Select Page

Cultural Sri Lanka

Opplevelsestur i Asia

Cultural Sri Lanka

14 dagers opplevelsestur fra Negombo til Colombo

For de fleste reisende har Sri Lanka vært utenfor kartet alt for lenge. Vel, øya er tilbake!

Opplev flotte farger, mangfoldige kulturer og svaiende palmer i denne tropiske juvelen på denne 14 dagers turen som er designet for å tilfredsstille.

Du vil utforske teplantasjer og festninger, prøve styltefisking i Galle og bli med på et inspirerende besøk i en elefantpark. Denne turen er mer enn bare strender og fantastiske utsikter, den handler om de inspirerende menneskene du vil møte underveis.

Reisefakta

Pris fra kr. 9.000,-

Prisen inkluderer:

 • Hotell (12 netter), camping (1 natt)
 • 13 frokoster, 1 lunsj
 • Orienteringsvandring i fiskelandsby og båttur på den hollandske kanalen i Negombo.
 • Besøk til Dambulla Cave Temple og Sigirya klippefort i Sigirya, samt tur til en landsby inkludert lunsj og besøk til en krydderplantasje.
 • Tur til «Tannpalasset» og kulturell danseforestilling i Kandy, samt besøk til en tefabrikk.
 • Udawalawe nasjonalpark og vandring i Hikkaduwa.
 • Demonstrasjon av styltefisking og Galle Fort.
 • Strandbesøk i Hikkaduwa og orientasjonsvandring i Colombo.
 • All transport mellom destinasjonene og til/fra inkluderte aktiviteter.

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreise t/r Norge – Sri Lanka
 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfrie aktiviteter
 • Evt. visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører

Høydepunkter:

 • Utforsk Sigiriya rock fortress
 • Nyt lokale smaker ved et tradisjonelt måltid
 • Få innsikt i den nasjonale kulturarven på en teplantasje
 • Slapp av på urørte strender
Kart: Cultural Sri Lanka

Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Dag 1: Negombo
Hollandsk kanal i Negombo

Hollandsk kanal i Negombo

Ankomst til valgfri tid.

Det er ingen planlagte aktiviteter før et velkomstmøte om kvelden.

I kveld begynner eventyret. Gå gjerne ut og utforsk Negombo på egenhånd, men sørg for at du er tilbake tidsnok til å møte resten av gruppen. Reiselederen vil gjennomgå detaljene rundt din reise.

Dag 2: Negombo

Ta en gåtur i en fiskelandsby. Det finnes ingen bedre måte å lære om lokallivet enn å gå ned til havet og se fiskerne legge til kai, rense nettene, tørke fisken og selge fangsten sin. Gå om bord i en båt og gli rundt i den hollandske kanalen og få et nærmere innblikk i dagliglivet. Den hollandske kanalen er en av mange kanaler i byen som binder elveosene og lagunene sammen. Se på at Negombos innbyggere samler kokosnøtter og hold utkikk etter det mangfoldige fuglelivet i området.

På fritiden kan du utforske byen og beskue den vakre portugisiske og hollandske arkitekturen.

Dag 3: Negombo

Vi reiser gjennom landsbygda til Sigiriya i Dambulla, den sentrale provinsen på Sri Lanka. Vi besøker verdensarvstedet Golden Cave Temple of Dambulla. Om kvelden anbefaler vi å få med seg den vakre solnedgangen over innsjøen Kandalamma.

Estimert reisetid: Negombo – Sigiriya: 4,5 time

Dag 4: Sigiriya
Inngangen til klippefortet er formet som en løve. Foto: Christophe Faugere

Inngangen til klippefortet er formet som en løve. Foto: Christophe Faugere

Vi vandrer gjennom en typisk srilankisk landsby hvor vi lærer om innbyggernes liv, og vi får muligheten til å prøve lokal mat til lunsj, tilberedt av familiene i landsbyen.

Etter lunsj blir vi med på en guidet tur til Sigiriya, et gammelt klippefort og verdensarvsted. Dette klippefortet trollbinder alle de besøkende med sine spektakulære hageterrasser, grotter, klostre og palasser utsmykket med vakre veggmotiver.

Start ved vannhagene og klatre opp mer enn 1200 trinn for å komme til toppen. Vi passerer grotter med fresker og kampesteiner før vi kommer til toppen av denne vulkanske pluggen hvor vi finner ruinene av et slott. Klippen hviler 370 meter over havet med bratte stup på hver side.

Om ettermiddagen kan de som ønsker det være med på en tur til Polonnaruwa, Sri Lankas gamle hovedstad. Her kan du sykle gjennom ruinene av byen.

Dag 5: Sigiriya – Kandy
Tannpalasset i Kandy huser en av Buddhas tenner. Foto: Suranga Weeratunga

Tannpalasset i Kandy huser en av Buddhas tenner. Foto: Suranga Weeratunga

I dag reiser vi igjennom fjellkjeden Knuckles og besøker en krydderplantasje på veien til Kandy. På krydderplantasjen vil vi få en omvisning av studenter fra Ayurveda. Vi lærer om de forskjellige urtenes medisinske evner. Urtene blir brukt av innbyggerne i Sri Lanka til massasje og ulike behandlinger.

Vel fremme i Kandy vandrer vi gjennom byen og rundt innsjøen Kandy. Ved innsjøen ligger Dalada Maligava (The Temple of the Tooth/Tannens Palass). Tempelet huser en viktig relikvie; en av Buddhas tenner er nemlig oppbevart i en gul kiste. Vi lærer om hvor viktig dette stedet er av den lokale guiden.

Estimert reisetid: Sigiriya – Kandy 3 timer

Dag 6: Kandy

Utforsk Kandy på egenhånd på dag 6 av denne opplevelsesturen. Om du ønsker kan du besøke den kongelige botaniske hagen i Peradeniya og studere de 300 forskjellige orkidéartene i Sri Lanka, eller besøke Ayurvedic sykehus for å lære om Ayurvedics behandlinger med oljemassasje.

Opplev de forseggjorte gangveiene i byen og ikke glem å få med deg den kjente Palm Avenue. Om kvelden kan du hygge deg med en kulturell danseforestilling.

Dag 7: Kandy – Nuwara Eliya
Tradisjonell teplantasje i Kandy

Tradisjonell teplantasje i Kandy

Vi reiser videre med tog til Nuwara Eliya og besøker en tradisjonell og familiedrevet teplantasje i det sentrale høylandet. Eierne vil gi oss en innføring i prosessen med å dyrke te, den harde jobben på en teplantasje og tedyrkingens innvirkning på Ceylon-regionen. I byen Nuwara Eliya dyrker de den fineste Orange Pekoe Ceylon te. Byens innbyggere består hovedsakelig av plantasjearbeidere. Besøk også en av fabrikkene for å lære alt om teproduksjonen.

Estimert reisetid: Kandy – Nuwara Eliya 4 timer

Dag 8: Nuwara Eliya

Denne dagen er fri til egen disposisjon. Bruk fritiden til å utforske nærområdet. Om du ønsker kan du vandre rundt i byen og besøke de lokale markedene eller bli med på en ridetur i Horton Plains naturreservat hvor de har en 9 km lang sti med vakre omgivelser. Vandre rundt Victoria Lake og nyt den vakre utsikten.

Dag 9: Nuwara Eliya – Udawalawe
Elefanter er det mange av i Udawalawe nasjonalpark. Foto: Anton Gvozdikov

Elefanter er det mange av i Udawalawe nasjonalpark. Foto: Anton Gvozdikov

Vi reiser sørover fra åsene og mot kysten, på veien kjører vi igjennom Udawalawe nasjonalpark. Hold utkikk etter den mektige srilankiske elefanten, de lever i overflod her og blir ofte sett vandrende langs veien. Vi tar flere stopp for å observere disse mektige dyrene før vi ankommer vårt bestemmelsessted for kvelden.

Natten tilbringer vi i en økolodge i en teltleir, i nærheten av elvebredden. Med litt flaks kan vi se elefantene vandre langs elven.

Estimert reisetid: Nuwara Eliya – Udawalawe 5 timer

Dag 10: Udawalawe – Hikkaduwa
Tradisjonelle styltefiskere i Hikkaduwa. Foto: Don Mammoser

Tradisjonelle styltefiskere i Hikkaduwa. Foto: Don Mammoser

Vi tilbringer morgenen i nasjonalparken med en gåtur gjennom villmarken hvor vi får se et bredt utvalg av fugler og dyreliv. Her kan du få se srilankiske elefantene, leoparder, hjort m.m. Underveis møter vi lokale bønder og lærer om deres liv.

Senere reiser vi videre til Hikkaduwa-stranden for å slappe av. Hikkaduwa-stranden er et perfekt utgangspunkt for hvalsafari, surfing og andre vannaktiviteter.

Estimert reisetid: Udawalawe – Hikkaduwa 3 – 4 timer

Dag 11: Hikkaduwa – Galle

Denne dagen reiser vi på dagstur fra Hikkaduwa til Galle. Her får vi en innføring i styltefisking i Kathaluwa regionen nær Galle. Styltefisking er en gammel tradisjon som fremdeles blir praktisert av rundt 500 familier. Når vi ankommer sitter allerede fiskerne på sine stylter og venter tålmodig for å fange fisk.

Etter møtet med fiskerne besøker vi Galle Fort. Galle Fort ble bygget i det 16. århundre av portugiserne og ble senere okkupert av nederlenderne. Vollene er fremdeles intakte selv etter at moder jord har ramponert dem, inkludert tsunamien i 2004 som skylte over dem.

Etter turen rundt i kolonibyen Galle returnerer vi tilbake til Hikkaduwa.

Estimert reisetid: Hikkaduwa – Galle 30 – 45 minutter

Dag 12: Hikkaduwa

Nyt denne fridagen på den uberørte stranden i Hikkaduwa. Om man vil kan man vindsurfe, fiske, snorkle eller slappe av.

Dag 13: Hikkaduwa – Colombo
Colombo. Foto: Ivan Tykhyi

Colombo. Foto: Ivan Tykhyi

I dag fortsetter vi reisen til hovedstaden Colombo. Colombo er en handelsby med mer enn 2000 år gammel historie. Vi begynner med en orienteringstur med vår reiseleder slik at vi får en god oversikt over hvor vi finner blant annet butikker, hovedgaten og minibank. Om man ønsker en mer omfattende tur med guide så anbefaler vi en offisiell bysightseeing.

Vi avslutter dagen med et besøk til Pettah-distriktet hvor du kan besøke utendørs basarer og markeder. Området huser også Jami Ul-Alfar moskeen, en av de eldste og mest besøkte moskeene i Colombo. Her finner du også Kaymans Gate, rådhuset og Khan Clock Tower.

Estimert reisetid: Hikkaduwa – Colombo: 2 timer

Dag 14: Colombo

Avreise til valgfri tid.

Bilder

Hollandsk kanal i Negombo

Inngangen til klippefortet er formet som en løve. Foto: Christophe Faugere

Fortet er utsmykket med blant annet en rekke vakre fresker. Foto: David Steele

Tannpalasset i Kandy huser en av Buddhas tenner. Foto: Suranga Weeratunga

Tradisjonell teplantasje i Kandy

Elefanter er det mange av i Udawalawe nasjonalpark. Foto: Anton Gvozdikov

Tradisjonelle styltefiskere i Hikkaduwa. Foto: Don Mammoser

Colombo. Foto: Ivan Tykhyi

Mer informasjon om turen

Fysisk utfordring: Light
Det vil gjennomføres lette fotturer. Egnet for de fleste. Ingenting for krevende.

Reisetype: Classic
En uslåelig blanding av uvanlige opplevelser, kulturkontakt og med alle «must see and do».

Antall deltakere
Maks 16, gjennomsnittlig 12.

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Bruk skjemaet under eller ta direkte kontakt med en av våre reisespesialister.

Vil du vite mer

Vil du vite mer om Cultural Sri Lanka?

Send oss en melding så tar vi kontakt med deg så snart som mulig.

Sending

Anna Dahl

Reisespesialist

anna@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Eirik Bekkevar Nilsen

Reisespesialist

eirik@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Flere opplevelsesreiser i Asia

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Asia!

Thai Intro

Opplevelsestur i Asia
9 dager – fra 5.800 kr
Thai Intro er en unik måte å oppleve Thailand på

read more

Bali intro

Opplevelsestur i Asia
9 dager – fra 5.800 kr
Bali intro er den mest fantastiske måten å oppleve Bali på.

read more

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Opplevelsesreise i Asia
Maldivene – 5 dager fra 3600 kr
Ønsker du litt mer indre ro sammen med din surfeopplevelse, men ikke akkurat de stille yoga resortene? Nå kan du kombinere surfecamp med daglige yogaøkter.

read more

Sri Lanka on a shoestring

Opplevelsesreise i Aaia
12 dager – Pris: fra 8.900 kr
På denne 12-dagersturen opplever du den sørlige halvdelen av Sri Lanka, som lenge har vært en drøm for backpackere som elsker kultur.

read more

Beijing to Hong Kong on a shoestring

Opplevelsesreise i Aaia
14 dager – Pris: fra 11.800 kr
Kom deg til Kina for en helt eventyrlig reise! I løpet disse to ukene hvor du besøker mange av landets hovedattraksjoner vil du bli kjent med et land som du garantert kommer til å savne i mange år etter besøket ditt.

read more

Utforsk India og Nepal

National Geographic opplevelsestur i Asia
17 dager – Pris: fra 25.900 kr
På 17 fantastiske dager får du oppleve Nord-Indias berømte Golden Triangle

read more

Vietnam Experience

Opplevelsesreise i Asia
12 dager – fra 12.900 kr
Med gylne templer, turkist vann, gule rismarker og farget silke, så er Vietnam en eksplosjon av farger.

read more

Annapurna Circuit Trek

Opplevelsesreise i Asia
18 dager – fra 8.200 kr
Et utfordrende, men magisk fjelleventyr. Denne trekkingturen tar deg med til Annapurna-regionen i Nepal.

read more

Kolkata to Goa by Rail

Opplevelsesreise i Asia
24 dager – fra 17.900 kr
Hopp på toget og opplev India på denne opplevelsesturen som tar deg fra Kolkata til Goa.

read more

PADI Dykkerkurs – Thailand

Opplevelsesreise i Asia
4 dager – fra 3.500 kr
Denne dykkerpakken på Koh Tao vil gi deg alt du trenger for å fullføre ditt «underwater passport».

read more

Vietnam on a Shoestring

Opplevelsesreise i Asia
12 dager – fra 6.400 kr
Fra kaotiske Ho Chi Minh City til sjarmerende Hoi An, Hue, og Halong Bay – denne turen har noe for alle.

read more

Everest Base Camp Trek

Opplevelsesreise i Asia
15 dager – fra 9.700 kr
Denne trekkingturen tar deg helt opp til Everest Base Camp på 5300 meters høyde.

read more

Bangkok to Kuta on a Shoestring

Opplevelsesreise i Asia
28 dager – fra 21.000 kr
På denne reisen opplever du Thailand, Malaysia, Singapore og Indonesia, før turen avsluttes på en strand på Bali.

read more

Nyhetsbrev fra STA Travel

Vær den første som mottar kampanjetilbud og eventyrlige reisetips fra hele verden

close-link