Select Page

Vietnam on a Shoestring

Opplevelsestur i Asia

Vietnam on a Shoestring

Vietnam – 12 dager

Fra kaotiske Ho Chi Minh City til sjarmerende Hoi An, keiserbyen Hue, pulserende Hanoi og vakre Halong Bay – denne turen har noe for alle.

Reis nordover langs kysten i denne fullpakkede introduksjonen til landets høydepunkter og natteliv med andre reisende på din egen alder. Utforsk de travle gatene i Ho Chi Minh City, slapp av på gylne strender, gå på shopping i Hoi An, opplev Hues citadelle og pagoder og flyt gjennom magiske Halong Bay.

Reisefakta

Pris fra kr. 6.400,-

Prisen inkluderer:

 • Enkle hotell (8 netter), nattog (3 netter)
 • 8 frokoster, 1 lunsj
 • Båttur i Halong Bay med lunsj og guide
 • Orientasjonsvandring rundt Hanois gamleby
 • Demonstrasjon av hvordan de lager nudler og lunsj på Oodles of Noodles, et Planeterra støttet prosjekt.
 • Lokal gatemat.
 • All transport mellom destinasjonene og til/fra inkluderte aktiviteter.

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreise t/r Norge – Vietnam
 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfrie aktiviteter
 • Visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører

Høydepunkter:

 • Utforsk de travle gatene i Ho Chi Minh
 • Slapp av på gylne strender
 • Handle i sjarmerende Hoi An
 • Opplev Hue sine festninger og pagoder
 • Flyt gjennom magiske Halong Bay
Kart: Vietnam on a shoestring

Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Dag 1: Ho Chi Minh City
Smak på de lokale delikatessene i Ho Chi Minh City.

Smak på de lokale delikatessene i Ho Chi Minh City.

Velkommen til Ho Chi Minh City, den voksende metropolen, som en gang var hovedstaden i Sør Vietnam og som fortsatt er landets kommersielle sentrum.

I dag er det ankomstdag og det er derfor ingen planlagte aktiviteter. Du kan slappe av eller utforske byen på egenhånd og samtidig venne deg til det frenetiske tempoet og den høye luftfuktigheten i Ho Chi Minh City.

Ca. kl. 1800 vil det være et velkomstmøte på hotellet. Vennligst sjekk i resepsjonen eller på oppslagstavlen i lobbyen for nøyaktig tidspunkt for møtet. På dette møtet vil reiseleder be om å få se over din reiseforsikring, visum, samt be deg om å fylle inn noen andre papirer. Vennligst merk at man må selv undersøke om man må ha visum til Vietnam. Etter møtet kan de som ønsker være med ut å spise middag med gruppen og reiseleder.

Dag 2: Ho Chi Minh City - Nha Trang

I kveld skal vi hoppe på ett nattog mot Nha Trang, men før den tid kan du gjøre akkurat som du ønsker. Rakk du ikke å gjøre noe etter ankomst i går, så ta turen til Cu Chi Tunnels som er ett komplekst nettverk av tunneler der Viet Cong levde for å beskytte seg mot fiendene under Vietnamkrigen. Eller ta turen til det hektiske Ben Thanh markedet for å kjøpe suvenirer, smake enda mer lokal mat og opplev «local living». Det er også mulig å besøke Reunification Palace og War Remnants Museum for å lære mer om Vietnamkrigen. Liker du å besøke Chinatown, så burde du reise til Cholon, som er et område fullt av turistattraksjoner.

Estimert reisetid: Ho Chi Minh City – Nha Trang 10-11 timer

Dag 3: Nha Trang

Vi ankommer Nha Trang tidlig om morgenen, så du har god tid for å utforske lokale butikker og markeder, slappe av på stranden eller besøke nærliggende historiske steder. Valgfrie aktiviteter i Nha Trang inkluderer en båttur til nærliggende øyer eller hvorfor ikke opplev et skikkelig beach party som varer hele dagen.

Dag 4: Nha Trang - Da Nang

Det du ikke rakk å gjøre i går, kan du fylle dagen med før turen går videre til Da Nang. Nattoget (eller nattbuss) går ikke før sent om kvelden, så slapp av på stranden eller få tak i en snorkel og opplev Nha Trangs kyst fra under havoverflaten.

Estimert reisetid: Nha Trang – Da Nang 9-10 timer

Dag 5: Da Nang - Hoi An

Vi ankommer Da Nang om morgenen og hopper på bussen som skal ta oss til den pittoreske havnebyen Hoi An. Hoi An var en gang kjent som Faifo, en viktig handelsby med sterk innflytelse og tilkoblinger til Sør-Kina. Turoperatøren vår støtter et prosjekt som heter Oodles of Noodles, der du kan smake på mer enn 26 typer nudler. Dette prosjektet støtter tidligere gatebarn med å utvikle sin engelsk og andre ferdigheter de trenger for å jobbe innenfor reiselivsnæringen. Igjen vil guiden ta deg med på en «streetfood crawl» så du får vite hvilke boder som har den beste maten, men også lære deg om den lokale matkulturen.

Estimert reisetid: Da Nang – Hoi An 45min

Dag 6: Hoi An
Markedet i Hoi An

Markedet i Hoi An

Hoi An ligger for dine føtter og du kan gjøre akkurat som du ønsker. Aktiviteter som vi anbefaler er: matlagingskurs, der du får kjøpe ferske råvarer på markedet og så lære deg mer om vietnamesiske smaker og regionale matretter. Lei en sykkel og sykle rundt risåkre og smale landeveier eller ta en mer detaljert byvandring for å oppleve alt Hoi An har å by på. Mer interessert i å slappe av? Da venter Cua Dai Beach på deg (ca. 4km unna Hoi An).

Dag 7: Hoi An - Hue

Vi reiser enda lengre nord, opp til Hue. Bruk dagen som du ønsker, men ta gjerne turen innom Imperial Citadal som er med på UNESCOs verdensarvliste og Tien Mu Pagoda, som er en av de høyeste og kanskje mest elegante pagoder i Vietnam. Bli med på en orienteringsvandring i Hue for å se Thiên Mụ Buddhist pagoda, den høyeste religiøse bygningen i landet, the Japanese bridge og gravene til gamle keisere. Besøk Dong Ba markedet for lokale spesialiteter som banh khoai («salte» pannekaker) og banh bot loc Boc tim thit (tynt rispapir fylt med kjøtt og reker).

Estimert reisetid: Hoi An – Hue 4 timer

Dag 8: Hue - Hanoi

Bruk morgenen til å gjøre det du ikke rakk i går, før du hopper på nattoget til Hanoi.

Estimert reisetid: Hue – Hanoi 14 timer

Dag 9: Hanoi - Ha Long
Halong Bay

Halong Bay

Vi ankommer hovedstaden Hanoi tidlig om morgenen før vi reiser videre til den berømte og vakre Halong Bay. Vi stiger om bord på en «junkboat» og cruiser forbi tusenvis av kalksteinfjell og småøyer som stiger opp av vannet i Halong Bay. Vi vil også besøke en de vakre øyene for å se de på nært hold og besøker en av de mange grottene man finner på de ulike øyene. Nyt en deilig sjømatlunsj før vi takker for oss og tar oss til nattens bosted.

Estimert reisetid: Hanoi – Ha Long 4 timer

Dag 10: Ha Long - Hanoi
Hanoi

Hanoi

På tide å reise tilbake til Hanoi. Reiselederen vil vise deg Hanoi sin gamle bydel, en labyrint av gater, der hver og en er viet til et produkt eller bransje. Sliten? Stopp på Bia Hoi og finn fram en plastkrakk der du kan nyte det lokale brygget med lokalbefolkningen og kanskje få nye venner. Om ettermiddagen burde du ta turen til Ho Chi Minh’s Masoleum hvor Ho Chi Minh leste opp uavhengighetserklæringen i 1945. Du kan også besøke the Temple of Literature, et tempel som er bygget for å hedre Konfucius og det er dedikert til læring, samt der finner du landets første universitet som ble bygd i 1076.

Estimert reisetid: Ha Long – Hanoi 4 timer

Dag 11: Hanoi

I dag kan du gjøre som du selv ønsker, men du burde få med deg Tran Quoc Pagoda Visit, som er en av de eldste pagoder i Vietnam, fordel å være der under solnedgang. Kom deg ut fra byen og opplev Hoan Kiem Lake og se om du får øye på en av de berømte skilpaddene som er 100år gamle.

Se et tradisjonelt vietnamesisk dukketeater ved Thăng Long Water Puppet Theatre. Her får du levende musikk og intrikate figurer som danser på en scene av vann.

Dag 12: Hanoi

Avreise til valgfri tid. Utsjekkings tid på hotellet er kl. 1200. Vennligst merk at noen av dine medreisende vil fortsette sin tur videre til Laos med G Adventures.

Bilder

Smak på de lokale delikatessene i Ho Chi Minh City.

Markedet i Hoi An

Halong Bay

Hanoi

Mer informasjon om turen

Reisetype: 18-to-Thirtysomethings
Du er bare ung en gang. Turene er fartsfylte og fulle med spennende destinasjoner som er designet for deg i alderen 18-39.

Servicenivå: Standard

 • Komfortable turistklasse bosteder med karakter
 • Blanding av offentlig og privat transport

Antall deltakere
Maks 18, gjennomsnittlig 12.

Fysisk utfordring: Light
Det vil gjennomføres lette fotturer. Egnet for de fleste. Ingenting for krevende.

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Bruk skjemaet under eller ta direkte kontakt med en av våre reisespesialister.

Vil du vite mer

Vil du vite mer om Vietnam on a Shoestring?

Send oss en melding så tar vi kontakt med deg så snart som mulig.

Sending

Anna Dahl

Reisespesialist

anna@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Eirik Bekkevar Nilsen

Reisespesialist

eirik@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Flere opplevelsesreiser i Asia

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Asia!

Thai Intro

Opplevelsestur i Asia
9 dager – fra 5.800 kr
Thai Intro er en unik måte å oppleve Thailand på

read more

Bali intro

Opplevelsestur i Asia
9 dager – fra 5.800 kr
Bali intro er den mest fantastiske måten å oppleve Bali på.

read more

5 Day Surf & Stay Bali + Yoga

Opplevelsesreise i Asia
Maldivene – 5 dager fra 3.400 kr
Ønsker du litt mer indre ro sammen med din surfeopplevelse, men ikke akkurat de stille yoga resortene? Nå kan du kombinere surfecamp med daglige yogaøkter.

read more

Sri Lanka on a shoestring

Opplevelsesreise i Aaia
12 dager – Pris: fra 8.900 kr
På denne 12-dagersturen opplever du den sørlige halvdelen av Sri Lanka, som lenge har vært en drøm for backpackere som elsker kultur.

read more

Beijing to Hong Kong on a shoestring

Opplevelsesreise i Aaia
14 dager – Pris: fra 11.800 kr
Kom deg til Kina for en helt eventyrlig reise! I løpet disse to ukene hvor du besøker mange av landets hovedattraksjoner vil du bli kjent med et land som du garantert kommer til å savne i mange år etter besøket ditt.

read more

Utforsk India og Nepal

National Geographic opplevelsestur i Asia
17 dager – Pris: fra 25.900 kr
På 17 fantastiske dager får du oppleve Nord-Indias berømte Golden Triangle

read more

Vietnam Experience

Opplevelsesreise i Asia
12 dager – fra 12.900 kr
Med gylne templer, turkist vann, gule rismarker og farget silke, så er Vietnam en eksplosjon av farger.

read more

Annapurna Circuit Trek

Opplevelsesreise i Asia
18 dager – fra 12.300 kr
Et utfordrende, men magisk fjelleventyr. Denne trekkingturen tar deg med til Annapurna-regionen i Nepal.

read more

Kolkata to Goa by Rail

Opplevelsesreise i Asia
24 dager – fra 17.900 kr
Hopp på toget og opplev India på denne opplevelsesturen som tar deg fra Kolkata til Goa.

read more

PADI Dykkerkurs – Thailand

Opplevelsesreise i Asia
4 dager – fra 3.900 kr
Denne dykkerpakken på Koh Tao vil gi deg alt du trenger for å fullføre ditt «underwater passport».

read more

Cultural Sri Lanka

Opplevelsesreise i Asia
14 dager – fra 9.000 kr
Opplev flotte farger, mangfoldige kulturer og svaiende palmer denne opplevelsesturen fra Negombo til Colombo.

read more

Everest Base Camp Trek

Opplevelsesreise i Asia
15 dager – fra 9.700 kr
Denne trekkingturen tar deg helt opp til Everest Base Camp på 5300 meters høyde.

read more

Bangkok to Kuta on a Shoestring

Opplevelsesreise i Asia
28 dager – fra 21.000 kr
På denne reisen opplever du Thailand, Malaysia, Singapore og Indonesia, før turen avsluttes på en strand på Bali.

read more

Nyhetsbrev fra STA Travel

Vær den første som mottar kampanjetilbud og eventyrlige reisetips fra hele verden

close-link