Select Page

Australia South to North - Melbourne to Darwin

Opplevelsestur i Australia

Australia South to North – Melbourne to Darwin

19 dager fra Melbourne til Darwin

«Down Under» kan ikke oppleves gjennom et bussvindu. Hvis du ønsker å bevege deg utenfor allfarvei, må du gjøre ting litt annerledes – det er derfor vi har endret transportmidlene til tog, 4x4s, busser og båter på denne turen.

Fra brosteinen i sjarmerende Melbourne reiser vi gjennom outbacken for å utforske mysteriene rundt Uluru. Følg din egen nysgjerrighet langs de forlatte veiene, en indikator på hvor øde Australia egentlig kan være.

Du vil bruke 18 dager på å utforske den naturlige skjønnheten dette inspirerende landet har å by på.

Reisefakta

Pris fra kr. 20.500,-

Prisen inkluderer:

 • Hostell (10 netter), swag camping (7 netter), under bakken hostell (1 natt)
 • 16 frokoster, 8 lunsjer og 6 middager
 • Fottur i regnskogen i Great Otway National Park.
 • Besøk ved de 12 apostlene
 • Aboriginer senter
 • Tower Hill Reserve
 • Coorong National Park.
 • Vinsmaking i Clare Valley.
 • Gruvetur.
 • Solnedgang med champagne ved Uluru.
 • Mala fottur rundt Uluru og besøk ved kultursenteret.
 • Fottur ved Grampians National Park, Kata Tjuta, Kings Canyon.
 • Krokodille-cruise.
 • Besøk på Aboriginsk kunst & håndverksmuseum.
 • Utforskning av Kakadu og Litchfield National Park.
 • All transport mellom destinasjonene og til/fra inkluderte aktiviteter.

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreisen t/r Norge – Australia
 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfri aktiviteter
 • Evt. Visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfør

Høydepunkter:

 • Vinsmaking
 • Overnatting under bakken i Coober Pedy
 • Uluru
 • Regnskog
 • Aboriginer kunst
 • Krokodiller
Kart: Australia South to North - Melbourne to Darwin

Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Dag 1: Melbourne
Reisen starter i Melbourne

Reisen starter i Melbourne

Ankomst til valgfri tid. Det er ingen planlagte aktiviteter i dag, så sjekk inn på hotellet og sjekk ut byen. Ankommer du tidlig nok har du mulighet til å dra inn til sentrum for å virkelig oppleve «Australias kulturelle hovedstad».

Vennligst vær tilbake i god tid før gruppemøtet. Her vil du møte reiselederen din, samt de andre gruppemedlemmene, i tillegg til å få en del info om den påtroppende turen dere skal begi dere ut på.

Dag 2: Melbourne – Port Campbell

Vi reiser videre tidlig på morgenen i retning av Port Campbell. På veien hit kan vi sjekke ut de kjente surfebyene Torquay, Bells Beach og Lorne. Vi vil også stoppe ved Great Otway National Park for en inkludert fottur. Her vil vi traske langs kysten, og videre inn i skogen for å se flotte innsjøer og spektakulære fosser. I dag vil vi også få med oss de verdenskjente tolv apostlene og Loch Ard Gorge som befinner seg langs The Great Ocean Road.

Estimert reisetid:
Melbourne – Port Campbell: 5 timer

Dag 3: Port Campbell – Halls Gap
Great Ocean Road

Great Ocean Road

Vi starter dagen med å besøke flere attraksjoner langs Great Ocean Road, inkludert The Arch og den nå ødelagte London Bridge. Deretter vil vi besøke Tower Hill State Game Reserve for en sjanse til å se dyr som kun eksisterer i Australia, som Koalaer, Kenguruer og Emuer. Vi vil også besøke Aboriginal Cultural Centre hvor vi vil lære mer om dette spesielle urfolket. Her får du høre historier, blåse i Didgeridoo, kaste boomerang samt smake på lokal mat som Kenguru, Emu eller Krokodille. Vi avslutter dagen men en fottur i Grampians National Park.

Estimert reisetid:
Port Campbell – Halls Gap: 4 timer

Dag 4: Halls Gap – Mount Gambier

Vi starter dagen tidlig med å utforske mer av Grampians National Park. Vi besøker de spektakulære Jaws of Death Balconies, hvor du vil få nydelig utsikt utover det nærliggende området. Vær forsiktig og ikke len deg for langt over kanten! Deretter besøker vi Mackenzie Falls, den mest besøkte fossen i nasjonalparken. På ettermiddagen reiser vi videre til Mount Gambier hvor vi vil overnatte i et gammelt engelsk fengsel som har blitt renovert. Ta til deg historien til stedet der du trasker rundt på området.

Estimert reisetid:
Halls Gap – Mount Gambier: 4 timer

Dag 5: Mount Gambier – Adelaide
Victoria Square i Adelaide

Victoria Square i Adelaide

Vi gjør et kjapt stopp ved Blue Lake, en kraterinnsjø som ligger i utkanten av Mount Gambier, før vi fortsetter mot Adelaide. På veien reiser vi gjennom Coorong National Park som er kjent for sine mange sanddyner, laguner og kystvegetasjoner samt det varierte fuglelivet. På ettermiddagen ankommer vi Adelaide.

Estimert reisetid:
Mount Gambier – Adelaide: 4 timer

Dag 6: Adelaide – Quorn

I dag vil vi reise gjennom vindistriktet Clare Valley, hvor vi vil stoppe på en lokal vingård hvor vi får teste ut noen av de forskjellige vinvariantene, samt lære mer om vinproduksjonen og historien til stedet. Prøv Riesling, den lokale favoritten, i tillegg til Cabernet Sauvignon og Shiraz. På ettermiddagen ankommer vi Quorn hvor vi vil tilbringe natten.

Estimert reisetid:
Adelaide – Quorn: 4 timer

Dag 7: Quorn – Beltana

Vi reiser videre til Wilpena Pound hvor vi vil få oppleve det 800 år gamle amfiteateret som er gravd ut av fjellet i Flinders Ranges National Park. Vi besøker gamle aboriginske kunstverk og lærer mer om historien og skikkene til Adnyamathanha-folket som har bodd her i mange, mange tusen år. Hold øynene åpne for emuer, kenguruer og – hvis du er heldig – den utrydningstruede Rock Wallabyen.

Estimert reisetid:
Quorn – Beltana: 1 time

Dag 8: Beltana – William Creek

Vi reiser videre langs Old Ghan Railway route, hvor vi kan se ruiner fra tidlige bosettere. Deretter besøker vi Lake Eyre hvor du ar muligheten til å duppe deg i de varme kildene, samt ta en valgfri flytur over området.

Estimert reisetid:
Beltana – William Creek: 3 timer

Dag 9: William Creek – Coober Pedy

I dag beveger vi oss videre til den unike gruvebyen Coober Pedy, som er viden kjent for sin utvinning av opaler. Vi får her muligheten til å være med på en guidet tur for å lære mer om gruvedriften, samt historien til stedet. Overnattingen vil gjennomføres slik de lokale foretrekker det, under bakken i et underjordisk hostel, for å unngå den intense varmen. En opplevelse for livet!

Estimert reisetid:
William Creek – Coober Pedy: 3 timer

Dag 10: Coober Pedy – Kings Creek

I dag krysser vi grensen til Northern Territory, hvor Australias mest ikoniske attraksjon venter på oss. Gjør deg klar til å nyte et glass med bobler, mens du iakttar Uluru som bader seg i de røde og oransje fargene fra solnedgangen. Fang øyeblikket med kameraet ditt, før du lener deg tilbake for å nyte solnedgangen. Helt magisk!

Estimert reisetid:
Coober Pedy – Uluru: 9 timer

Dag 11: Kings Creek – Uluru

Nyt en morgentur gjennom Kings Canyon i Watarrka Nasjonalpark før vi kjører til Uluru.

Estimert reisetid:
Kings Creek – Uluru: 5 timer

Dag 12: Uluru
Solnedgang over Uluru. Foto: David Kirkland

Solnedgang over Uluru. Foto: David Kirkland

I dag står vi opp før soloppgang før å gjennomføre Mala Walk, en fottur som tar oss rundt foten av Uluru. Her vil vi lære om historien til området, i tillegg til å bli bedre kjente med disse inspirerende og spektakulære sandsteinstrukturene. Deretter har vi muligheten til å besøke et kulturelt senter hvor vi vil få et enda bredere perspektiv på den aboriginske kulturen og tilknytningen til stedet, samt få en innføring i den fascinerende verdenen av Bush Tucker (urfolkmat), plantemedisin og The Dreaming.

Dag 13: Kings Creek – Alice Springs

Før vi reiser videre til Alice Springs, gjennomfører vi en fottur gjennom juvene og dalførene ved Kings Canyon i Watarrka National Park. Deretter reiser vi videre til Alice Springs via Erldunda. Natten tilbringes på et hostel i sentrum av Alice Springs.

Estimert reisetid:
Kings Creek – Alice Springs: 4 timer

Dag 14: Alice Springs
Utsikt over Alice Springs

Utsikt over Alice Springs

I dag er dagen til fri disposisjon for å utforske Alice Springs.
Vi får i dag kan nye medlemmer til gruppen, som skal være med oss på videre reise.

Dag 15: Alice Springs – Daly Waters

Dette er dagen for å bevitne hvor stort Northern Territory virkelig er. Hele dagen går med til transport, men kommer til å stoppe underveis. Vi kjører nord via Devils Marbles- gigantiske granitt steiner, som er hellige for Aboriginene. Dagen avsluttes ved Daly Waters og en drink på den lokale Outback pub’en.

Estimert reisetid:
Alice Springs – Daly Waters: 12 timer

Dag 16: Daly Waters – Katherine

Vi fortsetter nordover med et stopp ved Mataranka varme kilder før vi setter opp campen ved Katherine.

Estimert reisetid:
Daly Waters – Katherine: 4 timer

Dag 17: Katherine – Kakadu National Park

I dag har vi en tidlig start på eventyret vårt som venter i Kakadu National Park. Ta med badetøy for å bade i vannhull og ved fossefall.

Kakadu National Park er en UNESCO verdensarv park, med et veldig rikt dyreliv. Området kan skimte med mer enn 30 forskjellige fuglearter og selvfølgelig verdens største ansamling av saltvannskrokodiller. Ta med kamera og myggspray for et skikkelig eventyr!

Estimert reisetid:
Katherine – Kakadu National Park: 4 timer

Dag 18: Kakadu National Park – Litchfield National Park
Ubirr i Kakadu National Park i Northern Territory. Foto: Johan Lolos

Ubirr i Kakadu National Park i Northern Territory. Foto: Johan Lolos

Deretter besøker vi Ubirr, et av Kakadus mest kjente bergkunst gallerier. Her får vi se eldgamle steinmalerier fra flere tusen år tilbake som skildrer dyr som fisk, skilpadde samt annet lokalt dyreliv.
Neste stopp er ved Aboriginal Art and Craft Centre hvor du vil lære mer om aboriginsk kunst og meningen bak det. I natt har du igjen muligheten til å sove ute, enten under stjernehimmelen, eller i telt.

Estimert reisetid:
Kakadu National Park – Litchfield National Park: 4 timer

Dag 19: Litchfield National Park – Darwin

Vi tar del i en guidet tur i nasjonalparken hvor vi vil se Buley, Florence og Tolmer Falls. Husk badetøy, for her har du muligheten til å kjøle deg ned. Deretter reiser vi videre til Buley Rockholes, forbi skoger av eukalyptustrær. På ettermiddagen beveger vi oss tilbake til Darwin hvor turen avsluttes.

Ønsker du å legge videre reiseplaner kan reiselederen din hjelpe deg med dette når turen avsluttes.

Estimert reisetid:
Litchfield National Park – Darwin: 5 timer

Bilder og video

Great Ocean Road

Victoria Square i Adelaide

Solnedgang over Uluru. Foto: David Kirkland

Utsikt over Alice Springs

Ubirr i Kakadu National Park i Northern Territory. Foto: Johan Lolos

Mer informasjon om turen

Reisetype: 18-to-Thirtysomethings
Du er bare ung en gang. Turene er fartsfylte og fulle med spennende destinasjoner som er designet for deg i alderen 18-39.

Fysisk utfordring: Average
Noen turer inkluder lett vandring, sykling, rafting eller kajakkpadling i tillegg til vanlige gåturer.

Servicenivå: Basic

Enkle og rene overnattingssteder og/eller gode campingsteder

Antall deltakere
Maks 20, gjennomsnittlig 16.

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.

Flere opplevelsesreiser i Australia

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Australia!

PADI Dykkerkurs – Australia

PADI Dykkerkurs – Australia

Opplevelsesreise i Australia
4 dager – fra 4.850 kr
Dette dykkekurset gjør deg til en sertifisert PADI Open Water Diver, og deler av opplæringen foregår på Great Barrier Reef.

read more
Sydney to Brisbane Experience

Sydney to Brisbane Experience

Opplevelsesreise i Australia
7 dager – fra 8.350 kr
Denne opplevelsesturen fra Sydney til Brisbane inkluderer blant annet surfekurs, saueklipping og vinsmaking.

read more
Nyttårsfeiring i Sydney

Nyttårsfeiring i Sydney

Opplevelsesreise i Australia
4 dager – fra 8.800 kr
Denne pakken inkluderer alt du trenger for å oppleve det verdenskjente fyrverkeriet i Sydney på nært hold.

read more