Select Page

Working Holiday i Japan

Working Holiday i Japan

Working Holiday i Japan

Japan er et land med fantastiske kontraster. Her kan du vandre gjennom rolige skoger med kirsebærtrær som blomstrer; smake sensasjonell japansk mat, fra miso suppe til maatchi lattes eller gå deg vill i store byer med hundrevis av høythengende reklameannonser.

Det er ingen bedre måte å oppleve Japan på enn ved å jobbe der mens du reiser. Vår pakke gir deg
all grunnleggende støtte – fra å oversette CVen din til japansk, koble deg med arbeidsgivere i landet til å skaffe deg den beste jobben.

Den handler også om å gi deg en fantastisk opplevelse til en god pris, med støtte fra våre partnere
fra før du reiser og til lenge etter at du har ankommet Japan.

Reisefakta

Pris:
1 uke fra 7.900 kr per person
1 måned fra 10.200 kr per person

Prisen inkluderer:

  • Online orientering (ca. 60 min) inkludert interkulturell opplæring med en interkulturell lærer (coach).
  • Felles oppmøte på Narita eller Haneda flyplass og kollektivtransport (buss og / eller tog) til din innkvartering.
  • 1 uke eller 1 måned overnatting fra ankomst
  • En av de ansatte vil følge deg til hovedkontoret for å hjelpe deg med registrering av skattenummer, nasjonal helseforsikring (om nødvendig), bankkonto og SIM-kort. (Sim-kortkostnader og data er ikke inkludert i pakken.) De vil også gi deg mengder av informasjon om livet i Tokyo, så husk å fritte de ut!
  • Full støtte til å finne en jobb i Tokyo, inkludert:

– Grundig jobbrådgivning (90-120 minutter)
– Oversetting av din CV til japansk
– Du vil bli tatt med til arbeidsformidlingen av en av våre ansatte
– Jobbtilbud fra andre kilder på individuell basis
– Tilgang til ressurser på World Unite! Kontorene – de tilbyr printer og PC for å søke jobber og
utarbeide søknadsdokumenter.
– En dyktig kontaktperson fra teamet i Japan er tilgjengelig for spørsmål eller hjelp via telefon (selv på Whatsapp!), e-post eller møter på kontoret i et helt år etter ankomst i Japan

Prisen inkluderer ikke:

 • Fly tur/retur Japan
 • Valgfrie aktiviteter
 • Språkkurs
 • Evt. visum
 • Reiseforsikring og reisevaksiner
 • Tips til guider og sjåfører

Øvrig informasjon

Bosted ved ankomst

Hopp inn i et japansk eventyr. Med vår forhåndsbestilte innkvartering i et supersosialt herberge, kan du velge å oppholde deg i en uke – eller oppgradere til en måned – i vår pakke. Finn nye kamerater, se Japan. Klar, ferdig, RAMEN!

Språktimer

Selv om det ikke er viktig å snakke japansk for å få en jobb i Japan, er det betydelig enklere (og raskere) hvis du har en grunnleggende forståelse, og det kan være lurt å lære seg litt før du reiser.

Det kan også være nyttig å betale for et språkkurs når du ankommer. Symbolene kan være skremmende og ukjente til å begynne med, men det japanske språket er et unikt og spennende språk å lære. Bygg opp selvtilliten ved å øve på språket med lokalbefolkningen (eller til og med bare å forstå J-Pop- tekster) med våre japanske språktimer. Spør oss om vårt 4-ukers japanske språkkurs, hvor du kan møte andre likesinnede reisende og øve på det nye språket sammen.

Språkkursene leveres av Kudan Institute of Japanese Language and Culture.
Før du vet ordet av det kan du si mye mer enn Kon’nichiwa!

Vanlige stilte spørsmål

Trenger jeg å kunne flytende på japansk?
Nei, for å jobbe i Tokyo trenger du ikke kunne noe japansk, men det er selvsagt en fordel å kunne noen grunnleggende ting, det vil gjøre det raskere og enklere å få seg jobb. Jobber du kan få uten å snakke japansk er engelsklærer, engelskspråklige barnehagejobber, jobber på vestlige restauranter, kaféer og barer som britiske puber, engelske tehus, amerikanske diners og italienske pizzeriaer, samt steder hvor språket er mindre viktig som for eksempel rengjøring, pakkejobber eller lett fabrikkarbeid.

Hvor mye tjener jeg under min «Working holiday» jobb i Japan?
I Tokyo tjener du vanligvis mellom 1000-1200 Yen (73-87 NOK) per time. Hvis du jobber 28 timer i uken (deltid) betyr dette rundt 120.000 til 140.000 yen per måned (rundt 8.700 – 10.200 NOK). Hvis du jobber 40 timer i uken (heltid) er det rundt 160.000-200.000 Yen per måned (rundt 11.600 – 14.600 NOK).

Hvordan får jeg en jobb?
Slik foregår vårt Standard Working Holiday Program i Tokyo:

Jobbrådgivningen gjøres med våre partnere, som i stor grad vil forberede deg på alt du trenger å vite om det japanske arbeidsmiljøet. De skal også forberede deg på jobbintervjuet.

Videre vil det bli en skype-treningsøkt med interkulturelt fokus knyttet til det å jobbe sammen med japanere før ankomst. Vi vil følge deg til det japanske arbeidskontoret, der du får tilgang til en stor database med jobber som ikke krever japanske språkkunnskaper. Vi vil oversette CV’n din fra engelsk til japansk. Vårt kontor er åpent i 4 timer hver ukedag for å hjelpe deg med å finne en jobb; vi søker jobbannonser på nettet for å identifisere passende jobber og hjelper deg med søknadsbrev og kommunikasjon på japansk, samt med juridiske ting (f.eks. arbeidskontrakter ). Omtrent hver dag publiserer vi ledige stillinger på deltakernes interne LINE-gruppe. På vårt partners kontor kan du låne en datamaskin og skriver for å søke etter jobber og skrive ut søknadsdokumenter.

Du kan benytte deg av vår hjelp i løpet av hele oppholdet ditt i Japan, for eksempel hvis du etter en stund vil bytte jobb.

Visum
BUNAC vil hjelpe deg gjennom prosessen med «working holiday» visum for Japan.
For å være kvalifisert for et japansk working holiday visum, er det noen enkle krav du må sjekke først:
• Vær norsk eller dansk statsborger
• Vær mellom 18 og 30 år ved søknad om working holiday visum
• Har gyldig pass og returbillett eller tilstrekkelig midler til å kjøpe en retur billett
• Ha tilstrekkelig med penger til oppholdet fra ankomst og frem til man finner seg en jobb
Ta kontakt med den Japanske ambassaden for mer informasjon.

Typiske «working-holiday» jobber er:
• Servitører i restauranter, kafeer og fastfood kjeder
• Salgsassistenter i butikker
• Fruktplukkere og gårdsarbeidere
• Renhold, resepsjon eller som instruktør på hoteller, ryokans og skianlegg
• Engelsk lærere

Få hjelp til reisen


Våre reisespesialister hjelper gjerne med inspirasjon, gode råd og planlegging av en reise ut fra dine ønsker. Vi tror på at personlig rådgivning og deling av erfaringer er nøkkelen til å finne den reisen som passer perfekt til deg.

Kontakt oss.

Flere Working holiday-pakker

Sjekk ut andre Working holiday-pakker

Hello Auckland

Hello Auckland

Å stikke til New Zealand på Working Holiday behøver ikke å være en overveldende opplevelse. Faktisk er vår Hello Auckland Package med IEP (Individualized Education Program) designet for å sikre deg en uproblematisk ankomst og start på oppholdet ditt på New Zealand.

read more
Hello Sydney

Hello Sydney

Få en problemfri start på ditt Working Holiday opphold med denne praktiske velkomstpakken.

read more