Select Page

24 Day Southern Circle Tour

Opplevelsestur i Afrika

24 Day Southern Circle Tour

Sør-Afrika, Botswana, Zambia, Malawi, Mosambik og Zimbabwe – 24 dager

Dette er opplevelsesturen for de som ønsker å oppleve høydepunktene til det sørlige Afrika samt bekvemmelighetene med å fly inn og ut fra Johannesburg.

På denne turen vil dere besøke flere verdenskjente landemerker samtidig som dere opplever regionens store mangfold, fra ørkenlandskaper i Botswana til frodige skoger i Zambia, teplantasjer i Malawi og avsidesliggende strender i Mosambik. Du vil oppleve moderne byer, landlige gårder og bortgjemte perler.

Denne turen konsentrerer seg rundt noen av de fineste safariområdene i Afrika, inkludert Chobe, Luangwa og Kruger. Her har du muligheten til å se et bredt spekter av dyreliv i deres naturlige habitat.

Reisefakta

Pris fra kr. 21.600,-

Prisen inkluderer:

 • Lodger (4/5 netter), hytter (4 netter), camping (14/15 netter)
 • 23 frokoster, 20 lunsjer og 16 middager
 • Luangwa Nasjonalpark
 • Lake Malawi
 • Mulanje fjelltur
 • Maputo
 • Kruger Nasjonalpark
 • Dhow (båt) tur
 • Strender i Mosambik
 • Chobe safari
 • Victoriafallene
 • Zambezi kanotur

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreise t/r Norge – Sør-Afrika
 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfri aktiviteter
 • Evnt. Visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører

Høydepunkter:

 • Safari
 • Ørken
 • Frodige skoger
 • Te plantasjer
 • Øde paradisstrender
 • Mer safari med fantastiske dyreopplevelser
Kart: 24 Day Southern Circle Tour

Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Dag 1: Johannesburg – Francistown

Avreise er fra Greenfire Lodge Johannesburg klokken 06.30 om morgenen, deretter reiser vi direkte til grensen ved Botswana. Etter vi har gjennomført formalitetene ved grensen fortsetter vi til Francistown hvor vi slår leir for natten. På kvelden vil vi gjennomgå noen grunnleggende prosedyrer for turen vi skal begi oss ut på, samtidig som vi nyter en bedre middag (ikke inkludert).

Dag 2: Francistown – Chobe National Park

På morgenen i dag reiser vi gjennom Chobe reservatet og opp til den mektige Chobe River, som er sammenkoblet med nasjonalparken, hvor vi blir vitne til store flokker med elefanter som er samlet ved elveleiet. Etter en lengre safari på ettermiddagen krysser vi grensen til Zimbabwe hvor vi vil tilbringe de neste dagene i komfortable omgivelser ved Greenfire Lodge Victoria Falls.

Dag 3: Chobe National Park – Victoria Falls

Under oppholdet vårt her vil vi naturligvis få muligheten til å se fantastiske og storslagne Victoria Falls, samt andre spektakulære attraksjoner i Afrikas “adrenalinhovedstad”. De som søker spenning kan prøve seg på enten strikkhopp, rafting eller noen flotte flyturer over området. Den ene kvelden nyter vi en tradisjonell danseoppvisning samt en «braai» (grillmåltid) ved bassengkanten. Den siste kvelden vil middagen serveres på en lokal restaurant (ikke inkludert). Ved visse anledninger krysser vi også grensen til Zambia og camper på elvebredden ved Zambezi.

Dag 4: Victoria Falls
Victoria Falls

Victoria Falls

Bruk dagen til å gjøre alt du ikke rakk i går.

Dag 5: Victoria Falls – Kafue Camp

Vi krysser broen ved Victoria Falls hvor vi vil få et siste glimt av fossen før vi entrer Zambia. Vår reiserute i dag tar oss gjennom det Sørlige Zambia, ned til den nedre delen av Zambezidalen og Kafue hvor vi vil slå leir for kvelden. Slapp av ved bassenget på ettermiddagen hvor du kan forberede deg på de kommende dagene som vi skal tilbringe i kano.

Dag 6: Kafue Camp – Kanotur på Zambezi

Zambezi trenger en viss introduksjon. Den mektige og spektakulære elven snirkler seg gjennom noen av de beste safariområdene i Afrika. Dette gjør at denne kanoturen uten tvil kan beskrives som en av de flotteste opplevelsene på kontinentet. Det finnes ingen bedre måte å se spektakulært dyreliv på enn fra en kano! Vi vil tilbringe to netter i området hvor vi camper ved elvebredden. På den tredje dagen blir vi fraktet tilbake til Kafue med båt for en meget innbydende dusj, samt en god middag (ikke inkludert).

Dag 7: Kanotur på Zambezi
Afrikanske elefanter kjøler seg ned i Zambezi-elven

Afrikanske elefanter kjøler seg ned i Zambezi-elven

Fortsetter kanoeventyret.

Dag 8: Kanotur på Zambezi – Kafue Camp

I dag blir vi fraktet tilbake til Kafue med båt for en meget innbydende dusj, samt en god middag (ikke inkludert).

Dag 9: Kafue Camp – Luangwa

Gjenforent med bilen vår reiser vi gjennom Lusaka, hovedstaden i Zambia, før vi begir oss ut på “Great East Road” til vårt neste campsted. I dag blir en ren transportetappe.

Dag 10: Luangwa – Luangwa National Park

Vårt neste stopp er ved Luangwa National Park, hvor vi vil campe to netter ved elvebredden. Dette stedet er kjent for sitt imponerende antall flodhester. Under oppholdet vårt vil vi ta del i en omfattende safari i søken etter den beskjedne leoparden, samt flere andre spennende arter i det som kan regnes som en av Afrikas beste parker. Du har også muligheten til å bli med på en nattsafari (ikke inkludert).

Dag 11: Luangwa National Park

En ny dag i Luangwa Nasjonalpark og det er igjen mulighet til å se leoparden.

Dag 12: Luangwa National Park – Lake Malawi

I dag krysser vi den Malawiske grensen hvor vårt første stopp blir Lilongwe, landets hovedstad. Etter vi har handlet inn diverse nødvendigheter fortsetter vi til Lake Malawi, landets hovedattraksjon. Snorklingen, sandstrendene og den vennlige lokalbefolkningen er absolutte høydepunkter under oppholdet vårt her. Campingen foregår bokstavelig talt på stranda.

Dag 13: Lake Malawi
Lake Malawi

Lake Malawi

Utforsk området og Lake Malawi.

Dag 14: Lake Malawi – Mulanje Massivet

Vi vender nesen sørover mot Mulanje, et imponerende granittfjell som stiger over 600 meter opp fra de nærliggende skogene og te-plantasjene. Vi vil tilbringe to netter her hvor vi vil få muligheten til å bli med på en fottur som tar oss til toppen av platået. Utsikten herfra er eksepsjonell!

Dag 15: Mulanje Massivet

Fikk du ikke besteget fjellet i går, har du en ny mulighet i dag.

Dag 16: Mulanje Massivet – Chimoio

Reisende via Blantyre, ankommer vi Mosambik. Turen tar oss gjennom Tete-korridoren, tvers over Zambezi og langs fjellkjeden som danner grensen til Zimbabwe. I natt vil vi campe i villmarken, i den avsidesliggende regionen Chimoio.

Dag 17: Chimoio – Vilanculos
Mosambik er kjent for sine øde strender. Her fra Bazaruto ved Vilanculos.

Mosambik er kjent for sine øde strender. Her fra Bazaruto ved Vilanculos.

Vi legger villmarken bak oss, der vi i dag passerer gjennom mange livlige og travle landsbyer på vei til kysten. Vårt neste stopp er Vilanculos, som ligger ved breddene til Det Indiske Hav. Her kan du nyte utsikten utover Bazaruto, de nærliggende øyene rett ved kysten. Overnattingen vil foregå i små hus på stranden, mens middagen i kveld vil bli på en lokal restaurant (ikke inkludert).

Dag 18: Vilanculos – Inhambane

Vi beveger oss sørover langs kysten hvor vårt neste stopp vil være ved den gamle handelshavnen Inhambane. Vi bruker litt tid på utforske det livlige lokale markedet før vi fortsetter til campen vår ved stranden. Her vil vi nyte tre dager i komfortable omgivelser. Under oppholdet vårt her har vi mulighet til å slappe av, snorkle og ikke minst traske langs de øde strendene som Mosambik er så kjent for. Den siste kvelden vil vi bli servert en velsmakende middag (ikke inkludert). De som ønsker har også muligheten til å dykke under oppholdet vårt her (ikke inkludert).

Dag 19-20: Inhambane

Slapp av og nyt strandlivet.

Dag 21: Inhambane – Maputo

I dag krysser vi de enorme elveslettene langs kysten før vi beveger oss gjennom skoger fulle av cashewnøtter mot vårt siste stopp i Mosambik, hovedstaden Maputo. Middag i kveld er ikke inkludert.

Dag 22: Maputo – Kruger National Park

Maputo kan skimte med en meget interessant, nesten latino-liknende kultur med mange gater med kafeer og markeder. Vi vil bruke litt tid på morgenen hvor vi utforsker disse og andre attraksjoner i denne grandiose byen. På ettermiddagen er vi tilbake i Sør-Afrika og Kruger National Park hvor vi vil slå leir for kvelden.

Dag 23: Kruger National Park – Hazyview
Løve i Kruger National Park

Løve i Kruger National Park

Et besøk i Afrika vil ikke være komplett uten å ha vært innom Kruger National Park. Vi tilbringer hele dagen på safari i denne fantastiske nasjonalparken. På ettermiddagen reiser vi til Greenfire Lodge Hazyview hvor vi skal tilbringe natten.

Dag 24: Hazyview – Johannesburg

Vi starter dagen i bedagelig tempo, før vi beveger oss tilbake til Johannesburg. Vi ankommer Greenfire Lodge sent på ettermiddagen.

Bilder

Victoria Falls

Afrikanske elefanter kjøler seg ned i Zambezi-elven

Lake Malawi

Mosambik er kjent for sine øde strender. Her fra Bazaruto ved Vilanculos.

Løve i Kruger National Park

Mer informasjon om turen

Reisetype: Overland Explorer
“Overlanding” er uten tvil den beste måten å oppleve Afrika. Du har ikke noe i mot å bo litt enkelt, hjelpe til med daglige gjøremål og samtidig reise rundt for å se høydepunktene i Afrika.

Servicenivå: Camping
Camping de fleste nettene med noen hotellopphold

Fysisk utfordring
Turen passer for de fleste, men det kan være noen krevende etapper.

Antall deltakere
Maks 17 personer.

Aldersgruppe
Anbefalt for personer mellom 18-55 år.

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Bruk skjemaet under eller ta direkte kontakt med en av våre reisespesialister.

Vil du vite mer

Vil du vite mer om 24 Day Southern Circle Tour?

Send oss en melding så tar vi kontakt med deg så snart som mulig.

Sending

Anna Dahl

Reisespesialist

anna@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Synne Christensen

Reisespesialist

synne@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Flere opplevelsesreiser i Afrika

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Afrika!

Rwanda og Uganda – Gorillaens rike

Rwanda og Uganda – Gorillaens rike

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
12 dager – Pris: fra 49.700 kr
Gjennom skogene i Rwanda og Uganda sporer vi gorillaer, sjimpanser, gullmarekatter (aper) og annet dyreliv.

read more
Madagaskars høydepunkter

Madagaskars høydepunkter

Opplevelsesreise i Afrika
14 dager – Pris: fra 15.800 kr
Fantastiske Madagaskar er ulikt det aller meste, med et helt unikt dyre- og planteliv. Her finnes søte lemurer, mektige baobab-trær og fargerike kameleoner.

read more
Mystiske Etiopia

Mystiske Etiopia

Opplevelsestur i Afrika.
10 dager – Pris: fra 18.900 kr
Utforsk det dramatiske landskapet og et mangfold av kulturer på denne spennende 10-dagers opplevelsesreisen.

read more
Kruger to Cape Town

Kruger to Cape Town

Opplevelsesreise i Afrika
19 dager – fra 8.900 kr
Denne campingturen tar deg fra Johannesburg til Cape Town via Swaziland og Garden Route.

read more
18 day South Africa Tour

18 day South Africa Tour

Opplevelsesreise i Afrika
18 dager – fra 15.780 kr
Et spektakulært landskap, spennende dyreliv og varierte kulturer venter deg på denne turen som tar deg fra Johannesburg til Cape Town.

read more
Mount Kilimanjaro Trek

Mount Kilimanjaro Trek

Opplevelsesreise i Afrika
8 dager – fra 16.450 kr
Klar for å erobre Afrikas tak? Denne turen tar deg med til toppen av Mount Kilimanjaro.

read more
12 Day Uganda Tour

12 Day Uganda Tour

Opplevelsesreise i Afrika
12 dager – fra 15.550 kr
Denne rundreisen inkluderer blant annet en fottur i urskogen på leting etter gorillaer og sjimpanser.

read more
East Africa Overland

East Africa Overland

Opplevelsesreise i Afrika
21 dager – fra 28.900 kr
Opplev gorillaer i Uganda, “The Big 5” i Serengeti og strandliv på Zanzibar på denne spennende opplevelsesturen.

read more
5 day Kruger Park Tour

5 day Kruger Park Tour

Opplevelsesreise i Afrika
5 dager – fra 4.900 kr
Opplevelsestur med start og slutt i Johannesburg som tar deg med på safari til Kruger National Park.

read more
Dunes, Deltas & Falls

Dunes, Deltas & Falls

Opplevelsesreise i Afrika
21 dager – fra 17.890 kr
Denne opplevelsesturen lar deg sjekke ut Victoriafallene før reisen går gjennom Botswana og Namibia og videre helt ned til Cape Town.

read more