Select Page

Kolkata to Goa by Rail

Opplevelsestur i Asia

Kolkata to Goa by Rail

24 dager fra Kolkata til Goa

Prøv noe annet enn den tradisjonelle backpacker-ruten.

Ta toget gjennom India og opplev høydepunkter som bl.a historiske Taj Mahal, naturskjønne Darjeeling, hellige Varanasi og kulturelle Rajastahan. Turen avsluttes i Goa hvor man kan slappe av på en hvit eksotisk strand under palmene.

Reisefakta

Pris fra kr. 17.900,-

Prisen inkluderer:

 • Transport: Tog og privat minibuss
 • Kolkata City Tour
 • MacFarlane Memorial Church(Kalimpong)
 • Cactus Nursery Lepcha Museum
 • Sightseeing Gangtok
 • Dagstur til Tumtek Monastery
 • Sightseeing i Darjeeling
 • Lokal lunsj Tiger Hill
 • Mahakal Temple
 • Besøk til flykningsleiren Tibetan
 • Peace Pagoda
 • Toy Train til Kurseong
 • Akshardham
 • Ghats i Varanasi
 • Båttur i soloppgang på Ganges
 • Sarnath
 • Sightseeing i Lucknow
 • Bara Imambara
 • Taj Mahal
 • Agra slott
 • Sightseeing i Jaipur
 • Sightseeing i Udaipur
 • Jagdish Temple og City Palace
 • Kultur show i Rajasthani
 • Bundi slott og trinnbrønner
 • Colaba
 • Strender i Goa
 • Enkle turisthoteller (19 netter), nattog (4 netter)
 • 1 frokost, 1 lunsj og 2 middager

Prisen inkluderer ikke:

   • Flyreise t/r Norge-India
   • Måltider som ikke er inkludert
   • Valgfrie aktiviteter
   • Visum
   • Reiseforsikring og reisevaksiner
   • Tips til guider og sjåfører

Høydepunkter:

    • «Toy train» i Darjeeling
    • Finn deg selv i Varanasi
    • Beundre den ikoniske Taj Mahal
    • Rusle gatelangs i Jaipur og Udaipur
    • Bli servert fantastisk sjømat i Goa
Kart: Kolkata to Goa

Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Dag 1: Kolkata

Ankomst til valgfri tid. Det er ingen planlagte aktiviteter, så sjekk inn på hotellet før du kan utforske byen på egenhånd. Vennligst vær tilbake på hotellet igjen til informasjonsmøtet hvor du vil møte reiselederen din, samt de andre gruppemedlemmene.

Dag 2: Kolkata - Jalpaiguri

På dagtid har du mulighet til å besøke Victoria Memorial og New Market, eller hvorfor ikke ta et cruise nedover Ganges elven. På kvelden hopper vi ombord på nattoget New Jalpaiguri Kamrup Express train som går til New Jalpaiguri.

Dag 3: Jalpaiguri - Kalimpong

Vi ankommer New Jalpaiguri og fortsetter med minibuss til Kalimpong. Utforsk MacFarlanes minneskirke i Kalimpong, som ble bygget i 1891 av den skotske misjonæren, William Sutherland. Han hadde til hensikt å bruke kirken for å hjelpe det fattige tibetanske samfunnet i Kalimpong.

Lær om de stikkende kaktusene på planteskolen som Kalimpong er kjent for, og som også avler på orkideer. Lepcha er navnet på urbefolkningen og vi besøker Lepcha museet for å lære mer om deres kultur, skikker og rike historie.

Dag 4: Kalimpong - Gangtok

Vi fortsetter med privat minibuss til Gangtok og tar en orienteringstur med gruppelederen rundt i byen. Her vil du få tips om hvor du finner matbutikker, hovedtorget og minibanker. For mer informasjon om denne byen anbefales en mer offisiell omvisning.
Vi ankommer campen på ettermiddagen.

Dag 5: Gangtok

Nyt et besøk til Rumtek kloster, som for tiden er det største klosteret i Sikkim. Ikke glem å få med deg den gylne Stupa som inneholder relikvier fra den 16. Karmapa. Karmapa er lederen av Karma Kagyu.

Dag 6: Gangtok - Darjeeling

Vi setter snuten mot Darjeeling der du vil få en kort omvisning av byen av din gruppeleder. Her vil du få tips om hvor du finner matbutikker, hovedtorget og minibanker. For mer informasjon om denne byen anbefales en mer offisiell omvisning.

Dag 7: Darjeeling
Teplantasje i Darjeeling

Teplantasje i Darjeeling

Vi kjører opp mot Tiger Hill, som er kjent for sin fantastiske panoramautsikt over Mt Everest og Mt Kangchenjunga. Vi ankommer i tide for å få med oss den spektakulære soloppgangen som gjør at fjellene bader i rosa lys.

Etter denne opplevelsen, kjører vi mot Tukvar Tea Estate, som ble plantet av britene i 1952. Dette er den eldste teplantasjen og produserer den verdenskjente Darjeeling te, også kjent som champagne te. Ta deg tid til å nyte en kopp eller to! Vi besøker Mahakal templet som ligger på toppen av en ås, som tidligere huset et buddhistisk kloster og det fortsetter å være ett viktig område for pilgrimmer.

Inne i tempelet finner du en hule som er et hellig sted for tilbedere av Shiva, den hinduistiske guden for ødeleggelse. Deretter vil vi besøke en vakker pagode som er bygget med ledelse av en buddhistisk munk fra Japan. Som andre fredspagoder rundt om i verden, har denne også ett mål om å samle de som søker fred for å kunne skape den roen de håper på.

Dagen er ikke over, for vi drar videre til en tibetansk flyktingsleir som ble etablert av tibetanere som flyktet i 1959. Mange tibetanere fulgte Dalai Lama og migrerte til India hvor de ble gitt områder som var utpekte for flyktinger og plass i landet. Ved å besøke en av leirene vil vi få et innblikk i livene til disse tibetanerne og deres kultur som de holder i live til tross for alle odds.

Dag 8: Darjeeling - Mughal Sarai

Vi tar plass på ett verdensberømt og sjarmerende ”Toy Train” mot Kurseong. Indias ”Toy Train” er små tog som dekker historiske jernbanelinjer opp til flere stasjoner rundt om i India . Disse togene har ikke den høyeste hastigheten, men den fantastiske utsikten gjør den verdt turen.

Det tar ca. 2 timer å kjøre mellom Kurseong og Siliguri, men her har vi komforten av ett privat kjøretøy. Så slapp av og nyt kjøreturen. Vel framme i Siliguri besøker vi ett utsmykket hindutempel. Det er vedlikeholdt av den samme organisasjonen som skapte Akshardham templene i Delhi og Gujarat. Senere på kvelden hopper vi på nattoget som tar oss fra Siliguri til Mughal Sarāi.

Dag 9: Mughal Sarai - Varanasi

Vi ankommer Mughal Sarai i morgen og fortsetter med minibuss videre til Varanasi. Om kvelden besøker vi Ghats, trappene som leder ned til den hellige elven Ganges i Varanasi. Ghats er brukt til ulike formål, noen bader fra dem, andre for Puja (bønn), seremonier og andre for kremasjon.

Dag 10: Varanasi
Solnedgang over Varanasi

Solnedgang over Varanasi

Dagen starter med å oppleve soloppgangen på ett cruise som går nedover Ganges elven. Hinduistiske pilegrimer fra hele verden kommer til Ganges for å vaske bort sine synder og kremere sine kjære. Vi vil få med oss de lokale som utfører morgen ritualer og brenning ved elven.

Resten av dagen er egentid, der du selv bestemmer hva du ønsker å se i denne hellige byen.

Dag 11: Varanasi - Lucknow

Om morgenen hopper vi ombord toget som vil ta oss til Lucknow, turen tar ca. 6 timer, så sett deg godt til rette og nyt av en rolig morgentur.

Vel framme i Lucknow, besøker vi den berømte Shia muslimske helligdommen, Bara Imambara. Med utsmykkede Mughal arkitektur, er dette massive alteret et fantastisk syn.

Dag 12: Lucknow - Delhi
Utsikt over Delhi by

Utsikt over Delhi by

Kom deg ut og utforsk det Lucknow har å by på. På ettermiddagen går turen videre til Delhi ombord Swarna Shatabdi Express. Nyt kvelden i hektiske Delhi.

Dag 13: Delhi

Denne dagen er fri til egn disposisjon. Noen i gruppen forlater oss og vi får andre som skal bli med videre til Goa. Bli gjerne med på velkomstmøtet og møt de nye reisende og få oppdatert informasjon om reisen videre til Goa.

Dag 14: Delhi - Agra
Taj Mahal i Agra

Taj Mahal i Agra

Togturen til Agra tar ca. 2-3 timer. Vel framme vil du har muligheten til å krysse av enda en opplevelse fra din Bucket List, nemlig et guidet besøk til Taj Mahal. Taj Mahal er en av verdens syv underverk og er ikon for Mughal arkitektur. Det ble bygget av keiser Shah Jehan som et bevis på sin kjærlighet for sin kone, Mumtaz Mahal. Dette flotte marmor mausoleum trekker til seg besøkende fra hele verden.

Deretter tar vi turen til Agra Fort, der vi vil ha en guidet omvisning av dette palasslignende Mogul festningen som er laget av rød sandstein og hvit marmor. En av de viktigste slagene i det indiske opprøret i 1857 skjedde ved denne festning. Noe som forårsaket slutten av det Britiske Østindia kompaniets styre i India.

Valgfrie aktiviteter denne dagen: Baby Taj Mahal. Besøk dette mausoleum som ser ut som et stort smykkeskrin. Det ble bygd før Taj Mahal av Dronning Nur Jahan for hennes far, Mirza Ghiyas Beg. Få med deg de intrikate detaljene i strukturen, dette var første gangen en Mughal bygning ble bygd med hvit marmor og hvor ”Pietra Dura” (edelstener innlagt i marmor) ble brukt.

Dag 15: Agra - Jaipur

Dagen kan du bruke som du vil, men ta deg gjerne rundt i byen for å få med deg mer av denne historiske byen som er full av arkitektoniske underverk. Om kvelden tar vi Shatabdi express tog til Jaipur.

Dag 16: Jaipur

Indisk musiker på gaten i Jaipur

Din gruppeleder vil ta deg med til markedene i denne ”rosa byen”, som er hovedstaden i Rajasthan og en av de viktigste byene i India når det kommer til kulturhistorie. Vi tar også turen innom Amber Fort, der du får med deg hinduistisk og muslimsk arkitektur.

Valgfrie aktiviteter denne dagen: Jantar Mantar, Raj Mandir Kino og Movie Jaipur Ett besøk til Jantar Mantar observatoriet er et must dersom du er interessert i astronomi. Her vil du se hvordan folk så på stjernene og planetene i oldtidens India. Noen av de astronomiske instrumentene de har fått samlet sammen, dateres helt tilbake til 1727. Er du interessert i Bollywood eller indisk film? Ta turen til Raj Mandir Kino og få med den en ekte Bollywood film.

Dag 17: Jaipur - Udaipur

Bruk tiden om morgenen til å utforske mer av denne Rajasthani byen. Om ettermiddagen tar vi Udaipur Express toget til Udaipur.

Dag 18: Udaipur
Lake Palace i Udaipur

Lake Palace i Udaipur

Vi drar på en guidet orienteringstur der vi bruker tiden godt og blir kjent med lokale markeder, samt andre sentrale steder. Ett besøk til Jagdish Templet som ble bygd som en hyllest til Vishnu, den hinduistiske guden for bevaring er neste stopp. Ikke glem å få med deg det svart stein bildet av Vishnu som er plassert inne i alteret. Om kvelden skal vi ta del av et kulturelt show som inkluderer tradisjonell musikk og dans fra delstaten Rajasthan.

Valgfrie aktiviteter denne dagen: Monsoon Palace og matlagingskurs Ta en auto-rickshaw og ta turen til Monsoon Palace som ligger høyt ovenfor Udaipur. Nyt fantastisk utsikt over byen og omkringliggende innsjøer og landskap. Denne turen burde du ta ved solnedgang for en uforglemmelig utsikt.

Interessert i matlagning eller er du svak for indisk mat? Hvorfor ikke prøve deg på et matlagingskurs? Oppdag hemmelighetene ved den deilige lokale maten.

Dag 19: Jaipur - Bundi

Enda en dag der du kan selv velger hva du ønsker å gjøre. Hvorfor ikke ta et matlagingskurs, eller besøk Monsoon Palace og nyt den fantastiske utsikten. Om kvelden tar vi Bundi Mewar Express til Bundi.

Dag 20: Bundi - Mumbai

Bundi er velkjent for sine utsmykkede festninger og trinnbrønner. Bundi Fort ble bygget i 1354 e.Kr., og har utsikt over byen, noe som gjør den til et populært utkikkspunkt for besøkende. Denne trappebrønnen er nøye utskåret og over 45m dyp. Den er bygd i 1699 og er en av de største trappebrønnene i Rajasthan. Første toget tar oss til Kota (ca. 1 time), deretter er det tid for nattoget Mumbai Rajdhani Express, der det serveres middag og vi har ordentlige senger.

Dag 21: Mumbai

Vi ankommer livlige Mumbai som huser ca. 20millioner mennesker. Vi går gjennom det sjarmerende Colaba området i Mumbai og besøker noen høydepunkter underveis. Noen av høydepunktene er Gateway of India, praktfulle kolonibygninger, sjarmerende kafeer og eksklusive butikker. Gateway of India er en flott arkitektonisk t bue, som er populær blant turister fra India og rundt om i verden. Den ble bygget under britisk styre og byr på en fantastisk utsikt over Det arabiske hav.

Dag 22: Mumbai - Goa

Bruk denne dagen til å oppleve mer av hva denne hektiske verdensmetropolen har å by på. Konkan Kanya vil ta oss fra Mumbai til Goa om kvelden.

Dag 23: Goa
Strand i Goa

Strand i Goa

Vi ankommer vakre Goa og du kan tilbringe resten av dagen på stranden eller hvorfor ikke utforske dette stykket av paradis. Goa er verdenskjent for sine hvite strender og det er ikke uten grunn.

Valgfrie aktiviteter denne dagen: Old Goa (UNESCO World Heritage Site) og Panjim Utforsk den rike historien og den imponerende arkitekturen til Gamle Goa, som var den gamle koloni hovedstaden i staten. Klostrene og kirkene er nydelige og hele området står på UNESCO verdensarvliste.

Ikke glem å ta turen innom basilikaen Bom Jesus, som inneholder levningene av St. Francis Xavier. Panjim er hovedstaden til staten Goa, gå gjennom Latinerkvarteret eller ved elven gjennom denne sjarmerende byen. Ta en kort båttur, besøk ett casino eller bare slapp av i den avslappende atmosfæren. Ikke glem å smake på litt lokal Goa mat, men pass på, den kan være sterk!

Dag 24: Goa

Turen avsluttes i dag. Hvorfor ikke ta noen ekstra dager i Goa og virkelig nyte området.

Bilder

Indisk musiker på gaten i Jaipur

Solnedgang over Varanasi

Utsikt over Delhi by

Taj Mahal i Agra

Lake Palace i Udaipur

Strand i Goa

Teplantasje i Darjeeling

Mer informasjon om turen

Reisetype: Rail
Den beste måten å oppleve verden på, er å reise gjennom den. Rail turene tar deg nærmere fantastiske steder via ikoniske og naturskjønne togruter.

Fysisk utfordring: Light
Det vil gjennomføres lette fotturer. Egnet for de fleste. Ingenting for krevende.

Servicenivå: Standard

       • Komfortable turistklasse bosteder med karakter
       • Blanding av offentlig og privat transport

Antall deltakere
Maks 15, gjennomsnittlig 12.

Aldersgruppe
Må være eldre enn 12 år

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Bruk skjemaet under eller ta direkte kontakt med en av våre reisespesialister.

Vil du vite mer

Vil du vite mer om Kolkata to Goa by Rail?

Send oss en melding så tar vi kontakt med deg så snart som mulig.

Sending

Anna Dahl

Reisespesialist

anna@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Eirik Bekkevar Nilsen

Reisespesialist

eirik@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Flere opplevelsesreiser i Asia

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Asia!

Thai Intro

Opplevelsestur i Asia
9 dager – fra 5.800 kr
Thai Intro er en unik måte å oppleve Thailand på

read more

Bali intro

Opplevelsestur i Asia
9 dager – fra 5.800 kr
Bali intro er den mest fantastiske måten å oppleve Bali på.

read more

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Opplevelsesreise i Asia
Maldivene – 5 dager fra 3600 kr
Ønsker du litt mer indre ro sammen med din surfeopplevelse, men ikke akkurat de stille yoga resortene? Nå kan du kombinere surfecamp med daglige yogaøkter.

read more

Sri Lanka on a shoestring

Opplevelsesreise i Aaia
12 dager – Pris: fra 8.900 kr
På denne 12-dagersturen opplever du den sørlige halvdelen av Sri Lanka, som lenge har vært en drøm for backpackere som elsker kultur.

read more

Beijing to Hong Kong on a shoestring

Opplevelsesreise i Aaia
14 dager – Pris: fra 11.800 kr
Kom deg til Kina for en helt eventyrlig reise! I løpet disse to ukene hvor du besøker mange av landets hovedattraksjoner vil du bli kjent med et land som du garantert kommer til å savne i mange år etter besøket ditt.

read more

Utforsk India og Nepal

National Geographic opplevelsestur i Asia
17 dager – Pris: fra 25.900 kr
På 17 fantastiske dager får du oppleve Nord-Indias berømte Golden Triangle

read more

Vietnam Experience

Opplevelsesreise i Asia
12 dager – fra 12.900 kr
Med gylne templer, turkist vann, gule rismarker og farget silke, så er Vietnam en eksplosjon av farger.

read more

Annapurna Circuit Trek

Opplevelsesreise i Asia
18 dager – fra 8.200 kr
Et utfordrende, men magisk fjelleventyr. Denne trekkingturen tar deg med til Annapurna-regionen i Nepal.

read more

PADI Dykkerkurs – Thailand

Opplevelsesreise i Asia
4 dager – fra 3.500 kr
Denne dykkerpakken på Koh Tao vil gi deg alt du trenger for å fullføre ditt «underwater passport».

read more

Vietnam on a Shoestring

Opplevelsesreise i Asia
12 dager – fra 6.400 kr
Fra kaotiske Ho Chi Minh City til sjarmerende Hoi An, Hue, og Halong Bay – denne turen har noe for alle.

read more

Cultural Sri Lanka

Opplevelsesreise i Asia
14 dager – fra 9.000 kr
Opplev flotte farger, mangfoldige kulturer og svaiende palmer denne opplevelsesturen fra Negombo til Colombo.

read more

Everest Base Camp Trek

Opplevelsesreise i Asia
15 dager – fra 9.700 kr
Denne trekkingturen tar deg helt opp til Everest Base Camp på 5300 meters høyde.

read more

Bangkok to Kuta on a Shoestring

Opplevelsesreise i Asia
28 dager – fra 21.000 kr
På denne reisen opplever du Thailand, Malaysia, Singapore og Indonesia, før turen avsluttes på en strand på Bali.

read more

Nyhetsbrev fra STA Travel

Vær den første som mottar kampanjetilbud og eventyrlige reisetips fra hele verden

close-link