelen og historien om de gamle Inkaene sitt forhold til kosmos.

Dag 5: Cusco – Urubamba

Nyt en heldagsutflukt til Sacred Valley som inkluderer både ruinene ved Pisac og Ollantaytambo.
Vi besøker også «Parque de la Papa» (potetparken), som støttes av G Adventures. Dette besøket er eksklusivt for National Geographic Journeys. Her vil vi bli møtt av et bygdesamfunn som fortsatt holder tradisjonelle, lokale skikker i live. Vi vil lære mer om hvordan både potetdyrking og veving er viktige bærebjelker for Andeskulturen. Senere vil vi kose oss med en lunsj i Huchuy Qosqo, en nærliggende landsby.

Estimert reisetid: Cusco – Ollantaytambo 9-10 timer (inkluderer alle stoppene på veien)

Dag 6: Ollantaytambo – Wayllabamba Camp (Gjelder for de som går Inca Trail)

Vi reiser videre fra Ollantaytambo med van til KM 82, hvor fotturen Inca Trail begynner. Få blodet til å pumpe på din første dag på Inkastien. Turen er relativt enkel og tilbyr god trening før de neste dagene. Vi passerer brusende elver og små landsbyer samtidig som vi nyter den spektakulære utsikten. Dette er bare en smakebit på hva som vil komme de neste dagene.

Den fire dager lange turen er fysisk krevende, men absolutt overkommelig vis man er i normalt god form.
Estimert reisetid: Ollantaytambo – KM 82 45 min
Estimert avstand og tidsbruk: Inca Trail KM82 – Wayllabamba Camp ca. 11 km, 5 – 6 timer

Dag 6: Ollantaytambo – Cuncani (Gjelder for de som går Lares Trek)

Vi reiser videre fra Ollantaytambo til Lares Town med van. Her starter turen i et rolig tempo gjennom Cuncanidalen. Vi går ca. 4 km for og nå Chancachaca der vi nyter en bedre lunsj. Ikke glem å få i deg nok veske, samt hvile. Vi er nemlig allerede på ca. 3480 moh.

Etter lunsj fortsetter vi vandringen langs steinete fjellstier før vi etter ca. 5 km er framme ved Cuncani, overnattingsstedet vårt for natten. Campen i natt er på 3872 moh.

Estimert avstand og tidsbruk: Lares – Cuncani 9 km, 4,5 time

Dag 6: Ollantaytambo – Cusco (gjelder for de som blir i Cusco)

Etter at resten av gruppen har fordelt seg på Lares Trek og Inca Trail reiser vi tilbake til Cusco.
Etter ca. en time ankommer vi Moray. Dette fantastiske arkeologiske området som ligger på 3500 moh består av sirkulære terrasser og et sofistikert vanningssystem. Lær mer om historien og om studier som er gjennomført av dette fascinerende området. Etter vi har vært i Moray kjører vi videre til Maras Salt Mines, der du kan se tusenvis av gamle saltbassenger. Lær mer om de forskjellige variantene av salt og prøv det verdensberømte rosa saltet.

Estimert reisetid: Ollantaytambo – Cusco 1,5 – 2 timer

Dag 7: Wayllabamba Camp – Paqaymayo Camp (Gjelder for de som går Inca Trail)

Vi starter tidlig på den bratte stigningen opp mot Warmiwañusca, bedre kjent som “Den døde kvinnes pass”. Dette er det høyeste punktet på turen på 4198 moh. Forbered deg på å måtte takle intenst vær, enten i form av stekende hete, eller kalde vinder rundt passet. Gå sakte og drikk masse vann langs veien, spektakulære opplevelser venter på deg som belønning! De fleste når campen tidlig på ettermiddagen, hvor du vil få god tid til å slappe av etter en tøff dag.

Estimert avstand og tidsbruk: Wayllabamba Camp – Paqaymayo Camp ca. 12 km, 6 – 7 timer

Dag 7: Cuncani – Kuyoc (Gjelder for de som går Lares Trek)

Vi starter tidlig om morgenen fra foten av Sicllaccasa Mountain og klatrer til hele 4750 moh. Her oppe kan vi nyte fantastisk utsikt over laguner, samt snødekte Chicon Mountain. Når vi har nådd det høyeste punktet feirer vi med å gjennomføre et offer til Andesgudene. Vi går videre i ca. 2,2 km før vi nyter en bedre lunsj i fantastiske omgivelser. Etter lunsjen går vi videre nedover i ca. 2,6 km til dagens camp, som ligger idyllisk til, i nærheten av en bekk. I natt sover vi på 4114 moh.

Estimert avstand og tidsbruk: Cuncani – Kuyoc 17 km, 9 timer

Dag 7: Cusco (Gjelder for de som blir i Cusco)

Dagen i dag er fri til disposisjon. Vandre rundt i den gamle delen av Cusco, besøk Choco Museum, eller utforsk det lokale matmarkedet.

Dag 8: Paqaymayo Camp – Winaywayna (Gjelder for de som går Inca Trail)

I løpet av dagen krysser vi to pass til på veien mot Machu Picchu. Det første er Runquraqay på 3950 moh., hvor turgåere på en bra dag kan skimte nydelige, snøkledte Cordillera Vilcabamba i horisonten. Deretter vandrer vi gjennom høytliggende skogsområder til det andre passet, hvor vi også går forbi uberørte og originale Inkakonstruksjoner. Det høyeste punktet på passet er 3700 moh. På klare dager kan du få med deg spektakulær utsikt mot Urubamba Valley.
På 3650 moh. kommer vi til ruinene av Phuyupatamarca – byen over skyene. Du kan velge å slå leir her eller gå en og en halv time til før du kommer til Winaywaynaruinene som er lokalisert på 2650 moh.

Estimert avstand og tidsbruk: Paqaymayo Camp – Wiñaywayna 16 km, 9 timer

Dag 8: Kuyoc – Aguas Calientes (Gjelder for de som går Lares Trek)

Vi følger stien videre mot Machu Picchu. I dag har vi mulighet til å se flora og fauna, lamaer og alpakkaer som er typisk for Andesregionen. Vi går gjennom Pumahuancadalen hvor vi møter det vennlige Queschuafolket, før vi utforsker noen typiske «Inca Storehouses» underveis. Vandringen til Pumahuanca tar ca. 3-4 timer. En god lunsj venter ved ankomst. Etter lunsj hopper vi på en van som tar oss tilbake til Ollantaytambo. Herfra tar vi toget videre til Aguas Calientes.

Estimert avstand og tidsbruk: Kuyoc – Punta Carretera 10-11 km, 3,5 time
Estimert reisetid: Punta Carretera – Aguas Calientes 2 timer

Dag 8: Cusco – Aguas Calientes (Gjelder for de som blir i Cusco)

Vi reiser med van til Ollantaytambo før vi hopper på bussen til Aguas Calientes. I dag kan du treffe gruppen som har gått Lares Trek.

Estimert reisetid: Cusco – Aguas Calientes: 3,5 time

Dag 9: Winaywayna – Cusco (Gjelder for de som går Inca Trail)

Opp og hopp! Den siste dagen på fotturen vår starter allerede ca. kl. 03.30 slik at vi får med oss den nydelige soloppgangen ved Sun Gate. Her kan du nyte spektakulær utsikt over fantastiske Machu Picchu samt det nærliggende området.

Vi går ned til ruinene der vi får en guidet tur, samt masse tid til å utforske området på egenhånd. Lær om Inti Mach’ay-hulene, Inti Watana, Soltempelet, Vanntempelet, Kondortempelet og De Tre Vinduers Rom. Ta deg tid til å slappe av og føl på energien til dette fantastiske stedet fra 1500-tallet. Machu Picchu er både på UNESCO sin verdensarvliste og på listen over de syv største underverkene i verden. Har du mer tid til overs kan et besøk ved Inca Bridge være en spennende, valgfri aktivitet. Den ligger kun 15 minutter unna.

Etter en innholdsrik dag på et av verdens mest spektakulære steder hopper vi på bussen som tar oss tilbake til Aguas Calientes. Her vil vi møte reiselederen vår, i tillegg til de andre medlemmene som ikke har gått turen. Spis og slapp av litt før vi tar toget tilbake igjen til Cusco.

Estimert avstand og tidsbruk: Wiñaywayna – Machu Picchu 4 km, 1,5 time
Estimert reisetid: Aguas Calientes – Cuzco: 3,5 – 4 timer

Dag 9: Aguas Calientes – Machu Picchu – Cusco (Gjelder for de som går Lares Trek og de som blir i Cusco)

Opp og hopp! Machu Picchu er best å oppleve om morgenen for vel framme venter spektakulær utsikt over dette fantastiske området! Her vil vi får en guidet tur, samt masse tid til å utforske området på egenhånd. Lær om Inti Mach’ay-hulene, Inti Watana, Soltempelet, Vanntempelet, Kondortempelet og De Tre Vinduers Rom. Ta deg tid til å slappe av og føl på energien til dette fantastiske stedet fra 1500-tallet. Machu Picchu er både på UNESCO sin verdensarvliste og på listen over de syv største underverkene i verden. Har du mer tid til overs kan et besøk ved Inca Bridge være en spennende, valgfri aktivitet. Den ligger kun 15 minutter unna.
Etter en innholdsrik dag på et av de mest spektakulære stedene på jord hopper vi på bussen som tar oss ned til Aguas Calientes, hvor vi møter reiselederen vår igjen, i tillegg til de andre medlemmene som ikke har gått turen. Spis og slapp av litt før vi tar toget tilbake igjen til Cusco.

Estimert reisetid: Aguas Calientes – Cuzco: 3,5 – 4 timer

Dag 10: Cusco

Cusco regnes som Perus mekka og det med rette. Denne vakre kolonibyen tilbyr mange spennende opplevelser til de reisende med sine nærliggende ruiner, brosteinsgater, museer, kirker og livlige atmosfære. Blant de mange aktivitetene man kan finne i Cusco er hesteridning til arkeologiske steder som Sacsayhuaman, Tambo Machay og Puca Pucara verdt og nevne. Rafting på Urubamba-elven og sykling ned fjellene i Sacred Valley med et besøk ved en Inkaruin på veien, er også gode alternativer.

Dag 11: Cusco – Puno

I dag reiser vi videre til Puno. På veien kan du lene deg tilbake å nyte den spektakulære utsikten. Estimert reisetid: Cusco – Puno 7-8 timer

Dag 12: Puno

Nyt en guidet båttur på Lake Titicaca, der vi besøker de flytende øyene Uros og Taquile. Herfra reiser vi videre til Luquinasamfunnet hvor vi nyter en tradisjonell lunsj blant de lokale. Et besøk ved gravstedet Sillustani er også en mulighet her.

Dag 13: Puno – Lima

Vi kjører til Juliaca, før vi flyr tilbake til Lima. Dette er vår siste kveld i dette fortryllende landet. Make the most of it!

Dag 14: Lima

Dessverre er turen slutt, heldigvis er minneboken fylt av opplevelser du sent vil glemme! Avreise i dag er til valgfri tid.

Bilder

Ikoniske Peru.

Ikoniske Peru.

Ikoniske Peru.

Ikoniske Peru.

Ikoniske Peru.

Mer informasjon om turen

Reisetype: National Geographic Journeys
Turen byr på mer eventyr, unik tilgang til lokale opplevelser, og muligheten til å ferdes som du vil – fortsatt med komforten du ønsker.

Fysisk utfordring: Demanding
Noen turer i høyreliggende områder samt mer anstrengende aktiviteter. Passer som regel for de fleste reisende som er friske og raske.

Servicenivå: Upgraded

 • Superior rom med oppgraderte fasiliteter
 • Privat transport
 • Flere inkludert måltider og aktiviteter

Antall deltakere
Maks 16, gjennomsnittlig 10

Aldersgruppe
Må være eldre enn 12 år

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.

Flere opplevelsesreiser med National Geographic Journeys

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser over hele verden!

Rwanda og Uganda – Gorillaens rike

Rwanda og Uganda – Gorillaens rike

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
12 dager – Pris: fra 49.700 kr
Gjennom skogene i Rwanda og Uganda sporer vi gorillaer, sjimpanser, gullmarekatter (aper) og annet dyreliv.

read more
Hjertet av Myanmar

Hjertet av Myanmar

National Geographic opplevelsestur i Asia.
12 dager – Pris: fra 24.500 kr
Dette 12-dagers eventyret tar deg til landet med de gyldne pagodene.

read more
Utforsk Australia og New Zealand

Utforsk Australia og New Zealand

National Geographic opplevelsestur i Oceania
22 dager – Pris: fra 66.700 kr
Bli med og opplev ikoniske Sydney, fasjonable Melbourne og hyggelige Auckland. Soloppgang over sagnomsuste Uluru, urgamle regnskoger, isbreer, ørken, varme kilder, storbyer, kunst og kultur.

read more
Safari i Tanzania

Safari i Tanzania

National Geographic opplevelsestur i Afrika
7 dager – Pris: fra 28.900 kr
Er du klar for å dra på oppdagelsesferd? Da er dette uforglemmelige 7-dagers eventyret i Tanzania perfekt for deg.

read more
Opplev Japans kontraster

Opplev Japans kontraster

National Geographic opplevelsestur i Asia.
12 dager – Pris: fra 43.900 kr
Dette er en fantastisk introduksjon til et land som hedrer sin fortid og omfavner sin framtid.

read more
Lykkelandet Bhutan

Lykkelandet Bhutan

National Geographic opplevelsestur i Asia.
10 dager – Pris: fra 30.900 kr
Alle med en interesse for buddhistisk kultur vil bli fascinert av dette 10-dagers eventyret i Bhutan.

read more
Naturskjønne Costa Rica

Naturskjønne Costa Rica

National Geographic opplevelsestur i Mellom-Amerika. 14 dager – Pris: fra 18.800kr
Costa Rica er et lite land, men det betyr ikke at det ikke kan by på mange eventyr

read more
Eksotiske Sri Lanka

Eksotiske Sri Lanka

National Geographic opplevelsestur i Asia.
11 dager – Pris: fra 16.900kr
Sri Lanka byr på en herlig blanding av kulturskatter, naturopplevelser, et spennende dyreliv og vakre strender.

read more
Safari i Kenya og Tanzania

Safari i Kenya og Tanzania

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
13 dager – Pris: fra 52.900
Det er få opplevelser som kan måle seg med å oppleve de fem store, også kjent som «the Big Five».

read more
Utforsk Thailand

Utforsk Thailand

National Geographic opplevelsestur i Asia.
15 dager – Pris: fra 22.900 kr
På denne 15-dagers turen til Thailand, opplever du høydepunktene i dette fantastiske landet.

read more
Opplev fargerike Marokko

Opplev fargerike Marokko

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
15 dager – Pris: fra 20.900kr
Dette 15-dagers eventyret tar deg gjennom de mest utrolige kulturelle høydepunktene Marokko har å by på.

read more
Fascinerende Namibia

Fascinerende Namibia

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
10 dager – Pris: fra 24.600,-
For kultur- og naturentusiaster som er ute etter en litt annerledes opplevelse garanterer vi at Namibia er stedet å dra.

read more
Utforsk India og Nepal

Utforsk India og Nepal

National Geographic opplevelsestur i Asia
17 dager – Pris: fra 25.900 kr
På 17 fantastiske dager får du oppleve Nord-Indias berømte Golden Triangle

read more
Ekspedisjon til Patagonia

Ekspedisjon til Patagonia

National Geographic opplevelsestur i Sør-Amerika
14 dager – Pris: fra 37.500 kr
Opplev både den chilenske og argentinske siden av Patagonia.

read more