Select Page

SAFARI I KENYA OG TANZANIA

National Geographic opplevelsestur i Afrika

Safari i Kenya og Tanzania

Kenya og Tanzania – 13 dager

Det er få opplevelser som kan måle seg med å oppleve de fem store, også kjent som «the Big Five».

Serengeti Wildlife Research Center ligger i Serengeti Nasjonalpark, og er en base for mange av regionens fremste viltforskere. Her vil du møte en forsker for en prat om senterets pågående studier. Sumpen og skogen ved Ngorongoro krateret er hjem for flodhester, neshorn, elefanter, bavianer og aper, er du heldig vil du også se løver eller en ensom leopard som går langs krateret. Vi drar også innom en Masai landsby der du vil møte noen av de utrolige kvinnene som bor her og lær hvordan livet deres har blitt påvirket av prosjektet Masai Clean Cookstoves som støttes av G Adventures.

Turen inkluderer komfortable overnattingssteder, ledes av en kunnskapsrik engelsktalende reiseleder og passer for de fleste.

Reisefakta

Pris: fra 52.900 kr per person i tomannsrom.

Kontakt oss for priser i enkeltrom.

Prisen inkluderer:

 • Hotell (3 netter), komfortabel safari camp (8 netter), safari lodge (1 natt)
 • 12 frokoster, 11 lunsjer og 9 middager
 • Ankomst transfer
 • Safari i Masai Mara National Reserve, Ngorongoro Conservation Area, Lake Nakuru, Amboseli, Lake Manyara og Serengeti
 • Inngangsbillett til Olduvai Gorge museum
 • Guidet tur og lunsj i en lokal landsby
 • All transport til og fra destinasjoner og spesifiserte aktiviteter.

Høydepunkter:

 • Spor «the Big Five» over Serengeti og Masai Mara
 • Nyt daglige safariturer i Kenyas fremste nasjonalpark
 • Møt noen av «Maasai Mamas» og lær mer om Clean Cookstoves prosjektet

Eksklusivt med National Geographic Journeys:

 • Ubuntu kafe og gårdsomvisning med lunsj
 • Besøk hos og foredrag av Serengeti Wildlife Research Centre
 • Clean Cookstove Project foredrag
 • Forelesning av en akkreditert taler fra Kenya Wildlife Service (KWS)

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreisen t/r Norge – Kenya/Tanzania
 • Måltider som ikke er spesifisert
 • Valgfrir aktiviteter
 • Evt. visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfør

Dagsprogram

Dag 1: Nairobi

Ankomsttid er når det passer deg. Flydetaljene dine blir notert og du blir møtt i det du lander og kjørt til hotellet hvor du møter guiden og sjåføren, samt resten av gruppa. På denne rundturen er det maks 6 deltakere og både guiden og sjåføren er kvalifiserte safariguider. Det vil si at alle har vindusplass i tillegg til to dyktige guider helt for dere selv.

Denne rundturen dekker 3 ulike reservater i løpet av en uke. Det vil si høyt tempo. Vennligst vær forberedt på mye kjøring på til tider veldig dårlige veier, men det fantastiske dyrelivet gjør det hele verdt det.

Dag 2: Nairobi – Masa Mara

Etter frokost kjører vi til den verdensberømte Masai Mara nasjonalpark. Med sine store åpne sletter og acacia trær, så vil ikke en tur til Kenya være komplett uten et besøk i Masai Mara. Om ettermiddagen ankommer vi vår komfortable camp, som ligger i hjertet av viltreservatet. På kvelden må du skru på sansene, nå kjører vi på safari. Lytt etter kvister som knekker, løver som brøler, hyener som ler og elefanter som blåser i trompeten. På kvelden er vi tilbake ved campen der vi nyter utsikten utover reservatet.

Dag 3: Masai Mara

Masai Mara er kjent for å være en av verdens beste safari destinasjoner. Her er det en overflod av store kattedyr, -geparder, løver og leoparder, samt to millioner gnuer, Thomsons gaseller og sebraer som migrerer årlig over de store savannene på jakt etter vann. I dag vil du får sjansen til å se disse fascinerende dyrene under en morgen og kveldssafari. Husk å ha minnekort med god plass eller ta med flere, fordi kameraet vil bli mye brukt!

Vil du oppleve Masai Mara fra luften, så burde du benytte sjansen til å være med på en luftballong safari (ekstra kostnad).

Dag 4: Masai Mara – Lake Nakuru Nasjonalpark

Tidlig start på dagen med et besøk på Ubuntu kafe. Kafeen er et prosjekt for å gi lokale kvinner jobb. Videre besøker vi marked og en gård hvor det blir servert deilig lunsj. Vi kjører videre til safari lodgen som ligger inne i Lake Nakuru Nasjonalpark.

Om ettermiddagen vil det bli en ny safaritur, der vi leter spesielt etter de sjeldne svarte og hvite neshornene som bor i dette området. Så holde øynene åpne for det finnes også sjanse til å se bøfler, impala og den skye leoparden.

Dag 5: Lake Nakuru Nasjonalpark – Amboseli Nasjonalpark

Dagen starter med morgensafari før vi kjører til Amboseli nasjonalpark, som ligger ved foten av Afrikas høyeste fjell – Kilimanjaro.

Fjellet ligger der med sin snødekte topp og er den perfekte bakgrunnen for ditt neste mesterverk. Om du ikke var kunstnerisk før du ble med på denne turen, vil du uansett kunne vise frem flotte bilder når du kommer hjem – her er motivene så fotogene at du ikke kan mislykkes.

Dag 6: Amboseli Nasjonalpark

Ny dag med morgen- og ettermiddags safari. Mellom de ulike safariturene kan du slappe av i campen og nyte utsikten over Mt. Kilimanjaro og dyrelivet som besøker leirens vanningshull.

Deretter vil det bli et foredrag av en anerkjent representant fra Kenya Wildlife Service. Det ønskes å sette fokus på hvor skadelig snikskyting er, ikke bare dyrearten, men også for nærområdet.

Dag 7: Amboselig Nasjonalpark – Arusha

Etter en morgen safari, forlater vi Kenya og reiser inn i Tanzania. Arusha er en pittoresk by, som er inngangsporten til Serengeti og de nordlige nasjonalparkene i Tanzania. Arusha ligger ved foten av Mt. Meru, Afrikas femte største fjell. Bruk litt tid på å utforske byen og dens travle markeder og prøv gjerne en smak eller to av den friske lokaldyrkede kaffen. Her kan det være vi får nye medreisende for neste del av reisen.

Dag 8: Arusha – Lake Manyara Nasjonalpark

Besøk landsbyen Mto wa Mbu og bli med på omvisning før en deilig lunsj serveres hos en av familiene som bor her. Etter lunsj fortsetter vi mot safari campen som ligger like utenfor Lake Manyara Nasjonalpark. Fra campen har du fantastisk utsikt over Rift Valley området. Kvelden brukes til safari på leting etter de berømte, men sjenerte, treklatrende løvene.

Dag 9: Lake Manyara Nasjonalpark – Serengeti Nasjonalpark

Eventyret fortsetter gjennom Rift Valley mot Serengeti nasjonalpark. På veien besøker vi en Maasai landsby og møter noen av kvinnene som bor her. De forteller oss om sine liv og hvilke dører som har åpnet seg for dem etter det har blitt startet ulike prosjekt i landsbyen for å styrke kvinnens posisjon.

Deretter stopper vi ved Olduvai Gorge museum før vi fortsetter til kveldens overnatting i Serengeti nasjonalpark.

Dag 10: Serengeti Nasjonalpark

Et av verdens meste kjente safari området er Serengeti nasjonalpark. Den er en grunn til at den er berømt – dyrelivet og naturen er spektakulær! Dette er et område som føyer seg inn i rekken over plasser som ikke kan beskrives – det må oppleves.

Under den store vandringen er det millioner av dyr som forflytter seg over store landområder. Gnu og sebraer i så store flokker at man lurer på om det er skogkanten man ser i horisonten, før du tar en titt i kikkerten og skjønner at det er millioner av dyr. Etter å ha beundret de på avstand kjører safaribilen nærmere.

Dag 11: Serengeti Nasjonalpark – Ngorongoro

Fortsett med å speide etter dyr. Transportetappen ut av Serengeti til Ngorongoro er en safari i seg selv. Vel fremme ved campen kan du slappe av med noe kaldt å drikke mens du nyter utsikten over Eyasi sjøen.

Dag 12: Ngorongoro – Aruusha

I dag er det tidlig start på dagen for å kjøre inn til selve krateret, som står på UNESCOs verdensarv liste. Guiden din vil ta deg ned til krateret og til de beste stedene for å se det lokale dyrelivet. Se opp for sebraer, gaseller, bøfler og vortesvin. Sumpen og skogen som ligger rundt Ngorongoro er hjem til flodhester, neshorn, elefanter, bavianer og aper. Hold øynene åpne og kameraet klart, kanskje du ser en flokk med løver eller en ensom leopard som vandrer langs krateret.

Blant de ville dyrene koser vi oss med en piknik lunsj før vi kjører til Arusha for vår siste kveld sammen som gruppe.

Dag 13: Arusha – hjemreise

Ikke klar til å reise hjem? Ta kontakt og vi kan forlenge oppholdet eller booke fly til en ny destinasjon.

Bilder

Safari i Kenya og Tanzania

Safari i Kenya og Tanzania.

Safari i Kenya og Tanzania.

Safari i Kenya og Tanzania.

Safari i Kenya og Tanzania.

Mer informasjon om turen

Reisetype: National Geographic Journeys
Vi utforsker mer og kommer tettere på. Du beholder friheten til å oppleve – uten å ofre komforten.

Fysisk utfordring: 2 – lett.
Det vil gjennomføres lette fotturer. Egnet for de fleste. Ingenting for krevende.

Servicenivå: Oppgradert

 • Superior rom med oppgraderte fasiliteter
 • Privat transport
 • Flere inkludert måltider og aktiviteter

Aldersgrense:
Må være eldre enn 12 år.

Antall deltakere
Maks 6, gjennomsnittlig 5

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.

Flere opplevelsesreiser med National Geographic Journeys

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser over hele verden!

Rwanda og Uganda – Gorillaens rike

Rwanda og Uganda – Gorillaens rike

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
12 dager – Pris: fra 49.700 kr
Gjennom skogene i Rwanda og Uganda sporer vi gorillaer, sjimpanser, gullmarekatter (aper) og annet dyreliv.

read more
Hjertet av Myanmar

Hjertet av Myanmar

National Geographic opplevelsestur i Asia.
12 dager – Pris: fra 24.500 kr
Dette 12-dagers eventyret tar deg til landet med de gyldne pagodene.

read more
Utforsk Australia og New Zealand

Utforsk Australia og New Zealand

National Geographic opplevelsestur i Oceania
22 dager – Pris: fra 66.700 kr
Bli med og opplev ikoniske Sydney, fasjonable Melbourne og hyggelige Auckland. Soloppgang over sagnomsuste Uluru, urgamle regnskoger, isbreer, ørken, varme kilder, storbyer, kunst og kultur.

read more
Safari i Tanzania

Safari i Tanzania

National Geographic opplevelsestur i Afrika
7 dager – Pris: fra 28.900 kr
Er du klar for å dra på oppdagelsesferd? Da er dette uforglemmelige 7-dagers eventyret i Tanzania perfekt for deg.

read more
Opplev Japans kontraster

Opplev Japans kontraster

National Geographic opplevelsestur i Asia.
12 dager – Pris: fra 43.900 kr
Dette er en fantastisk introduksjon til et land som hedrer sin fortid og omfavner sin framtid.

read more
Lykkelandet Bhutan

Lykkelandet Bhutan

National Geographic opplevelsestur i Asia.
10 dager – Pris: fra 30.900 kr
Alle med en interesse for buddhistisk kultur vil bli fascinert av dette 10-dagers eventyret i Bhutan.

read more
Naturskjønne Costa Rica

Naturskjønne Costa Rica

National Geographic opplevelsestur i Mellom-Amerika. 14 dager – Pris: fra 18.800kr
Costa Rica er et lite land, men det betyr ikke at det ikke kan by på mange eventyr

read more
Eksotiske Sri Lanka

Eksotiske Sri Lanka

National Geographic opplevelsestur i Asia.
11 dager – Pris: fra 16.900kr
Sri Lanka byr på en herlig blanding av kulturskatter, naturopplevelser, et spennende dyreliv og vakre strender.

read more
Utforsk Thailand

Utforsk Thailand

National Geographic opplevelsestur i Asia.
15 dager – Pris: fra 22.900 kr
På denne 15-dagers turen til Thailand, opplever du høydepunktene i dette fantastiske landet.

read more
Opplev fargerike Marokko

Opplev fargerike Marokko

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
15 dager – Pris: fra 20.900kr
Dette 15-dagers eventyret tar deg gjennom de mest utrolige kulturelle høydepunktene Marokko har å by på.

read more
Fascinerende Namibia

Fascinerende Namibia

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
10 dager – Pris: fra 24.600,-
For kultur- og naturentusiaster som er ute etter en litt annerledes opplevelse garanterer vi at Namibia er stedet å dra.

read more
Ikoniske Peru

Ikoniske Peru

National Geographic opplevelsestur i Sør-Amerika
14 dager – Pris: fra 24.900kr
Hvis du vil utfordre deg selv med å vandre Inca Trail, eller lete etter eksotiske dyr i Amazonas, er denne to ukers opplevelsesturen gjennom Peru perfekt for deg.

read more
Utforsk India og Nepal

Utforsk India og Nepal

National Geographic opplevelsestur i Asia
17 dager – Pris: fra 25.900 kr
På 17 fantastiske dager får du oppleve Nord-Indias berømte Golden Triangle

read more
Ekspedisjon til Patagonia

Ekspedisjon til Patagonia

National Geographic opplevelsestur i Sør-Amerika
14 dager – Pris: fra 37.500 kr
Opplev både den chilenske og argentinske siden av Patagonia.

read more