Select Page

Cape Town to the Serengeti

Opplevelsestur i Afrika

Cape Town to the Serengeti

Sør-Afrika, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Malawi, Tanzania og Kenya – 40 dager

La deg fascinere og bli totalt målløs av verdens høyeste sanddyner. Len deg tilbake i de uthulede mokoro-kanoene mens dere padler over Okavango Deltaet, og møt det innfødte San-folket i Kalahariørkenen på denne episke turen i Afrika.

Reis gjennom nesten halve kontinentet fra den sørlige spissen på Sør Afrika og inn til Kenyas hovedstad Nairobi. Ta til deg nye kulturer, storslåtte landskap og livlige mennesker fra syv av Afrikas mest spennende land.

Firhjulstrekkeren vi kjører med byr på en spennende og billig måte å reise på slik at vi opplever regionens fengende kombinasjon av villmark og pulserende byer. Det vil også bli camping under Afrikas stjernefylte himmel for å gi et helt unikt perspektiv. Du vil garantert komme hjem fra denne turen med en dypere forståelse av dette fantastiske kontinentet.

Reisefakta

Pris fra kr. 42.900 kr
(fly t/r Norge ikke inkludert)

Prisen inkluderer:

 • 38 frokoster, 32 lunsjer og 29 middager
 • Deltakende camping (31 netter), enkle hotell (3 netter), bushcamping (2 netter), gjestehus (2 netter), hostell (1 natt).
 • Inngang til Fish River Canyon
 • Sossusvlei Dunes og Spitzkoppe
 • Inngang samt safari i Etosha
 • Serengeti National Park og Ngorongoro Crater
 • Guidet bytur i Swakopmund
 • Okavango Delta Bush Camping ekskursjon
 • Middag i lokale, tradisjonelle omgivelser
 • En kveld på en lokal pub
 • Guidet tur på en krydderfarm på Zanzibar
 • 3-dagers Zanzibar ekskursjon
 • All transport mellom destinasjonene og til/fra inkluderte aktiviteter.

Prisen inkluderer ikke:

 • Fly t/r Norge – Sør-Afrika/Kenya
 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfri aktiviteter
 • Evt. Visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfør

Høydepunkter:

 • Verdens høyeste sanddyner
 • Padle gjennom Okavango delta
 • Møt San Bushmen i Kalahari ørkenen
 • Safari
 • Paradisstrender
 • Lake Malawi
 • Etosha nasjonalpark
 • Serengeti
Kart: Cape Town to the Serengeti
Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Dag 1: Cape Town
Cape Town - en av verdens vakreste byer

Cape Town – en av verdens vakreste byer

I dag starter eventyret! Ankomst til valgfri tid. Ankommer du tidlig kan du bruke dagen på å utforske Cape Town, men vennligst kom tilbake til hotellet innen kl. 18.00 da det vil bli avholdt et gruppemøte. Her vil du møte de andre gruppemedlemmene, samt reiselederne som vil gi dere info om den påtroppende turen.

Dag 2: Cape Town – Cederberg

I dag beveger vi oss oppover kysten for et kort lunsjstopp før vi ankommer campingplassen vår på ettermiddagen. Her har du muligheten til å kjøpe lokal vin, spille en runde fotball med ungene i gata, eller utforske området i nærheten av campen i denne nydelige delen av Sør-Afrika. Hvis du ønsker er også bassengkanten på campingplassen et blivende sted å tilbringe noen solfylte timer.

Estimert reisetid:
Cape Town – Cederberg: 5 timer

Dag 3: Cederberg – Orange River

Vi fortsetter videre nordover til grensen mellom Sør-Afrika og Namibia. Her på den Sør-Afrikanske siden av elven vil vi stoppe for en valgfri kanotur. Etter at vi har satt opp camp på ettermiddagen kan du bruke tiden din på å bade, slappe av, eller bli med på flere kanoturer hvis det er ønskelig. En fottur til en av de nærliggende toppene for å oppleve solnedgangen er også å anbefale.

Estimert reisetid:
Cederberg – Orange River: 6,5 timer

Dag 4: Orange River – Fish River Canyon

I dag krysser vi grensen mellom Sør-Afrika og Namibia. Deretter vil vi ta fatt på veien mot Fish River Canyon, det største dalføret i Afrika og det nest største i verden. Følg med mens solen sakte men sikkert gjemmer seg bak horisonten, samtidig som dalføret bader seg i de siste strålene fra sola. Et virkelig spektakulært syn! Vi har dessverre ikke mulighet til å gå ned i dalen, men utsikten fra kanten er fantastisk!

Estimert reisetid:
Orange River – Fish River Canyon: 5 timer

Dag 5: Fish River Canyon – Namib Desert

Vi beveger oss videre nordover i Namibia hvor vi passerer øde byer som Bethanien og Helmeringhausen, før vi nærmer oss The Namib Desert via humpete veier. Vi ankommer tidlig på ettermiddagen, og blir ønsket velkommen av de ruvende røde sanddynene ved Sossuvlei. Dette området regnes som selve inngangsporten til ørkenen. Her føler du virkelig at du er midt i ingenmannsland.
Etter vi har slått leir for dagen, kjører vi et lite stykke til for et kort stopp ved Sesriem Canyon, et lite dalføre som er typisk for området.

Estimert reisetid:
Fish River Canyon – Namib Desert: 10 timer

Dag 6: Namib Desert
De røde sanddyne omkranser den hvite uttørkede overflaten i den namibiske ørkenen.

De røde sanddyne omkranser den hvite uttørkede overflaten i den namibiske ørkenen.

Vi besøker Sossuvlei, området hvor de røde sanddynene vakkert omkranser den hvite uttørkede overflaten. Her kan du velge å bli med på en guidet tur hvor du vil lære mer om overlevelsesstrategiene til det innfødte som har holdt til i området. Du vil også få muligheten til å bruke litt av din egen tid til å utforske området selv. Vi drar tilbake til campen rundt lunsjtider, hvor vi tar ned teltene og pakker bilen før vi kjører videre til neste camp.

Estimert reisetid:
Namib Desert: 5 timer

Dag 7: Namib Desert – Swakopmund

Vi reiser videre gjennom ørkenen og over et par fjellpass før vi ankommer Swakopmund, kystbyen som er omsvermet av ørken på alle kanter. Her kan vi utforske bakgatene og den lokale kulturen på en guidet tur. Vi vil lære mer om historien til byen, arkitekturen i området samt andre elementer som gjør at vi på en bedre måte forstår hvordan ting fungerer i denne byen. Vi har muligheten til å besøke kvinner fra den etniske gruppen Herero, i tillegg til å møte en dame som vil gi oss en «click» leksjon i det lokale Daman språket. Avslutningsvis kan vi dra på en pub hvor vi har muligheten til å prøve den lokale delikatessen kalt «Shebeen», Mopani-ormer akkompagnert av en lokal drink.

Estimert reisetid:
Namib Desert – Swakopmund: 7 timer

Dag 8: Swakopmund

Swakopmund er en av adrenalinhovedstadene i Afrika. Dagen i dag er fri til disposisjon. Om du kun vil slappe av eller få adrenalinet til å pumpe er opp til deg. Det som er sikkert er at du har mange spennende alternativer å velge mellom. Du kan bli med på en guidet tur inn i ørkenen der en ekspert vil vise deg hvordan man overlever i disse øde og ugjestmilde omgivelsene. Ha kameraet klart, og hold øynene oppe for dyreliv!

En annen mulighet er å leie en firhjuling for å cruise innover sanddynene. Dette er en god blanding av adrenalin og fine naturopplevelser. Å leie sandboard er også et populært alternativ. Her har du muligheten til å kaste deg nedover sanddynene enten med hodet først, eller stående som en ekte surfer.
Et siste alternativ er å hoppe i fallskjerm. Her vil du få nydelig utsikt utover ørkenen som strekker seg så langt øyet kan se, før du lander på stranden. En virkelig spektakulær opplevelse.

Dag 9: Swakopmund – Spitzkoppe

I dag reiser vi videre fra Swakopmund til Spitzkoppe. Her vil vi finne spektakulære stein- og fjellformasjoner som du kan utforske til fots. Ikke glem å sjekke ut stjernehimmelen om kvelden. Et virkelig fantastisk syn!

Estimert reisetid:
Swakopmund – Spitzkoppe: 3-4 timer

Dag 10: Spitzkoppe – Damaraland

La tiden fly avgårde mens vi kjører forbi nydelige ørkenlandskaper som strekker seg så langt øyet kan se. Langs veien kommer vi til å stoppe ved flere steder hvor diverse folkeslag, blant annet Himba, Herero og Damara selger lokalprodusert håndverk. Vi kjører videre innover det steinete ørkenlandskapet før vi slår leir for kvelden.
I dag har vi også muligheten til å bli med på en valgfri guidet tur hvor vi kan se de eldgamle steininngraveringene som ble laget så tidlig som Steinalderen. Disse inngraveringene viser en variasjon av dyr og mennesker, og er mest sannsynlig laget av buskmenn eller av Namafolket som har bodd i nærheten av Twyfelfontein for om lag 5000 år siden. Det er mer enn 2500 inngraveringer ved dette området, noe som gir en naturlig forklaring på hvorfor dette er Namibias første UNESCO verdensarvsted.

Estimert reisetid:
Spitzkoppe – Damaraland: 4 timer

Dag 11: Damaraland – Etosha National Park

Vi fortsetter vårt eventyr videre til et av Namibias mest spennende områder – Etosha National Park. Ved ankomst drar vi på safari. Mer enn 100 dyrearter holder til i Etosha og vi har muligheten til å se blant annet løver, elefanter, giraffer, gnuer, gaseller, sebraer, hyener og ikke minst det utrydningstruede svarte neshornet. Det er også et rikt fugleliv her, blant annet pelikaner og flamingoer, så for all del ikke glem kameraet!

Etter solnedgang kan vi se dyrene oppholde seg ved vannhullene ikke langt unna campen, mens vi har muligheten til å være med på enda en safari på nattestid. Mange dyr befinner seg ved vannhullene om nettene for å drikke i ly av mørket, så hold øynene åpne!

Estimert reisetid:
Damaraland – Etosha National Park: 8 timer

Dag 12: Etosha National Park
Sebra er en av artene en kan se i Etosha National Park

Sebra er en av artene en kan se i Etosha National Park

Vi vil tilbringe en hel dag i nasjonalparken hvor vi kan dra på safari både om dagen og om natten for å se etter enda flere dyr.

Dag 13: Etosha National Park – Windhoek

Vi reiser videre fra Etosha til Namibias hovedstad, Windhoek. Her vil vi bli møtt av nye reisende som skal fortsette turen med oss.

Estimert reisetid: Overland truck fra Etosha National Park til Windhoek: 6,5 timer

Dag 14: Windhoek – Ghanzi

Vi reiser videre fra Windhoek om morgenen før vi begir oss inn i et nytt land, Botswana. Vi ankommer campen på ettermiddagen, akkurat i tide for vår valgfrie tur «Bushman Walk». Her vil vi få et innblikk i hvordan San-stammen har tilpasset seg Kalahariørkenen og om hvordan de har utviklet et fascinerende sett med overlevelsesevner. Det er i dag veldig få igjen som kjenner disse eldgamle ritualene, så det anbefales på det sterkeste å være med på dette. De vil gi oss et unikt innblikk i hvordan man har taklet et slikt ugjestmildt miljø som Kalahariørkenen er helt siden tidlige tider.

Estimert reisetid:
Windhoek – Ghanzi: 8 timer

Dag 15: Ghanzi – Maun

Vi kjører videre gjennom Botswana i retning av Maun, hvor vi vil ankomme rundt lunsjtider. Om ettermiddagen har vi muligheten til å bli med på en valgfri flytur hvor vi vil få sett Okavango-deltaet fra oven. Hold øynene åpne for dyreliv, og bli imponert over størrelsen på dette grandiose området.

Estimert reisetid:
Ghanzi – Maun: 4 timer

Dag 16: Maun – Okavango Delta
Mokoro-kanoer i Okavango-deltaet

Mokoro-kanoer i Okavango-deltaet

Etter vi har lagt fra oss bagasjen i Maun hopper vi ombord i båtene som tar oss inn i deltaet, før vi en drøy time senere vil bli tatt videre innover i de tradisjonelle Mokoro-kanoene. Etter et par timer ankommer vi bushcampen vår. Her vil vi slå leir før vi på ettermiddagen drar på safari. Okavango er verdens største innlandsdelta og dyrelivet her er mildt sagt rikt.

Om kvelden er det bare å lene seg tilbake rundt bålplassen, der det garantert blir god stemning sammen med de lokale. Det er ikke uvanlig at det både blir synging og dansing på disse kveldene, så legg alle hemningene dine til side og bli med!

Estimert reisetid:
Maun – Okavango Delta: 3 timer

Dag 17: Okavango Delta – Gweta

Opplev soloppgangen på en tidlig safari, før vi returnerer til Maun rundt lunsj. Vi pakker firhjulstrekkeren før vi reiser videre til de eldgamle baobabtrærne ved Gweta. Vi ankommer campen på ettermiddagen og kan da vandre litt rundt i området, ta bilder av trærne, bade i svømmebassenget og ikke minst, nyte en skikkelig dusj etter en natt i bushen.

Estimert reisetid:
Okavango Delta – Gweta: 7 timer

Dag 18: Gweta – Kasane

Reisen går videre til Chobe National Park, der en finner sørlige Afrikas største elefantpopulasjon. Den beste måten å få med seg områdets mange tusen elefanter, krokodiller og flodhester er med et valgfritt solnedgangscruise på Chobe-elven. Hvis ikke dette er ønskelig kan du dra på safari og speide etter løver, antiloper og selvfølgelig elefanter.

Estimert reisetid:
Gweta – Kasane: 6 timer

Dag 19: Kasane – Livingstone

I dag krysser vi Zambezielven med ferge, noe som tar oss inn til Zambia. Deretter reiser vi videre til Livingstone, som er et perfekt utgangspunkt for å se både naturskjønne områder samt å ta del i noen særdeles spektakulære opplevelser.

Det er flere spennende valgfrie aktiviteter vi kan velge mellom når vi er i Livingstone. For å se helheten av Victoria-fallene anbefales det å ta en helikoptertur over området. Her får du virkelig perspektiv på hvor stor disse fossefallene er.

Et annet spennende alternativ er å dra til selve fallene, som regnes som et av verdens syv underverker. Victoria-fallene har et fall på 152,4 meter, noe som gjør at de genererer en dusj av vann som stiger mer enn 396 meter opp i været. Med andre ord, uansett hvor du står kommer du til å bli våt – veldig våt! Hvis det ikke er nok å se på fossefallene kan du i lavvannsesongen bade i enten Devils Pool, eller Angels Armchair ved foten av fallene.

Du kan også hoppe om bord et elvecruise som tar deg oppover Zambezi. Her kan du nyte snacks, drinker, en livlig atmosfære og selvfølgelig den nydelige solnedgangen. Hvis du vil benytte elven til noe annet, kan du være med på rafting. Zambezielven er ansett av mange som en av de beste rafting-elvene i verden. Her kommer du garantert til å kjenne adrenalinet pumpe!

For den aller tøffeste vil nok et strikkhopp ved Victoria-fallene være toppen av kransekaken. Det buldrende bruset fra fossene vil garantert overdøve skrikene dine der du befinner deg i fritt fall ned mot Zambezi. En opplevelse du sent kommer til å glemme!

Estimert reisetid:
Kasane – Livingstone 3 timer

Dag 20: Livingstone
Livingstone er et flott utgangspunkt for å se både naturskjønne områder samt å ta del i noen veldig spennende aktiviteter. Dagen i dag er fri til disposisjon. Valgmulighetene er mange, så det er bare å bruke dagen!
Dag 21-22: Livingstone
Victoria-fallene i Zambia

Victoria-fallene i Zambia

Valgmulighetene er mange, så det er bare å bruke dagen!

Dag 23: Livingstone – Lusaka

I dag starter vi tidlig, rundt kl. 06.00. Sent om ettermiddagen ankommer vi en privat viltfarm 30 km utenfor Zambias hovedstad, Lusaka, der vi også skal overnatte. Her kan vi se sebraer og bøfler, og slappe av ved bassenget eller henge i baren.

Estimert reisetid:
Livingstone – Lusaka: 10 timer

Dag 24: Lusaka – Chipata

Vi fortsetter gjennom Zambia, før vi nærmer oss grensen til Malawi. I løpet av turen vil vi stoppe i en liten landsby for en smak på det lokale livet. Her kan vi mingle med landsbyboerne, smake på lokal frukt eller handle suvenirer. Vi ankommer overnattingsstedet vårt, Chipata, om ettermiddagen.

Estimert reisetid:
Lusaka – Chipata: 10 timer

Dag 25: Chipata – Kande Beach

Vi fortsetter eventyret vårt i et nytt land. Etter vi har krysset grensen inn til Malawi begir vi oss ned til «The Lake of the Stars» – Lake Malawi. Her vil vi tilbringe fire dager på to forskjellige steder, hvor vi kan slappe skikkelig av. Svøm i det krystallklare vannet, vandre langs den endeløse stranden, eller snorkle blant tropisk fisk. Mulighetene er mange.

Estimert reisetid:
Chipata til Mchinji – Kande Beach: 10 timer.

Dag 26: Kande Beach

Dagen i dag er fri til disposisjon. Du kan bli med på en valgfri snorkeltur til en liten nærliggende øy, hvor det også er mulig å hoppe fra klipper og fiske. Eller du kan bli med på en både interessant og spennende tur til den nærliggende landsbyen for å se på det lokale livet. Her kommer du garantert til å skaffe deg flere nye venner! Hvis ikke dette frister, kan du la timene forsvinne der du døser under solen.
På kvelden vil vi få delta på en tradisjonell middag hos den lokale høvdingen, hvor det blir servert nydelig mat. Se ikke bort fra at du kommer til å vrikke litt på dansefoten sammen med både store og små.

Dag 27: Kande Beach – Chitimba

Vi kjører videre nordover langs Lake Malawi til vårt neste stoppested, Chitimba. Her har vi nydelig utsikt utover de nærliggende åsene, samt Tanzania på den andre siden av innsjøen. Vi ankommer på ettermiddagen, så kvelden er til fri disposisjon.

Estimert reisetid:
Kande Beach – Chitimba: 5 timer

Dag 28: Chitimba
Siste dagen vår ved Lake Malawi kan brukes til så mangt. Fotturen på seks timer opp til Livingstonia er veldig populær blant reisende. Kommer du deg opp hit vil du bli belønnet med spektakulær utsikt utover Lake Malawi. Hvis ikke dette er ønskelig kan du tilbringe mange timer på det nærliggende markedet mens du pruter deg fra den ene boden til den andre. Her har du muligheten til å kjøpe nydelig lokalprodusert håndverk. Om kvelden kan vi dra på en lokal pub – reiselederne spanderer første runde!
Dag 29: Chitimba – Iringa

Dagen starter med grenseovergangen mellom Malawi og Tanzania før vi begir oss over noen spektakulære fjellpass og forbi flere te-plantasjer som ligger tett i tett i høylandet. Etter en lang reisedag ankommer vi Iringa, hvor vi skal tilbringe natten.

Estimert reisetid:
Chitimba – Iringa: 11 timer

Dag 30: Iringa – Dar es Salaam

Dagen i dag blir en ren transportetappe mellom Iringa og Dar es Salaam. Nyt den Tanzaniske landskapet mens vi kjører avgårde!

Estimert reisetid: Overland truck fra Iringa til Dar es Salaam: 12 timer

Dag 31: Dar es Salaam – Stone Town
Nungwi på Zanzibar

Nungwi på Zanzibar

I dag begir vi oss ut til nok en fantastisk destinasjon; Zanzibar. Etter to timer på fergen kan vi bruke resten av dagen på å utforske Stone Town, hovedstaden på øya. Byen er som en liten labyrint med sine mange trange gater. Du finner også mange butikker som selger tekstiler, suvenirer og andre typer håndverk her. Er du flink klarer du kanskje å finne barndomshjemmet til selveste Freddie Mercury, som bodde her i sin spede barndom.

En anbefalt valgfri aktivitet er å ta en guidet tur til kirken i byen, som tidligere ble brukt som marked for slavehandel. Her vil du få et skremmende innblikk i hvordan mennesker tidligere ble solgt og brukt som arbeidskraft. Om kvelden anbefales det å ta turen til det lokale kveldsmarkedet hvor du kan smake på flere smaksrike lokale spesialiteter.

Estimert reisetid:
Dar es Salaam – Stone Town: 3 timer

Dag 32: Stone Town – Nungwi

I dag reiser vi videre nordover på Zanzibar til Nungwi. På veien hit stopper vi ved en krydderplantasje hvor vi får ta del i en guidet tur. Et besøk på Zanzibar er ikke komplett før man har vært på en krydderplantasje. Sansene dine vil settes i høyspenn der du får smake og lukte på diverse spennende krydder som kardemomme, kanel, muskatnøtt, vaniljestang, sitrongress og andre spennende sorter. Det var også krydderplantasjene som startet den beryktede slavevirksomheten Zanzibar er kjent for.

Når vi ankommer Nungwi har du ettermiddagen til disposisjon. Zanzibar er kjent for sine fantastiske dykkemuligheter så ønsker du å prøve deg på dette, befinner du deg på riktig sted. Du kan også dra på en snorkletur eller bare slappe av på den fantastiske stranden som er rett utenfor hotellet.

Estimert reisetid:
Stone Town – Nungwi: 4 timer

Dag 33: Nungwi
Dagen i dag er til fri disposisjon. Om du vil dykke, snorkle, slappe av på stranden eller kanskje ta en runde volleyball med de lokale, er opp til deg!
Dag 34: Nungwi – Stone Town

I dag reiser vi tilbake til Stone Town for en siste dag på denne fortryllende øya.

Estimert reisetid:
Nungwi – Stone Town: 2 timer

Dag 35: Stone Town – Korogwe

I dag tar vi fergen tilbake til fastlandet, før vi kjører videre innover i landet. Len deg tilbake, dette blir en hel dag med kjøring.

Estimert reisetid:
Stone Town – Korogwe: 10 timer.

Dag 36: Korogwe – Arusha
Elefanter på savannen med Kilimanjaro i bakgrunnen

Elefanter på savannen med Kilimanjaro i bakgrunnen

Hold øynene åpne og kikk etter Kilimanjaro, Afrikas høyeste fjell, mens vi kjører i retning av Arusha. Her skal vi tilbringe en natt før vi reiser inn i Serengeti.

Estimert reisetid:
Korogwe – Arusha: 7 timer

Dag 37: Arusha – Serengeti National Park

Etter frokost starter vi på vår 3-dagers ekskursjon til Serengeti National Park og Ngorongoro-krateret, to av Afrikas absolutt beste safariarenaer. Serengeti kan for mange regnes som selve grunnen til å reise til Afrika. Lad opp kameraet ditt, ta med deg kikkerten og dra ut på safari. Hold øynene åpne for sebra, gnu, løver, elefanter, bøfler, flodhester og mange andre spektakulære dyrearter.

Serengeti pleier å være mindre folksomt enn noen av de liknende områdene i Kenya, så nyt naturen og de endeløse gresslettene så godt du kan. Dette blir et møte med Afrikas dyreliv på virkelig nært hold!

Estimert reisetid: 7-seters 4×4 Safari Jeep fra Arusha til Serengeti: 8 timer

Dag 38: Serengeti National Park – Ngorongoro

Om morgenen i dag kan du velge mellom å bli med på en ny runde med safari eller ta en valgfri tur med luftballong. Følg med på piloten som fyrer opp ballongen før dere tar en tur over savannen. Dere driver en drøy time over Serengeti mens dere speider etter det rike dyrelivet fra oven. Ved landing venter en champagnefrokost.

Om formiddagen kjører vi videre til Ngorongoro Conservation Area, som er kjent for å være Afrikas beste område for å spotte dyreliv på grunn av den konstante tilførselen av vann i kraterbunnen. Utsikten fra kraterkanten er mildt sagt spektakulær, så hold øynene åpne når vi ankommer campen vår utpå ettermiddagen.

Estimert reisetid:
Serengeti National Park – Ngorongoro: 5 timer

Dag 39: Ngorongoro – Arusha

Vi begir oss ned i krateret om morgenen for å se det rike dyrelivet som dette området har å by på. Se etter sebraer, gaseller, bøfler og vortesvin. I myr- og skogområdet i krateret finnes også neshorn, elefanter, bavianer og aper. Hold kameraet klart når løver og enslige leoparder kommer traskende over savannen. Utpå formiddagen vinker vi farvel til dette fantastiske området og vender nesen tilbake igjen mot Arusha.

Estimert reisetid:
Ngorongoro – Arusha: 5 timer

Dag 40: Arusha – Nairobi

Vi avslutter denne fantastiske turen med en siste transportetappe til Nairobi, hovedstaden i Kenya. Her tar vi inn på Hotel Boulevard, sentralt i byen. For å unngå unødvendige problemer med videre transport, book reise etter kl. 21.00 fra Nairobi. Hvis du vil fortsette turen din, kan reiselederen vår hjelpe deg med dette.

Estimert reisetid:
Arusha – Nairobi: 7 timer

Bilder

Cape Town – en av verdens vakreste byer
De røde sanddyne omkranser den hvite uttørkede overflaten i den namibiske ørkenen.
Sebra er en av artene en kan se i Etosha National Park.
Mokoro-kanoer i Okavango-deltaet
Victoria-fallene i Zambia.
Nungwi på Zanzibar.
Elefanter på savannen med Kilimanjaro i bakgrunnen.

Mer informasjon om turen

Reisetype: 18-to-Thirtysomethings
Du er bare ung en gang. Turene er fartsfylte og fulle med spennende destinasjoner som er designet for deg i alderen 18-39.

Fysisk utfordring: Average
Noen turer inkluder lett vandring, sykling, rafting eller kajakkpadling i tillegg til vanlige gåturer.

Servicenivå: Camping

Camping de fleste nettene med noen hotellopphold. Rimelig offentlig- og privattransport.

Antall deltakere
Maks 22, gjennomsnittlig 20.

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.

Flere opplevelsesreiser i Afrika

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Afrika!

Rwanda og Uganda – Gorillaens rike

Rwanda og Uganda – Gorillaens rike

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
12 dager – Pris: fra 49.700 kr
Gjennom skogene i Rwanda og Uganda sporer vi gorillaer, sjimpanser, gullmarekatter (aper) og annet dyreliv.

read more
Madagaskars høydepunkter

Madagaskars høydepunkter

Opplevelsesreise i Afrika
14 dager – Pris: fra 15.800 kr
Fantastiske Madagaskar er ulikt det aller meste, med et helt unikt dyre- og planteliv. Her finnes søte lemurer, mektige baobab-trær og fargerike kameleoner.

read more
Mystiske Etiopia

Mystiske Etiopia

Opplevelsestur i Afrika.
10 dager – Pris: fra 18.900 kr
Utforsk det dramatiske landskapet og et mangfold av kulturer på denne spennende 10-dagers opplevelsesreisen.

read more
Kruger to Cape Town

Kruger to Cape Town

Opplevelsesreise i Afrika
19 dager – fra 8.900 kr
Denne campingturen tar deg fra Johannesburg til Cape Town via Swaziland og Garden Route.

read more
18 day South Africa Tour

18 day South Africa Tour

Opplevelsesreise i Afrika
18 dager – fra 15.780 kr
Et spektakulært landskap, spennende dyreliv og varierte kulturer venter deg på denne turen som tar deg fra Johannesburg til Cape Town.

read more
Mount Kilimanjaro Trek

Mount Kilimanjaro Trek

Opplevelsesreise i Afrika
8 dager – fra 16.450 kr
Klar for å erobre Afrikas tak? Denne turen tar deg med til toppen av Mount Kilimanjaro.

read more
12 Day Uganda Tour

12 Day Uganda Tour

Opplevelsesreise i Afrika
12 dager – fra 15.550 kr
Denne rundreisen inkluderer blant annet en fottur i urskogen på leting etter gorillaer og sjimpanser.

read more
24 Day Southern Circle Tour

24 Day Southern Circle Tour

Opplevelsesreise i Afrika
24 dager – fra 21.600 kr
Denne rundturen tar deg med til Sør-Afrika, Botswana, Zambia, Malawi, Mosambik og Zimbabwe.

read more
East Africa Overland

East Africa Overland

Opplevelsesreise i Afrika
21 dager – fra 28.900 kr
Opplev gorillaer i Uganda, «The Big 5» i Serengeti og strandliv på Zanzibar på denne spennende opplevelsesturen.

read more
5 day Kruger Park Tour

5 day Kruger Park Tour

Opplevelsesreise i Afrika
5 dager – fra 4.900 kr
Opplevelsestur med start og slutt i Johannesburg som tar deg med på safari til Kruger National Park.

read more
Dunes, Deltas & Falls

Dunes, Deltas & Falls

Opplevelsesreise i Afrika
21 dager – fra 17.890 kr
Denne opplevelsesturen lar deg sjekke ut Victoriafallene før reisen går gjennom Botswana og Namibia og videre helt ned til Cape Town.

read more