Select Page

National Parks of the Canadian Rockies Westbound

Opplevelsestur i Nord-Amerika

National Parks of the Canadian Rockies Westbound

15 dager fra Calgary til Vancouver

Rocky Mountains tilbyr en veldig god grunn til å besøke Vest-Canada, men hvorfor stoppe der?

Vi spurte oss dette spørsmålet, og svarte med å utvikle denne turen – en spennende, naturskjønn og smått episk tur som smelter sammen noen av Canada sine beste nasjonalparker med kystlivet rundt Vancouver.

Finn deg selv ansikt til ansikt med elg, hjort og kanskje til og med bjørn på en tur som er fullstappet med varierte opplevelser – hvalspotting, isbreturer, varme kilder og mye, mye mer. Denne turen pakker en livstid med eventyr inn i to beskjedne uker du sent kommer til å glemme!

Reisefakta

Pris fra kr. 16.900,- 

Prisen inkluderer:

 • Hotell (2 netter), deltakende camping (12 netter)
 • 12 frokoster, 11 lunsjer og 9 middager
 • Inngangsbillett til alle nasjonalparker med tilhørende fotturer.
 • Stopp ved Columbia Icefield.
 • Besøk ved varme kilder i Rocky Mountains.
 • Halvdags kanotur i Wells Gray ProvincialPark.
 • Halvdags Zodiac tur, inklusive ekskursjon for å spotte Hval.
 • All transport mellom destinasjonene og til/fra inkluderte aktiviteter.

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreisen t/r Norge – Calgary/Vancouver
 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfri aktiviteter
 • Evt. Visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfør

Høydepunkter:

 • The Rockies
 • Vancouver Island
 • Banff
 • Varme kilder
 • Columbia Icefield
 • Lake Louise
Kart: National Parks of the Canadian Rockies Westbound

Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Dag 1: Calgary
Turen starter i Calgary

Turen starter i Calgary

Ankomst til valgfri tid. På kvelden vil det avholdes et velkomstmøte hvor du får møte dine nye reisevenner samt informasjon om den påtroppende turen.

Dag 2: Calgary – Banff

Vi vender nesen mot den fantastiske byen Banff hvor du har mulighet til å spotte dyreliv, ta en spektakulær Gondoltur til velkjente Sulphur Mountain, eller begi deg ut på en flott fottur opp et av de nærliggende fjellene for nydelig utsikt over det nærliggende området.

Estimert reisetid:
Calgary – Banff: 2-3 timer

Dag 3: Banff – Lake Louise
Lake Louise i Banff National Park

Lake Louise i Banff National Park

Ta til deg synet av fantastiske Lake Louise, begi deg ut på en fottur til Agnes Lake Tea House eller langs Six Glacier Trail, som går langs bredden på Lake Louise og videre opp i fjellet. Dette er et av de aller mest naturskjønne områdene i hele Canada, så sørg for å utnytt dagen til det fulle.

Estimert reisetid:
Banff – Lake Louise: 2 timer

Dag 4: Lake Louise

I dag har dere muligheten til å bli med inn i majestetiske Yoho National Park. Her kan dere besøke et av Canadas aller høyeste fossefall, Takkakaw Falls, med et fritt fall på 254 meter. Dere kan også ta turen til nydelige Emerald Lake, et populært sted for sightseeing, kanoturer og fotturer. Vandre rundt innsjøen og nyt de fantastiske omgivelsene.

Dag 5: Lake Louise – Jasper
Peyto Lake

Peyto Lake

I dag kjører vi videre mot Jasper via Icefield Parkway. Besøk nydelige Peyto Lake og stopp ved Columbia Icefield Centre før vi ankommer Jasper på ettermiddagen.

Når du reiser gjennom Icefield Parkway opplever du en av Canada sine virkelige nasjonale skatter. Veien strekker seg 230 kilometer mellom Lake Louise og Jasper. Veien tilbyr enkel tilgang til et av verdens mest spektakulære fjellandskap. Dette er en nydelig reise gjennom hjertet av de Canadiske Rocky Mountains. Et enormt område med storslåtte topper, nydelige innsjøer og brede daler. Stopp ved Columbia Icefield for en uforglemmelig opplevelse.

Estimert reisetid:
Lake Louise – Jasper: 10 timer

Dag 6: Jasper
Jasper National Park

Jasper National Park

I dag kan vi utforske området rundt den livlige fjellbyen Jasper. En mulighet er å besøke Maligne Canyon, hvor du kan gå en spektakulær fottur over Maligne River som over mange tusen år har erodert dalen til over 60 meter dyp på visse områder. Du kan også være med på en båttur på Maligne Lake, den største innsjøen i de Canadiske Rocky Mountains eller rafte på Athabasca River.

Dag 7: Jasper – Wells Gray Park

I dag beveger vi oss videre vestover gjennom Canada sitt høyfjellsområde. På vei mot Wells Gray Park stopper vi ved Mount Robson, det høyeste fjellet i de Canadiske Rocky Mountains. Vel fremme i Wells Gray Park har du muligheten til å besøke Spahats Creek Falls.

Estimert reisetid:
Jasper – Clearwater: 10 timer

Dag 8: Wells Gray Park

I dag blir en spennende dag der vi har muligheten til å være med på en Kanotur i den Canadiske villmarken. Vi vil stoppe ved noen av de mest spektakulære fossene i parken, inkludert verdenskjente Helmcken Falls som er ikke mindre enn tre ganger høyere enn Niagara Falls. Nyt brusen fra fossen samt de nydelige omgivelsene. En lokal guide vil være med oss på hele turen.

Dag 9: Wells Gray Park – Whistler

I dag reiser vi videre gjennom tykk skog og ørken før vi tilslutt ankommer disse nydelige kystnære fjellene som utgjør Whistler.

Estimert reisetid:
Clearwater – Whistler: 10 timer

Dag 10: Whistler

Våkn opp i et av Canadas mest naturskjønne områder, en slags lekeplass for fysisk aktivitet. Du kan velge å gå en fottur på en av de mange stiene i området. Shannon Falls, Stawamus Chief, Brandywine Falls eller Chekamnus Lake er gode alternativer for flotte turer.

Du kan også rafte i fantastiske omgivelser. Er du heldig kan du til og med få øye på en bjørn i vannkanten. Et annet alternativ er å få adrenalinpumpa til å gå der du flyr avgårde gjennom Whistlers skoger på en av Canadas lengste Ziplines. Du kan også ta det kjente gondolbanen Peak 2 Peak hvis du vil lene deg tilbake og nyte fantastisk utsikt over fjell, isbreer og innsjøer som alle kommer som perler på en snor.

Dag 11: Whistler – Tofino

I dag ankommer vi kysten og nærmere bestemt Vancouver Island. Vi tar fergen ut til Nanaimo hvor fergeturen i seg selv er en fantastisk opplevelse. BC Ferries tilbyr en nydelig fergetur gjennom et av de mest spektakulære områdene i verden. På ettermiddagen kjører vi videre til Tofino, akkurat i tide for solnedgangen. Du har også muligheten til å besøke MacMillan Provincial Park hvor du kan oppleve de gigantiske trærne Douglas Fir.

Estimert reisetid:
Whistler – Tofino 7 timer

Dag 12: Tofino

Se etter hvaler, sjøløver, sel og spekkhoggere på morgenen under vår Zodiac tur. Ettermiddagen er til egen disposisjon, noe som betyr at du kan vandre bekymringsløst rundt i Tofino for å kjenne på den unike blandingen av fiskerlandsby i sterk kontrast til surfekulturen som også blomstrer her.

Dag 13: Tofino – Victoria

I dag reiser vi videre til British Columbia sin hovedstad, Victoria. Ta deg en tur rundt i byen for å ta inn de avslappende vibbene som er fremtredende her.

Estimert reisetid:
Tofino – Victoria: 5 timer

Dag 14: Victoria – Vancouver
Vancouver Harbour

Vancouver Harbour

I dag tar vi ferge tilbake til fastlandet. Tilbring ettermiddagen med å utforske nydelige, avslappede Vancouver.

Estimert reisetid:
Victoria – Vancouver 4 timer

Dag 15: Vancouver

Avreise til valgfri tid. Er du interessert i å utforske Vancouver og de nærliggende aktivitetene nærmere, er det anbefalt å booke ekstra netter på det aktuelle hotellet

Bilder

Turen starter i Calgary

Lake Louise i Banff National Park.

Peyto Lake

Jasper National Park

Vancouver Harbour

Mer informasjon om turen

Reisetype: 18-to-Thirtysomethings

Du er bare ung en gang. Turene er fartsfylte og fulle med spennende destinasjoner som er designet for deg i alderen 18-39.

Fysisk utfordring: Light
Det vil gjennomføres lette fotturer. Egnet for de fleste. Ingenting for krevende.

Servicenivå: Camping
Camping de fleste nettene med noen hotellopphold.

Antall deltakere
Maks 12, gjennomsnittlig 10.

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.

Flere opplevelsesreiser i Nord-Amerika

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Nord-Amerika!

Highlights of the Eastern US & Canada

Highlights of the Eastern US & Canada

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
15 dager – fra 15.450 kr
Bli med på roadtrip i det østlige USA og Canada. Fra New York går turen innom blant annet Washington, Toronto, Montreal og Vermont.

read more
Best of the US Express

Best of the US Express

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
15 dager – fra 18.800 kr
Denne campingturen tar deg fra New York til San Francisco, via steder som Nashville, Grand Canyon, Yosemite og Las Vegas.

read more
Camping America’s West

Camping America’s West

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
22 dager – fra 22.800 kr
Denne rundturen besøker flere fantastiske steder, som vakre San Francisco, stilige LA, San Diego, Scottsdale og byen som aldri sover – Las Vegas.

read more
Hawaii Island Hopper

Hawaii Island Hopper

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
13 dager – fra 17.900 kr
Denne fly & drive-turen på Hawaii gir deg alle fordelene ved å reise på egenhånd.

read more
Høydepunkter i det sørlige USA

Høydepunkter i det sørlige USA

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
9 dager – fra 13.990 kr
Det er ikke mange steder som kan måle seg med sjarmen man finner sør i USA, og denne opplevelsesturen viser deg hvorfor.

read more
Musikk, fjell og monumenter

Musikk, fjell og monumenter

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
8 dager – fra 9.300 kr
Fra New Orleans til metropolen New York – dette er en roadtrip som svinger seg nordover langs østkysten av USA.

read more
Western Wonder

Western Wonder

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
7 dager – fra 8.100 kr
En dobbel dose med eventyr i nasjonalparker, klemt mellom besøk i tre av de absolutt kuleste byene på vestkysten: Los Angeles, Las Vegas og San Francisco.

read more
Atlantic Dream

Atlantic Dream

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
14 dager – fra 15.900 kr
Stapp en stor porsjon av nesten alt du kan tenke deg inn i to fantastiske uker.

read more
Southern Sun

Southern Sun

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
21 dager – fra 21.100 kr
Reis fra New York til Los Angeles og opplev hektiske øst, rolige sør og avslappende vest med spennende aktiviteter som rafting, ridning og fotturer

read more
Best of the West

Best of the West

Opplevelsesreise i Nord-Amerika
15 dager – fra 17.300 kr
Denne opplevelsesturen med start og slutt i Los Angeles tar deg gjennom urbane og naturskjønne områder i California, Arizona og Nevada.

read more