Select Page

India on a Shoestring

Opplevelsestur i Asia

India on a Shoestring

India – 20 dager

Opplev sjarmen og mystikken i dette utrolige landet. Fra monumentene i Delhi til fargerike steder i Rajasthan – opplev det beste av nord-India på 3 uker.

Beundre Jaisalmers leirfestning og Bikaners unike tempel før du drar på kamelsafari og overnatting i ørkenen. Følg i pilgrimmenes fotspor mot elven Ganges i Varanasi. Nyt alle severdigheter, den fascinerende kulturen, vennlige og gjestfrie mennesker, samt fantastisk mat.

Reisefakta

Pris fra kr. 8.400,-

Prisen inkluderer:

 • Enkle hotell (15netter), nattog (3 netter), camping (1 natt)
 • 2 frokoster, 2 lunsjer, 2 middager
 • Planeterra støttede New Delhi Streetkids Project gåtur
 • Guidet tur i Taj Mahal (Agra) og Amber Fort (Jaipur)
 • Sightseeingtur til fots i Gamle Delhi, Bikaner, Jaisalmer, Jodhpur, Udaipur, Pushkar og Jaipur.
 • Kamel safari (2 dager og 1 natt).
 • Båttur på Ganges-elven ved soloppgang og solnedgang (inkludert lys- og blomsterseremoni).
 • All transport mellom destinasjonene og til/fra aktiviteter som er inkludert.

Høydepunkter:

 • Opplev åndelige Varanasi langs Ganges
 • Beundre den mektige Taj Mahal
 • Vandre i gatene og markeder i livlige byer
 • Nyt av fargerike landsbyer i Rajasthan
 • Sug i deg alt av farger og kultur som India har å tilby

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreise t/r Norge – India
 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfrie aktiviteter
 • Visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører
Kart: India on a shoestring

Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Dag 1: Delhi
Besøk kryddermarkedet i Delhi

Besøk kryddermarkedet i Delhi

Ankom Delhi til valgfri tid. Om du ønsker kan du bestille ankomst transfer fra G Adventures og bli plukket opp av Women on Wheels, et Planeterra støttet prosjekt. Dette programmet gir en trygg og sikker transport til kvinnelige reisende, mens det gir et ærverdig levebrød til lokale kvinner fra ressursfattige samfunn.

Det er ingen planlagte aktiviteter før om kvelden, når du vil møte din reiseleder og resten av gruppen for å gå over detaljene for turen. Sjekk oppslagstavlen i lobbyen for informasjon om tid og sted for møtet. Etter møtet kan de som ønsker bli med ut å spise middag.

Dag 2: Delhi - Bikaner
India Gate i Delhi

India Gate i Delhi

Bli med på en gåtur gjennom bakgatene i Delhi med en av de unge guidene fra det Planeterra støttede prosjektet New Delhi Streetkids Prosject. Som tidligere gatebarn vil din guide tilby deg et unikt innblikk inn i det ekte Delhi.

Denne turen er en unik måte for de reisende og ta del i disse ungdommenes liv og jobben som guide gir dem en mulighet til å forbedre kommunikasjon og språk.

Senere går vi på en orienteringstur som tar deg gjennom Chandi Chowk, et av Indias eldste og travleste markeder, eller utforsk historien til Sikh religionen ved det viktige Gurduwara (Sikhenes helligdom), Gurdwara Sis Ganj.

Vi utforsker også Jama Masjid (the Great Mosque) som er hoved moskeen i Gamle Delhi. Jama Masjid er den mest kjente og største moskeen i India, plassen utenfor har plass til opptil 25000 tilbedere. Sent på kvelden reiser vi til togstasjonen for å ta nattog til Bikaner.

Estimert reisetid: Delhi – Bikaner 8 timer

Dag 3: Bikaner - Raisar

Vi ankommer tidlig om morgenen og tar inn på hotellet vårt. Vi får muligheten til å låne et par rom for å «freshe» oss opp litt og skifte klær, samt spise frokost, før vi reiser ut på vårt ørkeneventyr. Bikaner ligger i en av delene av Thar ørkenen som består av skogløst sletteland og med sanddyner og spredte landsbyer. I de senere årene, på grunn av nettverket av kanaler, så har topografien i regionen forandret seg, men du kan fremdeles se den harde realiteten av ørkenen.

Vi reiser med jeep ned til en landsby som heter Raisar, herifra går ferden videre ut i ørkenen med kameler. Vi rir et par timer gjennom landsbyer og jordbruksområder til vi når vårt stoppested, på et skyggefullt sted, hvor vi nyter lunsjen vår. Etter lunsj slapper vi av litt i skyggen siden solen vil være på sitt sterkeste. Senere setter vi oss igjen på kamelryggen og rir videre i 2 – 3 timer til vi når et punkt over sanddynene. Etter å ha beundret den fantastiske solnedgangen rir vi ned igjen til leirplassen hvor vi skal overnatte i telt. Du kan være med til kameleirene og hjelpe de lokale landsbyboerne å sette opp teltene, samle kvister og organisere det hele.

Hygg deg om kvelden med et enkelt, men nydelig måltid. Ditt bosted vil være safari telt med sengetøy.

Estimert reisetid: Bikaner – Raisar 7 – 8 timer (inkl. kamelsafari)

Dag 4: Raisar - Bikaner
Ri på kameler i ørkenen i Rajasthan

Ri på kameler i ørkenen i Rajasthan

På morgenen kan du vandre opp til sanddynene og få med deg soloppgangen. Etter frokost rir vi på kamelene tilbake til veien og reiser videre til Bikaner. Bikaner er en 500 år gammel by grunnlagt av Rao Bika. Byen har en avslappet atmosfære og er blottet for turister. Byen er kjent som kamelenes by og du kan finne en overflod av dette transportmidlet, hvor de hovedsakelig blir brukt til å frakte varer. Du kan besøke National Research Centre for Camels om du ønsker å lære mer.

Din reiseleder vil gi deg en orientering om gamlebyen og markedene.

Dag 5: Bikaner – Jaisalmer

Vi ankommer Jaisalmer ca. midt på dagen (men, husk at dette er indisk tid! ), siste delen av reisen hit foregår gjennom det nakne landskapet i Thar ørkenen. Vi blir kjørt til hotellet, resten av dagen kan man enten slappe av etter turen eller utforske byen på egenhånd. Jaisalmer, kjent som «den gyldne by», på grunn av byens arkitektur av gul sandsten, ligger midt i hjertet av Thar ørkenen.

Estimert reisetid: Bikaner – Jaisalmer 6,5 time

Dag 6: Jaisalmer
Gadi Sagar Gate i Jaisalmer. Festningen ligger som en krone over byen.

Gadi Sagar Gate i Jaisalmer. Festningen ligger som en krone over byen.

Dagen i dag er til egen disposisjon, men vi anbefaler at du tar turen til Fortet som ligger som en krone over Jaisalmer, her finner du palasset og flere utsmykkede Jain templer. Jaisalmer ble strategisk plassert langs handelsruten som ble brukt av indiske og asiatiske handelsmenn. Ruten koblet India til Sentral Asia, Egypt, Arabia, Persia, Afrika og vesten.

Du utforsker festningsbyen best på egenhånd. Vandre langs gatene innenfor murene og på innsiden av festningen. Hus, templer og herskapshus reflekterer en veldig karakteristisk forskjell fra andre regioner. Ikke glem å få med deg solnedgangens refleksjoner i festningen.

Dag 7: Jaisalmer – Jodhpur
Jodhpur. Foto: Dmitry Rukhlenko

Jodhpur. Foto: Dmitry Rukhlenko

Vi reiser østover til byen Jodhpur, den nest største byen i Rajasthan, og tidligere setet for fyrstedømmet med samme navn. Ved Jodhpur møter tørt ørkenlandskap palasser, festninger og templer, alt innenfor bymurene. Seks enorme porter utgjør inngangen til byens sentrum: Nagauri, Merati, Sojati, Jalori og Siwanchi portene, samt Chand pol. Med utsikt over det hele står den mektige Meherangarh festningen. Ved ankomst kan du bli med på en orienteringsvandring.

Om du går den korte veien opp den 125 meter høye bakken i utkanten av byen kommer du til den storslåtte Meherangarh festningen (Jodhpur kak ila), en av de største festningene i India.

Opplev den fantastiske gjestfriheten til menneskene (som de sier det selv!) i den gamle Sadar Bazaar, et av de eldste markedene i India. Håndverk og turisme er de to største industriene i Jodhpur, så det vil ikke komme som noen overraskelse at shoppingen er fabelaktig. Armbånd, bestikk, tepper og marmorprodukter er noen av de mest populære produktene. Jodhpur er også kjent for sine antikviteter.

Estimert reisetid: Jaisalmer – Jodphur 7 – 8 timer

Dag 8: Jodphur – Udaipur

Vi fortsetter reisen sørøstover til Udaipur, verdenskjent for naturen rundt med sine fantastiske innsjøer og sine Raj-era palasser. Mest kjent, og definitivt det mest fotograferte er Lake Palace, et øy-palass hvor de hvite marmorbygningene (nå et hotell) dekker hele den lille øya Pichola Island.

Estimert reisetid: Jodphur – Udaipur 7 – 8 timer

Dag 9: Udaipur

I dag er det ingen planlagte aktiviteter, men du kan gjenoppleve livet til de kongelige i Sajjangarh Fort, også kjent som Monsoon Palace, sommer residensen til Maharajaene. Med sin beliggenhet på toppen av en bakke har man panorama utsikt over byens innsjøer, palasset var utstyrt med et genialt system for å samle regnvann, helt essensielt i et tørt ørkenklima. Andre aktiviteter man kan være med på er et besøk til Jagdish tempelet, Bharatiya Lok Kala Mandir folkemuseum, Saheliyon-ki-Bari (the Garden of Maidens og bypalasset og museet.

Dag 10: Pushkar

Vi reiser til Ajmer hvor vi bytter til en lokalbuss som tar oss de siste 14 km over Snake Mountain til Pushkar. I Pushkar finner du verdens eneste tempel for Hindu guden Brahma, skaperguden. Byen er så hellig at kjøtt, egg og alkohol ikke er lov i byen.

Men, de fleste reisende kjenner byen av en annen grunn: den årlige Pushkar messen, som er den største kamel messen i verden.

Følg lokale tradisjoner og prøv en ridetur på en kamel i ørkenen, eller ta deg en tur rundt i markedene i denne hellige hinduistiske byen til fots eller på sykkel. Om man ønsker kan man gå til toppen av åsen til Savitri tempelet ved solnedgang. Fordyp deg i denne hellige byen og besøk Brahama tempelet fra det 14. århundre og den hellige Lake Pushkar. Du kan også delta på et kokkekurs. Rajasthan er kjent for sine tekstiler, smykker og håndverksprodukter, og svært få andre steder i landet har bedre shoppingmuligheter enn basarene i Pushkar

Estimert reisetid: Udaipur – Pushkar 7-8 timer

Dag 11: Pushkar – Tordi Sagar

Dykk ned i livet på landsbygda og besøk keramikere, skomakere og markeder. Ta en jeep safari ut til sanddynene for å se solnedgangen, gå på vandring i åsene og prøv henna maling med de lokale kvinnene. Mens du er her kan man delta på en guidet vandring gjennom en lokal landsby og også delta i en cricket kamp med de lokale om man ønsker.

Estimert reisetid: Pushkar – Tordi Sagar 4 timer

Dag 12: Tordi Sagar – Jaipur

Før vi forlater Tordi Sagar nyter vi en lokal lunsj tilberedt på tradisjonelt vis i en landsby.

Vi reiser til hovedstaden i Rajasthan, som i likhet med Jodhpur, også har vært et fyrstedømme med samme navn. Kledd i rosa murpuss (i imitasjon av sandstein), er Jaipur med sine brede gater en av de mest viktige verdensarvstedene i India. Byen er hjemmet til Indias nest mest besøkte severdighet, Hawa Mahal, også kalt «Palace of the Winds».

Estimert reisetid: Tordi Sagar – Jaipur 4 timer

Dag 13: Jaipur
Hawa Mahal i Jaipur.

Hawa Mahal i Jaipur.

Kun 15 km fra det sentrale Jaipur finner man ruinene etter byen Amber, tidligere hovedstad i staten Jaipur. Bli med på en guidet tur i Amber Fort. Amber ble grunnlagt av Meenas, og var en blomstrende bosetning så langt tilbake som 967 før Kristus. Med utsikt over den kunstige innsjøen sør for Amber ligger Amber Fort/palass komplekset, kjent for sin blanding av hinduistisk og muslimsk arkitektur. Amber Fort ligger på en bakketopp og ligger som en slags inngang videre til palass komplekset og festningen på toppen av fjellet (i dag kjent som Jaigarh Fort). Det finnes elefanter som frakter turistene opp og ned, men vi anbefaler ikke denne måten og ta seg opp siden elefantene blir behandlet veldig dårlig og jobber under ekstreme forhold.

I løpet av tiden i Jaipur kan du også besøke Jantar Mantar, Royal Observatory, om du ønsker det. Jantar Mantar er en samling av arkitektoniske og astronomiske instrumenter bygget mellom 1727 og 1733 av Maharaja Jai Sinh II i hans nye hovedstad Jaipur. Det er modellert etter en liknende samling, som ble bygget i Mogul hovedstaden Delhi. Han konstruerte totalt fem slike observatorier på forskjellige steder, inkludert de to i Jaipur og Delhi. Observatoriet i Jaipur er det største av disse.

Et annet godt forslag er å se en Bollywood film i India, noe som er mye mer enn hva vi er vant til i vesten. Atmosfæren, energien og den ekte gleden (for ikke å nevne lydnivået!) må bare oppleves. Raj Mandir Movie Theatre er vel kjent som den største kinoen i Rajasthan, og en av de beste i hele landet. Eksteriøret er utsmykket med asymmetriske kurver og stjerner som lyser opp i mørket om nettene.

Dag 14: Jaipur – Agra
Taj Mahal i Agra.

Taj Mahal i Agra.

Vi reiser tidlig om morgenen til den muslimske byen Agra, stedet hvor Indias mest kjente landemerke ligger, Taj Mahal. Nyt et guidet besøk til dette ikonet av mogul arkitektur enten tidlig om morgenen eller sent om ettermiddagen for best lys, sørg for å ha god plass på minnekortet. Ta en tur med de allestedsnærværende sykkel rickshawene til Agra Fort, Tajs litt mindre kjente – men ikke mindre imponerende – tvilling monument.

Estimert reisetid: Jaipur – Agra 5 timer

Dag 15: Agra - Varanasi

Nyt av en ledig formiddag før vi hopper på nattoget til Varanasi.

Estimert reisetid: Agra – Varanasi 13 timer

Dag 16: Varanasi

Vi ankommer Varanasi, selve hjertet av Indias hellige byer hvor millioner av hinduer reiser til, som pilgrim, for å be, sørge eller dø. Vandre i de trange, kronglete smugene, rot rundt i noen av de mange hundre templene og helligdommene.

Dagene våre i Varanasi gir deg muligheten til å shoppe, vandre og absorbere atmosfæren i denne unike byen. Du kan også besøke klostrene og ruinene i Sarnath like ved, stedet hvor Buddha holdt sin første preken.

Dag 17: Varanasi

Vi cruiser nedover Gangeselven under soloppgang og opplev energien rundt ritualene med badingen og brenningen ved daggry, mens du flyter forbi de mange trappetrinnene ned mot Ganges.

Når du sitter ved Gangeselven kan du gruble over hva det betyr å besøke Varanasi. Kulturen i Varanasi er dypt tilknyttet Ganges elven og dens religiøse betydning. Byen har vært et kulturelt og religiøst sentrum i nordlige India i tusenvis av år.

Dag 18: Varanasi – Delhi

Om ettermiddagen dag 18 reiser vi til jernbanestasjonen for ta fatt på siste delen av reisen vår – returen til Delhi med nattog. Indian Railways er verden største arbeidsplass med sine 1,6 millioner arbeidstakere, selskapet kan virkelig regnes som et av vidundrene i det moderne India, og det finnes ingen bedre måte å avslutte turen på. Dette er vår siste sjanse til å oppleve det mest indiske av alle transportformer, et lite stykke India.

Estimert reisetid: Varanasi – Delhi 13 timer

Dag 19: Delhi

Vi ankommer tilbake igjen til Indias hovedstad. Dagen er din til å utforske templene, markedene og museene i denne fartsfylte og fantastiske byen.

Dag 20: Avreise fra Delhi

Avreise til valgfri tid.

Bilder

Besøk kryddermarkedet i Delhi
India Gate i Delhi
Ri på kameler i ørkenen i Rajasthan
Gadi Sagar Gate i Jaisalmer. Festningen ligger som en krone over byen.
Jodhpur. Foto: Dmitry Rukhlenko
Taj Mahal i Agra.
Hawa Mahal i Jaipur.

Mer informasjon om turen

Reisetype: 18-to-Thirtysomethings
Du er bare ung en gang. Turene er fartsfylte og fulle med spennende destinasjoner som er designet for deg i alderen 18-39.

Servicenivå: Basic

 • Enkle og rene overnattingssteder og/eller gode campingsteder.
 • Kollektivtransport og private biler og busser.
 • Mange frivillige aktiviteter

Antall deltakere
Maks 18, gjennomsnittlig 14

Fysisk utfordring: Light
Det vil gjennomføres lette fotturer. Egnet for de fleste. Ingenting for krevende.

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Bruk skjemaet under eller ta direkte kontakt med en av våre reisespesialister.

Vil du vite mer

Vil du vite mer om India on a Shoestring?

Send oss en melding så tar vi kontakt med deg så snart som mulig.

Sending

Anna Dahl

Reisespesialist

anna@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Eirik Bekkevar Nilsen

Reisespesialist

eirik@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Flere opplevelsesreiser i Asia

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Asia!

Thai Intro

Opplevelsestur i Asia
9 dager – fra 5.800 kr
Thai Intro er en unik måte å oppleve Thailand på

read more

Bali intro

Opplevelsestur i Asia
9 dager – fra 5.800 kr
Bali intro er den mest fantastiske måten å oppleve Bali på.

read more

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Opplevelsesreise i Asia
Maldivene – 5 dager fra 3.400 kr
Ønsker du litt mer indre ro sammen med din surfeopplevelse, men ikke akkurat de stille yoga resortene? Nå kan du kombinere surfecamp med daglige yogaøkter.

read more

Sri Lanka on a shoestring

Opplevelsesreise i Aaia
12 dager – Pris: fra 8.900 kr
På denne 12-dagersturen opplever du den sørlige halvdelen av Sri Lanka, som lenge har vært en drøm for backpackere som elsker kultur.

read more

Beijing to Hong Kong on a shoestring

Opplevelsesreise i Aaia
14 dager – Pris: fra 11.800 kr
Kom deg til Kina for en helt eventyrlig reise! I løpet disse to ukene hvor du besøker mange av landets hovedattraksjoner vil du bli kjent med et land som du garantert kommer til å savne i mange år etter besøket ditt.

read more

Utforsk India og Nepal

National Geographic opplevelsestur i Asia
17 dager – Pris: fra 25.900 kr
På 17 fantastiske dager får du oppleve Nord-Indias berømte Golden Triangle

read more

Vietnam Experience

Opplevelsesreise i Asia
12 dager – fra 12.900 kr
Med gylne templer, turkist vann, gule rismarker og farget silke, så er Vietnam en eksplosjon av farger.

read more

Annapurna Circuit Trek

Opplevelsesreise i Asia
18 dager – fra 12.300 kr
Et utfordrende, men magisk fjelleventyr. Denne trekkingturen tar deg med til Annapurna-regionen i Nepal.

read more

Kolkata to Goa by Rail

Opplevelsesreise i Asia
24 dager – fra 17.900 kr
Hopp på toget og opplev India på denne opplevelsesturen som tar deg fra Kolkata til Goa.

read more

PADI Dykkerkurs – Thailand

Opplevelsesreise i Asia
4 dager – fra 3.900 kr
Denne dykkerpakken på Koh Tao vil gi deg alt du trenger for å fullføre ditt «underwater passport».

read more

Cultural Sri Lanka

Opplevelsesreise i Asia
14 dager – fra 9.000 kr
Opplev flotte farger, mangfoldige kulturer og svaiende palmer denne opplevelsesturen fra Negombo til Colombo.

read more

Everest Base Camp Trek

Opplevelsesreise i Asia
15 dager – fra 9.700 kr
Denne trekkingturen tar deg helt opp til Everest Base Camp på 5300 meters høyde.

read more

Vietnam on a Shoestring

Opplevelsesreise i Asia
12 dager – fra 6.400 kr
Fra kaotiske Ho Chi Minh City til sjarmerende Hoi An, Hue, og Halong Bay – denne turen har noe for alle.

read more

Bangkok to Kuta on a Shoestring

Opplevelsesreise i Asia
28 dager – fra 21.000 kr
På denne reisen opplever du Thailand, Malaysia, Singapore og Indonesia, før turen avsluttes på en strand på Bali.

read more

Nyhetsbrev fra STA Travel

Vær den første som mottar kampanjetilbud og eventyrlige reisetips fra hele verden

close-link