Select Page

18 day South Africa Tour

Opplevelsestur i Afrika

18 day South Africa Tour

18 dager fra Johannesburg til Cape Town

Sør-Afrika er en smeltedigel av spektakulært landskap, spennende dyreliv og varierte kulturer alt toppet med et sunt og behagelig klima. Disse elementene gjør Sør-Afrika til et land man bare må besøke!

Landet er på størrelse med Europa med over 3000 kilometer uberørt kystlinje, i tillegg til klimatiske ytterpunkter som stekende varm ørken og snødekkede fjelltopper, samt et mangfold av kulturer. Alt fra bushman, til vestlig-inspirert.

Vi besøker høydepunktene i landet samtidig som vi får oppleve de store naturopplevelsene landet har å by på. Vi sover i komfortable hytter i vernede områder, på fjellet og på stranden, alltid i spektakulære omgivelser. Denne turen nytes best for de som har et åpent sinn og en eventyrlysten innstilling.

Reisefakta

Pris fra kr. 15.780,-

Prisen inkluderer:

 • 16 frokoster, 2 brunsj, 10 lunsjer, 14 middager
 • 17 netter på lodge
 • Sengetøy
 • Big Five” Game Walks
 • Open Vehicle Game Drives
 • Game Reserves/National Parks
 • Kruger National Park
 • Zululand Game Reserve
 • Drakensberg Mountains
 • Swaziland Kingdom
 • Cape Wine Farm
 • African Culture
 • Garden Route
 • Coastal Hike
 • Cape Town
 • Table Mountain Hike
 • Unspoiled Beaches
 • San Rock Art
 • Nelson Mandela Museum

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreisen t/r Norge – Sør-Afrika
 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfri aktiviteter
 • Evt. Visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfør

Høydepunkter:

 • Big 5 game walks
 • Kruger Nasjonalpark
 • Drakensberg Mountains
 • Zwaziland
 • Table Mountain
 • Oppleve afrikansk kultur
Kart: 18 day South Africa tour

Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Dag 1: Johannesburg – Bush Lodge

Avreisen i dag er kl 06.30 fra Greenfire Lodge i Johannesburg. Vi reiser den spektakulære veien til Mpumalanga. Vi stopper for en lett lunsj i historiske Dullstroom, før vi sirkler oss nedover Drakensbergfjellene og inn i Lowveld. De neste to nettene tilbringer vi på Greenfire Bush Lodge som ligger i et privat reservat inni større og mer kjente Kruger National Park, et område hvor dyrene streifer naturlig og ubegrenset rundt.

Lodgen smelter inn i landskapet og tilbyr komfortable senger, bad, et forfriskende badebasseng samt fantastisk utsikt over den nærliggende villmarken. Middagen i dag blir tilberedt på tradisjonelt vis over åpen ild.

Dag 2: Bush Lodge

Slik man har for vane i bushen starter vi dagen med kaffe og kjeks før vi begir oss ut på en safari. Turen vil ta ca. tre timer og gjennomføres til fots. Vi kommer ikke til å gå lange avstander kun for å gå, men for og forhåpentligvis spotte dyrelivet som befinner seg her. En Drifters guide vil være med på hele turen. Før varmen virkelig kicker inn returnerer vi til lodgen for en velsmakende brunsj med påfølgende avslapning.

På kvelden/natten vil vi gjennomføre enda en safari, denne gangen med bil. Vi kommer også til å gjennomføre en «bushbraai» i løpet av kvelden. Dette kan sammenlignes med et ekte grillmåltid over åpen ild. Når safarien er omme kan vi lene oss tilbake å sovne til lyden av villmarken.

Dag 3: Panorama Route – Hazyview

Vi står opp samtidig som sola og nyter en velsmakende frokost, før vi setter kursen mot høydepunktene ved Panoramic Route. Vårt første stopp vil være ved imponerende Blyde River Canyon, før vi begir oss videre mot Bourke’s Luck Potholes, Gods Window samt koselige Graskop hvor vi vil spise lunsj ved Harry’s Pancake bar. På ettermiddagen reiser vi videre til Kowyn Pass og en tradisjonell landsby hvor vi vil tilbringe litt tid med det lokale Shanganfolket.

Etter en full dag ender vi opp ved Greenfire Lodge Hazyview hvor hyttene er bygd på stolper i skogen. Overnattingsstedet ligger også ved foten av Sabie River. Vi vil være to netter her.

Dag 4: Kruger National Park
Se dyrelivet i Kruger National Park.

Se dyrelivet i Kruger National Park.

En tidlig start i dag også gjør at vi kjapt kommer oss avgårde til sørsiden av Kruger National Park for en full dag med safari. Sakte men sikkert beveger i oss rundt, samtidig som vi holder øynene åpne for spektakulært dyreliv. Selv om mesteparten av dagen vil være på safari, vil vi også stoppe på flere utvalgte steder slik at vi kan strekke på beina våres, samt spise brunch.

På ettermiddagen kjører vi tilbake til lodgen vår.

Dag 5: Swaziland – Zululand

Vi reiser videre sørover gjennom Kingdom of the Swazi, hvor turen i dag tar oss gjennom spektakulære områder og forbi en rekke tradisjonelle landsbyer og markeder. Deretter entrer vi Zululand, regionen som en gang ble styrt av Shaka «King of the Zulu’s». Dette er et område fullt av viltreservater og imponerende landskap. Vi tilbringer de neste to nettene ved vår bushcamp hvor vi er omringet av fantastisk utsikt.

Dag 6: Zululand

En avslappende start på dagen før vi får muligheten til å være med inn i et nærliggende viltreservat. Området tilbyr beskyttelse for flere sjeldne dyr inkludert svart og hvit neshorn. Vår opplevelse i reservatet vil inkludere en safari til fots, samt en kanosafari som er ledet av våre erfarne guider. Dette vil gjøre at vi vil oppleve området på en mer spektakulær måte enn gjennom bilvinduet.

Lunsjen i dag er det piknik midt i bushen før vi reiser tilbake til overnattingsstedet vårt.

Dag 7-8: Drakensberg

Vi reiser videre innlands, hvor vi passerer en flott region med nydelige fjellformasjoner samt spektakulær historie. Denne regionen har nemlig vært tilholdssted for mange historiske kriger, hvor Zuluene, Boerne, Britene samt mange andre folkeslag slåss for suvereniteten over Sør-Afrika.

Vårt lunsjstopp vil være på en av de mange kjente krigsmarkene i området, hvor vi får muligheten til å lære enda mer om denne fascinerende delen av Sør-Afrika sin historie. På ettermiddagen ankommer vi de majestetiske Drakensbergfjellene. Her vil vi bytte til 4×4 kjøretøy, for en spennende kjøretur på veiene som snirkler seg over fjellet.

Vi vil etter hvert ankomme Greenfire Lodge Drakensberg. Her tilbringer vi to netter i koselige hytter, hvor vi har muligheten til å gå fjellturer, utforske området eller rett og slett bare nyte denne nasjonale skattekisten som dette området er!

Dag 9-10: Dolphin Coast

Vi starter dagen rolig der vi beveger oss tilbake til bussen vår fra fjellene. Deretter beveger vi oss mot Det Indiske Hav. Vår reise i dag vil ta oss gjennom Natal Midlands hvor vi vil se mange små håndverks- og kunstbutikker samt mange andre attraksjoner.

Vi stopper for lunsj ved Nottingham Road før vi fortsetter til vårt neste overnattingssted, Greenfire Lodge Dolphin Coast, som er lokalisert bokstavelig talt på stranden. Her vil buldrende bølger være en konstant del av lydbildet. En dag til egen disposisjon er beregnet her, så nyt området for alt det er verdt. En av kveldene nyter vi en lokal fiskemiddag på Lodgen sin veranda.

Dag 11-12: Wild Coast
Turen går også via Durban. Foto: michaeljung@163.com

Turen går også via Durban. Foto: michaeljung@163.com

I dag vil vi bevege oss gjennom Durban, før vi følger kysten sørover inn i et område som kun kan beskrives som et av de virkelige høydepunktene på denne turen. Området er omsvermet av uendelige uberørte strender, naturlige elvemunninger, store gressletter samt en horde av tradisjonelle Xhosa landsbyer.

Vi tilbringer to netter på avsidesliggende Greenfire Lodge, hvor vi vil få masse tid til å utforske området.

Dag 13: Frontier Country

Vi forlater kystlandskapet, før vi tar dagens først stopp ved Nelson Mandelas museum i Umtata. Deretter fortsetter vi til fødestedet til denne verdenskjente landsfaderen, som klarte å samle Sør-Afrika. I dag vil turen ta oss inn i området som er kjent som «Frontier Country» en region som ble besatt på 1820-tallet av europeiske immigranter. Dette områder er også kjent for sine mange kriger som ble utkjempet her. Vi tilbringer natten i komfortable omgivelser med utsikt mot Grahamstown.

Dag 14-15: Garden Route
Featherbed Nature Reserve.

Featherbed Nature Reserve.

Vi ankommer velkjente Garden Route, hvor vårt første stopp vil være Tsitsikamma Coastal National Park hvor vi får vært med på en fottur langs den kuperte kysten, samt over hengebroen som går over Storms River. Videre kan de med ønsket om adrenalin teste ut verdens høyeste strikkhopp på 216 meter. Så passerer vi gjennom Plettenberg Bay før vi ankommer Greenfire Lodge Knysna hvor vi vil tilbringe de to neste nettene. Dagene våre her vil gi oss muligheten til og utforske denne flotte byen og de mange nærliggende attraksjonene.

Frivillige ekskursjoner inkluderer kajakkturer, stisykling i skogen, en tur til den lokale landsbyen samt mange fler.

Dag 16-18: Cape Town
Reisen avsluttes i Cape Town. Foto: michaeljung@163.com

Reisen avsluttes i Cape Town. Foto: michaeljung@163.com

En rolig start der vi forlater Knysna og reiser gjennom Garden Routes Lake District, før vi følger «Whale Route» gjennom Hermanus og rundt Hottentots Holland Mountains. Vi ankommer «moderbyen» Cape Town sent på ettermiddagen, der vi tar inn på Greenfire Lodge Cape Town, et overnattingssted som ligger beleilig til i byen.

Cape Town er uten tvil en av verdens vakreste byer, og vi vil tilbringe to fulle dager her, hvor vi besøker Cape Point, Hout Bay, The Waterfront, avsidesliggende strender, en vingård, samt mange andre attraksjoner. Vi vil også gjennomføre en fottur opp Table Mountain.

Opplevelsesturen ender ca. kl. 16.00 på dag 18, til tross for dette er dere velkomne til å forlenge oppholdet deres ved å booke overnatting ved lodgen vår.

Bilder og video

Se dyrelivet i Kruger National Park.

Turen går også via Durban. Foto: michaeljung@163.com

Featherbed Nature Reserve.

Besøk Kapp det Gode Håp på en dagstur fra Cape Town.

Reisen avsluttes i Cape Town. Foto: michaeljung@163.com

Mer informasjon om turen

Reisetype: Accommodated Overland
Våre overland turer er den beste måten å se store deler av Afrika. Spesialbygde lastbiler tillater oss å besøke noen av de fineste høydepunktene i Afrika på en så behagelig måte som mulig. Overnattingen er litt mer komfortabel enn de vanlige overland turene.

Servicenivå: Basic
Enkle og rene overnattingssteder og/eller gode campingsteder.

Fysisk utfordring
Turen passer for de fleste, men det kan være noen utfordrende etapper.

Antall deltakere
Maks 17 personer.

Aldersgruppe
Anbefalt for personer mellom 18 – 55 år.

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.

Flere opplevelsesreiser i Afrika

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Afrika!

Rwanda og Uganda – Gorillaens rike

Rwanda og Uganda – Gorillaens rike

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
12 dager – Pris: fra 49.700 kr
Gjennom skogene i Rwanda og Uganda sporer vi gorillaer, sjimpanser, gullmarekatter (aper) og annet dyreliv.

read more
Madagaskars høydepunkter

Madagaskars høydepunkter

Opplevelsesreise i Afrika
14 dager – Pris: fra 15.800 kr
Fantastiske Madagaskar er ulikt det aller meste, med et helt unikt dyre- og planteliv. Her finnes søte lemurer, mektige baobab-trær og fargerike kameleoner.

read more
Mystiske Etiopia

Mystiske Etiopia

Opplevelsestur i Afrika.
10 dager – Pris: fra 18.900 kr
Utforsk det dramatiske landskapet og et mangfold av kulturer på denne spennende 10-dagers opplevelsesreisen.

read more
Kruger to Cape Town

Kruger to Cape Town

Opplevelsesreise i Afrika
19 dager – fra 8.900 kr
Denne campingturen tar deg fra Johannesburg til Cape Town via Swaziland og Garden Route.

read more
Mount Kilimanjaro Trek

Mount Kilimanjaro Trek

Opplevelsesreise i Afrika
8 dager – fra 16.450 kr
Klar for å erobre Afrikas tak? Denne turen tar deg med til toppen av Mount Kilimanjaro.

read more
12 Day Uganda Tour

12 Day Uganda Tour

Opplevelsesreise i Afrika
12 dager – fra 15.550 kr
Denne rundreisen inkluderer blant annet en fottur i urskogen på leting etter gorillaer og sjimpanser.

read more
24 Day Southern Circle Tour

24 Day Southern Circle Tour

Opplevelsesreise i Afrika
24 dager – fra 21.600 kr
Denne rundturen tar deg med til Sør-Afrika, Botswana, Zambia, Malawi, Mosambik og Zimbabwe.

read more
East Africa Overland

East Africa Overland

Opplevelsesreise i Afrika
21 dager – fra 28.900 kr
Opplev gorillaer i Uganda, «The Big 5» i Serengeti og strandliv på Zanzibar på denne spennende opplevelsesturen.

read more
5 day Kruger Park Tour

5 day Kruger Park Tour

Opplevelsesreise i Afrika
5 dager – fra 4.900 kr
Opplevelsestur med start og slutt i Johannesburg som tar deg med på safari til Kruger National Park.

read more
Dunes, Deltas & Falls

Dunes, Deltas & Falls

Opplevelsesreise i Afrika
21 dager – fra 17.890 kr
Denne opplevelsesturen lar deg sjekke ut Victoriafallene før reisen går gjennom Botswana og Namibia og videre helt ned til Cape Town.

read more