Select Page

Madagaskars høydepunkter

Opplevelsesreise i Afrika

Madagaskars høydepunkter

Antananarivo til Antananarivo – 14 dager

Fantastiske Madagaskar er ulikt det aller meste, med et helt unikt dyre- og planteliv. Her finnes søte lemurer, mektige baobab-trær og fargerike kameleoner. En drømmedestinasjon for den som vil ha en blanding av dyr, natur og eventyr!

Ingen besøk til Madagaskar er komplett uten å se lemurer i naturen. Du kommer til å se flere ulike arter, med forskjellig størrelse, utseende og oppførsel. Men Madagaskar er så mye mer! Karrig ørkenlandskap, frodige regnskoger, nasjonalparker, mil etter mil med rismarker, vakre strender og fargerike korallrev er bare noen av høydepunktene.

Madagaskar er verdens fjerde største øy, og å komme seg rundt på egenhånd er både utfordrende, tidkrevende og dyrt. Turer som denne gjør derfor at du får maksimalt ut av tiden du er i landet, og en opplevelse du kommer til å huske lenge.

Vårt beste tips? Husk nok minnekort til kameraet!

Reisefakta

Pris fra kr. 15.800,- per person i tomannsrom.

Kontakt oss for priser i enkeltrom.

Prisen inkluderer:

 • Guidet tur i Andasibe Indri Special Reserve
 • Møt en tradisjonell healer
 • Tradisjonell middag og overnatting i et lokalt gjestehus
 • Besøk på en papirfabrikk
 • Se etter lemurer i Anja Reserve
 • Besøk i Isalo National Park
 • Innenlandsfly
 • All transport mellom destinasjoner og inkluderte aktiviteter
 • 12 netter på enkle hotell, og 1 natt på et lokalt gjestehus (sovesal)
 • 1 frokost, 1 lunsj og 1 middag
 • En kunnskapsrik turleder

Høydepunkter:

 • Utforsk dyrelivet: let etter lemurer, kameleoner og andre unike dyr
 • Lær om den naturlige flora og fauna i flere av landets nasjonalparker
 • Besøk håndverksfabrikker
 • Slapp av på nydelige strender
 • Bo i et gjestehus på landsbygda og spis en hjemmelaget middag

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreise Norge-Madagaskar t/r
 • Måltider som ikke er spesifisert i reiseplanen
 • Valgfrie aktiviteter
 • Visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører

Dagsprogram

Dag 1: Antananarivo

I dag er det ingen planlagte aktiviteter før velkomstmøtet klokka 18.00. Her møter du turlederen og de andre deltakerne, og får nærmere informasjon om turen. Eventyret rundt Madagaskar kan starte!

Dag 2: Antananarivo – Andasibe

I dag kjører dere til Andasibe og Andasibe-Perinet National Park. Kjøreturen tar rundt 4 timer, og det er fascinerende å få et første møte med landsbygda på Madagaskar. Et par stopp underveis er lagt inn, blant annet er det ikke helt umulig at dere får et første møte med lemurer og andre spennende dyr allerede i løpet av formiddagen.

Andasibe er omgitt av regnskog, og er aller mest kjent for indrien, som er en av de største lemurartene. Den er også utvilsomt også den mest høylytte, og kjennetegnes best ved at de flere ganger om dagen kommuniserer gjennom en slags høytonet sang, som kan høres på opp til 4 kilometers avstand.

Hvis det er tid før middag er det mulig å være med på en guidet natt-tur i jungelen for å lete etter dyr (ikke inkludert).

Kjøretid: Ca. 4 timer

Dag 3: Andasibe

På formiddagen står en guidet tur i Indri Special Reserve på programmet. I denne parken finner man flere typer lemurer, inkludert indri. Formålet med parken er å beskytte den naturlige vegetasjonen til lemurene, kameleoner, den sjeldne blå boaen og andre dyr. Store trær, palmer og orkideer er en del av den naturlige floraen.

Etter lunsj er det mulighet for å bli med på frivillige utflukter for å se mer dyreliv, eller du kan slappe av og nyte omgivelsene på egenhånd.

Dag 4: Andasibe – Antsirabe

I dag kjører dere videre til kolonibyen Antsirabe. Det er en lang dags kjøring, og for å bryte opp kjøringen gjøres flere stopp underveis. Dere besøker blant annet en fabrikk som lager produkter av aluminium. Underveis passeres endeløse rekker med rismarker, der man gjerne ser hele familier deltar i arbeidet på åkrene.

Antsirabe er den nest største byen på Madagaskar, og ble grunnlagt av en norsk misjonær i 1872. Byen er kjent for industri, varme kilder og ”pousse-pousse” – en håndtrukket rickshaw.

Kjøretid: Ca. 7-8 timer.

Dag 5: Antsirabe – Fiadanana

I dag blir dere kjørt et lite stykke utenfor Antsirabe, der dere tar beina fatt til den lille landsbyen Fiadanana. Dere bor en natt i et lokalt gjestehus, som er omgitt av irrgrønne rismarker. Her får dere servert velsmakende måltider laget på lokale råvarer. Møt noen av menneskene som bor i landsbyen, og få et innblikk i livene deres. Dette er et besøk du kommer til å huske lenge! Kanskje fyrer de opp bålet på kvelden og inviterer deg med på dans.

Dag 6: Fiadanana – Ranomafana

Etter en god frokost går dere tilbake til bussen. Turen fortsetter videre sørover til Ranomafana, som er oppkalt etter de varme kildene som finnes i byen.

Ranomafana ligger i regnskogen, og stedet har en stor nasjonalpark der flere typer pattedyr oppholder seg.

Kjøretid: Ca. 7 timer

Dag 7: Ranomafana – Ambalavao

Denne formiddagen har du flere valgfrie aktiviteter å velge mellom. Dra på en guidet tur i den nærliggende nasjonalparken for å se etter flere lemurer og annet dyreliv. Vil du ta en pause fra dyrelivet kan du ta et bad i byens varme kilder, besøke den lokale byen eller få en avslappende massasje.

Etter lunsj kjører dere videre mot byen Ambalavao, der dere overnatter. Besøk en papirfabrikk som lager papirark med impregnerte blomster, og få en demonstrasjon av hvordan papirene lages. Dere kan også besøke en silkefabrikk.

Kjøretid: Ca. 3,5 timer

Dag 8: Ambalavao – Ranohira

Dagens første stopp er i Anja Community Reserve, som er mest kjent for ringhalelemuren. Vi går et par timers tur i parken for å se lemurene, og en av de største utfordringene er å finne en best mulig posisjon å ta bilder fra.

Deretter går turen videre til Ranohira, som er inngangsporten til Isalo National Park. Landskapet forandrer seg markant de siste timene før ankomst, med slettelandskap og høye berg i horisonten.

Kjøretid: Ca. 4 timer

Dag 9: Ranohira

I dag brukere dere en hel dag på å utforske Isalo National Park til fots. Isalo er en vakker nasjonalpark med store berg, klipper og daler. Hadde du ikke visst bedre ville du kanskje trodd du var i en nasjonalpark i USA – eller i Australia! Etter noen kilometers gange kan dere avkjøle dere i en badekulp, før dere går ned i en dal der dere finner noen av de mest imponerende fossene på Madagaskar. Også på denne turen er det gode sjanser for å se lemurer i det fri.

Dag 10: Ranohira – Ifaty

Dere forlater Ranohira og setter kursen vestover mot kysten. De første byene dere passerer er kjent for utvinning av edelstein. Se også etter baobab-trær langs veien.

Dere ankommer Ifaty på ettermiddagen, et lite strandparadis ved Mosambik-kanalen der dere kan slappe av noen dager.

Kjøretid: Ca. 6 timer

Dag 11-12: Ifaty

I løpet av disse to dagene kan du gjøre så mye eller lite som du selv ønsker. Slapp av på stranden, ta en kald drink under en parasoll eller fortsett å utforsk omgivelser og dyreliv.

Av valgfrie aktiviteter kan man dra på dykke- eller snorkletur, prøve en tradisjonell kano, fisking, kjøretur med ATV, besøke en skilpaddepark, besøke en park som har baobab-trær, eller hva med en grytidlig start på dagen for å se etter fugler du neppe har sett før?

Uansett hva du velger, så er Ifaty en perfekt avslutning på turen.

Dag 13: Ifaty – Antananarivo

I dag setter dere kursen tilbake til hovedstaden. Dere blir kjørt til flyplassen i Toliara, som ligger ca. 1,5 timers kjøring fra Ifaty, der dere går ombord i flyet som tar dere til Antananarivo.

Innenlandsfly i Madagaskar er dessverre utsatt for hyppige kanselleringer og tidendringer, og skulle det skje at flyet blir kansellert denne dagen vil dere bli kjørt tilbake til Antananarivo med bil (ca. 10 timer).

Ved ankomst hotellet i Antananarivo har gruppen en siste kveld sammen.

Kjøretid: Ca. 1,5 time + ca. 1 time i fly

Dag 14: Antananarivo

Turen avsluttes etter frokost, og du kan reise videre når som helst. Vil du fortsette reisen til Sør-Afrika? Eller frister det med en badeferie på Seychellene eller Mauritius? Kontakt oss for anbefalinger!

Bilder

Kameleon i Madagaskar. Foto: G Adventures

Lokale barn. Foto: G Adventures

Lemur. Foto: G Adventures

Baobab-trær. Foto: G Adventures

Ringhalelemurer.

Mer informasjon om turen

Reisetype: Classic
En uslåelig blanding av uvanlige opplevelser, kulturkontakt og med alle «must see and do».

Fysisk utfordring: Middels
Noen turer inkluder lett vandring, sykling, rafting eller kajakkpadling i tillegg til vanlige gåturer.

Servicenivå: Standard

 • Komfortable turistklasse bosteder
 • Blanding av offentlig og privat transport

Antall deltakere
Maks 16, gjennomsnittlig 12.

Aldersgruppe
Må være eldre enn 12 år

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.

Flere opplevelsesreiser i Afrika

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Afrika.

Rwanda og Uganda – Gorillaens rike

Rwanda og Uganda – Gorillaens rike

National Geographic opplevelsestur i Afrika.
12 dager – Pris: fra 49.700 kr
Gjennom skogene i Rwanda og Uganda sporer vi gorillaer, sjimpanser, gullmarekatter (aper) og annet dyreliv.

read more
Mystiske Etiopia

Mystiske Etiopia

Opplevelsestur i Afrika.
10 dager – Pris: fra 18.900 kr
Utforsk det dramatiske landskapet og et mangfold av kulturer på denne spennende 10-dagers opplevelsesreisen.

read more
Kruger to Cape Town

Kruger to Cape Town

Opplevelsesreise i Afrika
19 dager – fra 8.900 kr
Denne campingturen tar deg fra Johannesburg til Cape Town via Swaziland og Garden Route.

read more
18 day South Africa Tour

18 day South Africa Tour

Opplevelsesreise i Afrika
18 dager – fra 15.780 kr
Et spektakulært landskap, spennende dyreliv og varierte kulturer venter deg på denne turen som tar deg fra Johannesburg til Cape Town.

read more
Mount Kilimanjaro Trek

Mount Kilimanjaro Trek

Opplevelsesreise i Afrika
8 dager – fra 16.450 kr
Klar for å erobre Afrikas tak? Denne turen tar deg med til toppen av Mount Kilimanjaro.

read more
12 Day Uganda Tour

12 Day Uganda Tour

Opplevelsesreise i Afrika
12 dager – fra 15.550 kr
Denne rundreisen inkluderer blant annet en fottur i urskogen på leting etter gorillaer og sjimpanser.

read more
24 Day Southern Circle Tour

24 Day Southern Circle Tour

Opplevelsesreise i Afrika
24 dager – fra 21.600 kr
Denne rundturen tar deg med til Sør-Afrika, Botswana, Zambia, Malawi, Mosambik og Zimbabwe.

read more
East Africa Overland

East Africa Overland

Opplevelsesreise i Afrika
21 dager – fra 28.900 kr
Opplev gorillaer i Uganda, «The Big 5» i Serengeti og strandliv på Zanzibar på denne spennende opplevelsesturen.

read more
5 day Kruger Park Tour

5 day Kruger Park Tour

Opplevelsesreise i Afrika
5 dager – fra 4.900 kr
Opplevelsestur med start og slutt i Johannesburg som tar deg med på safari til Kruger National Park.

read more
Dunes, Deltas & Falls

Dunes, Deltas & Falls

Opplevelsesreise i Afrika
21 dager – fra 17.890 kr
Denne opplevelsesturen lar deg sjekke ut Victoriafallene før reisen går gjennom Botswana og Namibia og videre helt ned til Cape Town.

read more