Select Page

Indonesia in depth - Sumatra, Java & Bali

Opplevelsestur i Asia

Indonesia in depth – Sumatra, Java & Bali

Opplevelsesreise i Indonesia – 28 dager

Gjør deg klar for en eventyrlig 28-dagers tur som inkluderer det aller beste Indonesia har å by på. Du vil bokstavelig talt være i aktivitet hele tiden der du utforsker Berastagi, Sipirok, Tangkahan, Bukit Lawang samt mange, mange flere steder.

Lad opp batteriene med gatemat og besøk på kaffeplantasjer, samtidig som du tar deg tid til å bli kjent med Orangutanger og Elefanter. Og ikke nok med det, du vil dele disse fantastiske opplevelsene med likesinnede reisende, noe som bare krydrer turen enda mer!

Reisefakta

Pris fra kr. 20.100,-

Prisen inkluderer:

 • Guidet tur i Medan.
 • Besøk ved Orangutang foringsstasjon.
 • Fottur mellom Tangkahan og Bukit Lawangr.
 • To gatematekskursjoner.
 • Orienteringsvandring i Berastagi & Bukittinggi.
 • Inngang til Bromo Tengger Semeru National Park.
 • Mt. Bromo fottur under soloppgangen.
 • Besøk ved Kalibaru kaffeplantasje.
 • Street food crawl.
 • Innenlandsfly.
 • All transport mellom destinasjonene og til/fra inkluderte aktiviteter.
 • Enkle turisthoteller (24 netter), surfehostel (2 netter på sovesal), homestay (1 natt)
 • Inkluderte måltider: 27 frokoster

Prisen inkluderer ikke:

 • Fly t/r Norge – Indonesia
 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfrie aktiviteter
 • Evt. visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører

Høydepunkter:

 • Oppdag javanesisk kultur
 • Nært møte med orangutanger
 • Vandre i skyggen av Mt. Bromo
 • Reis gjennom vakre risterrasser
 • Slapp av ved Lake Samosir
 • Hang ten på Java (surfing)
Kart: Indonesia in depth

Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Dag 1: Medan
Solnedgang på Sumatra

Solnedgang på Sumatra

Ankomst til valgfri tid. I dag begynner eventyret! Utforsk byen, men sørg for å være tilbake i tide for velkomstmøtet. Her vil du møte de andre gruppemedlemmene samt reiselederen din.

Dag 2: Medan - Tangkahan

Vi starter dagen med en guidet tur i Medan. Deretter fortsetter vi over humpete veier før vi ankommer Tangkahan, en liten landsby i jungelen. Her kan du bli med å vaske elefanter i de nærliggende elvene, eller gå på en fottur inn i jungelen.

Et rehabiliteringssenter for Orangutanger ble opprettet her i 1973 for å hjelpe dyr som tidligere hadde vært i fangenskap slik at de på nytt kan tilegne seg egenskapene de trenger for og igjen leve i villmarken. Når de har blitt sluppet ut igjen blir de overvåket og hjulpet videre til de er 100% klare for å oppholde seg alene i villmarken. Vi besøker senteret mens dyrene blir matet.

Gunung Leuser National Park ligger rett i nærheten og er et flott sted for å gjennomføre flere spektakulære fotturer!

Estimert reisetid: Minibuss Medan – Tangkahan 5 timer.

Dag 3: Tangkahan - Bukit Lawang

Vi fortsetter langs humpete veier til Bukit Lawang, lokalisert i nærheten av Gunung Leuser National Park.

Estimert reisetid: Minibuss Tangkahan – Bukit Lawang 6 timer.

Dag 4: Bukit Lawang

Dagen i dag er fri til disposisjon. Bukit Lawang er et flott startsted hvis du ønsker å komme deg ut i naturen for å gjennomføre noen fotturer. Jungelen yrer også av liv, så ikke bli overrasket om du kommer tett på både orangutanger og apekatter.

Dag 5: Bukit Lawang - Berastagi

Vi fortsetter videre til Berastagi hvor reiselederen vil gjennomføre en orienteringsvandring når vi ankommer. Vedkommende vil vise dere praktiske steder som supermarkeder, hovedgater og minibanker. Ettermiddagen er fri til å utforske dette spennende stedet på egenhånd.

Estimert reisetid: Minibuss Bukit Lawang – Berastagi 7-8 timer.

Dag 6: Berastagi

Dagen i dag er fri til disposisjon. Dra nytte av det avkjølende høylandet vi befinner oss i og bli med på en fottur opp Sibayak, en nærliggende vulkan hvor du har muligheten til å oppleve den fantastiske soloppgangen samtidig som utsikten over dalen vil gjøre deg målløs. Du kan også besøke noen lokale landsbygder eller gjøre kroppen din en tjeneste ved å slappe av i noen varme kilder.

Dag 7: Berastagi - Samosir Island

I dag reiser vi videre til verdens største kraterinnsjø, Lake Toba.

Estimert reisetid: Minibuss Berastagi – Samosir Island 8 timer.

Dag 8: Samosir Island

Bruk dagen til å slappe av i det varme vannet ved innsjøen eller ta til deg noen kulturelle opplevelser ved å besøke noen lokale Batak landsbyer. Ta en tur tilbake i tid der du besøker gravkammeret til Kong Sidabutar i Tomok. Her kan du lære mer om historien til stedet samt mer om denne legendariske kongen.

Dag 9: Samosir Island - Sibolga

Vi fortsetter gjennom nydelige landskap der vi bruker en hel dag til vår neste destinasjon Sibolga, som ligger ved breddene til det indiske hav på Sumatra sin vestkyst.

Estimert reisetid: Minibuss Samosir – Sibolga 8 timer.

Dag 10: Sibolga - Panyabungan

Nyt det spektakulære landskapet der vi legger enda en reisedag bak oss. Vi overnatter i Panyabungan for kvelden.

Estimert reisetid: Minibuss Sibolga – Panyabungan 8 timer.

Dag 11: Panyabungan - Bukittinggi

Bli med på en orienteringsvandring når vi ankommer Bukittinggi etter en halv dag på reise. På veien kommer vi til å stoppe ved flere spennende og fascinerende steder.

Estimert reisetid: Minibuss Panyabungang – Bukittinggi 5 timer.

Dag 12: Bukittinggi

Dagen i dag er fri til disposisjon. Det er flere forskjellige aktiviteter å ta for seg i dette området så det er bare å velge å vrake! Du kan rafte, padle kajakk eller sjekke ut noen stilige steder som for eksempel Sianok Canyon eller de japanske grottene som ble bygd under 2. verdenskrig.

Dag 13: Bukittinggi - Padang

Vi tilbringer den siste natten på Sumatra, i Padang hvor vi vil bo på et hotell ved strandkanten. Nyt avslappende timer i det avkjølende vannet før kvelden melder sin ankomst.

Estimert reisetid: Minibuss Bukittinggi – Padang 2 timer.

Dag 14: Padang - Jakarta

I dag legger vi bak oss store avstander der vi flyr inn til Indonesia sin hovedstad, Jakarta.

Estimert reisetid: Fly Padang – Jakarta 2 timer.

Dag 15: Jakarta

Bli med på en spennende og ikke minst velsmakende street food crawl med gruppen og reiselederen. Deretter er dagen fri til disposisjon. Å være med på en guidet bytur er et enkelt alternativ for å få med seg det meste og det beste av hva denne byen har å by på.

Dag 16: Bukittinggi - Padang

Vi reiser videre til Cianjur via Bogor hvor vi på veien vil dra innom noen flytende landsbyer. På kvelden vil vi bo hjemme hos en lokal familie, noe som vil gi oss unik innsikt i hverdagslivet til den indonesiske befolkningen. I dag har du også muligheten til å besøke Gunung Mas Tea Plantation.

Estimert reisetid: Privat transport Jakarta – Cianjur 3,5 timer.

Dag 17: Cianjur - Bandung

Vi reiser videre til fascinerende Bandung, Indonesias tredje største by, hvor vi vil gjennomføre en orienteringsvandring når vi ankommer. Deretter er ettermiddagen og kvelden fri til å utforske byen.

Estimert reisetid: Privat transport Cianjur – Bandung 2 timer.

Dag 18: Bandung - Yogyakarta

I dag skal vi anvende et nytt transportmiddel der vi tar oss videre gjennom Indonesia, nemlig tog. Hopp på, len deg tilbake og nyt det spektakulære landskapet vi passerer.

Estimert reisetid: Bandung – Yogyakarta 7 timer.

Dag 19-20: Yogyakarta
Borobudur-tempelet.

Borobudur-tempelet.

Vi tilbringer to dager i Yogyakarta. Valgmulighetene i dette området er mange så det er bare å komme seg ut for å oppleve! Du kan besøke Borobudur Buddhist Temple, et verdenskjent tempelkompleks som ble oppdaget i 1815 der det lå gjemt under vulkansk aske. Du kan også besøke Kraton Palace eller Taman Sari Water Castle for andre arkitektoniske underverker. Et besøk ved det historiske Kota Gebe er også å anbefale. Dette verdenskjente distriktet produserer fantastiske sølvutsmykninger.

Estimert reisetid: Privat transport Cianjur – Bandung 2 timer.

Dag 21: Yogyakarta - Tawangmangu

Vi starter dagen med en to og en halv timers kjøretur. På veien har vi muligheten til å stoppe ved Prambanan hvor vi kan utforske de største Hindutemplene på Java. Vi bruker om lag en og en halv time på å utforske området til fots. Vi kan også besøke Sukuh, fertilitetstemplene som er fulle av erotiske utskjæringer. Derfra, gå 3 timer gjennom små koselige landsbyer og langs flott landskap før vi ender opp ved en spektakulær foss. Vi fortsetter opp til Tawangmanggu, hvor kvelden kan nytes slik du selv vil.

Estimert reisetid: Privat transport Yogyakarta – Tawangmangu 3 timer.

Dag 22: Tawangmangu - Malang

Vi reiser videre til Bromo Tengger Semeru National Park hvor vi skal bo i den nest største byen på Java, Malang. Her kan du tilbringe ettermiddagen med å sjekke ut nydelige parker, fugleliv, Singosari Templet, Jago Templet, Kidal Templet eller bare slappe av med en kopp lokal te.

Estimert reisetid: Privat transport Tawangmangu – Malang 8-9 timer.

Dag 23: Malang - Bromo
Soloppgang over Bromo Tengger Semeru National Park

Soloppgang over Bromo Tengger Semeru National Park

Dagens etappe tar oss gjennom tropisk landskap på det østlige Java, samtidig som vi sakte men sikkert stiger opp mot varmen og det storslagne synet av Mt. Bromo. Fjellet er en del av Tengger Calder, den største vulkanske fjellkjeden i området. Mt. Bromo er et spesielt sted. Toppen er totalt smadret etter tidligere utbrudd og det siver konstant ut hvit røyk fra krateret.

Estimert reisetid: Minbuss Malang – Bromo 5 timer.

Dag 24: Bromo - Kalibaru

En fottur før soloppgang langs «sea of sands» for å bevitne soloppgangen over kraterkanten er et must. Denne turen er populær både blant turister og de lokale Buddhistene som du kan iaktta mens de gir mat og gaver for sine velsignelser til guden Hyang Widi Wasa. Ved ankomst til vår neste destinasjon får vi en guidet tur på en liten plantasje som produserer kaffe og kakao samt et bredt spekter av frukt og krydder. Lær om de tradisjonelle oppdrettsmetodene og følg livssyklusen til en kaffebønne der den går fra å være et frø til å bli en berikende kopp med kaffe.

Estimert reisetid: Privat transport Bromo – Kalibaru 6 timer.

Dag 25: Kalibaru - Pemuteran
Balinesisk dans.

Balinesisk dans.

Vi reiser videre til Bali sine verdenskjente strender hvor du har mulighet til å slappe ordentlig av, eller utforske den nærliggende nasjonalparken.

Estimert reisetid: Privat transport Kalibaru – Ketapang 1,5 – 2 timer Ferge Ketapang – Gilimanuk 45 min. Privat transport Gilimanuk – Pemuteran 1 time.

Dag 26: Pemutran

Kom deg ut og utforsk kysten av Bali, eller nyt en dag på stranden. Valget er ditt.

Dag 27: Pemutran - Sanur
Balinesisk tempel.

Balinesisk tempel.

Dagens strekning er en reise som framhever det spektakulære naturmangfoldet og den kulturelle rikdom som gjør Bali til en ettertraktet destinasjon. Vår reise tar oss tvers over hele Bali gjennom den tropiske jungelen, forbi idylliske rismarker, sjarmerende landsbyer og vi ender tilslutt opp i den livlige metropolen Denpasar. Vi ankommer så nattens destinasjon, de flotte strendene i Sanur.

Estimert reisetid: Privat transport Pemureran – Sanur 4 timer.

Dag 28: Sanur

Turen avsluttes i dag. Hvis du ikke er klar for å dra er det bare å forhøre seg med reiselederen din, som kan anbefale videre reiseanbefalinger for utvidelse av eventyret ditt!

Bilder

Indonesisk risåker.

Soloppgang over Bromo Tengger Semeru National Park.

Balinesisk tempel.

Borobudur-tempelet.

Balinesisk dans.

Mer informasjon om turen

Reisetype: 18-to-Thirtysomethings
Du er bare ung en gang. Turene er fartsfylte og fulle med spennende destinasjoner som er designet for deg i alderen 18-39.

Fysisk utfordring: Average
Noen turer inkluder lett vandring, sykling, rafting eller kayaking i tilegg til vanlige gåturer.

Servicenivå: Standard

 • Komfortable turistklasse bosteder med karakter
 • Blanding av offentlig og privat transport

Antall deltakere
Maks 16, gjennomsnittlig 10.

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Bruk skjemaet under eller ta direkte kontakt med en av våre reisespesialister.

Vil du vite mer

Vil du vite mer om Indonesia in Depth - Sumatra, Java & Bali?

Send oss en melding så tar vi kontakt med deg så snart som mulig.

Sending

Anna Dahl

Reisespesialist

anna@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Synne Christensen

Reisespesialist

synne@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Flere opplevelsesreiser i Asia

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Asia!

Thai Intro

Opplevelsestur i Asia
9 dager – fra 5.800 kr
Thai Intro er en unik måte å oppleve Thailand på

read more

Bali intro

Opplevelsestur i Asia
9 dager – fra 5.800 kr
Bali intro er den mest fantastiske måten å oppleve Bali på.

read more

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Opplevelsesreise i Asia
Maldivene – 5 dager fra 3.400 kr
Ønsker du litt mer indre ro sammen med din surfeopplevelse, men ikke akkurat de stille yoga resortene? Nå kan du kombinere surfecamp med daglige yogaøkter.

read more

Sri Lanka on a shoestring

Opplevelsesreise i Aaia
12 dager – Pris: fra 8.900 kr
På denne 12-dagersturen opplever du den sørlige halvdelen av Sri Lanka, som lenge har vært en drøm for backpackere som elsker kultur.

read more

Beijing to Hong Kong on a shoestring

Opplevelsesreise i Aaia
14 dager – Pris: fra 11.800 kr
Kom deg til Kina for en helt eventyrlig reise! I løpet disse to ukene hvor du besøker mange av landets hovedattraksjoner vil du bli kjent med et land som du garantert kommer til å savne i mange år etter besøket ditt.

read more

Utforsk India og Nepal

National Geographic opplevelsestur i Asia
17 dager – Pris: fra 25.900 kr
På 17 fantastiske dager får du oppleve Nord-Indias berømte Golden Triangle

read more

Vietnam Experience

Opplevelsesreise i Asia
12 dager – fra 12.900 kr
Med gylne templer, turkist vann, gule rismarker og farget silke, så er Vietnam en eksplosjon av farger.

read more

Annapurna Circuit Trek

Opplevelsesreise i Asia
18 dager – fra 12.300 kr
Et utfordrende, men magisk fjelleventyr. Denne trekkingturen tar deg med til Annapurna-regionen i Nepal.

read more

Kolkata to Goa by Rail

Opplevelsesreise i Asia
24 dager – fra 17.900 kr
Hopp på toget og opplev India på denne opplevelsesturen som tar deg fra Kolkata til Goa.

read more

PADI Dykkerkurs – Thailand

Opplevelsesreise i Asia
4 dager – fra 3.900 kr
Denne dykkerpakken på Koh Tao vil gi deg alt du trenger for å fullføre ditt «underwater passport».

read more

Vietnam on a Shoestring

Opplevelsesreise i Asia
12 dager – fra 6.400 kr
Fra kaotiske Ho Chi Minh City til sjarmerende Hoi An, Hue, og Halong Bay – denne turen har noe for alle.

read more

Opplev Sri Lanka

Opplev Sri Lanka
14 dager – fra 13.700 kr
Opplev de flotte fargene, mangfoldige kulturer og svaiende palmer i denne tropiske juvelen på denne 14 dagers turen som er designet for å tilfredsstille.

read more

Everest Base Camp Trek

Opplevelsesreise i Asia
15 dager – fra 9.700 kr
Denne trekkingturen tar deg helt opp til Everest Base Camp på 5300 meters høyde.

read more

Bangkok to Kuta on a Shoestring

Opplevelsesreise i Asia
28 dager – fra 21.000 kr
På denne reisen opplever du Thailand, Malaysia, Singapore og Indonesia, før turen avsluttes på en strand på Bali.

read more