Select Page

Cambodia & Vietnam on a Shoestring

Opplevelsestur i Asia

Cambodia & Vietnam on a Shoestring

Eventyrreise i Kambodsja og Vietnam – 20 dager fra Bangkok til Hanoi

Begynn i Thailands hovedstad, Bangkok, en by som aldri sover, og avslutt i Vietnam og Hanois livlige gater. Legg til Kambodsja så får du en reise som er fylt med eventyr, byer og hvite strender.

Utforsk Angkor Wat eller vandre gjennom Ho Chi Minhs gater i Vietnam. Denne turen gir deg en mulighet til å utforske deler på egenhånd samtidig som du ikke går glipp av noe viktig.

Reisefakta

Pris fra kr. 12.400,-

Prisen inkluderer:

 • Halong Bay båtcruise inkl. lunsj
 • Enkle hotell (15 netter), nattog (3 netter), homestay (1 natt)
 • 14 frokoster, 1 lunsj, 2 middager
 • Nuddel demonstrasjon og lunsj på Oodles of Noodles
 • Lokalt Khmer måltid på New Hope eller hjemme hos noen lokale
 • Omvisning i Phnom Penh og Hanoi
 • Floating market i Mekong Delta
 • Guidet tur i Angkor Wat
 • Streetfood crawl
 • All transport mellom destinasjonene og til/fra inkluderte aktiviteter

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreise t/r Norge – Thailand / Vietnam
 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfrie aktiviteter
 • Evt. visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører

Høydepunkter:

 • Utforsk de travle gatene i Bangkok
 • Opplev den majestetiske Angkor Wat
 • Nyt et lokalt Khmer måltid i en liten landsby
 • Slapp av på gylne strender
 • Rusle rundt i Hoi An sine sjarmerende gater
 • Flyt gjennom Halong Bay
Kart: Cambodia on a shoestring

Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Bangkok

Ankomst Bangkok, Resten av dagen til egen disposisjon. Hvil ut hvis du har jetlag eller dra på sightseeing. Møte med gruppen om kvelden.

Dag 2: Bangkok - Siem Reap

I dag reiser vi til Siem Reap. Aranyaprathet er kjent for å være en av de mest hektiske grenseovergangene i Asia, men reiselederen hjelper deg gjennom, så du slipper å stresse. Vel framme i Siem Reap vil du bli servert et ekte Khmer måltid på New Hope, som drives av lokalbefolkningen. Se selv hvordan den restauranten har hatt en positiv påvirkning på samfunnet.

Estimert reisetid: Bangkok – Siem Reap 8 timer

Dag 3: Siem Reap
Utforsk templene i Angkor Wat

Utforsk templene i Angkor Wat

Dagen starter tidlig for å se soloppgangen over det storslåtte Angkor Wat tempelet. Få med deg de gåtefulle ansiktene til Bayon som ligger innenfor den inngjerdede byen Angkor Thom. Du vil også få en omvisning av Ta Prohm (også kjent som Tomb Raider tempelet) som sakte slukes av jungelen.

Valgfrie aktiviteter: Tonle Sap Floating Village, se hvordan det er å leve på en innsjø, selv skoler og kirker befinner seg på vannet. Lær mer om historien bak Angkor og Khmer Imperiet på det interaktive Angkor Museum. Ute etter en unik sirkus opplevelse? Ikke gå glipp av Phare «The Cambodian CircusSiem Reap», her kombinerer de kambodsjansk kultur og historie i sitt spennende show.

Dag 4: Siem Reap - Phnom Penh

Vi kjører videre til Kambodsjas hovedstad, før vi avslutter dagen med en orienteringsvandring i byen. Ett lite tips, om du ikke er fan av Khmer popmusikk, så burde du ta med deg ørepropper på bussturen.

Estimert reisetid: Siem Reap – Phnom Penh 6-7 timer

Dag 5: Phnom Penh
Nasjonalmuseet i Phnom Penh

Nasjonalmuseet i Phnom Penh

Dagen i dag kan du bruke som du vil. Velg mellom aktiviteter som National Museum og gjerne nærliggende attraksjoner, som inkluderer Silver Pagoda og slottet. Hvis du vil lære mer om Kambodsjas dystre historie, besøk gjerne Tuol Sleng Prison og Killing Fields som er en påminnelse om folkemordet som fant sted under Pol Pot regimet ledet av Khmer Rouge.

Dag 6: Phnom Penh - Sihanoukville

Slapp av og nyt det vakre landskapet på vei ned mot Sihanoukville. Vel framme kan du ta turen til stranden for å lade batteriene, før en helkveld som starter med grilling på stranden.

Estimert reisetid: Phnom Penh – Sihanoukville 4-5 timer

Dag 7: Sihanoukville

Slapp av på stranden eller bli med på en valgfri snorkeltur. Her kan du se murene ål, rokker og delfiner. Turen inkluderer ett stopp på en avsidesliggende øy der dere vil få servert grillet sjømat.

Dag 8: Sihanoukville - Can Tho

Gjør deg klar for flere stempel i passet, i dag krysser vi grensen mot Vietnam. Vel framme vil vi nyte et hjemmelagd måltid, servert av lokalbefolkningen og vi vil også få gleden av å bo hjemme hos de lokale.

Estimert reisetid: Sihanoukville – Can Tho 9 timer

Dag 9: Can Tho - Ho Chi Minh City

Ikke gå glipp av det flytende markedet før du fortsetter videre gjennom den naturskjønne Mekong Delta-regionen til Ho Chi Minh. Guiden vil ta deg med til de lokale matmarkedene så du finner de beste stedene å spise, samt lære mer om lokal «street food».

Om du vil oppleve enda mer, ta turen til Cu Chi Tunnels, Ben Thahn markedet eller Waar Remnants Museum.

Estimert reisetid: Can Tho – Ho Chi Minh City 5-6 timer

Dag 10: Ho Chi Minh City - Nha Trang

I kveld skal vi hoppe på ett nattog mot Nha Trang, men før den tid kan du gjøre akkurat som du ønsker. Rakk du ikke å gjøre noe etter ankomst i går, så ta turen til Cu Chi Tunnels som er ett komplekst nettverk av tunneler der Viet Cong levde for å beskytte seg mot fiendene under Vietnamkrigen. Eller ta turen til det hektiske Ben Thanh markedet for å kjøpe suvenirer, smake enda mer lokal mat og opplev «local living». Det er også mulig å besøke Reunification Palace og War Remnants Museum for å lære mer om Vietnamkrigen. Liker du å besøke Chinatown, så burde du reise til Cholon, som er et område fullt av turistattraksjoner.

Estimert reisetid: Ho Chi Minh City – Nha Trang 10-11 timer

Dag 11: Nha Trang

Vi ankommer Nha Trang tidlig om morgenen, så du har god tid for å utforske lokale butikker og markeder, slappe av på stranden eller besøke nærliggende historiske steder. Valgfrie aktiviteter i Nha Trang inkluderer en båttur til nærliggende øyer eller hvorfor ikke opplev et skikkelig beach party som varer hele dagen.

Dag 12: Nha Trang - Da Nang

Det du ikke rakk å gjøre i går, kan du fylle dagen med før turen går videre til Da Nang. Nattoget (eller nattbuss) går ikke før sent om kvelden, så slapp av på stranden eller få tak i en snorkel og opplev Nha Trangs kyst fra under havoverflaten.

Estimert reisetid: Nha Trang – Da Nang 9-10 timer

Dag 13: Da Nang - Hoi An

Vi ankommer Da Nang om morgenen og hopper på bussen som skal ta oss til den pittoreske havnebyen Hoi An. Hoi An var en gang kjent som Faifo, en viktig handelsby med sterk innflytelse og tilkoblinger til Sør-Kina. Turoperatøren vår støtter et prosjekt som heter Oodles of Noodles, der du kan smake på mer enn 26 typer nudler. Dette prosjektet støtter tidligere gatebarn med å utvikle sin engelsk og andre ferdigheter de trenger for å jobbe innenfor reiselivsnæringen. Igjen vil guiden ta deg med på en «streetfood crawl» så du får vite hvilke boder som har den beste maten, men også lære deg om den lokale matkulturen.

Estimert reisetid: Da Nang – Hoi An 45min

Dag 14: Hoi An
Markedet i Hoi An

Markedet i Hoi An

Hoi An ligger for dine føtter og du kan gjøre akkurat som du ønsker. Aktiviteter som vi anbefaler er: matlagingskurs, der du får kjøpe ferske råvarer på markedet og så lære deg mer om vietnamesiske smaker og regionale matretter. Lei en sykkel og sykle rundt risåkre og smale landeveier eller ta en mer detaljert byvandring for å oppleve alt Hoi An har å by på. Mer interessert i å slappe av? Da venter Cua Dai Beach på deg (ca. 4km unna Hoi An).

Dag 15: Hoi An - Hue

Vi reiser enda lengre nord, opp til Hue. Bruk dagen som du ønsker, men ta gjerne turen innom Imperial Citadal som er med på UNESCOs verdensarvliste og Tien Mu Pagoda, som er en av de høyeste og kanskje mest elegante pagoder i Vietnam. Bli med på en orienteringsvandring i Hue for å se Thiên Mụ Buddhist pagoda, den høyeste religiøse bygningen i landet, the Japanese bridge og gravene til gamle keisere. Besøk Dong Ba markedet for lokale spesialiteter som banh khoai («salte» pannekaker) og banh bot loc Boc tim thit (tynt rispapir fylt med kjøtt og reker).

Estimert reisetid: Hoi An – Hue 4 timer

Dag 16: Hue - Hanoi

Bruk morgenen til å gjøre det du ikke rakk i går, før du hopper på nattoget til Hanoi.

Estimert reisetid: Hue – Hanoi 14 timer

Dag 17: Hanoi - Ha Long
Seil rundt blant sukkertoppene i Halong Bay.

Seil rundt blant sukkertoppene i Halong Bay.

Vi ankommer hovedstaden Hanoi tidlig om morgenen før vi reiser videre til den berømte og vakre Halong Bay. Vi stiger om bord på en «junkboat» og cruiser forbi tusenvis av kalksteinfjell og småøyer som stiger opp av vannet i Halong Bay. Vi vil også besøke en de vakre øyene for å se de på nært hold og besøker en av de mange grottene man finner på de ulike øyene. Nyt en deilig sjømatlunsj før vi takker for oss og tar oss til nattens bosted.

Estimert reisetid: Hanoi – Ha Long 4 timer

Dag 18: Ha Long - Hanoi

På tide å reise tilbake til Hanoi. Reiselederen vil vise deg Hanoi sin gamle bydel, en labyrint av gater, der hver og en er viet til et produkt eller bransje. Sliten? Stopp på Bia Hoi og finn fram en plastkrakk der du kan nyte det lokale brygget med lokalbefolkningen og kanskje få nye venner. Om ettermiddagen burde du ta turen til Ho Chi Minh’s Masoleum hvor Ho Chi Minh leste opp uavhengighetserklæringen i 1945. Du kan også besøke the Temple of Literature, et tempel som er bygget for å hedre Konfucius og det er dedikert til læring, samt der finner du landets første universitet som ble bygd i 1076.

Estimert reisetid: Ha Long – Hanoi 4 timer

Dag 19: Hanoi
Få med deg dagliglivet i Hanoi.

Få med deg dagliglivet i Hanoi.

I dag kan du gjøre som du selv ønsker, men du burde få med deg Tran Quoc Pagoda Visit, som er en av de eldste pagoder i Vietnam, fordel å være der under solnedgang. Kom deg ut fra byen og opplev Hoan Kiem Lake og se om du får øye på en av de berømte skilpaddene som er 100år gamle.
Se et tradisjonelt vietnamesisk dukketeater ved Thăng Long Water Puppet Theatre. Her får du levende musikk og intrikate figurer som danser på en scene av vann.

Dag 20: Hanoi

Avreise, valgfri tid.

Bilder

Seil rundt blant sukkertoppene i Halong Bay.

Nasjonalmuseet i Phnom Penh

Få med deg dagliglivet i Hanoi.

Utforsk templene i Angkor Wat

Markedet i Hoi An

Mer informasjon om turen

Reisetype: 18-to-Thirtysomethings
Du er bare ung en gang. Turene er fartsfylte og fulle med spennende destinasjoner som er designet for deg i alderen 18-39.

Servicenivå: Basic

 • Enkle og rene overnattingssteder og/eller gode campingsteder.
 • Kollektivtransport og private biler og busser.
 • Mange frivillige aktiviteter

Antall deltakere
Liten gruppe; Maks 18, gjenomsnittlig 12 deltakere.

Fysisk utfordring: Light
Det vil gjennomføres lette fotturer. Egnet for de fleste. Ingenting for krevende.

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Bruk skjemaet under eller ta direkte kontakt med en av våre reisespesialister.

Vil du vite mer

Vil du vite mer om Cambodia & Vietnam on a Shoestring?

Send oss en melding så tar vi kontakt med deg så snart som mulig.

Sending

Anna Dahl

Reisespesialist

anna@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Synne Christensen

Reisespesialist

synne@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Flere opplevelsesreiser i Asia

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Asia!

Thai Intro

Thai Intro

Opplevelsestur i Asia Thai Intro er en unik måte å oppleve Thailand på
read more
Bali intro

Bali intro

Opplevelsestur i Asia Bali intro er den mest fantastiske måten å oppleve Bali på.
read more
5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Opplevelsesreise i Asia Maldivene – 5 dager fra 3.400 kr Ønsker du litt mer indre ro sammen med din surfeopplevelse, men ikke akkurat de stille yoga resortene? Nå kan du kombinere surfecamp med daglige yogaøkter.
read more
Sri Lanka on a shoestring

Sri Lanka on a shoestring

Opplevelsesreise i Aaia 12 dager - Pris: fra 8.900 kr På denne 12-dagersturen opplever du den sørlige halvdelen av Sri Lanka, som lenge har vært en drøm for backpackere som elsker kultur.
read more
Beijing to Hong Kong on a shoestring

Beijing to Hong Kong on a shoestring

Opplevelsesreise i Aaia 14 dager - Pris: fra 11.800 kr Kom deg til Kina for en helt eventyrlig reise! I løpet disse to ukene hvor du besøker mange av landets hovedattraksjoner vil du bli kjent med et land som du garantert kommer til å savne i mange år etter besøket ditt.
read more
Utforsk India og Nepal

Utforsk India og Nepal

National Geographic opplevelsestur i Asia 17 dager - Pris: fra 25.900 kr På 17 fantastiske dager får du oppleve Nord-Indias berømte Golden Triangle
read more
Vietnam Experience

Vietnam Experience

Opplevelsesreise i Asia 12 dager - fra 12.900 kr Med gylne templer, turkist vann, gule rismarker og farget silke, så er Vietnam en eksplosjon av farger.
read more
Annapurna Circuit Trek

Annapurna Circuit Trek

Opplevelsesreise i Asia 18 dager - fra 12.300 kr Et utfordrende, men magisk fjelleventyr. Denne trekkingturen tar deg med til Annapurna-regionen i Nepal.
read more
Kolkata to Goa by Rail

Kolkata to Goa by Rail

Opplevelsesreise i Asia 24 dager - fra 17.900 kr Hopp på toget og opplev India på denne opplevelsesturen som tar deg fra Kolkata til Goa.
read more
PADI Dykkerkurs – Thailand

PADI Dykkerkurs – Thailand

Opplevelsesreise i Asia 4 dager - fra 3.900 kr Denne dykkerpakken på Koh Tao vil gi deg alt du trenger for å fullføre ditt «underwater passport».
read more
Vietnam on a Shoestring

Vietnam on a Shoestring

Opplevelsesreise i Asia 12 dager - fra 6.400 kr Fra kaotiske Ho Chi Minh City til sjarmerende Hoi An, Hue, og Halong Bay – denne turen har noe for alle.
read more
Opplev Sri Lanka

Opplev Sri Lanka

Opplev Sri Lanka 14 dager - fra 13.700 kr Opplev de flotte fargene, mangfoldige kulturer og svaiende palmer i denne tropiske juvelen på denne 14 dagers turen som er designet for å tilfredsstille.
read more
Everest Base Camp Trek

Everest Base Camp Trek

Opplevelsesreise i Asia 15 dager - fra 9.700 kr Denne trekkingturen tar deg helt opp til Everest Base Camp på 5300 meters høyde.
read more
Bangkok to Kuta on a Shoestring

Bangkok to Kuta on a Shoestring

Opplevelsesreise i Asia 28 dager - fra 21.000 kr På denne reisen opplever du Thailand, Malaysia, Singapore og Indonesia, før turen avsluttes på en strand på Bali.
read more