Select Page

24 day Cape Town to Johannesburg via Victoria Falls

Opplevelsestur i Afrika

24 day Cape Town to Johannesburg via Victoria Falls

Sør-Afrika, Namibia, Botswana og Zimbabwe – 24 dager

Fra den pulserende byen Cape Town til ørkenen i Namibia og viltreservatene i Botswana og Zimbabwe, vil denne rundturen vise frem regionenes høydepunkt.

Dette er en tur med store kontraster. Dere padler på Orange River, klatrer opp store sanddyner, drar på safari og beundrer de mektige Victoria-fallene.

Vi tilbakelegger store avstander og avsidesliggende områder på denne opplevelsesturen. Det er derfor viktig å være forberedt på en humpete tur, men naturen dere møter på og får se vil gjøre opp for reisen. Dette er en tur for den oppdagelseslystne!

Reisefakta

Pris fra kr. 22.700,-

Prisen inkluderer:

 • Lodger (6 netter), hytte (2 netter), camping (15 netter)
 • 24 frokoster, 18 lunsjer og 18 middager
 • Table Mountain
 • Orange River kanotur
 • Klatring i sanddyner
 • Victoria Falls Nasjonalpark
 • Chobe Nasjonalpark
 • Namibia-ørkenen
 • Etosha Nasjonalpar
 • Matobo Nasjonalpark
 • Okavango Delta
 • Nattsafari i ørkenen
 • 4X4 tur til Sossusvlei
 • Neshornsafari til fots

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreise: t/r Norge – Sør-Afrika
 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfri aktiviteter
 • Evt. visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører
 • Transport til og fra flyplass

Høydepunkter:

 • Cape Town
 • Verdens høyeste sanddyne
 • Orange River
 • Okavango delta
 • Safari
 • Kulturopplevelser
 • Victoriafallene
Kart: 24 day Cape Town to Johannesburg

Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Dag 1: Cape Town
Reisen starter i Cape Town

Reisen starter i Cape Town

Gruppen møtes ved Greenfire Lodge Cape Town kl. 13.00. Sammen bruker vi ettermiddagen til å utforske byen. Vi har en og en halv dag i Cape Town. På denne tiden skal vi gå til toppen av Table Mountain, besøke Cape Point, Waterfront, Hout Bay, en vingård og mange andre spennende severdigheter.

Nøyaktig program vil være noe avhengig av været. Overnatting blir på Greenfire Lodge Beachfront.

Dag 2: Cape Town

Vi har en og en halv dag i Cape Town. På denne tiden skal vi gå til toppen av Table Mountain, besøke Cape Point, Waterfront, Hout Bay, en vingård og mange andre spennende severdigheter.

Nøyaktig program vil være noe avhengig av været. Overnatting blir på Greenfire Lodge Beachfront.

Dag 3: Cape Town – Vestkysten

Vi legger Cape Town bak oss og reiser nordover gjennom Swartland og langs vestkysten til Namaqualand. Reiser dere tidlig på våren, vil de ulike ørkentilpassede plantene være i full blomst i et område som normalt er ufruktbart.

Overnatting på kysten.

Dag 4: Vestkysten – Orange River

I dag krysser vi grensen over til Namibia og fortsetter et lite stykke til vår leirplass ved bredden av Orange River. Dette blir vårt utgangspunkt for kanotur-eventyret. Orange River bidrar til å skape et kjempeflott og grønt område, som snirkler seg rundt i ørkenen i takt med elven. Samtidig har vi store fjell fra Richtersveld National Park i bakgrunnen.

Overnatting i telt under ørkenhimmelen.

Dag 5: Orange River

Vi reiser tilbake til leirplassen for litt mer komfortabel overnatting.

Dag 6: Orange River – Namib

I dag reiser vi direkte til Fish River Canyon, den nest største av sin type i verden. Etter besøk på utsiktspunktene og utforskning av kanten av dalen, fortsetter vi til Namibia for å sette opp leir ved Greenfire Desert Camp.

Dag 7: Namibørkenen

Greenfire Desert Lodge ligger i et privat naturreservat inne i Namibrand Nature Reserve og er hjem til flere arter av både dyr og planter som er spesielt tilpasset livet i ørkenen. Leirplassen er bygget opp mot fjellet mellom røde sanddyner. Under vårt opphold her vil vi ha guidede turer til fots og på hjul. Vi vil også kjøre på en nattsafari inne i reservatet, som tillater oss å komme tett inn på dyrene.

Dag 8: Namibørkenen – Sossusvlei
Opplev sanddynene i Sossusvlei.

Opplev sanddynene i Sossusvlei.

Etter en avslappende start på dagen, kjører vi direkte til Sossusvlei. Den siste delen av kjøreturen er gjennom tykk sand, og for å ta oss fram her bytter vi til åpne firhjulstrekkere. Etter å ha klatret opp sanddynene for en spektakulær utsikt, returnerer vi til kjøretøyet og fortsetter til neste leirplass.

Dag 9: Sossusvlei – Swakopmund

I dag har vi en kortere reise. Vi krysser Kuiseb-dalen og Naukluft Park mot sjøsiden av Swakopmund, der vi skal overnatte to netter på Greenfire Lodge Swakopmund.

Dag 10: Swakopmund

Greenfire Lodge Swakopmund er et flott utgangspunkt for å utforske byen Swakopmund med sine strender, markeder, suvenirbutikker og et stort utvalg opplevelser – deriblant firhjulsmotorsykkel, fallskjermhopping, hesteridning, sanddyne-surfing og mye mer.

Nattlivet i Swakopmund er også verdt å oppleve. I kveld går vi ut for å spise.

Dag 11: Swakopmund – Brandberg

I dag kjører vi nord til Skeleton coast og selkolonien ved Cape Cross, før vi igjen kjører innover i landet. Vi reiser gjennom ørkenen for å besøke de granittfjellene ved Spitzkoppe. Vi setter også opp leir i dette området, ved foten av fjellet. Det er på denne strekningen vi håper å få sett den sjeldne ørkenelefanten.

Dag 12: Brandberg – Etosha

I dag kjører vi til Etosha nasjonalpark. Etter at vi har satt opp leir, reiser vi ut på en lengre safaritur. Kvelden tilbringes i nærheten av leiren, der vi kan nyte utsikten og dyrelivet ved et opplyst vannhull.

Dag 13: Etosha
Sebraer i Etosha nasjonalpark.

Sebraer i Etosha nasjonalpark.

Nok en dag med safari på leting etter eksotiske dyr. Kvelden tilbringes ved campen der guiden forklarer hvilke dyr vi hører.

Dag 14: Etosha – Caprivi

Vi forlater det harde ørkenlandskapet og reiser nord mot det frodige Caprivi-området. Nattens leirsted blir ved bredden til den mektige Okavango-elva.

Dag 15: Caprivi – Okavango Delta

I dag blir det en kort kjøretur til Pan Handle, hvor vi skal ut i motorbåten som skal ta oss til hjertet av Okavango-deltaet. Når vi er fremme ved deltaet, skal vi fortsette i Mekoro – en tradisjonell kano som egentlig er en uthulet tømmerstokk – til leirplassen. Okavango-deltaet er virkelig et frodig sted med et rikt og variert dyreliv som vi får muligheten til å oppleve på nært hold. Vi slår leir her de neste to nettene. Dagene brukes til å utforske dette øde og frodige paradiset.

Dag 16: Okavango Delta

Dagen brukes til å utforske dette øde og frodige paradiset.

Dag 17: Okavango Delta – Maun

Transfer med Mekoro og motorbåt over til Pan Handle og tilbake til kjøretøyet. Videre reiser vi gjennom Kalahari til Maun og til Drifters Maun Lodge hvor vi bruker ettermiddagen til å slappe av ved bassenget.

Dag 18: Maun – Nata

Etter en avslappende morgen forlater vi Drifters Maun Lodge og fortsetter reisen gjennom Makgadikgadi Salt Pans til en oase-lignende leir. Vi velger leirplass avhengig av været og sesong.

Dag 19: Nata – Victoria Falls
Kanskje er du heldig og får se en løve?

Kanskje er du heldig og får se en løve?

Vi reiser nordover gjennom Chobe skogsreservat mot grensebyen Kasane. Her i fra skal vi reise inn i det verdenskjente reservatet Chobe National Park. Denne parken er kjent for store konsentrasjoner av dyr. Sent på ettermiddagen krysser vi grensen og kjører til Greenfire Lodge Victoria Falls hvor nattens overnatting er mer komfortabel. En av kveldene blir det tradisjonell «Braai» rundt bassenget.

Dag 20: Victoria Falls
Opplev de mektige Victoriafallene.

Opplev de mektige Victoriafallene.

Vi har en hel dag i Victoria Falls, noe som gir oss masse tid til å utforske fossefallene og være med på noen av de mange aktivitetene som tilbys, deriblant rafting, strikkhopping, helikoptertur osv.

Dag 21: Victoria Falls – Hwange

Etter litt tid på egenhånd i byen, reiser vi tilbake inn i villmarken. Etter en kort kjøretur ankommer vi Hwange, kjent som et av Afrikas beste viltreservater. Etter en kjøretur i en åpen bil (avhengig av forholdene kan det eventuelt bli en gåtur), slår vi leir ved et vannhull.

Dag 22: Hwange – Matobo

I dag kjører vi til Bulawayo, som er Zimbabwes nest største by. Herfra fortsetter vi til Matobo-området hvor vi på ettermiddagen nyter en tur i nasjonalparken for å speide etter neshorn og andre dyr i bushen.

Dag 23: Matobo – Machete

Vi har begynt å forflytte oss sørover og fortsetter med det i dag, til vi omsider krysser grensa tilbake til Sør-Afrika. I natt overnatter vi i Limpopo-dalen.

Dag 24: Machete – Johannesburg

Denne morgenen går vi en liten tur slik at vi kan se de fantastiske Bushman-maleriene som man finner mange av i området der vi har leir. Etter dette kjører vi til Johannesburg og ankommer Greenfire Lodge Johannesburg sent på kvelden.

Bilder

Reisen starter i Cape Town
Opplev sanddynene i Sossusvlei.
Sebraer i Etosha nasjonalpark.
Opplev de mektige Victoriafallene.
Kanskje er du heldig og får se en løve?

Mer informasjon om turen

Reisetype: Overland safari
«Overlanding» er uten tvil den beste måten å oppleve Afrika. Du har ikke noe i mot å bo litt enkelt, hjelpe til med daglige gjøremål og samtidig reise rundt for å se høydepunktene i Afrika.

Fysisk utfordring
Turen passer for de fleste, men det kan være noen utfordrende etapper

Antall deltakere
Maks 17
Aldersgruppe
Anbefalt for personer mellom 18 -55 år

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.

Flere opplevelsesreiser i Afrika

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Afrika!

Rwanda og Uganda – Gorillaens rike

Rwanda og Uganda – Gorillaens rike

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
12 dager – Pris: fra 49.700 kr
Gjennom skogene i Rwanda og Uganda sporer vi gorillaer, sjimpanser, gullmarekatter (aper) og annet dyreliv.

read more
Madagaskars høydepunkter

Madagaskars høydepunkter

Opplevelsesreise i Afrika
14 dager – Pris: fra 15.800 kr
Fantastiske Madagaskar er ulikt det aller meste, med et helt unikt dyre- og planteliv. Her finnes søte lemurer, mektige baobab-trær og fargerike kameleoner.

read more
Mystiske Etiopia

Mystiske Etiopia

Opplevelsestur i Afrika.
10 dager – Pris: fra 18.900 kr
Utforsk det dramatiske landskapet og et mangfold av kulturer på denne spennende 10-dagers opplevelsesreisen.

read more
Kruger to Cape Town

Kruger to Cape Town

Opplevelsesreise i Afrika
19 dager – fra 8.900 kr
Denne campingturen tar deg fra Johannesburg til Cape Town via Swaziland og Garden Route.

read more
18 day South Africa Tour

18 day South Africa Tour

Opplevelsesreise i Afrika
18 dager – fra 15.780 kr
Et spektakulært landskap, spennende dyreliv og varierte kulturer venter deg på denne turen som tar deg fra Johannesburg til Cape Town.

read more
Mount Kilimanjaro Trek

Mount Kilimanjaro Trek

Opplevelsesreise i Afrika
8 dager – fra 16.450 kr
Klar for å erobre Afrikas tak? Denne turen tar deg med til toppen av Mount Kilimanjaro.

read more
12 Day Uganda Tour

12 Day Uganda Tour

Opplevelsesreise i Afrika
12 dager – fra 15.550 kr
Denne rundreisen inkluderer blant annet en fottur i urskogen på leting etter gorillaer og sjimpanser.

read more
24 Day Southern Circle Tour

24 Day Southern Circle Tour

Opplevelsesreise i Afrika
24 dager – fra 21.600 kr
Denne rundturen tar deg med til Sør-Afrika, Botswana, Zambia, Malawi, Mosambik og Zimbabwe.

read more
East Africa Overland

East Africa Overland

Opplevelsesreise i Afrika
21 dager – fra 28.900 kr
Opplev gorillaer i Uganda, «The Big 5» i Serengeti og strandliv på Zanzibar på denne spennende opplevelsesturen.

read more
5 day Kruger Park Tour

5 day Kruger Park Tour

Opplevelsesreise i Afrika
5 dager – fra 4.900 kr
Opplevelsestur med start og slutt i Johannesburg som tar deg med på safari til Kruger National Park.

read more
Dunes, Deltas & Falls

Dunes, Deltas & Falls

Opplevelsesreise i Afrika
21 dager – fra 17.890 kr
Denne opplevelsesturen lar deg sjekke ut Victoriafallene før reisen går gjennom Botswana og Namibia og videre helt ned til Cape Town.

read more