Select Page

Everest Base Camp Trek

Opplevelsestur i Asia

Everest Base Camp Trek

Trekkingtur i Nepal – 15 dager

Everest er mer enn et fjell og turen til base camp er mer enn en vanlig fjelltur. Du vil følge en rute som av enkelte er kalt «trinnene til himmelen».

Rundt hver sving finner du en fotomulighet, vakre skoger, Sherpa landsbyer, fjell formet av isbreer og selve foten av fjellet. Denne opplevelsesturen passer for den aktive reisende som ikke er redd for å svette. Lokale støttepersonell vil ta deg nærmere den lokale kulturen.

Reisefakta

Pris fra kr. 9.700,-

Prisen inkluderer:

 • Engelsktalende guide og assistenter for Everest Base Camp Trek
 • Bærere underveis
 • Fjellturen til Everest Base Camp
 • Innlands fly
 • All transport mellom destinasjoner og inkluderte aktiviteter
 • Hostel/gjestehus (2 netter), teahouse lodges (12 netter)

Prisen inkluderer ikke:

 • Fly t/r Norge-Kathmandu
 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfrie aktiviteter
 • Visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører

Høydepunkter:

 • Vandring til Everest Base Camp
 • Erobre høye pass og isbreer
 • Oppleve sherpa landsbyer og fantastisk utsikt
 • Møte med lokalbefolkningen under «teahouse» oppholdene
Kart: Everest Base Camp Trek

Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Dag 1: Kathmandu
Kathesimbhu Stupa i Kathmandu

Kathesimbhu Stupa i Kathmandu

I dag starter eventyret! Ankomst til valgfri tid. Ankommer du tidlig, kan du bruke dagen på å utforske Kathmandu, men vennligst kom tilbake til hotellet før gruppemøtet blir avholdt. Her vil du møte de andre gruppemedlemmene samt reiselederne, som vil gi dere info om den påtroppende turen.

Dag 2: Kathmandu - Phakding

Innlandsfly til Lukla, vandring til Phakding. Flyet fra Kathmandu til Lukla er en fantastisk opplevelse, da den ene delen av rullebanen er hele 60 meter høyere enn den andre delen. I Lukla møter vi sherpaene, guidene og bærere før vi setter nesen mot Phakding.

Vi følger elven Dudh Kosi som renner ned fra Himalayafjellene og vi kommer til å krysse flere hengebroer underveis. Vi passerer flere ulike leirplasser og holder øynene åpne for Mani-steiner, steinblokker utskåret med buddhistiske inskripsjoner. Dagens høyde: 2652 m.o.h.

Dag 3-4: Phakding - Namche Bazaar

Dette er akklimatiseringsdager som tillater vandringer til Thame og Khumjung, den grønne landsbyen. Disse turene er lagt til for at vi skal venne oss til trekking i høye høyder. Hold øynene åpne, for dette er første sjansen for å se toppen av Mt. Everest, verdens høyeste fjell. Dagens høyde: 3440 m.o.h.

Dag 5: Namche Bazaar - Thyangboche
På vei mot Everest Base Camp

På vei mot Everest Base Camp

Ruten fra Namche Bazaar til Tengboche er utrolig vakker. Du vil vandre gjennom en rododendron-skog, samt se elven Dudh Kosi langt ned i dalen. Du vil også se Thamserku, Kantega, Ama Dablam og Lhotse, og Everest kommer tydeligere frem jo nærmere vi kommer. Dagens høyde: 3810 m.o.h.

Dag 6: Thyangboche - Dingboche

Steintrapper fører ned gjennom rododendron, bjørk og bartrær. På grunn av jaktforbud, kan en ofte treffe på «tamme» fasaner her. I bunnen av steintrappene finner du den lille landsbyen Deboche og byens nonnekloster. Ovenfor tregrensa går stien videre inn «alpine meadows», som består av einerkratt og – på sommerstid – ville blomster. Fra Dingboche, det eneste som stedet i regionen der de dyrker bygg, har du en fantastisk utsikt av fjellene. Dagens høyde: 4410 m.o.h.

Dag 7: Dingboche

Denne dagen bruker vi til å akklimatisere oss. Dersom du ønsker kan du gå til Chhukung eller Nagarzhang Peak, eller bare nyt en fridag og utforsk området mens du samler krefter til morgendagens fjelltur.

Dag 8: Dingboche - Lobuche
Everest Base Camp

Everest Base Camp

Vi fortsetter oppover mot Everest Base Camp langs Khumbu-isbreen til Lobuche, hvor vi har spektakulær utsikt mot Nuptse. Stien går gjennom enger og sommerbeitene til jakene og fortsetter mot morenen (grus- og jordopphopning som isbreen har ført med seg) ved enden av Khumbu-breen. I morenen er det steinmonumenter til minne av de seks sherpaene som døde i et snøskred, samt monumenter til minne om andre fjellklatrere.

Herfra er det en bratt og tøff bakke opp mot landsbyen Gorak Shep. Vi fortsetter videre mot Lobuche, hvor vi ser rett på Nuptse og får se en helt nydelig solnedgang. Dagens høyde 4900 m.o.h.

Dag 9: Lobuche - Gorak Shep

Siden vi allerede er oppe i høye høyder, vil dagens vandring være krevende. Changri isbreen ruver foran oss når vi setter snuten mot Gorakshep (5184 m.o.h), en liten innsjø som ofte er gjenfrosset. Vi ankommer Gorakshep, som regel rundt lunsjtider. Her er siste sjanse for en pust i bakken og komme seg etter høydestigningen før vi prøver å komme oss videre til Everest Base Camp (5300 m.o.h). Veien videre går via Khumbu-breen med sine fascinerende 15 meter høye isvegger (serac), som er unikt for breene i Himalaya. Vi vender tilbake til Gorakshep for å overnatte der. Dagens høyde: 5300 m.o.h.

Dag 10: Gorak Shep - Pheriche
Mount Everest

Mount Everest

For å få med seg en annen utsikt over Mt. Everest står vi opp tidlig for å gå til Kala Pattar. Dette er for at vi skal kunne få med oss soloppgangen over Mt. Everest. Det er en utfordrende fjelltur, men på en klar dag er det verdt det, siden Kala Pattar er kjent for å ha den beste utsikten over Everest.

Fra Kala Pattar setter vi snuten mot Pheriche. Dette er ikke den mest utfordrede delen, men med tanke på høyden vil det fortsatt virke som en slitsom klatreetappe. Ikke glem å se deg rundt for å få med deg den nydelige utsikten. Dagens høyde: 4270 m.o.h.

Dag 11: Pheriche - Thyangboche

Vi går nedover Imja Khola forbi Pangboche, som har den største permanente bosettingen i regionen. Her finner vi et Gompa-tempel, som er det eldste i Khumbu og er bygget over eremittboligen av Khumbus helgen, Lama Sanga Dorje. Dagens Høyde: 3840 m.o.h.

Dag 12: Thyangboche - Monjo

Vi fortsetter nedstigningen fra Thyāngboche mot Monjo. Her går stien like mye opp som den går nedover. Ikke glem å følge med på den spektakulære utsikten! Dagens høyde: 2835 m.o.h.

Dag 13: Monjo - Lukla

På den siste dagen av fjellturen vår, går vi tilbake til Lukla, der vi får sjansen til å slappe av og reflektere over alt vi har sett og opplevd de siste dagene.

Dag 14: Lukla - Kathmandu
Sadhu i Kathmandu

Sadhu i Kathmandu

I dag flyr vi tilbake til Kathmandu, der resten av dagen kan brukes til valgfrie aktiviteter som shopping, sightseeing, eller å bare slappe av på en av de mange takterrasse-kafeene.

Dag 15: Kathmandu

Avreise til valgfri tid. Ikke klar for å reise videre? Hør med oss eller din gruppeleder om tips til hva du kan gjøre videre.

Bilder

Kathesimbhu Stupa i Kathmandu
På vei mot Everest Base Camp
Everest Base Camp
Mount Everest
Sadhu i Kathmandu

Mer informasjon om turen

Reisetype: Active
Hvorfor bare se verden, når du kan sykle, vandre og kajakke, samt multi-sporte den. Active turene passer for reisende som liker å holde seg aktiv.

Fysisk utfordring: Challenging
Svært høytliggende fotturer, sykling eller andre typer tung trening. Vær forberedt på å svette litt!

Servicenivå: Basic

 • Enkle og rene overnattingssteder og/eller gode campingsteder.
 • Kollektivtransport og private biler og busser.
 • Mange frivillige aktiviteter

Antall deltakere
Maks 14, gjennomsnittlig 10.

Aldersgruppe
Må være eldre enn 12 år.

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Bruk skjemaet under eller ta direkte kontakt med en av våre reisespesialister.

Vil du vite mer

Vil du vite mer om Everest Base Camp Trek?

Send oss en melding så tar vi kontakt med deg så snart som mulig.

Sending

Anna Dahl

Reisespesialist

anna@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Eirik Bekkevar Nilsen

Reisespesialist

eirik@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Flere opplevelsesreiser i Asia

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Asia!

Thai Intro

Opplevelsestur i Asia
9 dager – fra 5.800 kr
Thai Intro er en unik måte å oppleve Thailand på

read more

Bali intro

Opplevelsestur i Asia
9 dager – fra 5.800 kr
Bali intro er den mest fantastiske måten å oppleve Bali på.

read more

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Opplevelsesreise i Asia
Maldivene – 5 dager fra 3.400 kr
Ønsker du litt mer indre ro sammen med din surfeopplevelse, men ikke akkurat de stille yoga resortene? Nå kan du kombinere surfecamp med daglige yogaøkter.

read more

Sri Lanka on a shoestring

Opplevelsesreise i Aaia
12 dager – Pris: fra 8.900 kr
På denne 12-dagersturen opplever du den sørlige halvdelen av Sri Lanka, som lenge har vært en drøm for backpackere som elsker kultur.

read more

Beijing to Hong Kong on a shoestring

Opplevelsesreise i Aaia
14 dager – Pris: fra 11.800 kr
Kom deg til Kina for en helt eventyrlig reise! I løpet disse to ukene hvor du besøker mange av landets hovedattraksjoner vil du bli kjent med et land som du garantert kommer til å savne i mange år etter besøket ditt.

read more

Utforsk India og Nepal

National Geographic opplevelsestur i Asia
17 dager – Pris: fra 25.900 kr
På 17 fantastiske dager får du oppleve Nord-Indias berømte Golden Triangle

read more

Vietnam Experience

Opplevelsesreise i Asia
12 dager – fra 12.900 kr
Med gylne templer, turkist vann, gule rismarker og farget silke, så er Vietnam en eksplosjon av farger.

read more

Annapurna Circuit Trek

Opplevelsesreise i Asia
18 dager – fra 12.300 kr
Et utfordrende, men magisk fjelleventyr. Denne trekkingturen tar deg med til Annapurna-regionen i Nepal.

read more

Kolkata to Goa by Rail

Opplevelsesreise i Asia
24 dager – fra 17.900 kr
Hopp på toget og opplev India på denne opplevelsesturen som tar deg fra Kolkata til Goa.

read more

PADI Dykkerkurs – Thailand

Opplevelsesreise i Asia
4 dager – fra 3.900 kr
Denne dykkerpakken på Koh Tao vil gi deg alt du trenger for å fullføre ditt «underwater passport».

read more

Vietnam on a Shoestring

Opplevelsesreise i Asia
12 dager – fra 6.400 kr
Fra kaotiske Ho Chi Minh City til sjarmerende Hoi An, Hue, og Halong Bay – denne turen har noe for alle.

read more

Cultural Sri Lanka

Opplevelsesreise i Asia
14 dager – fra 9.000 kr
Opplev flotte farger, mangfoldige kulturer og svaiende palmer denne opplevelsesturen fra Negombo til Colombo.

read more

Bangkok to Kuta on a Shoestring

Opplevelsesreise i Asia
28 dager – fra 21.000 kr
På denne reisen opplever du Thailand, Malaysia, Singapore og Indonesia, før turen avsluttes på en strand på Bali.

read more

Nyhetsbrev fra STA Travel

Vær den første som mottar kampanjetilbud og eventyrlige reisetips fra hele verden

close-link