Select Page

Cartagena To Quito On A Shoestring

Opplevelsestur i Sør-Amerika

Cartagena To Quito On A Shoestring

Colombia og Ecuador – 19 dager

Colombia er et undervurdert land for reisende, men med trygge, sosiale og billige gruppeturer ønsker vi å endre på dette!

Dette er tross alt et land som er fylt til randen av kulturelle og naturskjønne skatter, så å la dette stedet forbli uoppdaget ville vært en skam. Strukket over en tidsperiode på to og en halv uke vil du reise fra Colombia til Ecuador, besøke The Lost City of Teyuna, slappe av på varme strender samt sjekke ut Medellin og Bogota.

Vi lover deg, du kommer garantert til å finne noe du elsker ved dette spektakulære landet!

Reisefakta

Pris fra kr. 17.700,-

Prisen inkluderer:

 • Enkle hotell (11 netter), camping (4 netter), nattbuss (1 natt), homestay (1 natt)
 • 14 frokoster, 5 lunsjer, 6 middager
 • 5-dagers Lost City of Teyuna fottur
 • Guidet vandring i the Lost City
 • Overnattingsutflukt til Tayrona Nationalpark (stengt i november)
 • Strandbesøk i Taganga
 • Stopp ved Otavalo Market
 • Orienteringsvandring i Medellin, Bogota og Quito.
 • Fly mellom Taganga og Medellin
 • Fly mellom Bogota og Quito
 • All transport mellom destinasjonene og til/fra inkluderte aktiviteter.

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreise t/r Norge – Colombia/Ecuador
 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfrie aktiviteter
 • Evt. Visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører

Høydepunkter:

 • Vandring til Lost City of Teyuna
 • Test utelivet i colombianske byer
 • Vær aktiv i Cotopaxi
 • Opplev det lokale livet under homestay i Ecuador
Kart: Cartagena to Quito on a shoestring

Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Dag 1: Cartagena
Cartagena

Cartagena

Ankomst til valgfri tid. Det er ingen planlagte aktiviteter i dag, så kom deg ut og utforsk området. Vær vennlig og kom tilbake til introduksjonsmøtet senere på dagen. Her vil du få muligheten til å møte reiselederen din, samt de andre gruppemedlemmene.

Dag 2: Cartagena

Dagen i dag er fri til disposisjon for å utforske denne fascinerende kystbyen. Valgene er mange så det er bare å komme seg ut! En mulighet er å ta en båttur ut til Rosario and San Bernardo Corals Natural Park hvor du vil bli slått tilbake av skjønnheten disse øyene kan skimte med. Her har du også muligheten til å snorkle i de livlige korallrevene.

En annen mulighet er å bli med på en guidet bytur hvor du får besøkt de mest kjente severdighetene byen har å by på, eller å ta turen opp til Volcan Tutumo, hvor du på toppen har mulighet til å dyppe deg i et gjørmebad. Dette skal visstnok ha helbredende effekter på kroppen. Etterpå kan du skylle av deg i den nærliggende lagunen.

Dag 3: Cartagena – Santa Marta

På dag tre reiser vi videre med lokal buss til en annen kystby, Santa Marta. Her kan du besøke Gold Museum hvor de har en ansamling av gjenstander fra The Lost City, som vi vil besøke i løpet av de nærmeste dagene, slappe av på stranden, eller handle det siste du trenger før den påtroppende fotturen.

Estimert reisetid: Cartagena – Santa Marta 4 timer

Dag 4: Santa Marta – Adan Camp

Vi reiser til Machete Pelao i Jeep, hvor fotturen til The Lost City of Teyuna begynner. Fotturen er på om lag 4-5 timer hver dag, og går gjennom nydelige bondelandskaper, varme jungler, og landsbyer hvor du får et fascinerende innblikk i det lokale livet på landsbygden i Colombia. Ruten går langs Buritaca River, hvor vi også vil slå leir for kveldene. Her vil det være flere naturlig skapte svømmebasseng hvor du har muligheten til å kjøle deg ned før du slapper av i hengekøyen.

Estimert avstand og tidsbruk: Machete Pelao – Adán Camp 7 – 8km, 4 – 5 timer

Dag 5: Adan Camp – Wiwa Camp
Lost City

Lost City

Dagens etappe starter langs Buritaca River tidlig på morgenen. Vi passerer gjennom mer bondelandskap som blir anvendt for å dyrke kaffe eller for å brødfø storfe. Videre kommer turen til å bli en smule mer utfordrende hvor vi fortsetter oppover fra elvebredden og gjennom den fuktige jungelen. Legg merke til noen av de unike sirkulære hyttene som danner Kogi Landsbyene i området. Ved ankomst til campområdet vil du garantert drømme om et bad, så ta en avkjølende svømmetur i elven.

Estimert avstand og tidsbruk: Adán Camp – Wiwa Camp 7 – 8km, 4 – 5 timer

Dag 6: Wiwa Camp – Teyuna Paraiso Camp

På morgenen i dag starter vi på den mest krevende delen av fotturen. Vi fortsetter langs elvebredden, hvor strekket vi går på har en meget bratt helling. Hvis gruppen vil ta en pause her, anbefales det å kjøle seg ned i elva før vi fortsetter. Det er også viktig at alle tar med gode mengder med drikkevann, spesielt hvis været er varmt og fuktig. Vi ankommer campen på ettermiddagen.

Estimert avstand og tidsbruk: Wiwa Camp – Teyuna Paraiso Camp 7 – 8km, 4 – 5 timer

Dag 7: Teyuna Paraiso Camp – Wiwa Camp
Lost City

Lost City

Gjør deg klar for den siste delen av fotturen før vi ankommer The Lost City. Denne engang forlatte byen er kun en time og 1200 trappetrinn unna! Når du kommer opp vil du lære om historien til stedet av en lokal guide før du har muligheten til å utforske det på egenhånd. Vi drar tilbake til campen for lunsj og et bad, før vi igjen beveger oss ned til Machete Pelao.

Estimert avstand og tidsbruk: Teyuna Paraiso Camp – Wiwa Camp 7 – 8km, 4 – 5 timer

Dag 8: Wiwa Camp – Taganga

Etter en siste fottur tilbake til Machete Pelao kjører vi videre til fiskerlandsbyen Taganga for en ettermiddag med avslapning. Hvis du ikke er helt utslitt etter fotturen har du her mulighet til å snorkle i det krystallklare vannet utenfor byen.

Estimert avstand og tidsbruk: Wiwa Camp – Machete Pelao 7 – 8km, 4 – 5 timer

Dag 9: Taganga – Parque Nacional Natural Tayrona (hele året unntatt november)

I dag reiser vi videre på en dagsekskursjon til nydelige Tayrona National Park. Her kan du utforske de frodige skogene som er akkompagnert av nydelige strender samt det deilige, turkise karibiske havet.

Estimert reisetid: Taganga – Parque Nacional Natural Tayrona 45 minutter

Dag 9: Taganga – Minca – Los Naranjos (kun november)

Vi reiser til åsene som ligger rundt Minca og tar en fottur til en vakker foss. Minca er en vakker by som ligger i regnskogen ved Sierra Nevada fjellene. Utforsk selve byen før du kan ta en forfriskende dukkert i det idylliske vannhullet, Pozo Azul. Etter en utfordrende vandring, kan du nyte av en svømmetur under en foss før vi drar innom en gård så vi kan lære mer om kaffe produksjonen til en av Colombias viktigste avlinger.

Estimert reisetid: Taganga – Los Naranjos 2,5 time

Dag 10: Parque Nacional Natural Tayrona – Taganga (hele året unntatt november)

Vi har en halv dag igjen i dette paradiset, så hvis ønskelig kan du være med på en fottur som tar deg gjennom jungelen, hvor du krysser brusende elver og store steinformasjoner til den pre-hispanske ruinbyen Peublito.

Estimert reisetid: Parque Nacional Natural Tayrona – Taganga 45 minutter

Dag 10: Minca – Taganga (kun november)

Vi returnerer til Taganga for en siste natt ved det karibiske hav. Slapp av og nyt eller utforsk byen Taganga.

Estimert reisetid: Los Naranjos – Taganga 1 – 1,5 time

Dag 11: Taganga – Medellin

I dag flyr vi videre til tidligere beryktede Medellin, en by som i dag er regnet som en av Latin Amerika sine tryggeste byer. Ved ankomst her vil det gjennomføres en orienteringsvandring med reiselederen hvor vedkommende vil peke ut nyttige steder som supermarkeder, hovedgatene samt minibanker. Hvis du vil ha mer dyptgående informasjon og kunnskap om byen har du muligheten til å bli med på en byvandring.

Medellin har blitt revitalisert siden bråket på 80- og 90-tallet og er nå en av Sør Amerikas mest innovative og artistiske byer. Utforsk byens mange barrios (spansk for nabolag) som er pakket til randen av trendy butikker, grønne parker, museer, kirker, markeder samt nydelige gastronomiske opplevelser.

Dag 12: Medellin – Bogota

Dagen i dag er fri til disposisjon for å utforske denne virkelig spektakulære byen. Vil du få i gang adrenalinpumpa kan du være med på en paraglidingtur over byen, eller ta taubanen opp til en av de nærliggende toppene. På kvelden hopper vi på nattbussen som tar oss videre til Bogota.

Estimert reisetid: Medellin – Bogota 9 – 10 timer

Dag 13: Bogota
Bogota

Bogota

Ved ankomst til Bogotá vil det gjennomføres en orienteringsvandring i det livlige La Candelariaområdet. Deretter har du dagen til disposisjon for å utforske Colombia sin hovedstad, men ikke la tiden gå til spille, denne byen har masse spennende å by på!

Ta deg til toppen av Monserrate Hill på 3100 meter via en taubane. Her vil du bli belønnet med nydelig utsikt over byen. Deretter kan du besøke Gold og Botero museene hvor du vil lære mer om Colombia sin historie og kultur, før du vandrer i de historiske gatene ved Candelariadistriktet. Et besøk i de trendy nabolagene Zona Rosa og Parque de la 93 er også verdt en tur. Besøk det historiske Paloquemao markedet. Her frekventerer daglig de lokale beboerne i Bogota. Dette markedet tilbyr alt fra nye spennende ingredienser til tradisjonelle Colombianske retter. Bli fanget i denne virvelvinden av matboder, blomsterbutikker og kafeer før du bestemmer deg for hvilken rute du skal ta for å få mest mulig ut av opplevelsen din. Et annet alternativ er å besøke Gold Museum. Her har de over 30.000 gullfunn samt tusenvis av bein, keramikk, og tekstilgjenstander fra 13 forskjellige pre-Hispanske samfunn.

Dag 14: Bogota

Nyt enda en dag i denne fantastiske byen. Dagen i dag er fri til disposisjon, så hva du ønsker å gjøre er helt opp til deg.

Dag 15: Bogota – Otevalo

Vi flyr videre til Quito, hovedstaden i Ecuador før vi reiser videre til Otevalo, for å tilbringe en natt hjemme hos en lokal familie. Her kan du mingle med de lokale, samt få mange nye venner og minner i løpet av det neste døgnet hvor vi bor hjemme hos en lokal familie. I løpet av dette oppholdet vil du lære om hvordan livet på landsbygda i Ecuador er. På kvelden har vi mulighet til å se på et kulturelt show før vi nyter litt lokal mat.

Estimert reisetid: Bogota – Otevalo 6 timer

Dag 16: Otevalo – Cotopaxi

Vi besøker det kjente håndverksmarkedet i Otavalo, som også er Sør Amerikas største. Her kan du vandre fra bod til bod mens du iakttar fantastisk lokal håndverkskunst. Prøv derimot og vær der tidlig slik at du kan få de beste prisene. Det er også forventet at man pruter på hvert kjøp man gjennomfører så har du ikke gjort dette før, får du virkelig testet ut egenskapene dine her.

Om ettermiddagen reiser vi til Cotopaxi for å oppleve noen netter i de vakre og ville Andesfjellene.

Estimert reisetid:
Otavalo – Cotopaxi 4 timer

Dag 17: Cotopaxi – Otavalo

Dagen i dag er fri til disposisjon. Besøk Cotopaxi National Park, hjem til Cotopaxivulkanen som ikke er mindre enn 5,897 meter høy! Denne nydelige kjegleformede, snødekkede vulkanen er Ecuador sin nest høyeste topp, og den høyeste aktive vulkanen i verden. Hold øynene åpne for dyreliv, inklusive kondorer, ulver, hjort, bjørn og mer. Vil du få opp adrenalinet kan du også velge å sykle ned vulkanen hvor du virkelig vil få muligheten til å oppleve naturen på kloss hold.

Dag 18: Cotopaxi – Quito
Dame i Equador

Dame i Equador

Etter vi har vært her reiser vi videre til Quito med buss hvor guiden vår vil gjennomføre en orienteringsvandring i byen for å peke ut diverse steder av interesse for deg.

Estimert reisetid: Cotopaxi – Quito 2 timer

Dag 19: Quito

Avreise til valgfri tid. Er du ikke klar for å avslutte turen din? Hvorfor ikke ha flere netter i Quito, eller ta turen ut til Galapagosøyene.

Bilder og video

Lost City

Bogota

Dame i Equador

Cartagena

Lost City

Mer informasjon om turen

Reisetype: 18-to-Thirtysomethings
Du er bare ung en gang. Turene er fartsfylte og fulle med spennende destinasjoner som er designet for deg i alderen 18-39.

Servicenivå: Basic

 • Enkle og rene overnattingssteder og/eller gode campingsteder
 • Kollektivtransport og private biler og busser
 • Mange frivillige aktiviteter

Antall deltakere
Maks 16, gjennomsnittlig 14.

Fysisk utfordring: Demanding
Noen høytliggende turer eller mer anstrengende aktiviteter, men passer som regel for de fleste reisende som er friske og raske.

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.

Flere opplevelsesreiser i Sør-Amerika

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Sør-Amerika!

Ikoniske Peru

Ikoniske Peru

National Geographic opplevelsestur i Sør-Amerika
14 dager – Pris: fra 24.900kr
Hvis du vil utfordre deg selv med å vandre Inca Trail, eller lete etter eksotiske dyr i Amazonas, er denne to ukers opplevelsesturen gjennom Peru perfekt for deg.

read more
Ekspedisjon til Patagonia

Ekspedisjon til Patagonia

National Geographic opplevelsestur i Sør-Amerika
14 dager – Pris: fra 37.500 kr
Opplev både den chilenske og argentinske siden av Patagonia.

read more
Rio Surf Camp – Brasil

Rio Surf Camp – Brasil

Opplevelsesreise i Sør-Amerika
4 dager – fra 4.400 kr
Brasil er et mekka for surfing, så hvorfor ikke lære deg kunsten når du først besøker landet?

read more
Amazon Negro River Cruise

Amazon Negro River Cruise

Opplevelsesreise i Sør-Amerika
4 dager – fra 8.500 kr
Unn deg 4 dager om bord på en elvebåt som cruise oppover de forskjellige vassdragene på Amazonaselven.

read more
Galapagos Camping Adventure

Galapagos Camping Adventure

Opplevelsesreise i Sør-Amerika
9 dager – fra 12.500 kr
Et besøk på Galapagos handler ikke kun om å cruise rundt. Nå har du muligheten til å campe her også!

read more
Amazon to the Andes

Amazon to the Andes

Opplevelsesreise i Sør-Amerika
12 dager – fra 18.600 kr
Denne opplevelsesturen med start og slutt i Lima kombinerer Inca Trail med et opphold i Amazonasjungelen.

read more
Andean Discovery

Andean Discovery

Opplevelsesreise i Sør-Amerika
21 dager – fra 16.500 kr
Tre begivenhetsrike uker tar deg fra Lima til La Paz, og høydepunkter underveis inkluderer Inca Trail, Machu Picchu, Nazcalinjene og Titicacasjøen.

read more
The Inca Trail

The Inca Trail

Opplevelsesreise i Sør-Amerika
7 dager – fra 7.800 kr
En av våre mest populære turer for de som vil kombinere Inca Trail med Machu Picchu og Sacred Valley.

read more
In Search of Iguassu

In Search of Iguassu

Opplevelsesreise i Sør-Amerika
17 dager – fra 16.700 kr
Denne eventyrreisen starter i Buenos Aires, tar deg innom Uruguay og videre til Iguassu Falls, før den ender i Rio de Janeiro.

read more
Inca Discovery

Inca Discovery

Opplevelsesreise i Sør-Amerika
8 dager – fra 9.700 kr
Fra Lima går turen til Cusco, der en 4-dagers vandretur langs Inca Trail til Machu Picchu står på programmet.

read more