Select Page

Kruger to Cape Town

Opplevelsestur i Afrika

Kruger to Cape Town

19 dagers campingtur fra Johannesburg til Cape Town

Opplev Sør-Afrikas fantastiske høydepunkter på denne eventyrlige opplevelsesreisen.

Fra bush til strand: utforsk Panorama ruten gjennom Mpumalanga, safari i Krüger, Hlhhluwe og i Addo Nasjonal park. Møt mangfoldet av kulturer, som Swazi, Zulu og Basotho. Båttur i St. Lucia, besøk Durbans strender, oppdag Garden Route sin skjønnhet og tettstedene som Knysna, titsikamma og Hermanus.

Reisefakta

Pris fra kr. 8.900,-

Prisen inkluderer:

 • Fullt utstyrt safarikjøretøy
 • Camping og matlagningsutstyr
 • Alle bompenger og bilavgifter
 • All bakketransport
 • Liggeunderlag
 • 18 frokoster, 17 lunsjer, 15 middager
 • To guider/sjåfører under hele turen
 • Twin-share telt

Dersom du kjøper med Adventure pass, vil også disse høydepunktene være inkludert:

 • Sani pass excursion
 • 2 dagers, Kruger NP, Game Drives
 • Cango Caves, Visit
 • St Lucia Boat Cruise

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreise t/r Norge – Sør-Afrika
 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfrie aktiviteter
 • Evt. Visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører
 • Avreiseskatt
 • Sovepose
 • Flyplass transfer

Høydepunkter:

 • God’s window
 • Bourkes Luck Pot Holes
 • Mlilwane Wildlife Sanctuary
 • Ngwenya glass factory, Mbabane
 • Royal Enclosure/ Swaziland Village
 • Hluhluwe Game Reserve, game drive med lokal guide
 • Battlefields, Talana Hill
 • Royal National park
 • Drakensburg Mountains
 • Addo Elephant NP, Game Drives
 • Garden Route
 • Cape Agulhas
 • Wine Tasting
Kart: Kruger to Cape Town

Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Dag 1: Johannesburg – Greater Krüger Park, South Africa
Utsikt over Johannesburg

Utsikt over Johannesburg

Avreise fra Sør-Afrikas største by, Johannesburg. Vi kjører gjennom provinsen Mpumalanga og kan nyte spektakulært fjellandskap på veien. Vi kjører den kjente Panoramaruten med mange flotte utsiktspunkter underveis, så vi får strukket litt på beina underveis. Vi kjører til Hazyview som grenser til Krüger. Gjerdene mellom nasjonalparken og områdene rundt har blitt tatt bort for mange år siden. Dette for å lage The Greater Krüger, et område på ca. 24.000 kvadrat kilometer. Dyrene kan bevege seg fritt i dette enorme området, noe som har skapt et veldig rikt og variert mangfold av både flora og fauna. Fra Timon og Pumba til «de 5 store» løve, neshorn, elefant, bøffel og leopard til et rikt fugleliv. På kvelden nyter vi vår første under den Afrikanske stjernehimmelen.

Estimert avstand og tidsbruk: Johannesburg – Greater Krüger Park, ca. 390km, 7 timer

Dag 2: Krüger National Park
Kanskje får du sett løve i Kruger?

Kanskje får du sett løve i Kruger?

Vi står klare ved porten inn til selve Krüger og venter ivrige på at viltvokteren skal komme og åpne porten for oss. Nå blir det en intens dag med safari. Hold øyne og øre åpne og vær klar for å «spotte» dyr. Grunnen til at vi starter så tidlig om morgenen er fordi det er ved soloppgangen dyrene er mest aktive og vi har størst sannsynlighet for å se («spotte») dem. Midt på dagen når stolen står høyt på himmelen og det er varmest, kommer dyrene til å slappe av i skyggen. Da benytter vi selv tiden til å ta en pause i skyggen. Det er flere fasiliteter tilgjengelig; restauranter, suvenirbutikker og basseng.

Først sent på ettermiddagen kjører vi tilbake til campen, slitne etter en lang dag, men veldig fornøyde og kameraet fullt av flotte bilder. For de som ønsker mer safari, er det mulighet for å bli med på en nattsafari (egen kostnad).

På kvelden samles vi for en deilig middag ved leirbålet.

Dag 3: Krüger National Park

Opp og hopp! Også i dag står vi opp ved soloppgang for nok en fantastisk dag i Krüger parken på “jakt” etter de aller sjeldneste dyrene.

Dag 4: Krüger National Park – Mlilwane vilt reservat i Swaziland

Vi kjører fra Hazyview sørover langs kanten av Krüger parken og passerer mange små landsbyer og Shangaan bosetninger. Etter en liten pause i Nelspruit tar veien oss videre gjennom frodige sitrongårder, før vi krysser Crocodile river og inn til Kongeriket Swaziland. Den svingete veien tar oss gjennom frodig landskap i et land som ligger gjemt og omringet av Sør-Afrika og Mosambik. Vi passerer mange markeder og stopper på den berømte glassfabrikken Ngwenya for en liten omvisning. Vi kjører gjennom hovedstaden Mbabane før vi når målet for dagens kjøreetappe- Milwane wildlife Sanctuary, som er Swazilands eldste beskyttede viltområde og ligger i Ezulwini- dalen «Vally of Heavens».

Estimert avstand og tidsbruk: Krüger National Park – Mlilwane Wildlife Sanctuary ca. 450km, 8 timer

Dag 5: Kongeriket Swaziland

Vi våkner til lyden av snøftene antiloper, kvitrende eksotiske fugler og spiser frokost med alt dette i bakgrunnen før vi kjører videre til the Royal Enclosure. Her vil vi lære om historien til Kongeriket Swaziland og hvordan landet fremdeles er styrt av monarkiet. Vi har en lokal guide til å vise oss rundt i en tradisjonell landsby og viser oss lokale skikker og tradisjoner før det er tid for lunsj.

Denne ettermiddagen er det tid nok til å gjøre noen av de mange valgfrie aktivitetene.

Nyt en kjølig drink og beundre utsikten over flodhestdammen mens mannskapet forbereder en velsmakende middag.

Dag 6: Swaziland – St Lucia

I dag forlater vi kongeriket Swaziland og kjører tilbake til Sør-Afrika via grensen i provinsen Kwa-Zulu-Natal. Det blir stopp langs veien, blant annet en vokslys fabrikk i Swaziland. Målet for dagen er den lille fiskelandsbyen St Lucia. Selve landsbyen ligger i et frodig våtmarksområde og på ettermiddagen blir det båttur på elven, hvor vi kommer til å se flodhester, krokodiller og mange eksotiske fugler. Etter middag kan vi ta turen inn til sentrum for å sjekke ut noen av de koselige pubene, spille litt biljard eller bare sitte i hagen og beundre stjerne himmelen på den sørlige halvkule.

Estimert avstand og tidsbruk: Swaziland – St Lucia ca. 410km, 8 timer

Dag 7: St Lucia - Hluhluwe vilt reservat - Durban
Durban

Durban

Vi står opp tidlig og spiser en rask men god frokost før vi kjører den korte avstanden til Hluhluwe vilt reservat. Dette er et Sør-Afrikas eldste reservat og har en stor bestand av neshorn. Her er det et rikt dyreliv, også de fem store. Etter en dag i Hluhluwe kjører vi forbi sukkerrør åkrer på vei til Durban, en av de travleste havnene i Afrika. På tross av å være en travel havneby er Durban også en strand og bade by.

Ettermiddagen er til egen disposisjon for å utforske hva byen har å by på.

Estimert avstand og tidsbruk: St Lucia – Hluhluwe vilt reservat – Durban ca. 260km, 4 timer

Day 8: Durban – Underberg

I dag setter vi snuten innover i landet og kjører via Pietermaritzburg og frodige fjell til Sani Lodge, like ved foten av Sani Pass. Her blir vi de neste to nettene. Sani Pass er «porten» til fjellriket Lesotho. Tidligere bare en kjerre vei for muldyr for å handle pledd og klær, men nå den eneste bilveien over Drakensburg fjellene. Ettermiddagen til egen disposisjon og god tid til å utforske området.

Estimert avstand og tidsbruk: Durban – Underberg ca. 220km, 3 timer

Day 9: Underberg – Sani Pass

Fjellriket Lesotho står for tur. Vi møter vår lokale guide som tar oss med i en firhjulstrekker opp i fjellene (2874moh.). Vi kjører på bratte og snirklete fjellveier mens vi får høre historier om den gang da og hvordan veien ble til. Vi besøker en liten gjeterlandsby. Er vi her under riktig sesong vil kunne få med oss at en Angora geit får klippet ullen sin for hånd.

Neste stopp er Black Mountains, det nest høyeste fjellpasset i Lesotho 3240m.o.h hvor vi stopper for en piknik lunsj. Etter lunsj møter vi lokale gjetere, som bruker sommer månedene på å gjete flokken sin her oppe i fjellene. Etter en dag i fjellheimen returnerer vi til campen for natten, men stopper langs veien for en øl på Afrikas høyest liggende bar ved San Mountain Lodge.

Estimert avstand og tidsbruk: Underberg – Sani Pass ca. 30km, dagstur

Dag 10: Underberg – Battlefields – Drakensburg

Tid for litt historie. I dag kjører vi til Battlefield, området der Briter, Boere (Nederlands opprinnelse) og Zulu møttes til blodig krig. Første stopp er det verdenskjente slaget ved Blood River. Her mistet flere tusen krigere livet mot bare noen få av Boernes musketerer. En annen av de mest kjente Anglo-Zulu kampene fant sted ved Rorke’s Drift. Her blir det tid til å utforske området og sette seg bedre inn i historien om de blodige slagene som har funnet sted på denne gressletten.

Vi besøker Talana hvor de første skuddene i Boer krigen ble avfyrt, før vi kjører via Ladysmith til foten av Drakensbergfjellene. Vi kjører til vår bushlodge, overnattingstedet for natten og det anbefales en tidlig kveld for å være uthvilt til neste dag. Neste dag blir det nemlig fottur opp i flotte Drakensbergfjellene.

Estimert avstand og tidsbruk: Underberg– Battlefields – Drakensburg ca. 240km, 5 timer

Day 11: Drakensburg

Pakk en liten sekk for en dagstur, i dag skal vi gå i fjellet. Vi kjører et kort stykke til the Royal National Park entrance før vi strekker på beina. Reservatet I uKhahlamba Drakensberg Park tilbyr flott utsikt, høye fjell og stilige fossefall. Her er det mange stier å velge mellom, enten til fots eller på hesteryggen. Du kan velge mellom kortere turer på bare noen timer eller hel og halvdagsturer. I løpet av turene vil det også være mulighet til å besøke huler med Bushmen hulemalerier. Etter en lang dag med gåing, spektakulær utsikt og frisk fjelluft, skal det virkelig smake med en god middag.

Merk: planen denne dagen kan endres på grunn av være og vind, vi må ta hensyn til tåke i fjellet.

Dag 12: Drakensberg – Malealea

Forlater Drakensberg om morgenen og kjører rundt Lesotho på nordsiden før vi igjen krysser grensen ved Mareru Bridge Gate. Vi fortsetter kjøreturen over fjellene i retning sør og passerer det smale fjellepassene til Malealea Lodge, høyt oppe i fjellene. Malealea Lodge ligger i Mafeteng distriktet i øde vest-Lesotho. Ved lodgen er det mulighet for mange valgfri aktiviteter der en kan bli kjent med lokalbefolkningen som bor så høyt oppe i fjellene.

Estimert avstand og tidsbruk: Drakensberg – Malealea ca. 350km, 8 timer

Dag 13: Malealea

En hel dag til å utforske fjellheimen. Hva med en sykkeltur på de smale stiene i fjellene, som garantert vil gi deg stilige bilder. Eller noe litt mindre adrenalinfullt, men absolutt like fint, en fottur. Ta turen inn til landsbyen og mingle litt med de lokale Basothoene. Intet besøk til Lesotho er komplett uten en ponni tur langs de smale fjellstiene. Du kan utforske Bushman malerier i området og oppleve Basotho kultur på en heldags ridetur.

Dag 14: Malealea til Graaff – Reinet

Opp og hopp, i dag starter vi tidlig. Vi forlater fjellene og krysser grensen tilbake til Sør-Afrika. Vi kjører gjennom variert natur på vei til Graaff-Reinet, som ligger ved Sunday River. Dette er en den eldste byen i Eastern Cape og den fjerde eldste byen i Sør-Afrika. Her finner vi over 200 restaurerte historiske bygninger.

Overnattingstedet for kvelden ligger i hjertet av Graaff-Reinet, med restauranter og museum rett i nærheten. Utforsk byen og finn et koselig sted for middag eller lat deg ved bassenget og slapp av med en god bok.

Estimert avstand og tidsbruk: Malealea til Graaff-Reinet ca. 500km, 10 timer

Dag 15: Graaff-Reinet – Addo Elephant National Park
Elefanter i Addo Elephant National Park.

Elefanter i Addo Elephant National Park.

I dag kjører vi til Addo Elephant National Park. Her bruker vi dagen til å utforske parken og vi får igjen mulighet til å krysse av flere sjeldne dyr på listen. Addo hevder å være det eneste reservatet med de 7 store. Vi kan de 5 store; løve, leopard, neshorn, elefant og bøffel. De siste to er sørlig retthval og hvithai utenfor kysten av Algoa bukta. Addo reservatet er hjem til over 600 elefanter, løver, bøfler, sort neshorn, hyene, leopard og flere ulike antiloper og sebra – her vil dere igjen få en flott safari med mange fine dyreopplevelser.

Campen for natten ligger i utkanten av parken og vi kan nyte stillheten med en drink i hånden i det vi ser solen gå ned i elven.

Estimert avstand og tidsbruk: Graaff-Reinet – Addo Elephant National Park ca. 270km, 4 timer

Dag 16: Addo Elephant – Knysna / Tsitsikamma Forest

I dag har vi nok en tidlig morgen og vi kjører til Tsitsikamma skogen. Tsitsikamma National Park har mye å by på, fra dramatisk kystlandskap, rev, elver, frodig skog og skjør fynbos. Dette er et paradis for alle de som liker å gå turer i skogen eller vannsporter. Her er det mange aktiviteter å velge mellom og du finner den aktiviteten som passer ditt aktivitetsnivå. Kanskje båtcruise eller kanotur, eller skogstur og fugletitting. På ettermiddagen kjører vi til den idylliske feriebyen Knysna, som er kjent for sin lagune, deilige sjømat og livlige kafe liv. Før dagen er over har vi også besøkt Bloukrand Bridge, hvor det er mulig å få et skikkelig adrenalin kick, nemlig strikkhopp. 216 meter høyt! Tør du?

Kvelden brukes i Knysna der det er tid til å se seg rundt i byen og kanskje shoppe litt.

Estimert avstand og tidsbruk: Addo Elephant – Knysna / Tsitsikamma Forest ca. 330km, 5 timer

Dag 17: Knysna - Oudtshoorn

I Knysna banker naturen på døra. Byen ligger flott til mellom Outeniqua fjellene, det Indiske hav og en stor skog som en flott ramme på det hele. Her har naturen laget en lekeplass for all de som er glad i å være utendørs, med strender, innsjøer, fjell, skog og elver. Bruk morgenen til å utforske området. Etter frokost tar guiden oss med til berømte “heads” med utsikt over byen og vi bruker tiden godt ta finne den rette plassen for det perfektet bildet.

På kvelden blir det biltur. Vi kjører mot Oudtshoorn som ligger i Klein Karoo mellom Swartberg og Outeniqua fjellene. Oudtshoorn er verdens hovedstad når det kommer til struts, med mange gårder her i den tørre Karoo. Det er også her vi finner Cango Caves, Afrikas største hulesystem. Etter å ha utforske hulene finner vi frem til campen. Vi overnatter i en gammel settlers by, Karoo.

Estimert avstand og tidsbruk: Knysna – Oudtshoorn ca. 150km, 3 timer

Dag 18: Oudtshoorn – Hermanus

Uthvilt og klar for nye eventyr etter en natt i fine Oudtshoorn klatrer vi om bord vårt kjøretøy og tar turen fra tørre Karoo til kystbyen Hermanus. Hermanus er berømt for sine gode muligheter til å se hval og delfiner. På veien stopper vi ved Cape Agulhas, dette er stedet der Atlanterhavet og det Indiske hav møtes, på det sørligste punktet av Afrika. Historisk sett er dette havområdet verdenskjent blant seilere somet ekstremt skummelt område, farlige vinterstormer med store og brutale bølger opp til 30 meter høye! Det er vel da heller ingen overraskelse at kystlinjen er full av gamle skipsvrak. Vi besøker det store fyret, som ble bygget så tidlig som i 1848, før vi nyter en etterlengtet lunsjpause. Ettermiddagen og kvelden bruker vi til å bli kjent i Hermanus.

Estimert avstand og tidsbruk: Oudtshoorn – Hermanus ca. 420km, 8 timer

Dag 19: Hermanus – Cape Town
På vei inn til Cape Town stopper dere på en vingård for litt vinsmaking. Foto: Erik Kolstad

På vei inn til Cape Town stopper dere på en vingård for litt vinsmaking. Foto: Erik Kolstad

Morgningen til fri disposisjon. Benytt tiden til å dra på hvalsafari, eller litt shopping i byen, museums besøk eller besøkt Old Harbour utendørs museum. Old Harbour museum er unikt i sin sort som kun en av to fiskerihavner i verden, bevart intakt og minnene fra den levende fiskeindustrien kan sees overalt. Museet er kjernen, som fiskelandsbyen Hermanus har blitt utviklet rundt.

Vi forlater Hermanus og kjører kystveien forbi små fiskelandsbyer på vei til Cape Town. På veien vil vi passere flere små vingårder. Selvfølgelig stopper vi på en vingård for omvisning og litt vinsmaking.
Rundturen nærmer seg slutten i det vi når frem til foten av Table Mountain, vel fremme i moderbyen Cape Town. Vi anbefaler at man utvider turen med ekstra netter for å se mer av vakre Cape Town.

Estimert avstand og tidsbruk: Hermanus – Cape Town ca. 130km, 3 timer

Bilder

Utsikt over Johannesburg

Kanskje får du sett løve i Krüger?

Durban

Elefanter i Addo Elephant National Park.

På vei inn til Cape Town stopper dere på en vingård for litt vinsmaking. Foto: Erik Kolstad

Mer informasjon om turen

Reisetype: Overland
«Overlanding» er uten tvil den beste måten å oppleve Afrika. Du har ikke noe i mot å bo litt enkelt, hjelpe til med daglige gjøremål og samtidig reise rundt for å se høydepunktene i Afrika.

Servicenivå: Camping
Camping de fleste nettene med noen hotellopphold.

Fysisk utfordring: Demanding
Noen høytliggende turer eller mer anstrengende aktiviteter, men passer som regel for de fleste reisende som er friske og raske.

Antall deltakere
Maks 24, gjennomsnittlig 16.

Aldersgruppe
Anbefalt for personer mellom 18-39 år.

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.

Flere opplevelsesreiser i Afrika

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Afrika!

Rwanda og Uganda – Gorillaens rike

Rwanda og Uganda – Gorillaens rike

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
12 dager – Pris: fra 49.700 kr
Gjennom skogene i Rwanda og Uganda sporer vi gorillaer, sjimpanser, gullmarekatter (aper) og annet dyreliv.

read more
Madagaskars høydepunkter

Madagaskars høydepunkter

Opplevelsesreise i Afrika
14 dager – Pris: fra 15.800 kr
Fantastiske Madagaskar er ulikt det aller meste, med et helt unikt dyre- og planteliv. Her finnes søte lemurer, mektige baobab-trær og fargerike kameleoner.

read more
Mystiske Etiopia

Mystiske Etiopia

Opplevelsestur i Afrika.
10 dager – Pris: fra 18.900 kr
Utforsk det dramatiske landskapet og et mangfold av kulturer på denne spennende 10-dagers opplevelsesreisen.

read more
18 day South Africa Tour

18 day South Africa Tour

Opplevelsesreise i Afrika
18 dager – fra 15.780 kr
Et spektakulært landskap, spennende dyreliv og varierte kulturer venter deg på denne turen som tar deg fra Johannesburg til Cape Town.

read more
Mount Kilimanjaro Trek

Mount Kilimanjaro Trek

Opplevelsesreise i Afrika
8 dager – fra 16.450 kr
Klar for å erobre Afrikas tak? Denne turen tar deg med til toppen av Mount Kilimanjaro.

read more
12 Day Uganda Tour

12 Day Uganda Tour

Opplevelsesreise i Afrika
12 dager – fra 15.550 kr
Denne rundreisen inkluderer blant annet en fottur i urskogen på leting etter gorillaer og sjimpanser.

read more
24 Day Southern Circle Tour

24 Day Southern Circle Tour

Opplevelsesreise i Afrika
24 dager – fra 21.600 kr
Denne rundturen tar deg med til Sør-Afrika, Botswana, Zambia, Malawi, Mosambik og Zimbabwe.

read more
East Africa Overland

East Africa Overland

Opplevelsesreise i Afrika
21 dager – fra 28.900 kr
Opplev gorillaer i Uganda, «The Big 5» i Serengeti og strandliv på Zanzibar på denne spennende opplevelsesturen.

read more
5 day Kruger Park Tour

5 day Kruger Park Tour

Opplevelsesreise i Afrika
5 dager – fra 4.900 kr
Opplevelsestur med start og slutt i Johannesburg som tar deg med på safari til Kruger National Park.

read more
Dunes, Deltas & Falls

Dunes, Deltas & Falls

Opplevelsesreise i Afrika
21 dager – fra 17.890 kr
Denne opplevelsesturen lar deg sjekke ut Victoriafallene før reisen går gjennom Botswana og Namibia og videre helt ned til Cape Town.

read more