Select Page

Indochina Discovery

Opplevelsestur i Asia

Indochina Discovery

Opplev Indokina – 30 dager

Opplev Indokinas hjerte og sjel på denne reisen gjennom 4 ulike land. Opplev Halong Bay med båt og sykle gjennom Vang Vieng. Ta deg gjennom hektiske byer og kjenn det pulserende nattlivet.

Ta del i både den moderne og gamle historien av Indokina og opplev Angkor Wats utrolige glans.

Reisefakta

Pris fra kr. 19.500,-

Prisen inkluderer:

 • Guidet tur i Angkor Wat
 • Lokalt Khmer måltid på New Hope eller hjemme hos noen lokale
 • Floating market i Mekong Delta
 • Orientasjonsvandring i Phnom Penh og Hanoi
 • Halong Bay båtcruise inkl. lunsj
 • Være med på gi almisser i Laos
 • Nuddel demonstrasjon og lunsj på Oodles of Noodles
 • Slowboat oppover Mekong
 • Streetfood crawl i flere byer
 • Fly fra Vietnam til Laos
 • All transport mellom destinasjonene og til/fra inkluderte aktiviteter
 • Enkle hotell (23 netter), nattog (4 netter), homestay (2 netter)
 • 21 frokoster, 2 lunsjer, 3 middager

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreise t/r Norge – Thailand
 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfrie aktiviteter
 • Visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører

Høydepunkter:

 • Utforsk de travle gatene i Bangkok
 • Opplev den majestetiske Angkor Wat
 • Nyt et lokalt Khmer måltid i en liten landsby
 • Slapp av på gylne strender
 • Flyt gjennom Halong Bay
 • Slipp deg løs i fire unike land
Kart: Indochina discovery

Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Bangkok
Royal Palace i Bangkok

Royal Palace i Bangkok

Ankomst Bangkok, Resten av dagen til egen disposisjon. Hvil ut hvis du har jetlag eller dra på sightseeing. Møte med gruppen om kvelden.

Dag 2: Bangkok - Siem Reap

I dag reiser vi til Siem Reap. Aranyaprathet er kjent for å være en av de mest hektiske grenseovergangene i Asia, men reiselederen hjelper deg gjennom, så du slipper å stresse. Vel framme i Siem Reap vil du bli servert et ekte Khmer måltid på New Hope, som drives av lokalbefolkningen. Se selv hvordan den restauranten har hatt en positiv påvirkning på samfunnet.

Estimert reisetid: Bangkok – Siem Reap 8 timer

Dag 3: Siem Reap

Dagen starter tidlig for å se soloppgangen over det storslåtte Angkor Wat tempelet. Få med deg de gåtefulle ansiktene til Bayon som ligger innenfor den inngjerdede byen Angkor Thom. Du vil også få en omvisning av Ta Prohm (også kjent som Tomb Raider tempelet) som sakte slukes av jungelen.

Valgfrie aktiviteter: Tonle Sap Floating Village, se hvordan det er å leve på en innsjø, selv skoler og kirker befinner seg på vannet. Lær mer om historien bak Angkor og Khmer Imperiet på det interaktive Angkor Museum. Ute etter en unik sirkus opplevelse? Ikke gå glipp av Phare «The Cambodian Circus Siem Reap», her kombinerer de kambodsjansk kultur og historie i sitt spennende show.

Dag 4: Siem Reap - Phnom Penh

Vi kjører videre til Kambodsjas hovedstad, før vi avslutter dagen med en orienteringsvandring i byen. Ett lite tips, om du ikke er fan av Khmer popmusikk, så burde du ta med deg ørepropper på bussturen.

Estimert reisetid: Siem Reap – Phnom Penh 6-7 timer

Dag 5: Phnom Penh

Dagen i dag kan du bruke som du vil. Velg mellom aktiviteter som National Museum og gjerne nærliggende attraksjoner, som inkluderer Silver Pagoda og slottet. Hvis du vil lære mer om Kambodsjas dystre historie, besøk gjerne Tuol Sleng Prison og Killing Fields som er en påminnelse om folkemordet som fant sted under Pol Pot regimet ledet av Khmer Rouge.

Dag 6: Phnom Penh - Sihanoukville

Slapp av og nyt det vakre landskapet på vei ned mot Sihanoukville. Vel framme kan du ta turen til stranden for å lade batteriene, før en helkveld som starter med grilling på stranden.

Estimert reisetid: Phnom Penh – Sihanoukville 4-5 timer

Dag 7: Sihanoukville
Det er mange deilige strender i Sihanoukville i Kambodsja

Det er mange deilige strender i Sihanoukville i Kambodsja

Slapp av på stranden eller bli med på en valgfri snorkeltur. Her kan du se murene ål, rokker og delfiner. Turen inkluderer ett stopp på en avsidesliggende øy der dere vil få servert grillet sjømat.

Dag 8: Sihanoukville - Can Tho

Gjør deg klar for flere stempel i passet, i dag krysser vi grensen mot Vietnam. Vel framme vil vi nyte et hjemmelagd måltid, servert av lokalbefolkningen og vi vil også få gleden av å bo hjemme hos de lokale.

Estimert reisetid: Sihanoukville – Can Tho 9 timer

Dag 9: Can Tho - Ho Chi Minh City
Reunification palace i Ho Chi Minh City

Reunification palace i Ho Chi Minh City

Ikke gå glipp av det flytende markedet før du fortsetter videre gjennom den naturskjønne Mekong Delta-regionen til Ho Chi Minh. Guiden vil ta deg med til de lokale matmarkedene så du finner de beste stedene å spise, samt lære mer om lokal «street food».

Om du vil oppleve enda mer, ta turen til Cu Chi Tunnels, Ben Thahn markedet eller Waar Remnants Museum.

Estimert reisetid: Can Tho – Ho Chi Minh City 5-6 timer

Dag 10: Ho Chi Minh City - Nha Trang

I kveld skal vi hoppe på ett nattog mot Nha Trang, men før den tid kan du gjøre akkurat som du ønsker. Rakk du ikke å gjøre noe etter ankomst i går, så ta turen til Cu Chi Tunnels som er ett komplekst nettverk av tunneler der Viet Cong levde for å beskytte seg mot fiendene under Vietnamkrigen. Eller ta turen til det hektiske Ben Thanh markedet for å kjøpe suvenirer, smake enda mer lokal mat og opplev «local living». Det er også mulig å besøke Reunification Palace og War Remnants Museum for å lære mer om Vietnamkrigen. Liker du å besøke Chinatown, så burde du reise til Cholon, som er et område fullt av turistattraksjoner.

Estimert reisetid: Ho Chi Minh City – Nha Trang 10-11 timer

Dag 11: Nha Trang

Vi ankommer Nha Trang tidlig om morgenen, så du har god tid for å utforske lokale butikker og markeder, slappe av på stranden eller besøke nærliggende historiske steder. Valgfrie aktiviteter i Nha Trang inkluderer en båttur til nærliggende øyer eller hvorfor ikke opplev et skikkelig beach party som varer hele dagen.

Dag 12: Nha Trang - Da Nang

Det du ikke rakk å gjøre i går, kan du fylle dagen med før turen går videre til Da Nang. Nattoget (eller nattbuss) går ikke før sent om kvelden, så slapp av på stranden eller få tak i en snorkel og opplev Nha Trangs kyst fra under havoverflaten.

Estimert reisetid: Nha Trang – Da Nang 9-10 timer

Dag 13: Da Nang - Hoi An

Vi ankommer Da Nang om morgenen og hopper på bussen som skal ta oss til den pittoreske havnebyen Hoi An. Hoi An var en gang kjent som Faifo, en viktig handelsby med sterk innflytelse og tilkoblinger til Sør-Kina. Turoperatøren vår støtter et prosjekt som heter Oodles of Noodles, der du kan smake på mer enn 26 typer nudler. Dette prosjektet støtter tidligere gatebarn med å utvikle sin engelsk og andre ferdigheter de trenger for å jobbe innenfor reiselivsnæringen. Igjen vil guiden ta deg med på en «streetfood crawl» så du får vite hvilke boder som har den beste maten, men også lære deg om den lokale matkulturen.

Estimert reisetid: Da Nang – Hoi An 45min

Dag 14: Hoi An

Hoi An ligger for dine føtter og du kan gjøre akkurat som du ønsker. Aktiviteter som vi anbefaler er: matlagingskurs, der du får kjøpe ferske råvarer på markedet og så lære deg mer om vietnamesiske smaker og regionale matretter. Lei en sykkel og sykle rundt risåkre og smale landeveier eller ta en mer detaljert byvandring for å oppleve alt Hoi An har å by på. Mer interessert i å slappe av? Da venter Cua Dai Beach på deg (ca. 4km unna Hoi An).

Dag 15: Hoi An - Hue

Vi reiser enda lengre nord, opp til Hue. Bruk dagen som du ønsker, men ta gjerne turen innom Imperial Citadal som er med på UNESCOs verdensarvliste og Tien Mu Pagoda, som er en av de høyeste og kanskje mest elegante pagoder i Vietnam. Bli med på en orienteringsvandring i Hue for å se Thiên Mụ Buddhist pagoda, den høyeste religiøse bygningen i landet, the Japanese bridge og gravene til gamle keisere. Besøk Dong Ba markedet for lokale spesialiteter som banh khoai («salte» pannekaker) og banh bot loc Boc tim thit (tynt rispapir fylt med kjøtt og reker).

Estimert reisetid: Hoi An – Hue 4 timer

Dag 16: Hue - Hanoi

Bruk morgenen til å gjøre det du ikke rakk i går, før du hopper på nattoget til Hanoi.

Estimert reisetid: Hue – Hanoi 14 timer

Dag 17: Hanoi - Ha Long
Cruise i Halong Bay

Cruise i Halong Bay

Vi ankommer hovedstaden Hanoi tidlig om morgenen før vi reiser videre til den berømte og vakre Halong Bay. Vi stiger om bord på en «junkboat» og cruiser forbi tusenvis av kalksteinfjell og småøyer som stiger opp av vannet i Halong Bay. Vi vil også besøke en de vakre øyene for å se de på nært hold og besøker en av de mange grottene man finner på de ulike øyene. Nyt en deilig sjømatlunsj før vi takker for oss og tar oss til nattens bosted.

Estimert reisetid: Hanoi – Ha Long 4 timer

Dag 18: Ha Long - Hanoi

På tide å reise tilbake til Hanoi. Reiselederen vil vise deg Hanoi sin gamle bydel, en labyrint av gater, der hver og en er viet til et produkt eller bransje. Sliten? Stopp på Bia Hoi og finn fram en plastkrakk der du kan nyte det lokale brygget med lokalbefolkningen og kanskje få nye venner. Om ettermiddagen burde du ta turen til Ho Chi Minh’s Masoleum hvor Ho Chi Minh leste opp uavhengighetserklæringen i 1945. Du kan også besøke the Temple of Literature, et tempel som er bygget for å hedre Konfucius og det er dedikert til læring, samt der finner du landets første universitet som ble bygd i 1076.

Estimert reisetid: Ha Long – Hanoi 4 timer

Dag 19: Hanoi

I dag kan du gjøre som du selv ønsker, men du burde få med deg Tran Quoc Pagoda Visit, som er en av de eldste pagoder i Vietnam, fordel å være der under solnedgang. Kom deg ut fra byen og opplev Hoan Kiem Lake og se om du får øye på en av de berømte skilpaddene som er 100 år gamle.
Se et tradisjonelt vietnamesisk dukketeater ved Thăng Long Water Puppet Theatre. Her får du levende musikk og intrikate figurer som danser på en scene av vann.

Dag 20: Hanoi – Vientiane
Patuxai i Vientiane

Patuxai i Vientiane

Du rekker å utforske Hanoi om morgenen før flyet går til Vientiane, hovedstaden i Laos. Det finnes mange kulturelle herligheter å oppdage, enten til fots, på sykkel eller med tuk-tuk. Ikke glem å få med deg Laos viktigste nasjonale monument, Phat That Luang. Fra utsiden ser den mer ut som en festning omgitt av høye murer og det har to templer med en hoved stupa, som er dekket med bladgull. Rusle nedover den støvete elvebredden der du finner landsbyer fulle av hunder, høns og vennlige barn. Du må ikke gå glipp av Vientianes pulserende og fargerike «morgen» marked, som egentlig er åpent hele dagen. Her finner du massevis av lokale skatter og du kan også nyte en spektakulær solnedgang over Mekong.

Dag 21: Vientiane - Vang Vieng

En pittoresk kjøretur tar oss til vakre Vang Vieng. Vel framme i Vang Vieng kan du velge mellom å vandre rundt i nærområdet eller lei en sykkel og utforsk nærliggende grotter, landsbyer og møte de lokale for å lære mer om deres livsstil. Du kan også ta turen til elven for en dukkert, det finnes også muligheter å leie flyteobjekt dersom du ønsker å flyte rundt.

Estimert reisetid: Vientiane – Vang Vieng 3-4timer

Dag 22: Vang Vieng

Hvorfor ikke utforske noen av hulene med sykkel eller ta en forfriskende gåtur. På kvelden kan du nyte den nydelige utsikten av Vang Vieng når solen går ned over elven.

Dag 23: Vang Vieng - Luang Prabang

Om morgen reiser vi fra Vang Vieng til Luang Prabang.

Estimert reisetid: Vang Vieng – Luang Prabang 7 timer

Dag 24: Luang Prabang
Munker i Luang Prabang i Laos

Munker i Luang Prabang i Laos

Stå opp tidlig og få med deg en av de viktigste religiøse seremonier i Laos, dette er rett og slett en uforglemmelig sørøstasiatisk opplevelse. Vi prater om en tradisjonell laotisk kultur, å gi daglige almisser til munkene. Munker har kun lov til å spise mat som er blitt donert til dem om formiddagen (før kl. 12). Etter denne opplevelsen kan du ta et matlagingskurs, besøke templer eller kjøle deg ned i Kuang Si Waterfalls.

Dag 25: Luang Prabang - Muang Pakbeng

Vi går ombord båten for vår 2-dagers reise på den mektige Mekong elven på vei mot Chiang Khong. Det er en privat båt, som er ganske komfortabel og har godt med plass, samt toalett ombord. Frukt, te og kaffe er gratis, vann og brus kan kjøpes på plass. Vi overnatter hjemme hos lokale i en enkel landsby for å få et glimt av en typisk hverdag i denne regionen. Nyt et enkelt, men velsmakende hjemmelaget middag som består av typisk laotiske råvarer. Din guide vil forklare nærmere om tradisjoner og hvordan et typisk liv i denne regionen er. Du vil også få muligheten til å bade i Mekong elven.

Estimert reisetid: Luang Prabang – Muang Pakbeng 10-11 timer

Dag 26: Muang Pakbeng - Chiang Khong

Vi fortsetter å cruise rolig på Mekong elven før vi ankommer grensen mellom Laos og Thailand, og vi er framme i Chiang Khong om ettermiddagen.

Estimert reisetid: Muang Pakbeng – Ban Houayxay 8-10 timer

Dag 27: Chiang Khong - Chiang Mai

Avreise fra Chiang Khong etter frokost og ankommer Chiang Mai om ettermiddagen. Bruk tiden til å utforske denne fascinerende byen, tidligere hovedstad i Kongeriket Lan. Interessert i kampsport? Se en Muay Thai kamp som er unik for Thailand. Eller ta turen til Wat Phra That Doi Suthep, ett buddhistisk tempel utenfor Chiang Mai. Ta de 300 trappetrinnene til topps, og belønningen du får på toppen er en uforglemmelig utsikt. Om kvelden kan du ta turen innom Night Market, og kjøp håndlaget håndverk. Spander på deg en Thai Massage hvis du er litt trøtt etter en lang reise.

Dag 28: Chiang Mai - Bangkok

Vi reiser ikke videre til Bangkok før på kvelden, så bruk dagen i dag til å oppleve det du ikke rakk i går. Eller hvorfor ikke ta et matlagingskurs for å lære hemmeligheten bak de gode Thai rettene. Test noe nytt og få massasje fra det lokale kvinnefengselet.

Dag 29: Bangkok

Vi ankommer Bangkok tidlig om morgenen. Dagen er fri til å utforske de mange severdighetene Thailands hovedstad har å tilby. The Grand Palace, Wat Pho, National Museum og Jim Thompsons House er bare noen få ideer om hva du kan fylle dagen din med. En tur langs Chao Praya elven og gjennom kanalene (eller klongs) vil gi deg et annerledes perspektiv på hverdagen i denne travle byen.

Dette er den siste kvelden som en hel gruppe og vi vil nyte et thailandsk måltid og kanskje en øl sammen for å feire slutten på en fantastisk reise.

Dag 30: Bangkok

Avreise, valgfri tid.

Bilder

Royal Palace i Bangkok

Det er mange deilige strender i Sihanoukville i Kambodsja

Reunification palace i Ho Chi Minh City

Cruise i Halong Bay

Patuxai i Vientiane

Munker i Luang Prabang i Laos

Mer informasjon om turen

Reisetype: 18-to-Thirtysomethings
Du er bare ung en gang. Turene er fartsfylte og fulle med spennende destinasjoner som er designet for deg i alderen 18-39.

Servicenivå: Basic

 • Enkle og rene overnattingssteder og/eller gode campingsteder.
 • Kollektivtransport og private biler og busser.
 • Mange frivillige aktiviteter

Antall deltakere
Maks 18, gjennomsnittlig 12.

Fysisk utfordring: Light
Det vil gjennomføres lette fotturer. Egnet for de fleste. Ingenting for krevende.

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.

Flere opplevelsesreiser i Asia

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Asia!

Sri Lanka & Maldives Adventure

Sri Lanka & Maldives Adventure

Opplevelsesreise i Asia
Denne reisen byr på spektakulær utsikt fra høye fjelltopper, solrike strender, frodige nasjonalparker og ikke minst et av de vakreste stedene i verden.

read more
5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Opplevelsesreise i Asia
Ønsker du litt mer indre ro sammen med din surfeopplevelse, men ikke akkurat de stille yoga resortene? Nå kan du kombinere surfecamp med daglige yogaøkter.

read more
Bali intro

Bali intro

Opplevelsestur i Asia

Bali intro er den mest fantastiske måten å oppleve Bali på.

read more
5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Opplevelsesreise i Asia
Maldivene – 5 dager fra 3.400 kr
Ønsker du litt mer indre ro sammen med din surfeopplevelse, men ikke akkurat de stille yoga resortene? Nå kan du kombinere surfecamp med daglige yogaøkter.

read more
Beijing to Hong Kong: Great Wall & Warriors

Beijing to Hong Kong: Great Wall & Warriors

Opplevelsesreise i Asia
Kom deg til Kina for en helt eventyrlig reise! I løpet disse to ukene hvor du besøker mange av landets hovedattraksjoner vil du bli kjent med et land som du garantert kommer til å savne i mange år etter besøket ditt.

read more
Utforsk India og Nepal

Utforsk India og Nepal

National Geographic opplevelsestur i Asia
17 dager – Pris: fra 25.900 kr
På 17 fantastiske dager får du oppleve Nord-Indias berømte Golden Triangle

read more
Vietnam Experience

Vietnam Experience

Opplevelsesreise i Asia
12 dager – fra 12.900 kr
Med gylne templer, turkist vann, gule rismarker og farget silke, så er Vietnam en eksplosjon av farger.

read more
Annapurna Circuit Trek

Annapurna Circuit Trek

Opplevelsesreise i Asia
Et utfordrende, men magisk fjelleventyr. Denne trekkingturen tar deg med til Annapurna-regionen i Nepal.

read more
Vietnam on a Shoestring

Vietnam on a Shoestring

Opplevelsesreise i Asia
12 dager – fra 6.400 kr
Fra kaotiske Ho Chi Minh City til sjarmerende Hoi An, Hue, og Halong Bay – denne turen har noe for alle.

read more