Select Page

Bangkok to Kuta on a Shoestring

Opplevelsestur i Asia

Bangkok to Kuta on a Shoestring

28 dager fra Bangkok til Sanur

Test utelivet i kaotiske Bangkok og vandre blant rismarker og templer på Java. Slapp av på fantastiske strender i Sør-Thailand og se ut over månelandskapet over vulkanen Mt. Bromo ved soloppgang. Dette episke eventyret tar deg med til noen av de beste stedene i Sørøst-Asia.

Transport og overnatting organiseres av reiselederen, noe som betyr at du kan konsentrere deg om å fylle dagene med kule opplevelser. Gå ikke glipp av denne eventyrlige reisen gjennom Thailand, Malaysia, Singapore og Indonesia!

Reisefakta

Pris fra kr. 21.000,-

Prisen inkluderer:

 • Introduksjon til turstiene i Cameron Highlands
 • Heldags snorkletur (destinasjon avhenger av sesong)
 • Byvandring i Bandung
 • Inngangsavgift til Bromo Tengger Semeru NP
 • Soloppgang over Mt. Bromo
 • Surfetimer
 • To streetfood crawls
 • Fly fra Singapore til Jakarta
 • 19 frokoster, 1 lunsj
 • Enkle hotell (23 netter), surfecamp (2 netter i sovesal), nattog (1 natt), homestay (1 natt)
 • All transport mellom destinasjonene og til/fra inkluderte aktiviteter.

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreise t/r Norge – Thailand/Indonesia
 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfrie aktiviteter
 • Evt. visum
 • Reiseforsikring
 • Reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører

Høydepunkter:

 • Opplev soloppgangen over Mt. Bromo
 • Vandre gjennom risterrasser
 • Prøv Java kaffe på Java
 • Slapp av på fantastiske strender
 • Opplev de kulturelle sidene av Indonesia
Kart: Bangkok to Bali on a shoestring

Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Denne reiseruten gjelder for avganger mellom 1. mai – 31. oktober.
Reiseruten avviker noe resten av året, ta kontakt med oss for detaljer.

Dag 1: Bangkok

Reisen starter i Bangkok. Det er ingen planlagte aktiviteter denne dagen. På kvelden møter du guiden og resten av gruppa.

Den beste måten å se Bangkok på er uten tvil med taxibåt siden de kaotiske gatene ofte er stappfulle av trafikk. Fra Chao Phraya River har du nydelig utsikt over den enorme metropolen. En annen mulighet er å ta en longtailbåt for å utforske kanalene i Bangkok. Livet som utspiller seg ved disse kanalene er av en annen verden i forhold til i resten av byen. Vi anbefaler også et besøk til Wat Pho, hjemmet til den liggende Buddha.

Besøket ditt i Bangkok er ikke fullendt før du har fått en thaimassasje, noe du enten kan gjøre ved den liggende Buddha, på en skole som utdanner massører eller i nærheten av hotellet. Dette anbefales på det sterkeste!

Dag 2: Bangkok – Surat Thani

Bli med på en spennende gatematrunde med reiselederen vår mens vi er i Bangkok. Vekk appetitten og husk lommeboken når vi dykker dypt ned i det beste Bangkok har å by på av lokale kulinariske opplevelser.

På kvelden hopper vi på nattoget som tar oss til Surat Thani, sør i Thailand.

Estimert reisetid
Tog Bangkok – Surat Thani: 12-13 timer.

Dag 3 Surat Thani – Ko Samui Island

Vi tar en kort båttur ut til Koh Samui hvor vi tilbringer de neste dagene med å utforske øyas nydelige strender og livlige uteliv.

Koh Samui ligger utenfor Thailands østkyst, og er en øy som kan tilby alt du kan drømme om når det kommer til et tropisk paradis: hvite strender, palmer, fersk sjømat og varmt, klart vann. Med et areal på 247 kvadratkilometer er Koh Samui den største øya i en øygruppe på omtrent 80 små og store øyer.

Estimert reisetid
Surat Thani – Ko Samui: 3 timer

Dag 4: Ko Samui Island
Statue av Shiva på Koh Samui

Statue av Shiva på Koh Samui

Bli med på en dykketur i Ang Thong Marine Park. Her blir du kjent med livet under havoverflaten, som er kjent for sitt utrolige biologiske mangfold.

Dag 5: Ko Samui Island

Slapp av på stranden og nyt en dag uten noen planlagte aktiviteter.

Dag 6: Ko Samui Island – George Town

I dag starter vi tidlig med avreise til Penang i Malaysia.
Penang har noe for enhver smak. Stedet er verdenskjent for sin imponerende variasjon av mat som stammer fra kinesisk, malaysisk og indiske mattradisjoner. Ikke gå glipp av nattmarkedetet hvor du kan meske deg i lokale herligheter!

Estimert reisetid
Ko Samui Island – Nakhon Si Thammarat: 3 timer
Nakhon Si Thammarat – George Town: 8 timer

Dag 7: George Town

Hopp på sykkel-rickshawer som vil ta deg gjennom gatene i Georgetown. Om ikke dette lokker kan du vandre gjennom de fargerike basarene, prute deg gjennom nattmarkedet eller besøke utallige kinesiske templer. Hvis du har mer tid igjen anbefales også et besøk til The Butterfly Farm på nordsiden av øya. Her har du muligheten til å se Malaysias brede spekter av fascinerende insekter.

Dag 8: George Town - Cameron Highlands

Denne morgenen tar vi en privat buss mot åssidene i Cameron Highlands. Dette området er et av Malaysias mest kjente, med sine te- og jordbærgårder som strekker seg milevis over de nærliggende toppene.

Estimert reisetid
George Town til Cameron Highlands: 6 timer

Dag 9: Cameron Highlands

I dag anbefaler vi at du går en tur på en av de mange oppmerkede stiene, besøker en teplantasje eller bare slapper av og nyter den behagelige temperaturen.

Dag 10: Cameron Highlands – Kuala Lumpur

Vi ankommer Kuala Lumpur om ettermiddagen hvor vi har rikelig med tid til å se byens spektakulære arkitektur samt oppleve den fascinerende kulturelle miksen som gir byen en så unik kosmopolitisk følelse.

Estimert reisetid
Cameron Highlands – Kuala Lumpur: 3-4 timer

Dag 11: Kuala Lumpur
Solnedgang i Kuala Lumpur

Solnedgang i Kuala Lumpur

Kanskje du ønsker å besøke de kjente Batu Caves eller Orange Asli Museum, som ligger nord for byen. Kvelden bør absolutt tilbringes på nattmarkedet hvor du kan teste ut noe av den beste maten Sørøst-Asia har å tilby. En tur innom markedet i Chinatown er også et must hvor du kan prute deg gjennom uendelig mange boder. Og ikke glem et besøk opp i Petronas Towers, de høyeste tvillingtårnene i verden.

Dag 12: Kuala Lumpur - Melaka

Besøk den gamle havnebyen Melaka, vandre i de smale gatene og nyt stemningen i denne historisk viktige byen. Gatene i Chinatown er fulle av Perankan (Strait Chinese) shophouses som tilbyr sin tradisjonelle rett, Nyonya. Du kan fylle dagen din med å besøke templer, kirker og moskeer, museer og festninger.

Estimert reisetid
Kuala Lumpur til Melaka: 3 timer

Dag 13: Melaka - Singapore
Boat Quay i Singapore

Boat Quay i Singapore

På morgenen tar vi offentlig buss til Johore Stredet og videre inn til Singapore. I kveld kan du være med på Singapores verdenskjente kveldssafari, ta et cruise rundt havnen eller teste lokal mat fra en av de mange bodene, noe som definitivt vil gi deg vann i munnen.

Til tross for at Singapore har få områder som ikke har blitt berørt av moderniseringen er Little India og Chinatown områder som fortsatt innehar et gammelt preg. Absolutt verdt et besøk!

Estimert reisetid
Melaka til Singapore: 4-5 timer

Dag 14: Singapore – Jakarta

I Singapore kan det være noen i gruppen som forlater oss og kanskje noen andre joiner oss i Jakarta. For dere som er med hele veien til Bali, flyr vi nå til Indonesias hovedstad, Jakarta.

Estimert reisetid
Singapore – Jakarta: 4 timer

Dag 15: Jakarta – Cianjur

I dag reiser vi til Cianjur via Bogor, vi besøker de flytende markedene og kanskje du vil lære bort engelsk til de lokale barna. Dersom du ønsker det kan vi stoppe ved Gunung Mas Tea Plantation. Her kan du lære om hvordan de plukker teblader og prosessen videre. Nyt en kopp te rett fra kilden.

Estimert reisetid
Jakarta – Cianjur: 3 – 4 timer

Dag 16: Cianjur – Bandung

Vi forlater homestay i Cianjur og reiser til Indonesias tredje største by, Bandung. Her vil guiden ta deg med på en kort byvandring, så du blir litt kjent før du utforsker byen på egenhånd.

Estimert reisetid
Cianjur – Bandung: 2 timer

Dag 17: Bandung – Yogyakarta

Vi hopper på toget fra Bandung til Yogyakarta, som er en naturskjønn togreise.

Estimert reisetid
Bandung – Yogyakarta: 7 timer

Dag 18-19: Yogyakarta

Bruk dagene på å oppleve Yogyakarta. Ta gjerne turen til Borobudur, et kunstnerisk og arkitektonisk vidunder som er på UNESCOs verdensarvliste. Gå ikke glipp av Kraton Palace, som er bygget av Sultans of Yogya. Taman Sari Water Castle er også verdt et besøk og få med deg et indonesisk teater på Wayang Kulit Shadow Puppet Show. Glad i shopping? Ta turen til Kota Gede.

Dag 20: Yogyakarta – Tawangmangu

Vi starter dagen med en kjøretur på ca. 2,5 time. På veien stopper vi ved Prambanan for å utforske det største hinduistiske templet på Java. Dersom du ikke ønsker å besøke tempelet, så kan du utforske et kunstmarked som ligger i nærheten. Du kan også besøke Sukuh Temple, et fruktbarhetstempel med erotiske utskjæringer. Deretter venter en 3 timers gåtur gjennom små landsbyer og langs jorder før turen ender opp ved en foss. Vi går opp trappen og ender opp i Tawangmanggu, der kvelden er til egen disposisjon.

Estimert reisetid
Yogyakarta – Tawangmangu: 3 timer

Dag 21: Tawangmangu – Malang

I dag reiser vi til Malang, som er den nest største byen på Øst-Java. Sett deg godt til rette og nyt det naturskjønne landskapet mens vi kjører opp til Bromo Tengger Semeru National Park.
På ettermiddagen kan du sjekke ut flotte parker, fugle- og blomstermarked, Singosari tempel, Jago tempel, Kidal tempel eller bare slappe av og nyte en god kopp te.

Estimert reisetid
Tawangmangu – Malang: 8-9 timer

Dag 22: Malang – Bromo

Vi fortsetter reisen østover for å komme til Mt. Bromo. Kjøreturen tar oss gjennom et tropisk og svingete landskap helt til vi endelig når vår sluttdestinasjon, Mt. Bromo. Som en del av Tengger Calder, det største vulkanområdet i denne delen av landet, er Mt. Bromo en helt fantastisk opplevelse. Toppen av vulkanen er blåst bort og det ulmer alltid hvit røyk ut av den.

Estimert reisetid
Maland – Bromo: 5 timer

Dag 23: Bromo – Red Island
Se månelandskapet rundt Mt. Bromo. Foto: Mari Ottvad

Se månelandskapet rundt Mt. Bromo. Foto: Mari Ottvad

Før soloppgang rusler vi over ”sea of sand” for å se soloppgangen over krateret, som er et must. Det er populært både blant turister og de lokale buddhistiske Tenggerese, som gir offer av mat for å motta velsignelser fra Supreme God Hyang Widi Wasa. Mt. Bromo ligger på 2.392 m.o.h. og er en av de mest spektakulære severdighetene i Indonesia. Etterpå setter vi oss på bussen og kjører til surfeparadiset Red Island.

Estimert reisetid
Bromo – Red Island: 8 timer

Dag 24: Red Island

Om morgenen venter surfebrettet og du vil få surfetimer fra de lokale ekspertene. Deretter kan du bruke dagen til å utforske den nærliggende fiskelandsbyen, surfe enda litt mer eller slappe av i hengekøya.

Dag 25: Red Island – Pemuteran

Vi reiser over til Bali og her du kan du velge mellom å slappe av eller å utforske nasjonalparken. Hvorfor ikke leie maske og snorkel og oppleve livet under vann.

Estimert reisetid
Red Island – Pemuteran: 4 timer

Dag 26: Pemuteran

Slapp av på Bali, ta en snorkletur og se enda mer av livet under vann. Har du dykkelappen? Bli med til Menjangan Island, et av de beste dykkestedene på Bali.

Dag 27: Pemuteran – Sanur
Avslutt turen på en av strendene på Bali

Avslutt turen på en av strendene på Bali

Dagens kjørestrekning fremhever det spektakulære naturmangfoldet og den kulturelle rikdom som gjør Bali til en populær destinasjon. Reisen tar oss over hele Bali, gjennom tropisk jungel, forbi idylliske rismarker og sjarmerende landsbyer før vi til slutt passerer gjennom storbyen Denpasar. Vel framme i Sanur kan du slappe av på en av de flotte strendene.

Estimert reisetid
Pemuteran – Sanur: 4 timer

Dag 28: Sanur

Avreise til valgfri tid.

Bilder

Statue av Shiva på Koh Samui

Solnedgang i Kuala Lumpur

Boat Quay i Singapore

Se månelandskapet rundt Mt. Bromo. Foto: Mari Ottvad

Avslutt turen på en av strendene på Bali

Mer informasjon om turen

Reisetype: 18-to-Thirtysomethings

Du er bare ung en gang. Turene er fartsfylte og fulle av spennende destinasjoner som er designet for deg i alderen 18-39.

Servicenivå: Basic

 • Enkle og rene overnattingssteder og/eller gode campingsteder.
 • Kollektivtransport og private biler og busser.
 • Mange frivillige aktiviteter.

Antall deltakere
Maks 16, gjennomsnittlig 12,

Fysisk utfordring: Light
Det vil gjennomføres lette fotturer. Egnet for de fleste. Ingenting for krevende.

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Bruk skjemaet under eller ta direkte kontakt med en av våre reisespesialister.

Vil du vite mer

Vil du vite mer om Bangkok to Kuta on a Shoestring?

Send oss en melding så tar vi kontakt med deg så snart som mulig.

Sending

Anna Dahl

Reisespesialist

anna@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Eirik Bekkevar Nilsen

Reisespesialist

eirik@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Flere opplevelsesreiser i Asia

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Asia!

Thai Intro

Opplevelsestur i Asia
9 dager – fra 5.800 kr
Thai Intro er en unik måte å oppleve Thailand på

read more

Bali intro

Opplevelsestur i Asia
9 dager – fra 5.800 kr
Bali intro er den mest fantastiske måten å oppleve Bali på.

read more

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Opplevelsesreise i Asia
Maldivene – 5 dager fra 3.400 kr
Ønsker du litt mer indre ro sammen med din surfeopplevelse, men ikke akkurat de stille yoga resortene? Nå kan du kombinere surfecamp med daglige yogaøkter.

read more

Sri Lanka on a shoestring

Opplevelsesreise i Aaia
12 dager – Pris: fra 8.900 kr
På denne 12-dagersturen opplever du den sørlige halvdelen av Sri Lanka, som lenge har vært en drøm for backpackere som elsker kultur.

read more

Beijing to Hong Kong on a shoestring

Opplevelsesreise i Aaia
14 dager – Pris: fra 11.800 kr
Kom deg til Kina for en helt eventyrlig reise! I løpet disse to ukene hvor du besøker mange av landets hovedattraksjoner vil du bli kjent med et land som du garantert kommer til å savne i mange år etter besøket ditt.

read more

Utforsk India og Nepal

National Geographic opplevelsestur i Asia
17 dager – Pris: fra 25.900 kr
På 17 fantastiske dager får du oppleve Nord-Indias berømte Golden Triangle

read more

Vietnam Experience

Opplevelsesreise i Asia
12 dager – fra 12.900 kr
Med gylne templer, turkist vann, gule rismarker og farget silke, så er Vietnam en eksplosjon av farger.

read more

Annapurna Circuit Trek

Opplevelsesreise i Asia
18 dager – fra 12.300 kr
Et utfordrende, men magisk fjelleventyr. Denne trekkingturen tar deg med til Annapurna-regionen i Nepal.

read more

Kolkata to Goa by Rail

Opplevelsesreise i Asia
24 dager – fra 17.900 kr
Hopp på toget og opplev India på denne opplevelsesturen som tar deg fra Kolkata til Goa.

read more

PADI Dykkerkurs – Thailand

Opplevelsesreise i Asia
4 dager – fra 3.900 kr
Denne dykkerpakken på Koh Tao vil gi deg alt du trenger for å fullføre ditt «underwater passport».

read more

Cultural Sri Lanka

Opplevelsesreise i Asia
14 dager – fra 9.000 kr
Opplev flotte farger, mangfoldige kulturer og svaiende palmer denne opplevelsesturen fra Negombo til Colombo.

read more

Everest Base Camp Trek

Opplevelsesreise i Asia
15 dager – fra 9.700 kr
Denne trekkingturen tar deg helt opp til Everest Base Camp på 5300 meters høyde.

read more

Vietnam on a Shoestring

Opplevelsesreise i Asia
12 dager – fra 6.400 kr
Fra kaotiske Ho Chi Minh City til sjarmerende Hoi An, Hue, og Halong Bay – denne turen har noe for alle.

read more

Nyhetsbrev fra STA Travel

Vær den første som mottar kampanjetilbud og eventyrlige reisetips fra hele verden

close-link