Select Page

Roadtrip i Sør-Afrika

Roadtrip

Roadtrip i Sør-Afrika

Reis på egenhånd og i eget tempo. Lei deg en bil og kjør fra landsby til landsby.

Det er viktig å ta mange avstikkere og vike fra planen. Det er jo nettopp derfor du har leiebilen – for å ta det på sparket. Sving av hovedveien der det ser spennende ut. Ett skilt hvor det står strikkhopp – ja takk! Og sånn går dagene, fra adrenalinkick til bare vanlige afrikanske hverdager der du har din daglige dose safari, kultur og rytmer.

I Sør-Afrika er det gode veier og mange hostell å velge mellom av ypperlig standard. Du vil absolutt oppleve «det ekte Afrika», men man kan godt si at du får en «Afrika light» innføring. Sør-Afrika er en perfekt start på din nye karriere som afrikafrelst backpacker.

Forslag til din neste roadtrip

Kruger Nasjonalpark – «Big 5» safari

Solen titter så vidt frem og du er allerede klar. Drikk opp koppen med deilig varm te eller kaffe, finn frem kikkert, hatt og kamera – nå skal vi på leting.

Kanskje det er din første safari, kanskje du har vært på safari mange gagner før. Uansett er det alltid spennende. Er dette gangen du ser den sjenerte leoparden? Eller er det giraff som er det mest spennende dyret? Bilen kjører dypere inn i den afrikanske skogen – hva var det? Det rasler i buskene, men du klarer ikke helt å se hva som skjuler seg.

Gjennom kameralinsen leter du så godt du kan, før det viser seg at det er en hel flokk med elefanter. Det er ganske overveldende å vite at en hel flokk med disse store dyrene var så nærme uten at du klarte å se dem, før de selv valgte å vise seg frem. Husk å ha god plass på kameraet, det perfektet motivet er overalt.

Cape Town – verdens vakreste by

Stemmer det at dette er verdens vakreste by? Det er bare en måte å finne ut av det, og det er å sjekke ut selv. Uansett hvor du er i byen ligger Table Mountain der og gir den perfekte rammen på byen. Du kan gå til toppen, eller ta taubanen opp. Med utsikt over hele byen og den gamle fangeøyet Roben Island liggende ute i havet, er dette plassen for å kunne gjøre seg opp en mening om byen blir en ny favoritt. Restauranter i verdensklasse, shopping, spennende severdigheter og vakker natur gjør at dagene i Cape Town går fort.

En liten time uten bysentrum er du i vinland. Her er det flust av vingårder å velge mellom. Hva med å bo på en vingård, gå kveldsturer langs vinrankene i friske fjelluften og nyte middag på restauranter i verdensklasse? Et besøk til vinland er den perfekte avslutningen på ditt Afrikanske eventyr.

Kwa-Zulu-Natal – Subtropisk klima

Bush and Beach blir ofte slike ruter kalt. Først litt røft ved å bo i skogen/bushen for så å dra på safari. Etter noen dager på safari er det på tide å slappe av maks og du kjører ut til stranden. Østkysten av Sør-Afrika kan by på det varme Indiahavet. Selv på vinteren er ikke temperaturen kaldere 20 grader i vannet.

Ingen dårlig kombinasjon med roadtrip til safari områdene før du roer det hele ned med late dager på stranden. Eller ikke late dager i det hele tatt. Du kan surfe, padle, dykke, fiske osv… eller fortsette roadtripen. Sør-Afrika er et stort land, og kalles regnbuenasjonen fordi det er et stort mangfold av det aller meste.

Drakensbergfjellene

Klar for å strekke på beina? I Drakensbergfjellene kan du legge ut på fjelltur uten å måtte bestille organisert tur, men husk og sjekk at det er ledig i hulen. Ja, du booker faktisk en hule. Det er flere ruter å velge mellom, men du kan overnatte ute i det fri, i ly for vær og vind i en hule. I hulen kan du også finne 800 år gamle hulemalerier. En ganske eksotisk måte å utforske et afrikansk land på, og det er garantert ikke mange i vennegjengen som har gjort det samme.

Garden Route – vakker kystvei

Dramatisk landskap og hyggelig smålandsbyer. Fra surfebyer til hesteridning i regnskogen. Langs Garden Route er det noe for en hver smak. Verdenskjente golfbaner, verdenskjente surfestrender, verdenskjent strikkhopp og alt pakket fint inn i vakker natur. Er du glad i sjømat? Da har du virkelig noe å se frem i mot. Den idylliske kystlandsbyen Knysna er kjent for sine ferske østers. Dersom du foretrekker biff, da kan vi anbefale strutsbiff. Ta en avstikker fra Garden Route og kjør inn i land, til Oudtshoorn – verdens strutshovedstad. Dette vil virkelig gi kontraster, fra frodige kystvei til ørkenlandskap ved Oudtshoorn.

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.