Select Page

Inca Discovery

Opplevelsestur i Sør-Amerika

Inca Discovery

Peru – 8 dager

Denne eventyrreisen er perfekt for den som vil utforske områdets arkeologiske og kulturelle skatter på kort tid.

Inca Trail er en av verdens mest kjente stier. De som går denne blir belønnet med en
fantastisk blanding av fjellandskap, regnskog og jungel.

Reisefakta

Pris fra kr 9.700,-

Prisen inkluderer:

 • Hotell (4 netter), camping (3 netter)
 • 7 frokoster, 4 lunsjer, 3 middager
 • Guidet tur til Sacred Valley
 • Besøk et lokalt «women weaving project» som G Adventures støtter
 • Lunsj på en restaurant Huchuy Qosco, også et prosjekt som G Adventures støtter
 • 4-dagers Inca Trail med lokal guide, kokk og portere (bærere)
 • Biologisk nedbrytbare såpeprodukter for bruk på Inca Trail
 • Innenlandsfly mellom Lima og Cusco
 • All transport mellom destinasjonene og til/fra inkluderte aktiviteter.

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyreise t/r Norge – Peru
 • Måltider som ikke er inkludert
 • Valgfrie aktiviteter
 • Evt. visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører

Høydepunkter:

 • Vandre den legendariske Inka Trail til Machu Picchu
 • Smak på fantastisk sjømat i Lima
 • Utforsk ruinene i Sacred Valley
 • Besøk lokale markeder
Kart: Inca Discovery

Klikk på kartet for å se større bilde

Dagsprogram

Merk! Vi tilbyr to alternativer til Inca Trail. Dersom Inca Trail tillatelsene er utsolgt vil de reisende få alternativet om å gå Lares Trek. Reisende som ikke har mulighet til å gå, eller ikke ønsker å gå, kan tilbringe to dager ekstra i Cusco før de reiser til Machu Picchu. Inca Trail er stengt for vedlikehold i februar hvert år. I denne perioden går de reisende Lares Trek i stedet. Stiene kan også bli stengt på andre tidspunkt gjennom året på grunn av værforhold eller andre omstendigheter utenfor vår kontroll. Dersom det blir aktuelt så vil reiserutene endres for å gi de reisende den beste og tryggeste reisen.

Dag 1: Lima
Reisen starter i Lima

Reisen starter i Lima

Ankomst Lima til valgfri tid. Det er ingen planlagte aktiviteter i dag, så dere kan sjekke inn på hotellet og nyte byen. Representanter fra G Adventures vil holde et møte på kvelden. (Nøyaktig tid og sted vil bli gitt ved ankomst på hotellet).

Vennligst merk at mangel på varmtvann og strømbrudd er nokså vanlig i Peru (selv på gode hoteller og i private hjem). Vi verdsetter din tålmodighet og forståelse for at dette er utenfor vår kontroll.

Dag 2: Lima – Cusco
Utsikt over Cusco

Utsikt over Cusco

Transfer fra hotellet til flyplassen for flyvningen til Cusco (flyet har som oftest avreise tidlig om morgenen – avreisen fra hotellet kan være allerede klokken 04.30). I Cusco møter vi guiden og blir transportert til hotellet. Dagen tilbringes på egenhånd med å utforske den fascinerende byen Cusco og vende seg til høyden.Cusco ligger midt i Andesfjellene, noe som gjør at den kan tilby et vell av muligheter og opplevelser – både for de som søker adrenalin og de som søker det litt roligere. Hvis du vil holde deg i byen er det flere spennende steder som er verdt et besøk.

Estimert reisetid: Lima – Cusco 1 – 1,5 time

Dag 3: Cusco – Ollantaytambo

I dag reiser vi videre til Ollantaytambo. På veien hit har vi muligheten til å dra på en valgfri tur innom Sacred Valley hvor vi kan se de imponerende Pisac-ruinene, eller man kan dra til håndverksmarkedet (kun på markedsdager) eller ta turen innom den Planterrastøttede kvinnelige vevefabrikken som befinner seg i området. Her har donasjoner fra reisende med G Adventures hjulpet til med å skape The Planterra Foundation, noe som har bidratt med arbeid for lokale kvinner som selger tekstiler til reisende. Denne stiftelsen har hjulpet lokalbefolkningen slik at de har kunnet kjøpe alpakkaer så de får en stabil forsyning av ull, vevstoler, og symaskiner i tillegg til kurs i produksjon, salg og forretningsdrift.

Ollantaytambo er en av de større inkaruinene i området og den vil gi oss en liten smakebit på hva vi senere har i vente når vi ankommer Machu Picchu. Her har vi mulighet til å være med på en guidet tur. Ta et skritt tilbake i tid ved disse Inkaruinene, som fortsatt bærer preg av sin gamle storhet i form av landbruksterrasser, gamle stabbur og Temple Hill. Lær om hvorfor nettopp dette området var en viktig høyborg under krigen mot Spanjolene.

Estimert reisetid: Cusco – Ollantaytambo: 2,5 timer

Dag 4: Ollantaytambo – Wayllabamba Camp (gjelder de som går Inca Trail)

Vi reiser videre fra Ollantaytambo med van til KM 82, hvor fotturen Inca Trail begynner. Den fire dager lange turen på Inkastien til Machu Picchu er fysisk utfordrende, men absolutt verdt det. Utflukten er krevende, men har man normal god form er det en fin tur.

Få blodet til å pumpe på din første dag på Inkastien. Turen er relativt enkel og tilbyr god trening før de neste dagene. Vi passerer brusende elver og små landsbyer samtidig som vi nyter den spektakulære utsikten. Dette er bare en smakebit på hva som vil komme!

Estimert reisetid: Ollantaytambo – KM 82 45 min
Estimert avstand og tidsbruk: Inca Trail KM82 – Wayllabamba Camp ca. 11 km, 5 – 6 timer

Dag 4: Ollantaytambo – Cuncani (gjelder de som går Lares Trek)

Vi reiser videre fra Ollantaytambo med van til Lares Tow, her starter turen i et rolig tempo gjennom Cuncani dalen. Vi går ca. 4 km for å nå Chancachaca der vi nyter en god lunsj. Ikke glem å hvile og drikk mye vann for allerede nå er du på ca. 3480 moh.

Vi fortsetter vandringen langs steinete fjellstier, etter ca. 5 km er vi framme i Cuncani landsbyen. Campen i natt er 3872 moh.

Estimert avstand og tidsbruk: Lares – Cuncani 9km, 4,5 time

Dag 4: Ollantaytambo – Cusco (gjelder de som blir i Cusco)

Etter at resten av gruppen har fordelt seg på Lares Trek og Inkastien reiser vi tilbake til Cusco, på veien kan vi kjøre innom Maras Salt Mines og Moray.

Etter ca. en time på veien kommer vi til Moray arkeologiske område. Vandre rundt i dette fantastiske området som består av sirkulære terrasser og et sofistikert vanningssystem som ligger på 3500 moh. Lære om historien og studier av dette fascinerende område. Etter Moray kan vi kjøre til Maras Salt Mines, der du kan se tusenvis av gamle saltbassenger. Lær mer om de forskjellige variantene av salt og prøv det verdensberømte rosa saltet.

Estimert reisetid: Ollantaytambo – Cusco 1,5 – 2 timer

Dag 5: Wayllabamba Camp – Paqaymayo Camp (gjelder de som går Inca Trail)

Vi starter tidlig på denne bratte stigningen mot Warmiwañusca, bedre kjent som «Den døde kvinnes pass». Dette er det høyeste punktet på turen på 4198 moh. Forbered deg på å måtte takle intenst vær enten i form av en stekende hete, eller kalde vinder rundt passet. Gå sakte og drikk masse vann langs veien, spektakulære opplevelser venter på deg som belønning! De fleste når campen tidlig på ettermiddagen, hvor du vil få god tid til å slappe av etter en tøff dag.

Estimert avstand og tidsbruk: Wayllabamba Camp – Paqaymayo Camp ca. 12km, 6 – 7 timer

Dag 5: Cuncani – Kuyoc (gjelder de som går Lares)

Vi starter tidlig om morgenen fra foten av Sicllaccasa Mountain og klatrer til hele 4750 moh. Her oppe kan vi nyte fantastisk utsikt over laguner og snødekte Chicon Mountain. Når vi har nådd det høyeste punktet feirer vi ved å gjennomføre et offer av kokablader til Andes gudene. Vi går så videre i ca. 2,2km for å nyte enda en fantastisk lunsj og virkelig nyte en utrolig utsikt. Etter lunsjen går vi videre nedover i ca. 2,6km til dagens overnattingsleir som i nærheten av en bekk. I natt sover vi på en høyde på 4114 moh.

Estimert avstand og tidsbruk: Cuncani – Kuyoc 17km, 9timer

Dag 5: Cusco (gjelder de som blir i Cusco)

Vandring rundt den gamle delen av Cusco og besøk Choco musuem, samt utforsk det lokale matmarkedet.

Dag 6: Paqaymayo Camp – Winaywayna (gjelder de som går Inca Trail)
Inca Trail

Inca Trail

I dag krysser vi to pass til langs veien. Det første er Runquraqay på 3950 moh., hvor turgåere på en bra dag kan skimte nydelige og snøkledte Cordillera Vilcabamba i horisonten. Deretter vandrer vi gjennom høytliggende skogområder på den neste behagelige stigningen til det andre passet, hvor du også går forbi uberørte og originale Inkakonstruksjoner. Det høyeste punktet på passet er 3700 moh. På klare dager kan du få med deg spektakulær utsikt mot Urubamba Valley.

På 3650 moh. kommer vi til ruinene av Phuyupatamarca – byen over skyene. Du kan velge å slå leir her eller gå en og en halv time til hvor du kommer til Winaywayna-ruinene som er lokalisert på 2650 moh.

Estimert avstand og tidsbruk: Paqaymayo Camp – Wiñaywayna 16km, 9 timer

Dag 6: Kuyoc – Punta Carretera (gjelder de som går Lares Trek)

Vi følger stien videre for å se typisk Andean flora og fauna, lamaer og alpakkaer. Vi går gjennom Pumahuanca dalen og møter det vennlige Queschua folket og utforsker noen typiske «Inca Storehuses» underveis. Vandringen til Pumahuanca tar ca. 3-4 timer og der venter en god lunsj. Etter lunsjen hopper vi inn i en van som tar oss tilbake til Ollantaytambo for så å ta toget videre til Aguas Calientes.

Estimert avstand og tidsbruk: Kuyoc – Punta Carretera 10-11km, 3,5 time
Estimert reisetid: Punta Carretera – Aguas Calientes 2 timer

Dag 6: Cusco – Aguas Calientes (gjelder de som blir i Cusco)

Vi reiser med en van til Ollantaytambo før vi hopper på bussen til Aguas Calientes. I dag kan du treffe de fra gruppen som har gått Lares Trek.

Estimert reisetid: Cusco – Aguas Calientes: 3,5 time

Dag 7: Winaywayna – Cusco (gjelder de som går Inca Trail)
Machu Picchu

Machu Picchu

Opp og hopp! Den siste dagen på fotturen vår starter allerede ca. kl. 03.30 slik at vi får med oss den nydelige soloppgangen ved Sun Gate. Her kan du nyte spektakulær utsikt over fantastiske Machu Picchu og det nærliggende området.

Vi går ned til ruinene der vi får en guidet tur, samt masse av tid til disposisjon for å utforske området. Lær om Inti Mach’ay hulene, Inti Watana, Soltempelet, Vanntempelet, Kondortempelet og De Tre Vinduers Rom. Ta deg tid til å slappe av og føl på energien til dette området fra 1500-tallet, som nå både er på UNESCOs verdensarvliste og er kåret til et av de syv nye underverkene i verden. Har du tid igjen kan en valgfri aktivitet være å besøke Inca Bridge, som ligger kun 15 minutter unna.

Etter en innholdsrik dag på et av de mest spektakulære stedene på jord hopper vi på bussen som tar oss ned til Aguas Calientes, hvor vi møter reiselederen vår igjen, i tillegg til de andre medlemmene som ikke har gått turen. Spis og slapp av litt før vi tar toget tilbake igjen til Cusco.

Estimert avstand og tidsbruk: Wiñaywayna – Machu Picchu 4km, 1,5 time
Estimert reisetid: Aguas Calientes – Cuzco: 3,5 – 4 timer

Dag 7: Machu Picchu – Cusco (gjelder de som går Lares Trek og de som blir i Cusco)
Machu Picchu

Machu Picchu

Opp og hopp! Machu Picchu er best å oppleve om morgenen og vel framme venter spektakulær utsikt over fantastiske Machu Picchu og det nærliggende området.

Du vil ha masse av tid til å utforske området. Lær om Inti Mach’ay hulene, Inti Watana, Soltempelet, Vanntempelet, Kondortempelet og De Tre Vinduers Rom. Ta deg tid til å slappe av og føl på energien til dette området fra 1500-tallet, som nå både er på UNESCOs verdensarvliste og er kåret til et av de syv nye underverkene i verden. Har du tid igjen kan en valgfri aktivitet være å besøke Inca Bridge, som ligger kun 15 minutter unna.

Etter en innholdsrik dag på et av de mest spektakulære stedene på jord hopper vi på bussen som tar oss ned til Aguas Calientes, hvor vi møter reiselederen vår igjen, i tillegg til de andre medlemmene som ikke har gått turen. Spis og slapp av litt før vi tar toget tilbake igjen til Cusco.

Estimert reisetid: Aguas Calientes – Cuzco: 3,5 – 4 timer

Dag 8: Cusco

Avreise til valgfri tid, vi anbefaler at du har en dag eller to ekstra, så du rekker å smelte alle inntrykkene etter Machu Picchu og kan hvile deg opp litt.

Bilder og video

Reisen starter i Lima.

Utsikt over Cusco

Machu Picchu

Inca Trail.

Mer informasjon om turen

Reisetype: Aktiv
Hvorfor bare se verden, når du kan sykle, vandre og padle, samt multi-sporte den. Active turene passer for reisende som liker å være aktiv.

Fysisk utfordring: Demanding
Noen høytliggende turer eller mer anstrengende aktiviteter, men passer som regel for de fleste reisende som er friske og raske

Servicenivå: Basic

 • Komfortable turistklasse bosteder
 • Blanding av offentlig og privat transport

Antall deltakere
Maks 16, gjennomsnittlig 13

Aldersgruppe
Må være eldre enn 12 år

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.

Flere opplevelsesreiser i Sør-Amerika

Sjekk ut andre spennende opplevelsesreiser i Sør-Amerika!

Ikoniske Peru

Ikoniske Peru

National Geographic opplevelsestur i Sør-Amerika
14 dager – Pris: fra 24.900kr
Hvis du vil utfordre deg selv med å vandre Inca Trail, eller lete etter eksotiske dyr i Amazonas, er denne to ukers opplevelsesturen gjennom Peru perfekt for deg.

read more
Ekspedisjon til Patagonia

Ekspedisjon til Patagonia

National Geographic opplevelsestur i Sør-Amerika
14 dager – Pris: fra 37.500 kr
Opplev både den chilenske og argentinske siden av Patagonia.

read more
Rio Surf Camp – Brasil

Rio Surf Camp – Brasil

Opplevelsesreise i Sør-Amerika
4 dager – fra 4.400 kr
Brasil er et mekka for surfing, så hvorfor ikke lære deg kunsten når du først besøker landet?

read more
Amazon Negro River Cruise

Amazon Negro River Cruise

Opplevelsesreise i Sør-Amerika
4 dager – fra 8.500 kr
Unn deg 4 dager om bord på en elvebåt som cruise oppover de forskjellige vassdragene på Amazonaselven.

read more
Galapagos Camping Adventure

Galapagos Camping Adventure

Opplevelsesreise i Sør-Amerika
9 dager – fra 12.500 kr
Et besøk på Galapagos handler ikke kun om å cruise rundt. Nå har du muligheten til å campe her også!

read more
Cartagena To Quito On A Shoestring

Cartagena To Quito On A Shoestring

Opplevelsesreise i Sør-Amerika
19 dager – fra 17.700 kr
Colombia er et undervurdert land for reisende, men med trygge, sosiale og billige gruppeturer ønsker vi å endre på dette.

read more
Amazon to the Andes

Amazon to the Andes

Opplevelsesreise i Sør-Amerika
12 dager – fra 18.600 kr
Denne opplevelsesturen med start og slutt i Lima kombinerer Inca Trail med et opphold i Amazonasjungelen.

read more
The Inca Trail

The Inca Trail

Opplevelsesreise i Sør-Amerika
7 dager – fra 7.800 kr
En av våre mest populære turer for de som vil kombinere Inca Trail med Machu Picchu og Sacred Valley.

read more
Andean Discovery

Andean Discovery

Opplevelsesreise i Sør-Amerika
21 dager – fra 16.500 kr
Tre begivenhetsrike uker tar deg fra Lima til La Paz, og høydepunkter underveis inkluderer Inca Trail, Machu Picchu, Nazcalinjene og Titicacasjøen.

read more
In Search of Iguassu

In Search of Iguassu

Opplevelsesreise i Sør-Amerika
17 dager – fra 16.700 kr
Denne eventyrreisen starter i Buenos Aires, tar deg innom Uruguay og videre til Iguassu Falls, før den ender i Rio de Janeiro.

read more