Select Page

Highlights of the Eastern US & Canada

Opplevelsestur i Nord-Amerika

Highlights of the Eastern US & Canada

15 dager med start og slutt i New York

Denne storslåtte turen av det østlige USA og Canada er en opplevelse for alle sansene, du vil oppleve alt som gjør Nord-Amerika stort, som skyskrapere, monumenter, Niagarafallene, iskrem, kanopadling, undergrunnsbaner, hvaler, solskinn, designerbutikker og fotturer i naturen.

Vi har valgt å droppe de store klumpete bussene og hopper heller inn i vårt private kjøretøy. Nå skal vi utforske mange kilometer over hele New York, Washington, Toronto, Montreal, Vermont og alle de spennende stedene innimellom. Dette er turen du ikke vil gå glipp av – vennene dine er allerede misunnelige!

Reisefakta

Pris fra kr. 15.450,-

Prisen inkluderer:

 • Hoteller/hostell (5 netter), deltakende camping (9 netter)
 • 9 frokoster, 6 lunsjer og 8 middager
 • Inngangsavgift til alle nasjonalparker, provinsielle parker og monumenter.
 • Orienteringsvandring i Washington DC, Toronto, Montreal og Boston.
 • Maid of the Mist båttur (Niagara Falls).
 • Selvoppblåsende madrasser og kuppeltelt.
 • All transport mellom destinasjonene og til/fra inkluderte aktiviteter.

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreisen t/r Norge – New York
 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfri aktiviteter
 • Evt. Visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfør

Høydepunkter:

 • Skyskrapere
 • Monumenter
 • Niagara Falls
 • Nasjonalparker
Kart: Highlights of the Eastern US & Canada

Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Dag 1: New York
New York City og Frihetsgudinnen

New York City og Frihetsgudinnen

Ankomst til valgfri tid. I kveld begynner eventyret. Gå gjerne og utforsk New York City, men sørg for at du er tilbake tidsnok til å møte resten av gruppen. Reiselederen vil gjennomgå detaljene rundt din opplevelsestur.

Dag 2: New York City – Washington DC

I dag kjører vi fra en storby til en annen, nemlig Washington DC, med et stopp i Philadelphia. I Philadelphia besøker vi både Independence Hall, som ligger på UNESCO’s verdensarvliste, og Liberty Bell. Independence National Historical Park byr på historien til den amerikanske revolusjonen, og hvordan selve nasjonen ble grunnlagt.

Vi går innom Independence Hall der vi får muligheten til å se hvor USAs uavhengighetserklæring og grunnloven ble diskutert og vedtatt. Opplev mer av parken og se First Bank of the United States, Liberty Bell og Carpenters’ Hall. Vi får beundre den kjente Liberty Bell som en gang hang i tårnet av Independence Hall. Vi besøker Liberty Bell Center der vi kan lære mer om fakta og myter om denne sprukne klokken som veier 940kg, og som er et evig symbol på frihet.

Vi ankommer Washington DC om kvelden og vi vil få oppleve en annen side av byen, nemlig i måneskinn. Etter solnedgang tar vi en tur rundt om i Washington DC for å se de mest populære monumentene og minnesmerkene som lyses opp av kraftige lyskastere.

Dag 3: Washington DC
Det Hvite Hus, Washington

Det Hvite Hus, Washington

Ta deg god tid og nyt av denne dagen som står til egen disposisjon. Her kan du rusle rundt og få med deg de nasjonale monumentene som finnes i den amerikanske hovedstaden. Etter mørkets frembrudd må du sørge for å få med deg monumentene som lyser opp parken National Mall.

Valgfrie aktiviteter denne dagen: besøke det velkjente «White House», der du kan lære mer om bygningen der presidenten bor og jobber, eller ta turen til den massive obelisken som er bygd til ære for George Washington, USAs første president. Washington Monument er verdens høyeste struktur som er laget av stein og verdens høyeste obelisk. Den er nå gjenåpnet etter skader den fikk av jordskjelv og orkaner, så nå kan man ta seg til toppen for å få en nydelig utsikt over byen.

Du rekker kanskje også å besøke monumentet som er dedikert til USAs 16. president, Abraham Lincoln, som var sentral i avskaffelsen av slaveriet. Ikke glem å få med deg National Mall, som ikke er et kjøpesenter, men en stor park som dekker området mellom Lincoln Memorial og USA Capitol. Bruk komfortable sko – det er mye å utforske i denne spektakulære parken. The National Mall inkluderer Washington Momument, Vietnam Veterans Memorial, Constitution Gardens, minnesmerker for 2. verdenskrig og veteraner fra Koreakrigen, District of Columbia War Memorial, National Air and Space Museum, National Museum of American History, National Museum of Natural History, Smithsonian, og mye mer.

Dag 4: Washington DC – Alleghany National Forest

Nå legger vi storbyen bak oss og drar oss tilbake til naturen. Denne flotte kjøreturen tar oss til kystlinjen til Allegheny reservoaret, som vil gi oss en fantastisk utsikt, samt rekreasjonsmuligheter.

Dag 5: Alleghany National Forest – Niagara Falls
Niagara Falls

Niagara Falls

Vi setter snuten mot det mektige Niagara Falls. Denne kjøreturen tar ca. 4timer, så sett deg godt til rette. Klar for å oppleve «brølet»? «Maid of the Mist» tar oss på en tur til bunnen av Niagara Falls State Park Horseshoe Falls. Gjennom årtier har besøkende til Niagara Falls nevnt «Maid of the Mist» som et av høydepunktene på turen deres.

En av de mest populære attraksjonene ved denne spektakulære fossen, er å bli med på båtturen som tar deg til foten av fossen og videre til Horseshoe Falls gjennom dundrende fossefall og massive steinformasjoner. Dere vil garantert returnere til land igjen med en ny forståelse av hvor grandios og kraftfull Niagara Falls egentlig er.

Valgfrie aktiviteter denne dagen: et besøk til Cave of the Winds, som tar deg 53meter ned til Niagara Gorge. Ta på deg en poncho og sandaler og følg gangveien langs Niagara-elven til Hurricane Deck, som ligger kun noen meter unna fallet. Du trenger ikke å dusje denne dagen – Niagara Falls vil gjøre det for deg. Interessert i å gamble? Ta turen innom det lokale kasinoet, men husk at det er 21-årsgrense.

Dag 6: Niagara Falls – Toronto

Klar for flere stempler i passet ditt? I dag krysser vi grensen over til Canada. Vi tar en guidet tur gjennom den multikulturelle storbyen Toronto. Din reiseleder viser deg noen av byens beste nabolag og berømte landemerker, slik at du er godt forberedt til dine fridager her.

Valgfri aktivitet denne dagen: CN Tower, som er Canadas mest gjenkjennelige ikon og en turistfavoritt i Toronto. Med en høyde på 553,33m regnes det som Canadas nasjonaltårn, og er den høyeste frittstående konstruksjon på den vestlige halvkule.

Dag 7: Toronto – Algonquin Provincial Park

Igjen forlater vi storbyen til fordel for naturen. Vi kjører i et-par timer før vi er framme ved Algonquin Provincial Park.

Valgfrie aktiviteter denne dagen: Nyt av en avslappende vandring rundt i denne fantastiske parken. Her kan du oppleve fuglearten lom, samt elg, bever og mye mer. Algonquin er det perfekte stedet for å komme i kontakt med naturen og virkelig nyte livet utendørs. Eller bli med på en kanotur, der du utforsker en av mange innsjøer. Oppdag denne skjønne parken når du sakte padler gjennom det rolige vannet, men hold øynene åpne for det aktive dyrelivet på fastlandet.

Dag 8: Algonquin Provincial Park

Kom deg ut og utforsk den kanadiske villmarken. Lei en kano, eller utforsk en av de mange stiene som denne parken har å tilby.

Dag 9: Algonquin Provincial Park – Montreal

På veien mellom Algonquin Provincial Park og Montreal stopper vi i Canadas hovedstad, Ottawa. Her rekker vi en god lunsj og en kjapp vandring rundt i byen før vi fortsetter mot Montreal. Vel framme i Montreal går vi en tur gjennom byen, der du vil få informasjon om hvor du finner matbutikker, minibanker og andre viktige ting. Dersom du ønsker en mer detaljert omvisning om Montreal, er det også mulig å bestille privat sightseeing.

Dag 10: Montreal
Montreal

Montreal

Bruk dagen til å utforske denne tospråklige byen. Frivillige aktiviteter denne dagen er et besøk til Mont Royal eller fornøyelsesparken La Ronde. Six Flags La Ronde er den største fornøyelsesparken i østlige Canada, der du kan bryne nervene dine på mer enn 40 attraksjoner. Mount Royal er en stor park på 200 hektar som ligger midt i byen. Ikke gå glipp av denne oasen, et herlig sted der du kan nyte av naturen.

Dag 11: Montreal – Boston
Boston

Boston

Vi krysser grensen tilbake til USA og reiser gjennom den vakre staten Vermont, med et lite stopp på iskrem-fabrikken Ben & Jerry’s i Waterbury. Etter ankomst i Boston, vil guiden ta deg med på en liten vandring der de viser fram de viktigste stedene. Vi vil også utforske Freedom Trail, en 4 km lang sti som tar oss gjennom historien bak USAs revolusjon.

Vi følger stien som går gjennom byen og vi besøker mange historiske steder som har hatt en stor betydning under USAs uavhengighet fra Storbritannia. Vi stopper på steder som Boston Common, USS Constitution, Faneuil Hall, og åstedet for Boston-massakren.

Dag 12: Boston – Cape Cod

Formiddagen er til egen disposisjon, før vi setter snuten mot Cape Cod. Vel framme i Cape Cod vil vi sette opp teltene og slappe av på stranden.

Dag 13: Cape Cod

I dag er det ingen aktiviteter på planen, men bruk gjerne dagen til å slappe av på stranden eller dra på hvalsafari.

Dag 14: Cape Cod – New York City

Vi returnerer til der det hele begynte, nemlig New York City. Ingen aktiviteter er planlagt, men hvorfor ikke rusle rundt i Central Park, eller ta turen til Times Square. Central Park er 3,4 km² stor. Selv om parken virker naturlig, er nesten hele anlagt. Central Park er blitt den mest kjente og elskede byparken i verden, med omfattende turløyper, ridestier, skøytebane, svømmebasseng, Central Park Zoo og dyrereservatet Central Park Conservatory Garden. Times Square er et av verdens mest hektiske fotovergangssteder og et viktig senter for verdens underholdningsindustri!

Dag 15: New York City

Avreise til valgfri tid. New York har mye å by på, så det er bare å prate med din guide, så hjelper de deg med å bestille diverse aktiviteter.

Bilder og video

New York City og Frihetsgudinnen

Det Hvite Hus, Washington

Niagara Falls

Montreal

Boston

Mer informasjon om turen

Reisetype: 18-to-Thirtysomethings
Du er bare ung en gang. Turene er fartsfylte og fulle med spennende destinasjoner som er designet for deg i alderen 18-39.

Fysisk utfordring: Light
Det vil gjennomføres lette fotturer. Egnet for de fleste. Ingenting for krevende.

Servicenivå: Camping
Camping de fleste nettene med noen hotellopphold

Antall deltakere
Maks 22, gjennomsnittlig 16

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.

Flere opplevelsesreiser i Nord-Amerika

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Nord-Amerika!

Best of the US Express

Best of the US Express

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
15 dager – fra 18.800 kr
Denne campingturen tar deg fra New York til San Francisco, via steder som Nashville, Grand Canyon, Yosemite og Las Vegas.

read more
Camping America’s West

Camping America’s West

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
22 dager – fra 22.800 kr
Denne rundturen besøker flere fantastiske steder, som vakre San Francisco, stilige LA, San Diego, Scottsdale og byen som aldri sover – Las Vegas.

read more
Hawaii Island Hopper

Hawaii Island Hopper

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
13 dager – fra 17.900 kr
Denne fly & drive-turen på Hawaii gir deg alle fordelene ved å reise på egenhånd.

read more
Høydepunkter i det sørlige USA

Høydepunkter i det sørlige USA

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
9 dager – fra 13.990 kr
Det er ikke mange steder som kan måle seg med sjarmen man finner sør i USA, og denne opplevelsesturen viser deg hvorfor.

read more
Musikk, fjell og monumenter

Musikk, fjell og monumenter

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
8 dager – fra 9.300 kr
Fra New Orleans til metropolen New York – dette er en roadtrip som svinger seg nordover langs østkysten av USA.

read more
Western Wonder

Western Wonder

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
7 dager – fra 8.100 kr
En dobbel dose med eventyr i nasjonalparker, klemt mellom besøk i tre av de absolutt kuleste byene på vestkysten: Los Angeles, Las Vegas og San Francisco.

read more
Atlantic Dream

Atlantic Dream

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
14 dager – fra 15.900 kr
Stapp en stor porsjon av nesten alt du kan tenke deg inn i to fantastiske uker.

read more
Southern Sun

Southern Sun

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
21 dager – fra 21.100 kr
Reis fra New York til Los Angeles og opplev hektiske øst, rolige sør og avslappende vest med spennende aktiviteter som rafting, ridning og fotturer

read more
Best of the West

Best of the West

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
15 dager – fra 17.300 kr
Denne opplevelsesturen med start og slutt i Los Angeles tar deg gjennom urbane og naturskjønne områder i California, Arizona og Nevada.

read more