Select Page

Volcano Trail

Opplevelsestur i Mellom-Amerika

Volcano Trail

Costa Rica, Guatemala, Honduras og Nicaragua – 17 dager

Fra krystallblått hav fullt av liv til tropiske regnskoger og jungelmusikk. Reis gjennom Guatemala, Honduras, Nicaragua og Costa Rica med andre backpackere.

Dette er virkelig en spennende opplevelsestur fylt med storslått natur og muligheten til å oppleve den lokale kulturen på ditt 2-netters opphold hos en familie på øyen Ometepe. Nyt av en blanding av offentlig og privat transport, som ikke bare holder kostnadene nede, men det gir deg også sjansen til å møte lokalbefolkningen.

Reisefakta

Pris fra kr. 11.100,-

Prisen inkluderer:

 • Enkle hotell (14 netter), homestay (2 netter)
 • 2 frokoster, 2 middager
 • Orienteringsvandring i Granada
 • Homestay på Ometepe Island
 • Fly fra Roatan – Managua
 • All transport mellom destinasjonene og til/fra inkluderte aktiviteter.

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreise t/r Norge – Antigua/San Jose
 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfrie aktiviteter
 • Evt. Visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører

Høydepunkter:

 • Komme tett innpå lokalbefolkningen
 • Slappe av ved Bay Islands
 • Le med de lokale på en «chicken bus journey»
 • Kort ned reiseveien, ved å fly mellom Roatan og Managua
Kart: Volcano Trail

Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Dag 1: Antigua
Antigua

Antigua

Ankomst til Guatemala City og videre transfer til Antigua, en times transfer videre gjennom fjellene. Det er ingen planlagte aktiviteter, så sjekk inn på hotellet før du kan utforske byen på egenhånd. Representanter fra G Adventures vil holde et møte på kvelden. (Nøyaktig tid og sted vil bli gitt ved ankomst på hotellet). Ønsker du å oppleve mer av Antigua, anbefaler vi at du legger til en dag eller to før opplevelsesturen starter.

Dag 2: Antigua – Copan

Tidlig om morgenen krysser vi over grensen til Honduras.

Kolonibyen Copán Ruinas har en sjarmerende og avslappende atmosfære. Byen har mye mer å tilby enn Mayaruinene. Utforsk de omkringliggende fjellsidene på hesteryggen og besøk noen av de mindre kjente Maya stedene langs veien eller besøk papegøye reservatet som også er hjemmet til mange andre fugler. Dersom du heller ønsker litt avslapping kan du reise til noen av de lokale varme kildene for et bad.

Estimert reisetid: Antigua – Copan 8 timer

Dag 3: Copan
Copan i Honduras. Foto: Mari Ottvad

Copan i Honduras. Foto: Mari Ottvad

Dagen er til egen disposisjon, her er det bare å velge og vrake av opplevelser. Blant byene etter Mayaene er Maya ruinene i Copán fascinerende, flotte og unike. Stedet ble en del av UNESCOs verdensarvliste i 1980. Copán inneholder mange av de viktigste ruinene etter Mayaene per dags dato, og her finnes mange uvanlige kunstneriske funksjoner. De besøkende vandrer gjennom gresskledde torg fulle av intrikate utskjæringer og dekorerte monumenter, statuer og trapper. De store utskårede ansiktene som stirrer ned på deg fra veggene gir stedet liv og får deg til å undre på hvorfor en slik kreativ sivilisasjon kunne forsvinne så mystisk.

Dag 4: Roatan – The Bay Islands

Etter en lang dag på reise gjennom fjellene i Honduras ankommer vi kysten og fergen som tar oss over til paradis. Et fantastisk sted for dykking blant det som er verdens nest største korallrev. Krystall blått vann inviterer til svømming, dykking, snorkling eller avslapning på den hvite stranden på The Bay Islands.

Estimert reisetid: Roatan – Bay Islands 10,5 time

Dag 5-6: Roatan

Ingen planer i to hele dager, men det er mye å finne på. Roatan er omgitt av over 100 km av levende, beskyttet korallrev, som er hjemmet til tusenvis av arter av fargerike fisk og maritimt liv. Strendene på vestsiden er noen av de vakreste i verden, med klart turkisblått vann, pudder hvit sand og svaiende kokospalmer. De fleste tilbringer tiden i det varme blå karibiske vannet og nyter fantastisk frisk sjømat, du kan også leie en sykkel eller scooter og ta en tur rundt i åsene rundt. Den Botaniske hagen tilbyr avslappende vandringer blant eksotiske planter og jakte på «Jesus øglen», en type øgle som løper på bakbena, selv på vannet! I Sandy Bay finner man Institutt for Marinvitenskap og Roatan museum som absolutt er verdt et besøk.

Dag 7: Roatan - Granada

Dropp den lange bussturen og reis med fly til Managua, forsett deretter til lands til Granada i Nicaragua.

Estimert reisetid: Roatan – Granada 5,5 – 7,5 time

Dag 8-9: Granada

To dager på egenhånd og du kan utforske Granadas sjarmsom er omgitt av aktive vulkaner og sjøer, og det er mange morsomme dagsturer man kan være med på. Ta en fottur eller besøk markedet eller museene. Den beste måten å ta seg rundt på er til fots, reiselederen vil gi dere en kjapp rundtur i byen før man kan utforske byen på egenhånd.

Granada er Nicaraguas tredje største og eldste by og har beholdt sin karakteristiske spanske kolonistil. Byen blir kalt for «The Great Sultana» på grunn av sin vakre arkitektur. Ønsker du en avslappende ettermiddag kan man tilbringe denne på en båttur mellom noen av de små øyene i Nicaraguasjøen utenfor Granada. Man kan også besøke den utdødde vulkanen Mombacho, som nå er dekket av vegetasjon, eller besøk Masaya Volcano National Park, som er hjemmet til en aktiv vulkan. Ved Masaya house marked like ved selger de flott håndlagde Nicaraguanske hengekøyer, keramikk og malerier.

Dag 10: Granada – Ometepe

Fra byen San Jorge tar vi fergen til Ometepe Island som ligger ute i Nicaraguasjøen. Nicaraguasjøen er den største innsjøen i Sentral Amerika og den tiende største innsjøen i verden med ferskvann. Naturen på øya er dramatisk med to vulkaner som dominerer landskapet: vulkanen Concepción er 1610 m.o.h og Maderas er 1340 m.o.h. Øya har et rikt dyreliv som inkluderer flere apearter og grønne papegøyer. Brøleapene er spesielt interessante, de litt skumle ropene deres (det er nesten så man tror det er en jaguar) kan høres på flere kilometers avstand.

Estimert reisetid: Granada – Ometepe 4 timer

Dag 11: Isla de Ometepe

I dag kan du gjøre akkurat som du ønsker, hvis du vil ha en utfordring kan vi anbefale å ta deg til en av de to vulkanene. Hvis ikke kan man utforske før-colombiske helleristninger, gå eller lei en kajakk og ta deg rundt i Charco Verde reservatet. Se mer av øya? Lei en sykkel og ta deg rundt på egenhånd. For de som ønsker å slappe av kan du bade i klart kildevann ved Ojo de Agua eller slapp av på stranden.

Dag 12: Ometepe – Monteverde

Vi tar fergen tilbake til fastlandet og krysser over til Costa Rica og reiser inn i tåke- og regnskogen i Monteverde. Her får vi et glimt av hvorfor det frodige økosystemet virkelig er et kunstverk. Ta deg tid til å titte på fuglene, ri på hest, sykle eller prøv en zip line over regnskogen. Vi bruker 2 dager på å utforske Monteverde og skogsreservatet, stedet er virkelig et paradis for naturelskere. De lokale guidene har et høyt nivå av lokalkunnskap og de er lidenskapelige opptatte av å bevare det dyrebare økosystemet.

Estimert reisetid: Ometepe – Monteverde 7 timer

Dag 13: Monteverde
Prøv en zip line hvis du er ute etter et adrenalinkick!

Prøv en zip line hvis du er ute etter et adrenalinkick!

Dagen er til egen disposisjon, men har du forhåndsbestilt pakken Costa Rica Adrenaline Theme Pack så er dette dagen for zipline. Andre aktiviteter som man kan ta del i er vandring over hengebruer gjennom jungelen, besøke en sommerfuglhage eller besøk en kaffeplantasje.

Dag 14: Monteverde – La Fortuna/Arenal
Mangfoldig dyreliv i Costa Rica

Mangfoldig dyreliv i Costa Rica

På humpete veier reiser vi fra Monteverde til La Fortuna, vi deler opp reisen i to og tar en liten pause for å nyte av en båttur på Lake Arenal. Innsjøen ligger mellom fjellkjedene Guanacaste og Tilarán og den fungerer som et reservoar for et vannkraftverk. Den lille byen La Fortuna ved foten av vulkanen passer veldig godt som base for nye eventyr.

Estimert reisetid: Monteverde – La Fortuna 3,5 – 4 timer

Dag 15: La Fortuna
Prøv deg på Rafting i La Fortuna

Prøv deg på Rafting i La Fortuna

Velg ditt eventyr, ta en fottur langs stiene, svøm i den kjølige La Fortuna fossen eller bli med på en flytur og se den grønne skogen fra fugleperspektiv. Andre aktiviteter som man kan velge mellom er rafting, full dagstur med klasse III og IV rafting i Toro eller Arenalelven. De tilbyr også sykling i fjellene, grottevandring, hesteridning eller en tur til Caño Negro Wildlife Refuge. Caño Negro Wildlife Refuge er som mange andre steder i Costa Rica et fugleparadis, her bor det over 600 fuglearter. Etter en lang dag på tur er Baldi Hot Springs stedet for slitne muskler. Pust ut i et av de naturlige varme badene, og er du heldig kan du få et glimt av vulkanens topp, som er formet av flere utbrudd.

Dersom du har forhåndsbestilt pakken The Costa Rica Adrenaline Theme Pack, vil dine aktiviteter skje i dag.

Dag 16: La Fortuna – San Jose

Vi reiser gjennom fjellene for å ankomme den siste byen på denne turen, San Jose. San Jose har mange vakre parker, museum og teatre. Nyt utsikten over de omkringliggende fjellene fra gatene i sentrum.

Estimert reisetid: 3 – 4 timer

Dag 17: San Jose

Avreise fra San José til valgt tid.

Bilder og video

Antigua

Ometepe i Nicaragua.

Prøv en zip line hvis du er ute etter et adrenalinkick!

Mangfoldig dyreliv i Costa Rica

Prøv deg på Rafting i La Fortuna

Copan i Honduras. Foto: Mari Ottvad

Mer informasjon om turen

Reisetype: 18-to-Thirtysomethings
Du er bare ung en gang. Turene er fartsfylte og fulle med spennende destinasjoner som er designet for deg i alderen 18-39.

Servicenivå: Basic

 • Enkle og rene overnattingssteder og/eller gode campingsteder
 • Kollektivtransport og private biler og busser
 • Mange frivillige aktiviteter

Antall deltakere
Maks 18, gjennomsnittlig 16
Fysisk utfordring: Average
Noen turer inkluder lett vandring, sykling, rafting eller kajakkpadling i tillegg til vanlige gåturer.

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.

Flere opplevelsesreiser i Mellom-Amerika

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Mellom-Amerika!

Naturskjønne Costa Rica

Naturskjønne Costa Rica

National Geographic opplevelsestur i Mellom-Amerika. 14 dager – Pris: fra 18.800kr
Costa Rica er et lite land, men det betyr ikke at det ikke kan by på mange eventyr

read more
Sailing Cuba

Sailing Cuba

Opplevelsesreise i Mellom-Amerika
8 dager – fra 9.700 kr
Denne turen tar deg med på en uforglemmelig seiltur utenfor kysten av Cuba.

read more
Best of Central America

Best of Central America

Opplevelsesreise i Mellom-Amerika
33 dager – fra 20.500 kr
Få med deg høydepunktene i Mellom-Amerika, fra San Jose til Playa del Carmen.

read more
Cuban Rhythms

Cuban Rhythms

Opplevelsesreise i Mellom-Amerika
8 dager – fra 7.200 kr
Opplev det kulturelle Cuba på denne rundreisen.

read more