Select Page

Utforsk Australia og New Zealand

National Geographic opplevelsestur i Oceania

Utforsk Australia og New Zealand

Fra Sydney til Queenstown – 22 dager

Ingen grunn til å velge enten Australia eller New Zealand. I løpet av 22 dager får du både pose og sekk.

Bli med og opplev ikoniske Sydney, fasjonable Melbourne og hyggelige Auckland. Soloppgang over sagnomsuste Uluru, urgamle regnskoger, isbreer, ørken, varme kilder, storbyer, kunst og kultur – dette er turen med variasjon.

Turen inkluderer komfortable overnattingssteder, ledes av en kunnskapsrik engelsktalende reiseleder og passer for de fleste.

Det er også mulig å delta på kortere varianter av denne turen:

Dag 1-12 (kun Australia): Fra 38.300 kr per person.
Dag 13-22 (kun New Zealand): Fra 27.200 kr per person.

Kontakt oss for mer informasjon hvis du er interessert i en av disse turene.

Reisefakta

Pris: fra 66.700 kr per person i tomannsrom.

Kontakt oss for priser i enkeltrom.

Prisen inkluderer:

 • Hotell (20 netter), båt (1 natt og sesong avhengig)
 • 21 frokoster, 3 lunsjer og 3 middager
 • Båttur i Sydney havn
 • Byvandring i Sydney og Melbourne
 • Tur i Daintreee regnskogen med et aboriginsk perspektiv
 • Se soloppgangen ved Uluru
 • Raglan havncruise
 • Besøk ‘glow worm’ grotter
 • Byvandring i Christchurch
 • Naturskjønn togrute med Tranz Alpine toget
 • Gondoltur i Queenstown
 • Wilderness dagscruise (vinter) og overnattingstur (sommer) i Doubtful Sound
 • Fly som i programmet
 • All transport mellom destinasjonene og til/fra inkluderte aktiviteter.

Høydepunkter:

 • Cruise gjennom Jauraki Gulf Marine Park for delfin og hvalsafari
 • Ler mer om Maori myter og tradisjoner
 • Opplev de geotermiske mysteriene i Rotorua
 • Naturskjønn togrute med Tranz Alpine toget
 • Slapp av i en Regnskogslodge
 • Cruise gjennom Doubtful Sound
 • En unik opplevelse med representanter fra Jirrbal Rainforest folket
 • Privat guidet tur i et forskingsakvarium
 • Solnedgangscruise
 • Sydney
 • Opplevelse i «Red Centre» og soloppgangen over Uluru
 • Vinsmaking rett fra kilden

Eksklusivt med National Geographic Journeys:

 • Matvandring i Melbourne og tre-retters lunsj med en kulinarisk ekspert.
 • Besøk til James Cook University Research Aquarium
 • Janbanbarra Jirrbal Rainforest kulturell opplevelse i Tully
 • Møt en Maori og opplev et kulturelt show og måltid
 • Delfin og hvalsafari

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreise t/r Norge – Australia/New Zealand
 • Måltider som ikke er spesifisert i reiseplanen
 • Valgfrie aktiviteter
 • Visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører

Dagsprogram

Dag 1: Sydney

Ankomst når som helst, det er ingen planlagte aktiviteter denne dagen. Du kommer deg selv til hotellet og helst før kl. 18.00 da vil det være et felles informasjonsmøte på hotellet og du møter gruppen for første gang.

Dag 2: Sydney

Hva med å starte dagene med en liten byvandring sammen med reiselederen for å orientere deg litt i storbyen? Videre kan du utforsk havnen som Sydney er så kjent for, med Operahuset som det perfekte utgangspunkt. På ettermiddagen går du om bord på en privat båt for et avslappende solnedgangscruise med grillmiddag.

Dag 3: Sydney – Port Douglas

Vi flyr nordover til Cairns og kjører kystveien mot Mossman juvet. Her får vi en informativ tur i Daintree regnskogen, sammen med en lokal aboriginer. Han deler sitt folks historie med oss ved å fortelle om overlevelsesteknikker og deres tradisjonelle levesett.

Dag 4: Port Douglas

Port Douglas er en koselig liten kystby. Dagen i dag har ingen planlagte utflukter, men vi anbefaler å ta en tur ut til det store barriere revet for å snorkle eller dykke. Dette er det største korallrevet i verden og utenfor kysten av Port Douglas er det er på sitt fineste med 1500 ulike arter av tropisk fisk, så vel som delfiner og hvaler.

Dag 5: Port Douglas – Cairns

Tilbake i den tropiske byen Cairns får vi en guidet tur «bak kulissene» til James Cook Universitys forskningsakvarie. Akvariet er grunnlagt av marinbiolog og National Geographic stipendiat Dr. Jamie Seymour. Vi får en privat omvisning av fasilitetene og får muligheten til å ta en nærmere titt på de fasinerende skapningene som bor her. Vi får også et kort foredrag om den nyeste forskningen til Jamie eller en av hans kollegaer.

Dag 6: Cairns

Vi reiser til Tully for å ha en autentisk og interaktiv opplevelse med de innfødte. Urfolket i Janbanbarra Jirrbal regnskogen forteller oss om deres tradisjoner, skikker og bruk. Lær om deres sterke tilknytning til naturen og hvordan de i tusenvis av år har levd i harmoni med naturen. Det blir servert tradisjonell lunsj og etterpå blir det malerkurs med en Jirrbal aboriginer kunstner.

Dag 7: Cairns

En hel dag uten fastsatt program og du er helt fri til selv å disponere tiden. Hva med en tur ut til det store barriere revet eller sveve over regnskogen i en gondol, eller bare utforske byen? Ta en tur med Kuranda toget – en naturskjønn rute der skinnene snirkler seg gjennom regnskogen, over broer og gjennom Barron juvet – eller om du er glad i adrenalinfylte aktiviteter, kan du hoppe i fallskjerm eller dra på rafting.

Dag 8: Cairns – Uluru

Er du klar for å se noe av Australias unike natur? Se solnedgangen over Uluru, gjerne med et glass med noe godt å drikke i hånden. Her i hjerte av Australia er det tørt og ugjestmildt, og det er fascinerende at noe kan spire og gro her – og at noen kan bo her!

Dag 9: Uluru

Stå opp med sola og se fargespekteret utspille seg over Uluru. Fortsett dagen med en tur rundt foten av fjellet sammen med en guide og lær hvorfor steinen er hellig og hva den symboliserer for aboriginer folket. Vi besøker også Kata Tjuta nasjonalpark for å se flere av disse store røde steinene midt ute i ingenmannsland. Ettermiddagen til fri disposisjon.

Hva med en varmluftballong tur eller helikopter tur over området?

Husk å ta en titt på stjernehimmelen, her ute er det nesten ingen lysforurensning, noe som gjør stjernehimmelen helt unik.

Fra november til mars er det ekstremt varmt i dette området (43-46 grader). Det er derfor viktig å være forberedt med masse vann og klær til å skjerme mot varmen. Den guidede turen rundt foten av fjellet blir ikke gjennomført dersom temperaturen er over 36 grader. Turen gjennomføres tidlig på morgenen før solen og varmen er for voldsom.

Dag 10: Uluru – Melbourne

Nyt nok en soloppgang over Uluru før vi flyr til metropolen Melbourne.

Dag 11: Melbourne

Melbourne er kjent for å ha mye god mat, noe vi skal teste på en guidet kulinarisk vandring sammen med en lokal forfatter og historieforteller. Etter lunsj kan du selv utforske videre den delen av Melbourne du er mest nysgjerrig på. Her finnes det også mange vinprodusenter.

Dag 12: Melbourne – Auckland

Klar for et nytt land? Vi flyr til Auckland, New Zealand. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 13: Auckland

Stig ombord på en forskningsbåt for å cruise rundt i Hauraki Gulf marine park på leting etter hvaler, delfiner og sjøfugler. Etter båtturen kan du benytte muligheten – nå når du har eksperter til stede – til å spørre de ut om det du måtte lure på angående bevaring av marinelivet.
Ettermiddagen brukes til en kort byvandring før du kan fortsette å utforske byen på egenhånd.

Hauraki Gulf marine park er et stopp vi må ha værforbehold om, i og med at vi skal ut på havet.

Dag 14: Auckland – Raglan

I dag skal vi ut på en naturskjønn kjøretur. Vi stopper på en gård som driver med oppdrett av ål, og hvor de fokuserer på bærekraft. Lunsj nytes med kortreist mat fra gården. Etter lunsj fortsetter vi mot den kunstneriske byen Ragland med stopp ved fossen «Brudesløret», og vi nyter utsikten mens vi cruiser i havnen.

Dag 15: Raglan – Rotorua

Har du sett glødende mark før? I Waitomo grotten kan du se tusener av selvglødende mark lyse opp grotten der de henger i grottetaket og på veggene mens vi passerer i båt.
På kvelden besøker vi Tamaki Maori landsbyen der vi blir ønsket velkommen av en «Kaumatua» (en eldre i samfunnet). Etter velkomsten får vi fremføring av lokale myter og legender mens vi nyter tradisjonell Hangi middag.

Rotorua ligger i et vulkansk område. Her er det aktive vulkaner med boblende gjørmehull og flerfargede basseng flere ulike steder rundt byen. Dette er en fasinerende region med Maori kultur og historie knyttet direkte opp mot det geotermiske i området.
Slapp av og nyt en av de varme kildene.

Dag 16: Rotorua – Christchurch

Benytt morgenen godt, for i dag flyr vi videre til Christchurch. Vel fremme i Christchurch går vi på byvandring sammen med reiselederen. Resten av dagen kan du utforske området på egenhånd.

Dag 17: Christchurch – Franz Josef

TranzAlpine er en av verdens vakreste togturer. Vi kan speide ut av vinduet etter det ene naturskjønne motivet etter det andre, i det vi krysser alpene i sør over til New Zealands isbreer. Stig av toget, den siste etappen må bli i bil før vi når frem til nattens hotell, midt i en regnskog. New Zealands natur er fasinerende, isbreer i den ene retningen og regnskog i den andre. Her blir vi to netter, så det er tid til å utforske.

Dag 18: Franz Josef

Her er valgene mange. Hva med helikoptertur til isbreen for så å gå på breen? Eller litt roligere aktivitet som et bad i en varm kilde mens du lar inntrykkene av turen så langt synke inn… Det finnes mange ulike turløyper, kajakk padling, eller du kan komme deg ut i naturen på motoriserte fartøy – du bestemmer.

Dag 19: Franz Josef – Queenstown

Vi reiser gjennom regnskogen langs vestkysten på vei til Queenstown. Vel fremme kan du nyte utsikten over byen fra en kveldstur i kabelbanen som tar oss opp Bob’s Peak.

Dag 20: Queenstown – Doubtful Sound

New Zelands flotte fjorder er et skue. I dag skal vi cruise i Doubtful Sound som er en av de mest kjente av fjordene. Med oss ombord har vi en dyktig guide, som vil hjelpe oss med å peke ut delfiner, seler, pingviner og flere ulike fugler.

Kvelden tilbringes ombord, du kan slappe av i din komfortable lugar eller gå ut på dekk for å beundre stjernehimmelen med et glass lokal vin i hånden.

Båten har ulike ruter avhengig av sesong.
I vintertid 18.mai – 20. september overnatter vi i Te Anau i stedet for på båten. Vi kjører til innsjøen Wakatipu og landsbyen Manapouri før vi går om bord båten.

Dag 21: Doubtful Sound – Queenstown

Kast noen siste blikk på utsikten og dyrelivet før vi cruiser tilbake til kai og tar bussen tilbake til Queenstown for vår siste natt.
Det er valgfritt, men hva med en avskjedsmiddag sammen med gruppen?

Dag 22: Queenstown

Avreisedag.

Ikke klar for å reise hjem? Ta kontakt og vi kan forlenge oppholdet eller booke fly til en ny destinasjon.

Bilder

Sydney.

Daintree Rainforest.

Great Barrier Reef.

Solnedgang over Uluru. Foto: Tourism NT

Utforsk utelivet i Melbourne.

Termisk aktivitet utenfor Rotorua.

Franz Josef-isbreen. Foto: Petr Hlavacek

Doubtful Sound.

Mer informasjon om turen

Reisetype: National Geographic Journeys
Turen byr på mer eventyr, unik tilgang til lokale opplevelser, og muligheten til å ferdes som du vil – fortsatt med komforten du ønsker.

Fysisk utfordring: Lett
Noe gåing som passer for de fleste. Ingenting krevende.

Servicenivå: Upgraded

 • Superior Room med oppgraderte fasiliteter
 • Privat transport
 • Flere inkludert måltider og aktiviteter

Antall deltakere
Maks 16, gjennomsnittlig 12.

Aldersgruppe
Må være eldre enn 12 år

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.

Flere opplevelsesreiser med National Geographic Journeys

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser over hele verden!

Rwanda og Uganda – Gorillaens rike

Rwanda og Uganda – Gorillaens rike

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
12 dager – Pris: fra 49.700 kr
Gjennom skogene i Rwanda og Uganda sporer vi gorillaer, sjimpanser, gullmarekatter (aper) og annet dyreliv.

read more
Hjertet av Myanmar

Hjertet av Myanmar

National Geographic opplevelsestur i Asia.
12 dager – Pris: fra 24.500 kr
Dette 12-dagers eventyret tar deg til landet med de gyldne pagodene.

read more
Safari i Tanzania

Safari i Tanzania

National Geographic opplevelsestur i Afrika
7 dager – Pris: fra 28.900 kr
Er du klar for å dra på oppdagelsesferd? Da er dette uforglemmelige 7-dagers eventyret i Tanzania perfekt for deg.

read more
Opplev Japans kontraster

Opplev Japans kontraster

National Geographic opplevelsestur i Asia.
12 dager – Pris: fra 43.900 kr
Dette er en fantastisk introduksjon til et land som hedrer sin fortid og omfavner sin framtid.

read more
Lykkelandet Bhutan

Lykkelandet Bhutan

National Geographic opplevelsestur i Asia.
10 dager – Pris: fra 30.900 kr
Alle med en interesse for buddhistisk kultur vil bli fascinert av dette 10-dagers eventyret i Bhutan.

read more
Naturskjønne Costa Rica

Naturskjønne Costa Rica

National Geographic opplevelsestur i Mellom-Amerika. 14 dager – Pris: fra 18.800kr
Costa Rica er et lite land, men det betyr ikke at det ikke kan by på mange eventyr

read more
Eksotiske Sri Lanka

Eksotiske Sri Lanka

National Geographic opplevelsestur i Asia.
11 dager – Pris: fra 16.900kr
Sri Lanka byr på en herlig blanding av kulturskatter, naturopplevelser, et spennende dyreliv og vakre strender.

read more
Safari i Kenya og Tanzania

Safari i Kenya og Tanzania

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
13 dager – Pris: fra 52.900
Det er få opplevelser som kan måle seg med å oppleve de fem store, også kjent som «the Big Five».

read more
Utforsk Thailand

Utforsk Thailand

National Geographic opplevelsestur i Asia.
15 dager – Pris: fra 22.900 kr
På denne 15-dagers turen til Thailand, opplever du høydepunktene i dette fantastiske landet.

read more
Opplev fargerike Marokko

Opplev fargerike Marokko

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
15 dager – Pris: fra 20.900kr
Dette 15-dagers eventyret tar deg gjennom de mest utrolige kulturelle høydepunktene Marokko har å by på.

read more
Fascinerende Namibia

Fascinerende Namibia

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
10 dager – Pris: fra 24.600,-
For kultur- og naturentusiaster som er ute etter en litt annerledes opplevelse garanterer vi at Namibia er stedet å dra.

read more
Ikoniske Peru

Ikoniske Peru

National Geographic opplevelsestur i Sør-Amerika
14 dager – Pris: fra 24.900kr
Hvis du vil utfordre deg selv med å vandre Inca Trail, eller lete etter eksotiske dyr i Amazonas, er denne to ukers opplevelsesturen gjennom Peru perfekt for deg.

read more
Utforsk India og Nepal

Utforsk India og Nepal

National Geographic opplevelsestur i Asia
17 dager – Pris: fra 25.900 kr
På 17 fantastiske dager får du oppleve Nord-Indias berømte Golden Triangle

read more
Ekspedisjon til Patagonia

Ekspedisjon til Patagonia

National Geographic opplevelsestur i Sør-Amerika
14 dager – Pris: fra 37.500 kr
Opplev både den chilenske og argentinske siden av Patagonia.

read more