Select Page

Vietnam Experience

Opplevelsestur i Asia

Vietnam Experience

Vietnam – 12 dager

Med gylne templer, turkist vann, gule rismarker og farget silke, så er Vietnam en eksplosjon av farger.

Opplev kokospalmer, sukkerplantasjer og lokalbefolkningen i deres velkjente hatter i Mekong-deltaet, besøk flytende markeder, sykle gjennom gamlebyen i Hoi An, nyt av de varme solstrålene i Nha Trang, og cruise gjennom Halong Bay i den tradisjonelle Junk boat. Vietnam er virkelig et land der øst møter vest og med denne opplevelsesturen får du virkelig med deg det beste.

Reisefakta

Pris fra kr. 12.900,-

Prisen inkluderer:

 • 9 netter i 3-stjerners hotell, 1 natt local guesthouse, 1 natt på cruise
 • 3 innlandsfly
 • All transport til inkluderte aktiviteter
 • En erfaren og profesjonell turguide, samt engelsktalende lokale guider
 • Sightseeing i de største byene, samt informasjon om samtlige destinasjoner
 • Lokale skatter og avgifter
 • 11 frokoster, 3 lunsjer og 2 middager
 • Cruise i Mekong Delta og Halong Bay
 • Mekong Delta fiskeopplevelse
 • Et besøk til Cu Chi Tunnels, Notre Dame Cathedral, General Post Office & Presidential Palace, samt War
 • Remnants Museum I Ho Chi Minh
 • Cyclotur fra hotel til Hue’s Imperial Citadel og Thien Mu Pagoda

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreise t/r Norge – Vietnam
 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfrie aktiviteter
 • Evt. visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Ekstra tips til guider og sjåfører

Høydepunkter:

 • Opplev tre destinasjoner som er med på Verdensarvlisten
 • Overnattingscruise i Halong Bay
 • Sykle gjennom Old Quarter i Hoi An
 • Kjør gjennom Hai Van pass mellom Hoi An og Hue
 • Utforske ulike laguner og koraller
Kart: Vietnam Experience

Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Dag 1: Ho Chi Minh City

Start ditt Vietnam eventyr i Ho Chi Minh City, byen som fortsatt blir omtalt som Saigon. Ho Chi Minh City er en storbymetropol som også kalles «Paris of the Orient» etter franskmennenes innflytelse. Du kan oppleve ekte vietnamesisk stil, men også steder som har vært sterkt påvirket av USA etter Vietnam krigen.

Dag 2: Ho Chi Minh City – Mekong Delta

De to neste dagene cruiser vi inn i Mekong Delta i en tradisjonell båt og opplever Vietnams viktigste risproduserende område. Du vil oppleve lokale fruktgårder, flytende markeder, og hverdagslivet til de som bor i Mekong Delta. Lær mer om lokal industri ved et besøk til en lokal rispapir fabrikk. Ikke nok med det, du vil også oppleve lokale tradisjoner på et tehus og nyte en autentisk lunsj hos lokalbefolkningen. Senere vil lokale musikere opptre før vi spiser et hjemmelagd måltid i det lokale guesthouse, der vi også overnatter.

Dag 3: Mekong Delta – Ho Chi Minh City

Opp og hopp, i dag setter vi nesen tilbake til Ho Chi Minh City, via Viet Cong sine legendariske tunneler i Cu Chi. Se feller, skjulte dører og noen av de 250km lange tunnelene som vietnamesiske motstandsmenn har gravd for hånd. Disse ble lagd for å unnslippe fare og overraskende angrep fra motstanderne. Hvis du tør, så kan du selv gå ned i de smale tunnelene og oppleve hvordan det var under krigen. I dag er det frikveld og du kan gjøre som du ønsker, hvorfor ikke nyte lokal mat sammen med dine nye reisevenner.

Dag 4: Ho Chi Minh City – Nha Trang

I dag vil du høre mer om Vietnams historie, mens vi kjører rundt i Ho Chi Minh. Du vil få muligheten til å se Notre Dame Cathedral (en relikvie fra fransk styre), Presidential eller Reunification Palace (tidligere det politiske hjertet av Vietnam, der tidligere ledere har sittet). Lær mer om hvorfor tapet av denne bygningen markerte fallet til Saigon under Vietnamkrigen. Du vil også få sjansen til å besøke War Remnants Museum for å lære mer om ofrene til Vietnamkrigen.

Om ettermiddagen flyr vil til badebyen Nha Trang, som er berømt for sine gylne strender, turkise vann og morsomme vannsport aktiviteter. Interessert i gjørmebad? Da er dette stedet for deg, test ut mineral gjørmebad og varme kilder. I kveld burde du spise sjømat, hvorfor ikke teste fersk hummer, reker eller fish’n’Chips.

Dag 5: Nha Trang

Dagen er til egen disposisjon, så fordyp deg gjerne i den avslappende strandlivsstilen. Ikke glem å spise masse fersk ananas eller andre tropiske frukter fra området. Prøv en massasje og legg deg på stranden for så å avkjøle deg i Sør-Kinahavet. Dersom du ønsker å se mer av området, kan du være med på dagens frivillige aktivitet, nemlig et båtcruise. Båten stopper ved flere anledninger og du vil få muligheten til å snorkle og kjøle deg ned i det turkise vannet. Om kvelden kan du nyte det hektiske utelivet i Nha Trang, eller sett deg baren på Sailing Club og se solen forsvinne ned i havet.

Dag 6: Nha Trang – Hoi An

Om morgenen har vi en kort flytur til Da Nang, før vi setter oss på bussen og kjører til Hoi An. Hoi An er en pen liten by, med en spennende bakgrunn. Med innflytelse fra Japan, Kina, Vietnam og Europa, så har denne tidligere havnebyen en uvanlig blanding av arkitektoniske stiler. Velg mellom en sykkel eller gåtur med guide gjennom den gamle bydelen som står oppført på UNESCOs Verdensarv liste.

Ettermiddagen er til egen disposisjon, slapp av ved hotellets basseng, eller hvorfor ikke få en skredder til å lage noe helt spesielt kun for deg. Hoi An er kjent for sine vakre og fargerike stoffer, samt flinke skreddere. Før du aner, så reiser du videre med en helt ny garderobe. Har du allerede ett favorittplagg? Ta det med deg, så kan du få en eksakt kopi, bare en annen farge eller et annet stoff.

Når solen senker seg, så sykler vi ut til nærliggende rismarker og tradisjonelle hjem før vi følger elven tilbake til byen. I dag har du muligheten til å være med på et matlagingskurs, noe vi virkelig anbefaler, spis den maten du lager og få med deg oppskriften hjem.

Dag 7: Hoi An

Enda en dag til egen disposisjon, og bruk den gjerne for å oppleve mer av Hoi An og omgivelsene. Du kan også besøke ruinene til «Hindu temples of the Champa Empire at My Son». Disse templene er med på UNESCOs verdensarv liste og ble bygd mellom 4 og 14. århundre. Ellers kan du bruke dagen til å rusle rundt i gamlebyen, der du finner gallerier, antikvitetsbutikker og mange andre butikker. Lokalbefolkningen bruker fortsatt tradisjonelle metoder for å lage keramikk, silkeveving, og treskjæring. Gå langs den historiske vannkanten til det lokale markedet og fortsett gjennom boder som selger håndvevde kurver, medisinske urter og lokale spesialiteter. Eller hopp på sykkelen og ta deg til stranden (ca. 45 minutter) gjennom omgivelsene til Hoi An eller ta det enklere alternativet, taxi (ca. 15 minutter). Om du blir sulten eller tørst, er det mange kule kafeer som serverer god mat og drikke. Ønsker du å slappe helt av, så burde du ta turen til en av de mange massasjestedene.

Dag 8: Hoi An – Hue

I dag hopper vi tilbake på bussen og kjører gjennom “Pass of the Ocean Clouds”, på veien til den tidligere keiserbyen Hue. Hold kameraet klart, da vi kjører gjennom utrolig kyst utsikt og bølgende åser underveis. Vi starter vårt opphold i Hue med et besøk til Tu Duc Mausoleum, der vår lokale guide vil gi deg historien om denne «Poet Emperor» og gamle gravritualer. Ta deg tid til å oppdage alle statuer, fargerike kunstverk, dekorerte paviljonger, flotte hager og lotusblomst dammer. Neste stopp er Thien Mu Pagoda, som er Vietnams høyeste religiøse bygning. Lær mer om legenden bak bygningen og hendelsene rundt den beryktede Hue buddhistiske massakren.

Dag 9: Hue – Hanoi

Vi hopper på ett nytt fly, som skal ta oss til Hanoi, hovedstaden til Vietnam. Hanoi er helt annerledes enn Ho Chi Minh City, og kombinerer fransk stil med kinesisk kultur og vietnamesisk vitalitet. Denne byen har en romantisk levende tidslinje og hele byen oppleves som et friluftsmuseum. Hotellet ligger midt i byens travle «Old Quarter» – this is the place to be! Den gamle bydelen har vært Hanois kommersielle sentrum siden det 15. århundre og er pakket inn på en liten kvadratkilometer. En labyrint av bakgater, kjøpmanns hus og butikker stappfulle med varer som passer en hver smak. Din guide vil ta deg til noen av de 36 handelsgatene som finnes her – hver gate har spesialisert seg på enkelte produkter. Røm fra byens travle gater med et besøk til Temple of Literature – en rolig oase av inngjerdede hager, rød-lakkerte søyler og gylne drager. Tempelet er nesten 1000 år gammelt og er Vietnams viktigste konfusianske helligdom og dens historiske lærested.

Om ettermiddagen kan du ta deg til «French Quarter», rusle nedover de brede boulevarder som er inspirert av Paris og opplev de avstengte herskapshusene, balkongene og andre rester av den gamle kolonitiden. Ute etter det ekte Vietnam? Ta fram en stol og heng blant lokalbefolkningen på en av de mange fortausbarene. Se på folkelivet, bestill en bia Hoi (fatøl) og noen lokale retter som bo luc lac (krydret biff og paprika «stir fry»), dau chien ron (stekt tofu) eller nom ngo sen (lotus-stamme salat).

Dag 10: Hanoi – Halong Bay

Det første vi gjør denne morgenen er å besøke mausoleet til Ho Chi Minh – tidligere president i Vietnam. Deretter kjører vi til utrolige Halong Bay hvor vi går om bord i en kinesisk junk boat der vi også skal sove den følgende natten. Halong Bay er på UNESCOs verdensarvliste og med alt du vil se og oppleve er det ikke rart at dette stedet har kommet på denne listen. Slapp av på soldekket og nyt utsikten over grotter, laguner og tykke skoger. Båten passerer skjulte viker, stupbratte klipper og fantastiske strender før vi ankommer Sung Sot hulene hvor vi går i land og nyter den fantastiske utsikten. Tilbake på båten cruiser vi videre før vi stopper for en svømmetur i en idyllisk bortgjemt lagune. Vi ankrer ved Dao Ti Top for å nyte en smashing solnedgang. I kveld kan du nyte fersk sjømat med gruppen før du legger deg i lugaren som er utstyrt med Air-condition.

Dag 11: Halong Bay – Hanoi

Etter en avslappende natt og en mettende frokost hopper vi på en lokal båt for å utforske en liten skjult grotte og kanskje se en av de mange apene som bor på øya. Vi seiler tilbake til havnen og kjører tilbake til Hanoi. For å se mer av Hanoi, ta kontakt med din guide for flere tips. Noe du burde få med deg er Hanoi’s verdensberømte «water puppet» show, en morsom tradisjon fra Red River Delta regionen.

Dag 12: Hanoi

Avreise etter frokost. Om du ønsker å oppleve enda mer av Vietnam, hjelper vi deg gjerne.

Bilder

Reunification Palace, Ho Chi Minh City.

Ta livet med ro på stranden i Nha Trang.

Hoi An

Halong Bay

Fruktselger i Halong Bay

Travle gater i Hanoi

Mer informasjon om turen

Reisetype
In-Depth Explorer – Live like a local

Antall deltakere
Maks 35 – gjennomsnittlig 22.

Aldersgruppe
18 – 35 år.

Dårlig tid? Velg Vietnam Highlights istedenfor, samme reiserute (fra dag 3), bare at den er to dager kortere. Du dropper Mekong Delta og reiser direkte til Nha Trang med gruppen.

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Bruk skjemaet under eller ta direkte kontakt med en av våre reisespesialister.

Vil du vite mer

Vil du vite mer om Vietnam Experience?

Send oss en melding så tar vi kontakt med deg så snart som mulig.

Sending

Anna Dahl

Reisespesialist

anna@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Eirik Bekkevar Nilsen

Reisespesialist

eirik@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Flere opplevelsesreiser i Asia

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Asia!

Thai Intro

Opplevelsestur i Asia
9 dager – fra 5.800 kr
Thai Intro er en unik måte å oppleve Thailand på

read more

Bali intro

Opplevelsestur i Asia
9 dager – fra 5.800 kr
Bali intro er den mest fantastiske måten å oppleve Bali på.

read more

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Opplevelsesreise i Asia
Maldivene – 5 dager fra 3.400 kr
Ønsker du litt mer indre ro sammen med din surfeopplevelse, men ikke akkurat de stille yoga resortene? Nå kan du kombinere surfecamp med daglige yogaøkter.

read more

Sri Lanka on a shoestring

Opplevelsesreise i Aaia
12 dager – Pris: fra 8.900 kr
På denne 12-dagersturen opplever du den sørlige halvdelen av Sri Lanka, som lenge har vært en drøm for backpackere som elsker kultur.

read more

Beijing to Hong Kong on a shoestring

Opplevelsesreise i Aaia
14 dager – Pris: fra 11.800 kr
Kom deg til Kina for en helt eventyrlig reise! I løpet disse to ukene hvor du besøker mange av landets hovedattraksjoner vil du bli kjent med et land som du garantert kommer til å savne i mange år etter besøket ditt.

read more

Utforsk India og Nepal

National Geographic opplevelsestur i Asia
17 dager – Pris: fra 25.900 kr
På 17 fantastiske dager får du oppleve Nord-Indias berømte Golden Triangle

read more

Annapurna Circuit Trek

Opplevelsesreise i Asia
18 dager – fra 12.300 kr
Et utfordrende, men magisk fjelleventyr. Denne trekkingturen tar deg med til Annapurna-regionen i Nepal.

read more

Kolkata to Goa by Rail

Opplevelsesreise i Asia
24 dager – fra 17.900 kr
Hopp på toget og opplev India på denne opplevelsesturen som tar deg fra Kolkata til Goa.

read more

PADI Dykkerkurs – Thailand

Opplevelsesreise i Asia
4 dager – fra 3.900 kr
Denne dykkerpakken på Koh Tao vil gi deg alt du trenger for å fullføre ditt «underwater passport».

read more

Vietnam on a Shoestring

Opplevelsesreise i Asia
12 dager – fra 6.400 kr
Fra kaotiske Ho Chi Minh City til sjarmerende Hoi An, Hue, og Halong Bay – denne turen har noe for alle.

read more

Cultural Sri Lanka

Opplevelsesreise i Asia
14 dager – fra 9.000 kr
Opplev flotte farger, mangfoldige kulturer og svaiende palmer denne opplevelsesturen fra Negombo til Colombo.

read more

Everest Base Camp Trek

Opplevelsesreise i Asia
15 dager – fra 9.700 kr
Denne trekkingturen tar deg helt opp til Everest Base Camp på 5300 meters høyde.

read more

Bangkok to Kuta on a Shoestring

Opplevelsesreise i Asia
28 dager – fra 21.000 kr
På denne reisen opplever du Thailand, Malaysia, Singapore og Indonesia, før turen avsluttes på en strand på Bali.

read more

Nyhetsbrev fra STA Travel

Vær den første som mottar kampanjetilbud og eventyrlige reisetips fra hele verden

close-link