Select Page

Highlights of New Zealand

Opplevelsestur i New Zealand

Highlights of New Zealand

15 dager fra Auckland til Christchurch

Det er umulig å få med seg alt dette fascinerende landet har å by på, på to uker. To uker er jo knapt nok tid til å utforske sin egen hjemby! For eventyrere på et smalt budsjett derimot, er dette turen som tar deg til de mest spektakulære høydepunktene i New Zealand.

Sjekk ut Coromandel sine nydelige strender, heng med Maorier i et tradisjonelt homestay, vandre langs de svarte strendene i Kaikoura og få adrenalinpumpa til å gå i Queenstown.

Reisefakta

Pris: fra 20.600 kr

Prisen inkluderer:

 • Hotell (12 netter), Maori landsby (1 natt), båt (1 natt og sesong avhengig)
 • 13 frokost, 0 lunjser og 3 middager
 • Besøk på Coromandel-halvøya.
 • Hot Water Beach stop.
 • Tradisjonell Hangi-seremoni og middag.
 • Overnatting i Maori Homestay.
 • Fottur i Tongariro Nasjonalpark.
 • Togbilletter.
 • Arthurs Pass.
 • Besøk ved Franz Josef Glacier.
 • Besøk ved Fiordland National Park.
 • Milford Sound båtekskursjon (med overnatting på båt), avhengig av sesong (daglige turer fra mai til september).
 • All transport mellom destinasjonene og til/fra inkluderte aktiviteter.

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreisen t/r Norge – New Zealand
 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfri aktiviteter
 • Evt. Visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfør

Høydepunkter:

 • Hot water Beach
 • Cathedral Cove
 • Tradisjonell Maori seremoni
 • Milford Sounds
 • Kaikoura
Kart: Highlights of New Zealand

Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Dag 1: Auckland

Ankomst til valgfri tid. Det er ingen planlagte aktiviteter i dag, så kom deg ut og utforsk byen! Vennligst tilbake til hotellet innen kl. 18.00 for et velkomstmøte, hvor du vil treffe de andre gruppemedlemmene samt reiselederen din som vil gi dere informasjon om den påtroppende turen.

Dag 2: Auckland – Hahei
Cathedral Cove. Foto: Adam Bryce

Cathedral Cove. Foto: Adam Bryce

Vi reiser i retning Hahei tidlig om morgenen for å oppleve den spektakulære Coromandel-halvøya. Coromandel er en av mange vakre regioner på New Zealand. Her kan vi vandre inn i de skogkledde åsene på søken etter monsteret Hairy Moehau, en lokal Big Foot som sies å leve i disse skogene.

Hvis ikke dette frister kan vi sjekke ut stranden og de nærliggende klippene mens vi holder øynene åpne for delfiner og hvaler. Bli venn med de lokale, inkludert hippiene som ankom stedet på 70-tallet og aldri dro herfra.

Hot Water Beach er et unikt sted på Coromandel-halvøya. Hvis tidevannet er riktig kan du grave deg ned i sanden og skape ditt eget badebasseng!

I dag har vi også muligheten til å bli med på en valgfri tur til Cathedral Cove, en gigantisk tunnel som går gjennom fjellet. Her kan du ligge på den nærliggende stranda og slappe av eller ta deg en svømmetur i det deilige vannet.

Ved Coromandel har du også muligheten til å leie deg kajakk hvis dette er ønskelig.

Estimert reisetid:
Auckland – Hahei: 3 timer

Dag 3: Hahei – Rotorua
Geysirer i Rotorua. Foto: Chris McLennan

Geysirer i Rotorua. Foto: Chris McLennan

I dag reiser vi videre til Rotorua, stedet som er viden kjent for sin vulkanske aktivitet. Her vil vi bo ved Tamaki Maori Village, hvor vi vil bli mottatt på tradisjonelt vis med en Powhiri velkomstseremoni etterfulgt av en fengende forestilling hvor vi vil lære mer om maorikulturen og deres historie. Til middag vil vi få et tradisjonelt måltid kalt Hangi, lignende Hawaisk Luau, hvor rettene er tilberedt under bakken. Etter middag kan vi lene oss tilbake rundt bålet mens vi lærer mer om Maoriene og deres kultur.

Et besøk i Rotorua er ikke komplett før du har fått se den vulkanske aktiviteten i området. Du kan bli med på en valgfri tur til et av de mange geotermiske områdene hvor gjørmen bobler opp fra bakken, mens lukten av svovel er sterkt tilstedeværende hvor enn du går.

Hvis du ønsker mer adrenalin kan du velge å bli med på en raftetur som garantert vil få pulsen til å stige. Nyt det spektakulære landskapet, men for all del ikke glem å padle!

Estimert reisetid:
Hahei – Rotorua: 4 timer

Dag 4: Rotorua – Wellington

Vi kjører i det evig endrende landskapet på Nord Øya på vei til hovedstaden Wellington.

Estimert reisetid:
Rotorua – Wellington: 8 timer

Dag 5: Wellington

Morgenen er til fri disposisjon før vi hopper på toget som vil ta oss videre til New Zealands hovedstad Wellington – en by med en fantastisk atmosfære. Wellington ligger på tuppen av Nordøya og blir ofte truffet av kraftige vinder fra det nærliggende Cookstredet, men ikke la deg skremme av dette. Wellington blir til stadighet referert til som en av verdens beste byer å bo i, og Lonely Planet kalles den ikke mindre enn «The coolest little capital in the world».

Dag 6: Wellington – Kaikoura

I dag sier vi farvel til Nordøya før vi tar båten over til Sørøya. Her fortsetter vi med tog langs kysten til rolige Kaikoura, som er kjent for sine svarte, vulkanske strender. Her har du muligheten til å bli med på en valgfri hvalsafari hvor du kan speide etter Spermhvaler som leker seg rundt i havet ved kysten. Til middag kan vi velge en lokal spesialitet, Fish & Chips, som vil bli servert på stranda.

Estimert reisetid:
Wellington – Kaikoura: 6 timer.

Dag 7: Kaikoura – Hanmer Springs

På morgningen har du valget mellom å svømme med delfiner eller dra på båttur for å se etter hvaler, før vi kjører videre til Hanmer Springs. Vi stopper på veien for vinsmaking.

Estimert reisetid:
Kaikoura – Hanmer Springs: 3 timer.

Dag 8: Hanmer Springs – Franz Josef

Vi reiser videre over spektakulære Southern Alps via utrolige Arthurs Pass. Her kan vi strekke på beina med en kort fottur hvis det er ønskelig. Det nydelige landskapet og den friske luften vil holde deg gående for resten av bilturen. Et mulig stopp her er Castle Hill, brukt under innspillingen av både Narnia og Ringenes Herre. Utpå ettermiddagen ankommer vi Franz Josef, hvor verdens mest bevegelige isbre ligger!

Estimert reisetid:
Christchurch – Franz Josef: 5 timer

Dag 9: Franz Josef
Franz Josef-isbreen. Foto: Gareth Eyes

Franz Josef-isbreen. Foto: Gareth Eyes

Dagen i dag er fri til egen disposisjon for å utforske det nærliggende området. Mulighetene er mange, og du vil garantert finne noe som passer deg. Vær med på fotturer, helikopterturer, hesteridning, kjør firhjuling, hopp i fallskjerm, gå på isbreen, padle i kajakk eller besøk varme kilder. Du bestemmer – men husk; ikke la et minutt gå til spille!

Dag 10: Franz Josef – Queenstown

Vi fortsetter videre til Queenstown, et av de virkelig store høydepunktene på denne turen. Byen kalles ofte verdens adrenalinhovedstad, og denne byen har alt! Med nydelige omgivelser, tonnevis av aktiviteter og et uteliv du ikke vil gå glipp av, er Queenstown et must for besøkende i New Zealand. Ettermiddagen er fri til egen disposisjon.

Estimert reisetid:
Franz Josef – Queenstown: 6 timer.

Dag 11: Queenstown

Dagen i dag er fri til egen disposisjon. Klarer du å kjede deg her, er det noe alvorlig galt! Du kan velge mellom et vell av forskjellige aktiviteter. Hoppe i strikk (strikkhopp ble faktisk oppfunnet i Queenstown), Jet Boating (også oppfunnet her), fallskjermhopping, paragliding, fotturer eller sykkelturer i fjellet – eller kanskje prøve deg på Canyon Swingen. Hvis du ikke er en adrenalinjunkie kan du ta gondolen, eller gå opp til den nærliggende toppen. Her har du spektakulær utsikt utover byen og de nærliggende fjellene. Den verdenskjente burgerjointen Fergburger er også verdt et besøk, til tross for at køen til tider er fryktelig lang.

Dag 12: Queenstown – Fiordland National Park
Milford Sound

Milford Sound

I dag reiser vi videre til et av de flotteste områdene på New Zealand – Fiordland National Park. Kjøreturen forbi innsjøer, fjell og daler er så spektakulær at den kanl ta pusten fra deg. Når vi ankommer Milford Sound går vi om bord i båten som tar oss ut på fjorden. Her får vi se bratte fjellsider som skyter opp av vannet, akkompagnert av buldrende fossefall og et rikt dyreliv. Helt fantastisk!

Ettermiddagen kan du bruke på en kajakktur, på å bade eller rett og slett fylle opp kameraet med bilder. Natten tilbringer vi på båten i behagelige dobbellugarer. Middagen vil bestå av en velsmakende buffet.

Estimert reisetid:
Queenstown – Fiordland National Park: 5 timer

Dag 13: Fiordland National Park – Twizel

Turen går videre til Twizel, lokalisert midt på Sørøya i nærheten av New Zealands høyeste fjell, Mount Cook, som rager 3724 meter over havet. Ettermiddagen i Twizel er fri til egen disposisjon. Du kan dra på sykkeltur eller ta en flytur over det naturskjønne området omkring. Et annet spennende alternativ er å reise til Mount Cook Village. Her kan du velge mellom flere fotturer som alle tilbyr flott utsikt over fjellene.

Estimert reisetid:
Fiordland National Park – Twizel: 6 timer

Dag 14: Twizel – Christchurch
Cashell Mall i Christchurch. Foto: David Swanson

Cashell Mall i Christchurch. Foto: David Swanson

Bruk morgenen til å utforske regionen, og benytt muligheten til å lære mer om den verdenskjente New Zealandske fjellklatreren Sir Edmond Hillary, som er mest kjent for å være den første i verden som besteg Mount Everest. Vi fortsetter videre til Christchurch for en siste kveld sammen.

Estimert reisetid:
Twizel – Christchurch: 5 timer

Dag 15: Christchurch

Turen avsluttes i dag. Avreise til valgfri tid.

Bilder og video

Cathedral Cove. Foto: Adam Bryce

Geysirer i Rotorua. Foto: Chris McLennan

Franz Josef-isbreen. Foto: Gareth Eyes

Milford Sound

Cashell Mall i Christchurch. Foto: David Swanson

Mer informasjon om turen

Reisetype: Classic
En uslåelig blanding av uvanlige opplevelser, kulturkontakt og med alle «must see and do».

Fysisk utfordring: Average
Noen turer inkluder lett vandring, sykling, rafting eller kajakkpadling i tillegg til vanlige gåturer.

Servicenivå: Standard
Komfortable turistklasse bosteder.

Antall deltakere
Maks 16, gjennomsnittlig 12
Aldersgruppe
12 år+ (alle under 18 år, må reise i følge med en voksen)

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.

Flere opplevelsesreiser i New Zealand

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i New Zealand!

Best of New Zealand

Best of New Zealand

Opplevelsesreise i New Zealand
21 dager – fra 18.650 kr
Denne opplevelsesturen tar deg med til noen av de beste stedene på Nord- og Sørøya.

read more