Select Page

Utforsk Thailand

National Geographic opplevelsestur i Asia

Utforsk Thailand

Fra Bangkok til Bangkok –  15 dager

På denne 15-dagers turen til Thailand, opplever du høydepunktene i dette fantastiske landet.

Her finner du en bra balanse mellom kulturelle landemerker og nydelige strender, samt aktiviteter og avslapning. I nordlige Thailand cruiser vi nedover Kwai-elven og nyter et autentisk khantok måltid hjemme hos en lokal familie i Chiang Mai. Du vil også få sjansen til å besøke et matmarked der dere kjøper inn ingredienser som skal bruke under et matlagingskurs.

Deretter reiser vi videre sørover mot kysten der vi ferdes rundt som de lokale i «long-tail» båter og «tuk-tuks». Vi drar til strandparadisene Koh Samui og Krabi, der du kan fylle dagene med strandbesøk, turer gjennom frodig regnskog og snorkling i krystallklart hav. Dra på oppdagelsesferd ut til en av de mange øyene eller se mer av landsbyene i en tradisjonell tuk-tuk.

Dette er opplevelsesturen i Thailand du ikke må gå glipp av!

Turen inkluderer komfortable overnattingssteder, ledes av en kunnskapsrik engelsktalende reiseleder og passer for de fleste.

Det er også mulig å delta på kortere varianter av denne turen:

Dag 1 – 8: Fra 10.700 kr per person.
Dag 8 – 15: Fra 13.600 kr per person.

Kontakt oss for mer informasjon hvis du er interessert i en av disse turene.

Reisefakta

Pris: fra 22.900 kr per person i tomannsrom.

Kontakt oss for priser i enkeltrom.

Prisen inkluderer:

 • Hotell (12 netter), lodge (2 netter)
 • 14 frokoster, 2 lunsjer og 3 middager
 • Transfer ved ankomst
 • Inngang til Thai-Burma krigsmuseum og togtur
 • Besøk til Erawan nasjonalpark
 • Guidet tur gjennom Ayutthaya Historical Park
 • Middag på en omgjort båt som tidligere fraktet ris
 • Båttur i Bangkok sine klongs (kanaler) og Wat Phra Kaew temple
 • Utflukt til Koh Madsum og Koh Tan
 • Innenlandsflyvninger
 • All transport mellom destinasjonene og til/fra inkluderte aktiviteter.

Høydepunkter:

 • Nyt en autentisk khantok-middag i en lokal landsby
 • Ta turen Wat Chedi Luang templet og slå av en prat med en munk
 • Thailandsk matlagingskurs og nyt ditt hjemmelagde måltid til lunsj
 • Reis som en av de lokale i «long-tail boats» og tuk-tuks.
 • Besøk den virkelige «Bridge on the River Kwai»

Eksklusivt med National Geographic Journeys:

 • Utflukt til en liten landsby med en lokal guide
 • Utforsk den frodige regnskogen i Klong Phanom nasjonalpark
 • Middag som består av regnskogsdelikatesser servert ved bålet
 • Besøk en landsby utenfor Chiang Mai og få servert en autentisk Khantoke måltid
 • Møt munker ved Wat Chedi Luang Buddhist tempelet

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreise t/r Norge – Bangkok
 • Måltider som ikke er spesifisert i reiseplanen
 • Valgfrie aktiviteter
 • Evt. visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører

Dagsprogram

Dag 1: Bangkok

Velkommen til Bangkok! Du blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. Det er ingen planlagte aktiviteter i dag, så du kan sjekke inn på hotellet (fra 14:00) og utforske byen. Det blir holdt et informasjonsmøte ca. kl. 18:00. Her vil du møte de andre gruppemedlemmene, samt reiselederen som vil gi dere info om den kommende turen. Vennligst sjekk i hotellresepsjonen for eksakt tidspunkt for infomøtet.

Dag 2: Bangkok – Kanchanaburi

Vi reiser til Kanchanaburi, der vi kan ta del i et stykke historie fra andre verdenskrig. Du har kanskje sett eller hørt om den berømte filmen “Bridge on the River Kwai”? Vi besøker den ekte varen og tar en togtur over broen. Den er massiv, majestetisk og imponerende, samt gir en fantastisk utsikt over elven nedenfor.

Dag 3: Kanchanaburi – Phra Nakhon Si Ayutthaya

Om morgenen besøker vi Erawan nasjonalpark og et av verdens vakreste fossefall. Ta deg en svømmetur i det turkise vannet, ta bilder fra toppen (hele 1500 meter), eller utforsk regnskogen og se hvor mange aper du klarer å oppdage. Deretter kjører vi til Thai/Burma krigsmuseum og krigskirkegård for å lære mer om den dystre historien til «Death Railway». Over 6000 fanger er begravet på kirkegården. Om ettermiddagen reiser vil til Ayutthaya der vi nyter middagen mens vi cruiser nedover elven på en ombygd båt som tidligere fraktet ris.

Dag 4: Phra Nakhon Si Ayutthaya – Chiang Mai

Utforsk ruinene av Ayutthaya Historical Park som ligger på UNESCOs verdensarvliste. Ayuthaya fungerte som Thailands hovedstad fa det 14. til det 18. århundre, og var da rangert som en av de mest fantastiske byene i verden. Deretter reiser vi tilbake til Bangkok for å fly til dagens destinasjon, nemlig Chiang Mai.

Dag 5: Chiang Mai

Etter et besøk til de lokale markedene med en kokk, vil vi tilberede vår egen lunsj under et thailandsk matlagingskurs, på en privat kulinarisk skole. Senere besøker vi den historiske Wat Chedi Luang og setter oss ned med en av de unge munkene for å diskutere det daglige livet i tempelet og buddhismen. Lytt til munker som messer på Doi Suthep Temple, et av de mest fantastiske templene i Thailand.

Dag 6: Chiang Mai

Benytt dagen til å utforske byen eller delta i noen av de valgfrie aktivitetene. Senere besøker vi en lokal landsby og nyter en autentisk khantok-middag sammen med en lokal familie. Dette er et «must do» når du kommer til Nord-Thailand. Deretter vil du få muligheten til å snakke med lokalbefolkningen og lære mer om deres hverdag.

Dag 7: Chiang Mai – Bangkok

Vi flyr tilbake til travle Bangkok for en båttur gjennom Bangkoks kanaler og besøker Wat Po, det berømte «Temple of the Reclining Buddha».

Dag 8: Bangkok

Nyt en fridag i Bangkok, her er det mye å se og gjøre. Alt fra tempelbesøk, museer, spabehandling eller shoppe litt – mangler du fortsatt ideer, ta kontakt med din reiseleder.

Dag 9: Bangkok – Ko Samui

En kort flytur fra Bangkok ligger tropiske Koh Samui. Vel fremme ved resortet sjekker vi inn og har resten av dagen til å orientere oss på hotellet og teste ut fasiliteter, som for eksempel en drink ved bassenget.

Hotellet ligger strategisk til i «Chaweng diostriktet» med gangavstand til restauranter. Koh Samui ligger på Thailands østkyst og har alt du kunne ønsker deg av en stranddestinasjon. Hvite flotte strender, kokosnøtt palmer, fersk sjømat og varmt klart, vann.

Dag 10: Ko Samui

Stig om bord på en tradisjonell «longtail» båt. I dag skal vi komme oss vekk fra den typiske turist stien. De uberørte øyene Koh Madsum og Koh Tan venter på oss og vi kan glede oss til lokal lunsj på stranda. Dersom du føler for det kan du bli med på en inkludert kajakk tur eller snorkle i det klare vannet.

Dag 11: Ko Samui – Khao Sok

Ta fergen tilbake til fastlandet og bli kjørt til hotellet, som ligger like utenfor Khao Sok nasjonalpark. Hotellet ligger omringet av frodig regnskog og har sterkt fokus på å drive bærekraftig, de har blant annet tett samarbeid med lokalmiljøet. På kvelden får vi en guidet tur i regnskogen og kan glede oss til gode historier ved leirbålet på kvelden.

Khao Sok er en av de eldste eviggrønne regnskogene i verden og ligger omgitt av kalksteinfjell.

Dag 12: Khao Sok

Fridag til å utforske området. Bli med på utflukter i jungelen. Hva med en padletur, bade i varme kilder eller bare slappe av på stranden?

Dag 13: Khao Sok – Krabi

I dag tidlig kjører vi til Krabi. Fremme i Krabi går vi om bord på en longtail båt og cruiser forbi mangroveskog på vei til Khao Khanab Nam grottene for å se på de eldgamle maleriene og kalksteinsformasjonene. Senere på dagen hopper vi inn i en tuk-tuk for å se mer av landsbyen og besøker industriområder, blant annet en gummiplantasje og ser hvordan sevjen tappes av trærne. Videre besøker vi rismarker og en butikk der de lager batikk. Vi lærer om kulturen og hverdagslivet i de rurale områdene i sør Thailand.

På kvelden kan du nyte en drink i solnedgangen i omgivelser som har gjort Thailand så berømt. Reiselederen kommer til å gå igjennom hvilke aktiviteter som finnes i området, slik at du kan planlegge hva du ønsker å gjøre de neste dagene.

Dag 14: Krabi

Bruk dagen slik du ønsker, det være seg en siste innspurt med spennende utflukter eller bare maks avslapning på stranden og kanskje en massasje eller to.

Dag 15: Krabi – Bangkok

Vi returnerer til Bangkok og turen avsluttes på flyplassen sen ettermiddag.

Ikke klar for å reise hjem? Ta kontakt og vi kan forlenge oppholdet eller booke fly til en ny destinasjon.

Mer informasjon om turen

Reisetype: National Geographic Journeys
Vi utforsker mer og kommer tettere på. Du beholder friheten til å oppleve – uten å ofre komforten.

Fysisk utfordring: 2 – lett.
Det vil gjennomføres lette fotturer. Egnet for de fleste. Ingenting for krevende.

Servicenivå: Oppgradert

 • Superior Room med oppgraderte fasiliteter
 • Privat transport
 • Flere inkludert måltider og aktiviteter

Antall deltakere
Maks 16, gjennomsnittlig 12

Alder:
Må være eldre enn 12 år.

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.

Flere opplevelsesreiser med National Geographic Journeys

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser over hele verden!

Rwanda og Uganda – Gorillaens rike

Rwanda og Uganda – Gorillaens rike

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
12 dager – Pris: fra 49.700 kr
Gjennom skogene i Rwanda og Uganda sporer vi gorillaer, sjimpanser, gullmarekatter (aper) og annet dyreliv.

read more
Hjertet av Myanmar

Hjertet av Myanmar

National Geographic opplevelsestur i Asia.
12 dager – Pris: fra 24.500 kr
Dette 12-dagers eventyret tar deg til landet med de gyldne pagodene.

read more
Utforsk Australia og New Zealand

Utforsk Australia og New Zealand

National Geographic opplevelsestur i Oceania
22 dager – Pris: fra 66.700 kr
Bli med og opplev ikoniske Sydney, fasjonable Melbourne og hyggelige Auckland. Soloppgang over sagnomsuste Uluru, urgamle regnskoger, isbreer, ørken, varme kilder, storbyer, kunst og kultur.

read more
Safari i Tanzania

Safari i Tanzania

National Geographic opplevelsestur i Afrika
7 dager – Pris: fra 28.900 kr
Er du klar for å dra på oppdagelsesferd? Da er dette uforglemmelige 7-dagers eventyret i Tanzania perfekt for deg.

read more
Opplev Japans kontraster

Opplev Japans kontraster

National Geographic opplevelsestur i Asia.
12 dager – Pris: fra 43.900 kr
Dette er en fantastisk introduksjon til et land som hedrer sin fortid og omfavner sin framtid.

read more
Lykkelandet Bhutan

Lykkelandet Bhutan

National Geographic opplevelsestur i Asia.
10 dager – Pris: fra 30.900 kr
Alle med en interesse for buddhistisk kultur vil bli fascinert av dette 10-dagers eventyret i Bhutan.

read more
Naturskjønne Costa Rica

Naturskjønne Costa Rica

National Geographic opplevelsestur i Mellom-Amerika. 14 dager – Pris: fra 18.800kr
Costa Rica er et lite land, men det betyr ikke at det ikke kan by på mange eventyr

read more
Eksotiske Sri Lanka

Eksotiske Sri Lanka

National Geographic opplevelsestur i Asia.
11 dager – Pris: fra 16.900kr
Sri Lanka byr på en herlig blanding av kulturskatter, naturopplevelser, et spennende dyreliv og vakre strender.

read more
Safari i Kenya og Tanzania

Safari i Kenya og Tanzania

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
13 dager – Pris: fra 52.900
Det er få opplevelser som kan måle seg med å oppleve de fem store, også kjent som «the Big Five».

read more
Opplev fargerike Marokko

Opplev fargerike Marokko

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
15 dager – Pris: fra 20.900kr
Dette 15-dagers eventyret tar deg gjennom de mest utrolige kulturelle høydepunktene Marokko har å by på.

read more
Fascinerende Namibia

Fascinerende Namibia

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
10 dager – Pris: fra 24.600,-
For kultur- og naturentusiaster som er ute etter en litt annerledes opplevelse garanterer vi at Namibia er stedet å dra.

read more
Ikoniske Peru

Ikoniske Peru

National Geographic opplevelsestur i Sør-Amerika
14 dager – Pris: fra 24.900kr
Hvis du vil utfordre deg selv med å vandre Inca Trail, eller lete etter eksotiske dyr i Amazonas, er denne to ukers opplevelsesturen gjennom Peru perfekt for deg.

read more
Utforsk India og Nepal

Utforsk India og Nepal

National Geographic opplevelsestur i Asia
17 dager – Pris: fra 25.900 kr
På 17 fantastiske dager får du oppleve Nord-Indias berømte Golden Triangle

read more
Ekspedisjon til Patagonia

Ekspedisjon til Patagonia

National Geographic opplevelsestur i Sør-Amerika
14 dager – Pris: fra 37.500 kr
Opplev både den chilenske og argentinske siden av Patagonia.

read more