Select Page

Camping America's West

Opplevelsestur i Nord-Amerika

Camping America’s West

22 dager med start og slutt i San Francisco

Trodde du at alle kriker og kroker av The Great American West har blitt ferdig utforsket?

Nei da, og i løpet av de neste 22 dagene skal vi på en rundtur innom flere fantastiske steder, som vakre San Francisco, stilige LA, San Diego, Scottsdale og byen som aldri sover – Las Vegas. På veien vil det bli mulighet til bading, rafting i Colorado-elven, fottur i Grand Canyon og til å hvile ut under stjernehimmelen i regionenes beste nasjonalparker. Dette blir tre uker med minner for livet.

Reisefakta

Pris: fra 22.800 kr

Prisen inkluderer:

 • Standard hotell/hostell (6 netter), deltakende camping (15 netter)
 • 15 frokoster, 14 lunsjer og 13 middager
 • Inngangsbilletter til alle nasjonal- og statsparker med fotturer
 • Orienteringstur i Las Vegas
 • Solnedgang ved kanten av Grand Canyon
 • Selvoppblåsende madrasser og kuppeltelt
 • All transport mellom destinasjonene og til/fra inkluderte aktiviteter.

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreisen t/r Norge – San Francisco
 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfri aktiviteter
 • Evt. Visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfør

Høydepunkter:

 • Colorado River
 • Grand Canyon
 • Las Vegas
 • Los Angeles
 • San Francisco
Kart: Camping America's West

Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Dag 1: San Francisco
San Francisco og Golden Gate Bridge

San Francisco og Golden Gate Bridge

Ankomst til valgfri tid.

Det er masse å se og gjøre i San Francisco og vi anbefaler derfor en dag ekstra før selve rundturen starter, for å få med deg mer av denne stilige byen.

På ankomstdagen blir det holdt orienteringsmøte kl. 19:00 som varer ca. 1 time. Her møter du gruppen og reiselederen før det blir gjennomgang av programmet.

Du må gjerne utforske byen allerede nå, men pass på å være tilbake på hostellet i tide til å møte gruppen og få med deg orienteringsmøtet.

Dag 2: San Francisco – Big Sur

 

Bixby Bridge på Big Sur-kysten i California

Bixby Bridge på Big Sur-kysten i California

Kast et blikk på Golden Gate Bride i det vi kjører ut av San Francisco og setter kursen mot Big Sur. Vi stopper i Monterey før vi starter på de svingete veiene langs kysten på vei til Big Sur.

Bølger som slår inn mot land, rullende tåke og stupbratte klipper gjør turen nedover Californias kyst på Highway 1 til en uforglemmelig opplevelse. Her er det bare å beundre den den vakre kystlinjen og fjellkjeden i Big Sur.

I Monterey kan du gå en tur i havnen og nyt utsikten utover havet, eller gå på vindusshopping i Cannery Row. Er du sulten? Prøvesmak noen av de mange ulike variantene av blåskjell.

Estimert reisetid:
San Francisco – Big Sur: 7 timer

Dag 3: Big Sur – Lake Cachuma

Utforsk Julia Pfeiffer Burns State Park, før vi fortsetter på den imponerende Highway 1 med den flotte utsikt utover Californiakysten. Vi camper ute ved Cachuma Lake.

Ved Julia Pfeiffer Burns State Park kan du se fossefall fra granittklipper rett ned i havet.
Elephant Seal Rookery – La deg fascinere av det enormt rike marinelivet langs kysten. Etter å ha vært nær utryddelse på grunn av jakt etter sitt spekk, er nå elefantselen tilbake i stort mangfold. I løpet av året kommer det mer enn 17 000 elefantseler hit for å chille på stranden, føde og pare seg. Husk kamera og ta bilder av disse fascinerende dyrene.

Estimert reisetid:
Big Sur – Lake Cachuma: 7 timer

Dag 4: Lake Cachuma – Los Angeles
Walk of Fame i Los Angeles

Walk of Fame i Los Angeles

Nå er det kjendissafari! I dag kjører vi til Californias kanskje mest glamorøse by, nemlig Los Angeles. Reiselederen peker ut kjente nabolag og landemerker på veien inn til sentrum.

Overnatting i Los Angeles gir en pause fra camping, og vi nyter komforten av en seng på et hotell.
Nå kan du vandre rundt i en ikonisk by og besøke kjente steder som Walk of Fame utenfor Grauman’s Chinese Theatre i Hollywood, der du finner hånd- og fotavtrykk og signaturen til kjendiser. Husk å ta det obligatoriske bildet av Hollywood-skiltet.

Bruk ettermiddagen til å utforske Los Angeles. Hvorfor ikke ta turen til Santa Monica Pier, shopping på 3rd St Promenade eller Universal Studios? Universal Studios byr på spennende temaparker med berg og dalbaner og andre attraksjoner, og ikke minst et ekte filmstudio i produksjon. På kveldstid bør du sjekke ut noen av de mange butikkene Los Angeles har å tilby, samt restauranter og kinoer langs City Walk.

Estimert reisetid:
Lake Cachuma – Los Angeles: 6 timer

Dag 5: Los Angeles – San Diego

Morgenen er til egen disposisjon. Ta gjerne turen til Venice Beach og utforsk den kjente, sirkusaktige strandpromenade og la deg imponere av gateartistene.

Vi kjører gjennom Orange County før vi igjen tar fatt på den flotte kystveien ned til San Diego. Vel framme i San Diego kan du besøke gamlebyen og lære om dens historie mens du nyter lokal mat og drikke.

Estimert reisetid: Los Angeles – San Diego 4 timer (190km)

Dag 6: San Diego

Dagen er til egen disposisjon. Prøv San Diego sin berømte fisketaco, og utforsk byen eller bare slapp av på stranden. Her kan du oppleve en ekte California stranddag på Mission Beach.

Strandpromenade, kanopadling, surfing eller soling. Lei surfebrett, kano eller solseng – det du ønsker for å nyte dagen. Ikke glem solkrem.

Besøk gjerne Coronados Islands hvite sandstrender og få med deg den postkortaktige solnedgangen som gjør at denne stranden gang på gang blir kåret til en av de beste strendene i verden. Dersom stranden ikke er nok for deg, sjekk ut den sjarmerende landsbyen med flott utsikt over San Diego. Fremkomstmiddel kan være så mangt – lei en golfbil, spasér eller via hesteryggen.

Dag 7: San Diego – Scottsdale

Besøk Imperial Sand Dunes, den største sanddynen i California. Videre kjører vi til Scottsdale som ofte blir kaldt “The West’s Most Western Town.”

Bruk kvelden i det historiske sentrum av Scottsdale, inspirert av USAs berømte countrymusikk. Her får du virkelig cowboy- og westernfølelsen. Sørg for å besøke en saloon i løpet av kvelden.

Estimert reisetid:
San Diego – Scottsdale: 8 timer

Dag 8: Scottsdale – Grand Canyon National Park

Dagen i dag blir en innholdsrik dag. Vi reiser videre fra Scottsdale i retning av Grand Canyon. Vi stopper for lunsj ved Slide Rock State Park, hvor vi også har muligheten til å kjøle oss ned i elven som snirkler seg nedover dalen. På kvelden ankommer vi Grand Canyon hvor vi vil oppleve den spektakulære solnedgangen over området. Husk å ha med fulladet kamera! Dette blir en virkelig fantastisk opplevelse!

Valgfri aktivitet: Helikopter tur over Grand Canyon er et must! Den beste måten å se dette fantastiske området er fra fugleperspektiv. Kun fra luften får du med deg alt og virkelig kan forstå hvorfor juvet er et av de 7 naturlige underverk i verden.

Estimert reisetid:
Scottsdale – Grand Canyon: 8 timer

Dag 9: Grand Canyon National Park
Grand Canyon

Grand Canyon

Dagen er til egen disposisjon i Grand Canyon National Park.

Hva med en tur langs kanten av kløften for å få med deg den flotte naturen og ta masse bildebevis på hvor du har vært? Gå forsiktig, det er stupbratt. Ta med masse vann og en hatt mot solen. Husk det er frivillig å gå på tur, men gåturen hjem blir obligatorisk og da kan det bli varmt. Eller gå på Grand Canyon IMAX film der du kan se den mest sette IMAX filmen gjennom tidene – “Grand Canyon: den skjulte hemmelighet” – på et gigantisk seks etasjers lerret.

Dag 10: Grand Canyon National Park – Lake Powell

Reis til Lake Powell, som er kjent for sitt dype blå vann og de omkringliggende oransje klippene. Kvelden er til egen disposisjon, men fyll den gjerne med hesteridning, der du rir i naturskjønne omgivelser og virkelig kan nye av naturen. Ta en valgfri tur til Antelope Canyon, som er et naturlig grottesystem i sandstein og som er blitt til gjennom flere år med oversvømmelser, vind og regn. Bli med på en tur og la deg bli fascinert av lysspillet, formene og fargene i sandsteinen. Hele stedet gir deg en nesten uvirkelig følelse. Du kan også besøke den nest største buede sementdemningen i Nord-Amerika, som ble bygget for å gi vannkraft og for å regulere vannstanden i Colorado elven i nordlige Arizona.

Estimert reisetid: Grand Canyon National Park – Lake Powell 4 timer (240km)

Dag 11: Lake Powell – Monument Valley

Gå en kort tur til Horseshoe Bend, som er formet av Colorado Elven. Valgfritt å ta turen til den majestetiske Monument-dalen (Monument Valley).
Utforsk Monument Vally med en valgfri guidet tur i et 4×4 kjøretøy. Overnatt i Tribal Park og få med deg soloppgangen fra et perspektiv få andre har opplevd.

Estimert reisetid:
Lake Powell – Monument Valley: 4 timer

Dag 12: Monument Valley – Moab

Storslått utsikt venter i Canyonlands National Park, og få med deg en fantastisk solnedgang ved Dead Horse Point State Park. Vi kjører langs den naturskjønne ruten med flere utsiktspunkt. Hva med et stopp for en kort fottur, langs en av de mange stiene i området? Naturen er storslått og langt i fra noe du har sett hjemme i Norge.

Estimert reisetid:
Monument Valley – Moab: 6 timer

Dag 13: Moab
Arches nasjonalpark - verdens største samling av naturlige steinbuer

Arches nasjonalpark – verdens største samling av naturlige steinbuer

Fottur gjennom de surrealistiske steinformasjonene i Arches nasjonalpark. Valgfritt å dra på rafting, fjellsykling eller på en kjøretur i en Hummer.

Utforsk Arches nasjonalpark, som er formet gjennom tiden av vær og erosjon. Her finner du verdens største samling av naturlige steinbuer. Det er mange utsiktspunkter for å ta flotte bilder av det stilige, men rare landskapet.

Tid til egen disposisjon på ettermiddagen.

Opplev et rush av frihet av å suse rundt i en Hummer og nyte utsiktspunkter som ikke er lett å komme til uten en Hummer.

Bruk ellers muligheten til å rafte i den mektige Colorado-elven, som flyter gjennom dette spesielle landskapet fulle av rød-oransje fjelltopper.

Dag 14: Moab – Bryce Canyon National Park

Vi kjører langs den øde Scenic Byway 12 inn til hjertet av Amerikas West før vi når Bryce Canyon nasjonalpark. Reis gjennom svingete daler, massive fjellkupler, bautasteiner og spir av sandstein. Dette landskapet er så vakkert og annerledes. Vi stopper for å se på rester av gamle helleristninger, minner etter indianerne som en gang eide landet.

Om kvelden kan du få med deg en ekte rodeo (sesongavhengig). Mer cowboy og western blir det ikke.

Estimert reisetid:
Moab – Bryce Canyon National Park: 8 timer

Dag 15: Bryce Canyon National Park – Las Vegas

Vi passerer høye klipper og massive fjellvegger i Zion nasjonalpark. Hva med en fottur i dette fascinerende landskapet (væravhengig), før vi kjører inn til Las Vegas?

Estimert reisetid: Bryce Canyon National Park – Las Vegas 7 timer (414km)

Dag 16: Las Vegas
Las Vegas

Las Vegas

Vandre langs Las Vegas Boulevard og ta inn alle inntrykkene fra denne spektakulære byen. Med en kontinuerlig fornyende arkitektur og et mangfold av hoteller, casinoer, restauranter er Las Vegas en by du garantert ikke kommer til å kjede deg et sekund i.

Dagen er til fri disposisjon. På kvelden vil vi bli møtt av nye reisende som vil bli med videre på turen.

Dag 17: Las Vegas – Bishop

Opplevelsesturen går videre fra Las Vegas til et av landets mest ugjestmilde områder, Death Valley. Dalen er kjent for å være det tørreste og varmeste området i verden. Her kan du finne alt fra sanddyner til ørkenlandskaper og uttørkede innsjøer.

Senere på ettermiddagen ankommer vi Bishop, som i kontrast til Death Valley er omgitt av snøkledde fjelltopper. Hvorfor ikke dyppe deg i varme kilder om kvelden?

Estimert reisetid:
Las Vegas – Bishop: 7 timer

Dag 18: Bishop – Yosemite National Park

På morgenen tar vi en tur innom Mono Lake, en innsjø kjent for sine uvanlige steinformasjoner, før vi kjører videre over Tioga-passet, som kobler Bishop sammen med Yosemite Valley. Vi passerer naturskjønne områder hvor det er mulig å få øye på dyreliv hvis man holder øynene åpne.

Estimert reisetid: Bishop – Yosemite National Park 7 timer (236km)

Dag 19: Yosemite National Park
Yosemite nasjonalpark

Yosemite nasjonalpark

Dagen i dag er til fri disposisjon i denne fantastiske nasjonalparken. Pittoreske daler, villmark, storslåtte fossefall, eldgamle trær og mer enn 16 typer granitt utgjør dette internasjonalt anerkjente området. Du kan gå fotturer, leie sykkel eller bli transportert rundt i nasjonalparken for å få mest mulig ut av dagen. Og ikke glem kamera!

Dag 20: Yosemite National Park – Petaluma

I dag bytter vi ut villmarken med vinranker i Napa Valley. Vi nyter en pikniklunsj og det er valgfritt å være med på vinsmaking eller kanotur på den vakre Napa-elven.

Estimert reisetid: Yosemite National Park – Petaluma 7 timer

Dag 21: Petaluma – San Francisco

Vi kjører over Golden Gate Bridge på vei inn til en av USAs mest populære byer, San Francisco. Reiselederen vil gi deg mange tips for aktiviteter i byen.
Ettermiddagen til egen disposisjon. Vi anbefaler å utforske byen!

Man kan ikke ha besøkt San Francisco uten et besøk innom den berømte Golden Gate Bridge. Avhengig av hvor mye tid du har, gå ut på broen for å finne det perfekte utsiktspunktet for å ta bilder. Ta en Cable Car Ride, ikonisk for San Francisco, og verdens siste manuellkjørte trikk. Lei en sykkel for å komme deg raskere rundt i byen, og kanskje til og med en tur ut til Golden Gate Bridge.
Du kan også nyte en seiltur i solnedgangen med avgang fra Fisherman’s Wharf. Seil rundt i marinaen og få en fantastisk utsikt over byen og ikke minst, kom tettere på den beryktede Alcatraz Island. Videre går seilturen under Golden Gate Bridge før du får med deg solnedgangen på vei tilbake til marinaen.

Estimert reisetid:
Petaluma – San Francisco: 2 timer

Dag 22: San Francisco

Avreise til valgfri tid.

Det er masse å se i San Francisco, så legg gjerne inn et par ekstra netter før hjemreise.

Bilder og video

San Francisco og Golden Gate Bridge

Bixby Bridge på Big Sur-kysten i California

Walk of Fame i Los Angeles

Grand Canyon

Arches nasjonalpark – verdens største samling av naturlige steinbuer

Las Vegas

Yosemite nasjonalpark

Mer informasjon om turen

Reisetype: 18-to-Thirtysomethings
Du er bare ung en gang. Turene er fartsfylte og fulle med spennende destinasjoner som er designet for deg i alderen 18-39.

Fysisk utfordring: Light
Det vil gjennomføres lette fotturer. Egnet for de fleste. Ingenting for krevende.

Servicenivå: Camping
Camping de fleste nettene med noen hotellopphold.

Antall deltakere
Maks 22, gjennomsnittlig 16

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Bruk skjemaet under eller ta direkte kontakt med en av våre reisespesialister.

Vil du vite mer

Vil du vite mer om Camping America's West?

Send oss en melding så tar vi kontakt med deg så snart som mulig.

Sending

Anna Dahl

Reisespesialist

anna@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Eirik Bekkevar Nilsen

Reisespesialist

eirik@statravel.no
Tlf. 23 31 61 00

Flere opplevelsesreiser i Nord-Amerika

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Nord-Amerika!

Coast to Coast Camping Westbound

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
23 dager – fra 23.900 kr
Denne opplevelsesturen fra kyst til kyst tar deg via landeveien fra New York via Chicago til San Francisco.

read more

Highlights of the Eastern US & Canada

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
15 dager – fra 15.450 kr
Bli med på roadtrip i det østlige USA og Canada. Fra New York går turen innom blant annet Washington, Toronto, Montreal og Vermont.

read more

Best of the US Express

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
15 dager – fra 18.800 kr
Denne campingturen tar deg fra New York til San Francisco, via steder som Nashville, Grand Canyon, Yosemite og Las Vegas.

read more

Hawaii Island Hopper

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
13 dager – fra 17.900 kr
Denne fly & drive-turen på Hawaii gir deg alle fordelene ved å reise på egenhånd.

read more

Southern Cross Country Westbound

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
23 dager – fra 24.200 kr
Denne opplevelsesturen tar deg fra de travle gatene i New York til kysten i San Fransisco Bay, via en rekke fete destinasjoner.

read more

Høydepunkter i det sørlige USA

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
9 dager – fra 13.990 kr
Det er ikke mange steder som kan måle seg med sjarmen man finner sør i USA, og denne opplevelsesturen viser deg hvorfor.

read more

Musikk, fjell og monumenter

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
8 dager – fra 9.300 kr
Fra New Orleans til metropolen New York – dette er en roadtrip som svinger seg nordover langs østkysten av USA.

read more

Western Wonder

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
7 dager – fra 8.100 kr
En dobbel dose med eventyr i nasjonalparker, klemt mellom besøk i tre av de absolutt kuleste byene på vestkysten: Los Angeles, Las Vegas og San Francisco.

read more

Atlantic Dream

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
14 dager – fra 15.900 kr
Stapp en stor porsjon av nesten alt du kan tenke deg inn i to fantastiske uker.

read more

Southern Sun

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
21 dager – fra 21.100 kr
Reis fra New York til Los Angeles og opplev hektiske øst, rolige sør og avslappende vest med spennende aktiviteter som rafting, ridning og fotturer

read more

Best of the West

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
15 dager – fra 17.300 kr
Denne opplevelsesturen med start og slutt i Los Angeles tar deg gjennom urbane og naturskjønne områder i California, Arizona og Nevada.

read more

Nyhetsbrev fra STA Travel

Vær den første som mottar kampanjetilbud og eventyrlige reisetips fra hele verden

close-link