Select Page

6 grunner til hvorfor du burde reise til Fiji akkurat NÅ!

08.06.2017 | Reiseblogg

Bula og velkommen til Fiji. Leter du etter den perfekte avstikkeren? Da kan vi hjelpe deg. Se for deg ditt drømmeparadis og det er stor sjanse for at det faktisk er Fiji du drømmer om. Enten du er en strandløve, naturelsker eller en som ønsker å oppleve ny og spennende kulturer, så er Fiji noe for deg. Med andre ord, dette er destinasjonen for alle som leter etter paradiset. Her er seks grunner til hvorfor du burde pakke kofferten din og rømme bort fra hverdagen.

Øyene
Med over 333 fantastiske øyer å velge fra, så du kan du være sikker på at du finner den perfekte øya for deg. Å reise til en eller flere av øyene som tilhører Yasawasøyene er som å dø og våkne i himmelen. Eller ja, du slipper faktisk å dø. Eller hvorfor ikke kick-starte ditt Fiji eventyr på partyøya Beachcomber som ligger i Mamanuca-øygruppen. Kurer din bakrus under frodige palmer på kritthvite strender. Lyst til å komme deg bort fra folkemengden? Kom deg nordover til Nacula Island for å slappe av i en hengekøye under den varmende solen. Vannet er krystallklart, du opplever fantastiske solnedganger, kan dette være annet enn perfekt?

Kjempen
Sssh, ikke vekk kjempen. Kom deg nærmere naturen og tilbring dagen i hagen til den sovende kjempe. Denne befinner seg på Fiji’s største øy, mellom Lutoka og Nadi. Er orkideer din favorittblomst? Damå du ikke gå glipp av denne hagen, her finner du mer enn 2000 varianter av fantastiske asiatiske orkideer. Du vil ikke tro det før du ser det med egne øyne. Om du går litt lei av utrolige strender (ja, noen blir faktisk det), så ta turen hit, for Fiji er mer enn bare vakre strender.

Kulturen
Fiji er mye mer enn bare strand og soling, her finner du en rik kultur der du kan oppleve en tradisjonell Fijiansk landsby og komme tett på lokalbefolkningen. Her kan du lære mer om lokale skikker, kultur og tro. Ikke gå glipp av en Kava-seremoni (nei, ikke den kava med bobler som ofte koster skjorta). Kava på Fiji er en drink der de har pulverisert roten av en pepperplante og blandet den med vann. Når du besøker en fijiansk landsby kan du ofte bli invitert til en kava-seremoni, som er et tegn på respekt. La oss si at det er en spesiell smak, «but when in Fiji»…

Havet
Om vi lærte noe av den lille havfruen, så er det at «life is better under the sea» – hun må ha bodd i havet rundt Fiji. Fiji er også kjent som «Soft Coral Capital of the World», og huser mer enn 4000kvadratmeter med korallrev – dette er en undersjøisk lekeplass. Hopp i havet og dykk ned blant mer enn 1000 arter av fisk fra djevelrokker til skilpadder. Fiji har også noe for adrenalin-junkies. Dykk ned sammen med Grey reef sharks ved Beqa Lagoon. Utforsk mystiske skipsvrak og sjekk ut den modige fijianske dykkeren som håndmater haiene. Galskap sier nå vi.

Maten
Et besøk på Fiji handler om å slappe av, drikke og spise godt. Fiji er kanskje ikke kjent for sin kulinariske side, men det burde den være. Som regel består fijiansk mat av «taros» (en rotfrukt), bananer, bladrike grønnsaker, ris, kokos, fisk og søtpoteter – *nam*. Moderne tider har også påvirket Fiji og matrettene har fått en særegen «Fijian-Indo»-stil der de blander tradisjonelle retter med litt ekstra krydder. Prøv en Kokoda-rett, som består av rå mahi-mahi fisk som er tilberedt i en kokoskrem med dressing, løk, limesaft, salt og chili. Den blir servert i ett kokosnøtt skall. BULA!
Tips: skyll ned fisken med Fiji Bitter, en forfriskende øl som er brygget i Suva.

Tempelet
Du finner det ruvende Sri Siva Subramaniya-tempelet på hovedøya. Det er et lyst innredet hinduistiske tempel, det største på den sørlige halvkule. Dette er det perfekte stoppet for deg som ønsker å se litt av den mangfoldige kulturelle og arkitektoniske siden av Fiji. De vakre Hindu-graveringene er laget av sandstein, kleberstein og granitt.

Ikke vent med å reise til paradis, røm fra hverdagen mens du kan!

Les mer om Fiji her.

Nyhetsbrev fra STA Travel

Vær den første som mottar kampanjetilbud og eventyrlige reisetips fra hele verden

close-link