Select Page

Best of Central America

Opplevelsestur i Mellom-Amerika

Best of Central America

Belize, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico og Nicaragua – 33 dager

Fra eldgamle ruiner til aktive vulkaner, bli med på denne opplevelsesturen utenfor allfarvei for å oppdage ekstraordinære Mellom-Amerika.

Sørg for at du har masse ledig plass i passet ditt, for denne spennende 33-dagersturen tar deg innom det meste av hva dette kontinentet har å by på. Regnskoger, aktive vulkaner, koloniale byer og ikke minst vakker natur så langt øyet kan se!

Utforsk interessante mayalandsbyer og fantastisk kultur. Vår reiseleder vil sørge for at overnatting og transport er dekket på forhånd, så med andre ord, du trenger kun å bry deg om hvilke aktiviteter du ønsker å ta del i. La eventyret begynne!

Reisefakta

Pris fra kr. 20.500,-

Prisen inkluderer:

 • Planterrastøttet homestay (Ometepe & Lake Atitlan)
 • Salsakurs (Antigua)
 • Guidet tur i Tika
 • Orienteringsvandring i Granada og Antigua
 • Strandbesøk i Mahahual
 • All transport mellom destinasjonene og til/fra inkluderte aktiviteter.

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreise t/r Norge – Costa Rica/Mexico
 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfrie aktiviteter
 • Evt. Visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører

Høydepunkter:

 • Nyt av en øde strand i Nicaragua
 • Vandre rundt i fargerike Granada og Antigua
 • Homestay i Guatemala og Nicaragua
 • Utforsk Maya ruiner
 • Besøk 7 land på en måned
Kart: Best of Central America

Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Dag 1: San Jose

Ankomst Lima til valgfri tid. Det er ingen planlagte aktiviteter i dag, så dere kan sjekke inn på hotellet og nyte byen. Representanter fra G Adventures vil holde et møte på kvelden. (Nøyaktig tid og sted vil bli gitt ved ankomst på hotellet).

Dag 2: San Jose – La Fortuna
Vulkanen Arenal i La Fortuna

Vulkanen Arenal i La Fortuna

Vi hopper på en lokal buss mot La Fortuna, byen som ligger i nærheten av Arenal vulkanen er en perfekt base for spennende opplevelser. Ettermiddagen er til egen disposisjon.

Estimert reisetid: San Jose – La Fortuna 5 timer

Dag 3: La Fortuna

Dagen i dag er fri til å utforske området på egenhånd. Du kan gå fotturer, svømme i kjølige La Fortuna, eller bli med på en taubanetur hvor du får se den spektakulære skogen fra oven. Du har også mulighet til å bli med på en uforglemmelig fottur rundt foten av vulkanen på natten. Her vil du bli akkompagnert av et rikt spekter med dyrelyder samt vulkanens evige rumling.

Andre aktiviteter inkluderer: Full dag, tre og firestjerners rafting på enten Balsa eller Toroelvene, Fjellsykling, en uforglemmelig grottetur, ridning eller en tur til Cano Negro Wildlife Refuge. Som mye av Costa Rica er dette området også et paradis for fugleentusiaster med over 600 arter som bor her permanent.

Etter en lang dag med utforsking, vil et avkjølende bad i de varme kildene ved Baldi være nøkkelen for dine slitne muskler. Nyt disse naturlige kildene, samtidig som du iakttar nærliggende, spektakulære Arenal.

Dag 4: La Fortuna – Monteverde

Vi reiser videre fra La Fortuna til Monte Verde. Costa Rica er en naturperle grunnet sin mangfoldige flora og fauna, så når vi reiser inn i skogene ved Monte Verde vil du bli vitne til et økosystem som virkelig kan betegnes som et mesterverk. Ta deg tid til å se på fugler, ri på hest, sykle eller zipline over skogen.

Estimert reisetid: La Fortuna – Monte Verde 3 timer

Dag 5: Monteverde
Gå ikke glipp av ziplining i Monteverde.

Gå ikke glipp av ziplining i Monteverde.

Dagen i dag er fri til å utforske dette fantastiske området. Du kan ta på deg poncho og støvler før du beveger deg inn i den spektakulære skogen Santa Elena Cloud Forest. Her kan du få ut din indre Tarzan samtidig som du utforsker området. Trask langs 12 km med stier, eller kom deg opp til Observasjonstårnet. Sørg for at du stopper opp i ny og ne også, for å høre på dyrelivet som runger ut fra skogen. Du kan også zipline over skogen hvis du vil få utløp for litt adrenalin.

Et besøk i Costa Rica er ikke komplett uten et besøk på en kaffeplantasje. På Monte Verde Coffee Plantation kan du lære om hele prosessen fra avlingene blir tatt opp til kaffen er ferdig traktet foran deg. Test ut forskjellige kaffetyper og kjøp med deg suvenirer til de der hjemme.

Dag 6: Monteverde – Isla de Ometepe

Fra San Jorge krysser vi Lake Nicaragua med ferge før vi ankommer Ometepe Island. Her vil gruppen dele seg på forskjellige familier som vil bli vertene deres for de to neste dagene. Frokost og middag vil de forskjellige familiene stå for. Utforsk øya, passer bananplantasjer og små landsbyer for å få et innblikk i hvordan livet på landet er i Nicaragua. Er du glad i en utfordring? Gå til toppen av Concepcion Volcano. Hvis ikke, sjekk ut de pre-colombianske helleristningene, hopp ut i vannet i en nærliggende kulp eller slapp av på stranden.

Estimert reisetid: Monteverde – Isla de Ometepe 7,5 time

Dag 7: Isla de Ometepe
Isla de Ometepe

Isla de Ometepe

I dag har vi en hel dag til disposisjon på denne fantastiske øya. Kom deg ut og utforsk! Om du vil slappe av på stranden, besøke de pre-colombianske helleristningene, eller ta utfordringen og bestige Concepcion Volcano er opp til deg.

Dag 8: Isla de Ometepe – Granada

Når vi ankommer Granada, Reiselederen deres vil ta dere med på en orienteringsvandring i byen, slik at dere senere vet hvilke områder som er verdt å legge ned tid ved! Nicaragua har virkelig blomstret de siste årene og kan skryte av både vennlige mennesker i tillegg til flotte naturopplevelser. Granada sin koloniale sjarm blir komplimentert av de nærliggende aktive vulkanene og innsjøene, noe som gjør dagsturer til et morsomt og enkelt alternativ.

Til fots er muligens den enkleste måten å se severdighetene i Granada på.

Estimert reisetid: Isla d Ometepe – Granada 4 timer

Dag 9: Granada

Granada og området rundt har masse spennende å by på, ingen aktiviteter er planlagt, så bestem selv hva du ønsker å gjøre. Du kan tilbringe et par avslappende timer i båt hvor du får besøkt noen av de 350+ øyene som finnes i Lake Nicaragua. Du kan også velge å bli med på en tur til noen av de nærliggende vulkanene. Vandre langs de gjørmete stiene opp til Mombacho Volcano, nå dekt av vegetasjon.

Granada ligger ved bredden av Lake Nicaragua og har en lang park som er ideell for spaserturer. De nærliggende markedene i Masaya House får du kjøpt nicaraguanske håndverk som hengekøyer, keramikk og malerier.

Dag 10: Granada – Poneloya

Vi reiser videre fra Granada til Poneloya hvor vi kan nyte et par dager med avslapning på de øde strendene langs Nicaraguas stillehavskyst. Her kan du både surfe, svømme eller bare slappe av på stranden, alt i ditt eget tempo.

Estimert reisetid: Granada – Poneloya 4 timer

Dag 11: Poneloya

Dagen i dag er fri til disposisjon for å nyte dette flotte kystområdet. Lei av stranden? Ta turen til Leon.

Dag 12: Poneloya – Suchitoto

Etter en lang reisedag ankommer vi byen Suchitoto i El Salvador. Ikke glem og test ut nydelige pupusas, en velsmakende lokal spesialitet.

Estimert reisetid: Poneloya – Suchitoto 13 timer

Dag 13: Suchitoto – Concepcion de Ataco

Vi reiser videre til regionen som bærer kallenavnet «Route of flowers». Her vil du bli vitne til små, eiendommelige salvadoranske byer som huser mange talentfulle håndverkere. En valgfri aktivitet i dette området er å være med på en guidet tur hos kaffeprodusenten El Carmen Coffee. Her kan du velge mellom forskjellige turer som alle er fylt med masse interessant informasjon i tillegg til mange forskjellige smaksprøver.

Estimert reisetid: Suchitoto – Conception de Ataco 3 – 4 timer

Dag 14: Concepcion de Ataco

Dagen i dag er fri til disposisjon. Fotturer, guidet tur på en kaffeplantasje eller shopping er noen av alternativene mens vi befinner oss her. Du kan vandre i El Impossible National Park, svømme i bassengene ved Atzumpa, eller sjekke ut noen av de andre koselige, nærliggende byene. Dette er også en region som produserer masse kaffe, så sørg for å teste ut noen av de velsmakende, lokale sortene.

Dag 15: Concepcion de Ataco – Copan

Vi beveger oss videre oppover det Mellom Amerikanske kontinentet til vår neste destinasjon, Copan i Honduras. Denne rolige byen i høylandet er et sjarmerende og avslappende sted. Her kan du utforske de nærliggende åssidene på hesteryggen eller besøke noen av de mindre kjente Mayaruinene langs veien. Hvis dette ikke appellerer til deg, kan du slappe av i noen varme kilder.

Estimert reisetid: Concepcion de Ataco – Copan 8 timer

Dag 16: Copan

Dagen i dag er fri til disposisjon. Valgmulighetene er mange, så bruk dagen godt! Du kan ta turen til til de varme kildene ved Luna Jaguar hvor du også kan spise en bedre grillet lunsj. Du kan også bli med på en ridetur, eller reise 1000 år tilbake i tid for å oppleve Mayaruinene ved Copan. Her ligger eldgamle templer og intrikate steinstatuer som skildrer guder og herskere tett i tett. Du skjønner fort hvorfor dette stedet er på UNESCOS verdensarvliste.

Dag 17: Copan – Antigua

I dag krysser vi grensen til Guatemala, og fortsetter videre inn i landet i retning av Antigua. Etter en lang reisedag kan vi strekke på beina samtidig som reiselederen tar deg med på en orienteringsvandring i byen. Iaktta den fantastiske spanskkoloniale arkitekturen på dette stedet som også er oppført på UNESCOS verdensarvliste.

Estimert reisetid:
Privat transport Copan – Antigua: 8 timer

Dag 18: Antigua
Antigua i Guatemala

Antigua i Guatemala

Dagen i dag er fri til å utforske denne spennende byen i tillegg til det nærliggende vulkanske området. Du har flere spennende valg avhengig av hva du selv ønsker å gjøre. For de som ønsker rolige og informative opplevelser kan et besøk på Finca Valhalla hvor de produserer Macadamianøtter være et alternativ. Du kan også besøke Finca Filidelfia hvor du vil lære om kaffeproduksjonens A til Å. En guidet fottur i Antigua eller et besøk ved den lokale vevefabrikken er også gode alternativ. Og ikke glem muligheten for å ta en ekte Mayamassasje, du er jo tross alt på ferie!

For de mer adrenalinsøkende er det flust av alternativer i området. Du kan for eksempel gå fottur opp til den aktive vulkanen, Pacaya. Siden vulkanen fortsatt er aktiv, er det ikke lov å nærme seg toppen. For å komme enda mer utenfor allfarvei kan du bli med på en sykkeltur, hvor vidåpne sletter, vulkaner i det fjerne, landsbyer og kaffeplantasjer vil være noen av hovedingrediensene.

Dag 19: Antigua

Dagen i dag er fri til disposisjon. Klatre til topps på en vulkan, besøk en kaffeplantasje, ta deg en sykkeltur eller nyt en behagelig massasje. Det er opp til deg! Guiden vil ta deg med på en orienteringsvandring, så du lett finner ut av hva du ønsker å bruke dagen til.

Dag 20: Antigua – Lake Atitlan homestay

I dag reiser vi videre gjennom åssidene og de fruktbare områdene på det Guatemalske høylandet før vi ankommer Lake Atitlan, et av de mest fantastiske områdene i Guatemala. Tolv landsbyer, fjell og tre vulkaner ligger på breddene av innsjøen, noe som resulterer i en vidunderlig kombinasjon av uvanlig naturlig skjønnhet og tradisjonell kultur. Dette området er også ideelt for utendørsaktiviteter som svømming, fisking, vindsurfing, fotturer, fugletitting, kajakking og ridning.

Estimert reisetid: Antigua – Lake Atitlan homestay 4,5 – 5 timer

Dag 21: Panajachel – San Juan La Laguna

I de tidligere morgentimene har du muligheten til å besøke landsbyen Panajachel, eller ta en båttur til noen av de forskjellige landsbyene ved Lake Atitlan. Deretter tar vi oss til landsbyen San Juan de Laguna som ligger på nordvestkysten av innsjøen.

Estimert reisetid: Panajachel – San Juan La Laguna 30-45 minutter

Dag 22: San Juan La Laguna – Rio Dulce

Vi reiser gjennom Guatemala for å komme oss til dagens destinasjon, Rio Dulce. Rio Dulce er en liten by som ligger ed Lake Izabal. Det er en havneby for de som ønsker å reise jorden rundt med båt, på vei til/fra Livingston og den karibiske kysten.

Estimert reisetid: San Juan La Laguna – Rio Dulce 10 timer

Dag 23: Rio Dulce

Dagen i dag er fri til disposisjon. Området har masse spennende å by på, så det er bare å velge å vrake! Du kan ta deg en flott båttur forbi kalksteinklipper og landsbyer til Livingston, hvor den unike Afro-Karibianske Garifunapopulasjonen holder til. Du kan også dra å se San Felipe Fort, gå fotturer i Chocon-Machacas Nature Reserve, padle kajakk i soloppgangen, besøke en varmtvannsfoss eller bli med på en ridetur!

Dag 24: Rio Dulce – Flores

Vårt siste stopp i Guatemala er ved Flores, en pittoresk by som er omsvermet av Lake Peten Itza. Flores er kjent for sin nærhet til Tikal, verdens største utgravde Mayasivilisasjon!

Estimert reisetid: Rio Dulce – Flores 4 timer

Dag 25: Flores – San Ignacio

Formiddagen i dag er viet til å besøke den eldgamle Mayasivilisasjonen ved Tikal. Vandre mellom de høyeste Mayatemplene registrert per dags dato, akkompagnert av spektakulær flora og fauna samtidig som vår guide forteller oss om templer, plasser, steinmonumenter og torg, mer enn 3000 bygninger totalt som er datert mellom 600 år f.kr til 900 år e.kr. Hold også øynene oppe for aper, maurslukere, armadilloer og hjort i tillegg til edderkopper og slanger som også trives godt i området. Etter en vel gjennomført ekskursjon ved Tikal reiser vi videre til neste destinasjon, San Ignacio, Belize!

Estimert reisetid: Flores – San Ignacio 3 timer

Dag 26: San Ignacio

Dagen i dag er fri til disposisjon til å utforske dette spennende området. Det anbefales sterkt å bli med på en tur til Actun Tunichil Muknal Cave, et grottesystem som huser opp mot 1400 gjenstander fra Mayasivilisasjonen i tillegg til det grøssende skjelettet «Crystal Maiden» et velbevart skjelett av en ung dame som har blitt forkalket. En dagstur til det imponerende Mayastedet ved Xunantunich er også et alternativ hvor du kan se hele 25 forskjellige templer. I tillegg til dette har du også Caracol Ruins som en gang i tiden huset ikke mindre enn 180.000 Mayaer.

Andre alternativ er besøk ved Mountain Pine Ridge Forest Reserve hvor du har både, elver, fosser, grotter og badesteder og utforske. Crystal Cave er en annen grotte hvor du kan se Mayagjenstander, eller så kan du dra til Barton Creek Cave, en huleformasjon som du kan padle gjennom i kano.

Dag 27: San Ignacio – Caye Caulker
Nyt livet på Caye Caulker i Belize.

Nyt livet på Caye Caulker i Belize.

Vi beveger oss videre på dette fantastiske kontinentet, hvor vi nå setter kurs mot det karibiske hav, palmer, strender, sol og varme. Først vil en lokal buss ta oss til kysten, før vi deretter hopper ombord på en Taxibåt som vil føre oss ut til øyparadiset Caye Caulker. Her er det bare å lene seg tilbake å nyte den avslappende atmosfæren!

Estimert reisetid: San Ignacio – Caye Caulker 3 timer

Dag 28 – 29: Caye Caulker
Snorkle med djevelrokker på Caye Caulker.

Snorkle med djevelrokker på Caye Caulker.

De to neste dagene er fri til disposisjon til å gjøre akkurat så lite eller så mye du vil. Du kan både fiske, dra på kajakktur, bade med Djevelrokker, dra på seiltur eller leie sykkel. Dog, aktiviteten som garantert topper listen her i Caye Caulker er å ta turen til «the most amazing place on earth» som Discovery Channel kaller det, The Great Blue Hole. Dette gigantiske kalksteinsynkhullet er mer enn 300 meter i diameter og 124 meter dypt og ble formet for mer enn 1 million år siden. Hullet er en del av det større Belize Barrier Reef Reserve og er selvfølgelig på UNESCOS verdensarvliste. Her vil du bli vitne til et florerende dyreliv og interessante korallformasjoner inklusive stalakitter, som ble formet før området ble underdanig havet.

Dag 30: Caye Caulker – Mahahual

Vi forlater Belize og den karibiske reggaevibben, før vi beveger oss nordover til Costa Maya og strandbyen Mahahual.

Estimert reisetid: Caye Caulker – Mahahual 6 timer

Dag 31: Mahahual

Nyt av en dag på stranden og kos deg med en drink i hånden.

Dag 32: Mahahual – Playa del Carmen

Vi beveger oss nordover mot Playa del Carmen i Mexico. Denne en gang søvnige landsbyen er i dag blitt en populær destinasjon for solsøkere fra alle verdenshjørner. Kos deg på stranden eller ta deg til Sian Ka’an Biosphere Reserve, en av Mexicos viktigste steder, som er vernet, grunnet sitt mangfold i fugle og dyrearter. Om kvelden kan du oppleve Coco Bonga Disco and Show, en forestilling som ofte blir beskrevet som «spennende», «fantastisk» og «utrolig».

Estimert reisetid: Mahahual – Playa del Carmen 5 timer

Dag 33: Playa del Carmen

33 dager går fort og det er på tide å si farvel til gruppen. Ønsker du utvide eventyret ditt? Da hjelper vi deg gjerne med å arrangere fly og andre turer.

Bilder og video

Vulkanen Arenal i La Fortuna

Gå ikke glipp av ziplining i Monteverde.

Isla de Ometepe

Antigua i Guatemala

Snorkle med djevelrokker på Caye Caulker.

Nyt livet på Caye Caulker i Belize.

Mer informasjon om turen

Reisetype: 18-to-Thirtysomethings
Du er bare ung en gang. Turene er fartsfylte og fulle med spennende destinasjoner som er designet for deg i alderen 18-39.

Fysisk utfordring: Average
Noen turer inkluder lett vandring, sykling, rafting eller kajakkpadling i tillegg til vanlige gåturer.

Servicenivå: Basic

 • Enkle og rene overnattingssteder og/eller gode campingsteder
 • Kollektivtransport og private biler og busser
 • Mange frivillige aktiviteter

Antall deltakere
Maks 18, gjennomsnittlig 14

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.

Flere opplevelsesreiser i Mellom-Amerika

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Mellom-Amerika!

Naturskjønne Costa Rica

Naturskjønne Costa Rica

National Geographic opplevelsestur i Mellom-Amerika. 14 dager – Pris: fra 18.800kr
Costa Rica er et lite land, men det betyr ikke at det ikke kan by på mange eventyr

read more
Sailing Cuba

Sailing Cuba

Opplevelsesreise i Mellom-Amerika
8 dager – fra 9.700 kr
Denne turen tar deg med på en uforglemmelig seiltur utenfor kysten av Cuba.

read more
Cuban Rhythms

Cuban Rhythms

Opplevelsesreise i Mellom-Amerika
8 dager – fra 7.200 kr
Opplev det kulturelle Cuba på denne rundreisen.

read more
Volcano Trail

Volcano Trail

Opplevelsesreise i Mellom-Amerika
17 dager – fra 11.100 kr
Reis gjennom Guatemala, Honduras, Nicaragua og Costa Rica med andre backpackere.

read more