Select Page

Bucket List 2018

19.12.2017 | Reiseblogg

1. Svøm med haier
Det stemmer. Du har ikke levd skikkelig før du har opplevd dette. Det høres kanskje fryktinngydende ut, men disse fantastiske dyrene er faktisk ikke så skumle som mange skal ha det til. Ta turen til Sør-Afrika, Maldivene eller Fiji for denne helt ekstraordinære opplevelsen.

2. Lær deg og surfe
Apropos haier… neida. Hvem drømmer ikke om å kunne surfe? Som en erobrer av verdens mektigste kraft, havet, står du fjellstøtt på et brett, mens du skyter fart gjennom en turbin av brussende vann. Vel… det ser kanskje ikke så grasiøst ut ved første forsøk, men bare å komme seg opp på brettet vil gi deg en mestringsfølelse uten like. Ta turen til Australia, Bali, Sri Lanka, New Zealand, Fiji, Hawaii, Brasil, ja… you name it, for å bli «bitt» av bassilen. (Hai, ikke sant. Humor)

3. Jobbe Frivillig
Fra spøk til alvor. Ønsker du å gjøre en forskjell? Ved å bidra på frivillig arbeid har du muligheten til å yte det lille ekstra for både mennesker og dyr som nettopp ikke har dette. Det lille ekstra. Mange land i både Afrika, Asia og Amerika trenger vår hjelp. Kanskje 2018 skal gå til dette? Vi kan hjelpe deg med å gjøre drømmen din til virkelighet.

4. Oppleve Verdens Underverker
Neida, selv vi skjønner at det skal godt gjøres å få med seg alle disse på et år. Men et sted må man jo starte! Gå Inka Trail til Machu Picchu, Opplev Taj Mahal ved soloppgang, vandre trappetrinnene på Den Kinesiske Mur, bli dratt tilbake til en annen tid i Petra eller bestig Chichen Itza i Mexico. Kom igjen! Du rekker hvertfall en av disse i løpet av 2018.

5. Ta deg en øl på en lokal pub
Ofte kan man bli fanget i en slags turistifisert felle hvor man blir skippet fra den ene attraksjonen til den andre. Man må jo se ditt, man må jo se datt. Vi mener at reising handler om mye mer enn dette. (Hovedsaklig drikking) Neida… Det handler om mennesker. Mennesker man møter, prater med, danner relasjoner med. Derfor er dette et obligatorisk punkt på en slik liste. Gå ut av komforsonen. Sett deg ned, kjøp en øl og ta deg en prat. Eller, bare se på folk. Man lærer av det og.

6. Øyhopping
Ingenting er så fantastisk som litt god gammeldags øyhopping. Du har havet, strenden, palmesus, paraplydrinker og solfaktor. Alt du trenger. Vi har Fiji, Maldivene, Thailand, Karibien, Hawaii og Indonesia som våre favoritter. Vi håper at 2018 er året hvor vi finner deg på en av disse fantastiske destinasjonene.

7. Sov i telt blant ville dyr
Det er viktig å komme litt ut av komforsonen sies det. Vi har jo etablert haiene allerede. Dette er en lignende opplevelse. Dra på safari i Sør-Afrika, Namibia, Zambia, Tanzania eller Kenya og få en uforglemmelig opplevelse der du kun er en teltduk unna løver, hyener, elefanter og annet ymse vilt som florerer på den afrikanske savannen. Det høres skummelt ut, det er egentlig ikke det. Det er bare sykt spektakulært!

8. Bestige et fjell
«Im the king of the world!» Jepp, det er du og ikke Leonardo di Caprio som roper ut den relativt klisjefylte strofen der der du står forfrossen og sliten på toppen av en forhåpentligvis hvitkledd topp. Vi har turer over hele verden hvor denne drømmen kan gå i oppfyllelse. 2018 er med andre ord året hvor du kan komme litt nærmere ditt eget lille Titanicøyeblikk.

9. Roadtrip på New Zealand
Lillebroren til Australia har et ufortjent beskjedent rykte i forhold til den prangende, litt ekstroverte storebroen i vest. New Zealand er minst like bra, om ikke bedre! Og den beste måten å oppleve landet på: Ta en roadtrip. Kjør blant spektakulært fjellandskap, fjorder, vindistrikt, byer, strender og vulkaner. Dagene kan du forme akkurat slik du selv ønsker. Kan man ønske seg mer? Neppe.

10. Ta en tur innom STA Travel i Oslo
Selvfølgelig. Den måtte komme. Selve rosinen i pølsa. Salgstrikset vårt. Vi sitter her i Tollbugata 27, hver dag, hver uke, hvert år og selger disse reisene. Da er det jo selvsagt at første steg for å gjøre drøm til virkelighet er å besøke oss. Du trenger faktisk ikke å besøke oss heller. Er du redd for øyekontakt, muntlig dialog eller hun litt skumle kollegaen min Anna holder det i massevis med en telefonsamtale eller en mail. Uansett, vi kommer til å gjøre alt vi kan for hjelpe deg ut i verden!

God jul og godt nytt år fra Eirik og Anna i STA Travel.